- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pempellini #4987 üzenetére
Minden lapnnál van úm. strap váltás (általában több lépcsőben, ezt a lapod topikjában jobban tudják, pontosan hol vannak ezek). Ilyenkor hiába van magasabb órajeled nem lesz gyorsabb a rendszer. Ezért (is) nem minden ramszorzó tökéletes (lineáris sebességnövekedést produkáló) minden fsb-hez.
Mod: pl:
965P DS4: 298-ig lineáris sebességnövekedés, 300-as fsb-nél strapváltás jött. Tehát 298-as fsb-vel gyorsabb volt mint pl 310-el, hol ott ha lineáris lenne a növekedés akkor 310-en gyorsabbank kellett volna lennie mint 298-on. Természetesen az időzítések azonosak voltak! Ha csak a ramszorzót változtatod, akkor is beleeshetsz strapváltásba. Mint ahogy nálad is történt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pempellini #4982 üzenetére
Ha a ramszorzó más, nem csoda. Nem mindegyik szorzót szereti egyformán az MCH. Meg lehet strapváltás is van már ott...
-
Passape
tag
válasz
pempellini #4982 üzenetére
A Ramoknak lelkiviláguk van, és szoktak ilyet csinálni, ez ugyanolyan, mint amikor valamelyik ram 1100-at nem megy 2,1-el, átállítod 2,3-ra azon se, aztán kiderül, hogy 2,2-n teljesen jól elvan prime stabilan. Ha engem kérdezel a ram anyagminőségének az eredménye...
Egyébként az OC pont erről szól, megtalálni az ideális beállításokat, a lehető legnagyobb teljesítmény mellett. Ezek szerint neked kezd jól menni e téma , grat
-
válasz
pempellini #4905 üzenetére
Mivel a főidőzítések OS alól való macerálása rendszerint fagyást eredményez, így a MemSet-tal is csak subtimingeket javasolt állítgatni, ami egyes benchmarkoknál fontos tizedmásodperceket, illetve pontokat jelenthet.
-
plaszy
őstag
válasz
pempellini #4903 üzenetére
Én is letöltöttem, de nekem azt írja ki, hogy nem támogatott platform vagy valami hasonló
-
válasz
pempellini #4841 üzenetére
Intel esetében DDR2-nél nincs igazán szerepe az opciónak, az amúgy is magas sávszél miatt hiába állítod T1-re, nem lesz érzékelhető gyorsulás, de valószínűbb, hogy el sem fog indulni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
pempellini #4841 üzenetére
Ezt nem is tudod állítani, ha jól tudom csak AMD-nél lehet CR1-t beállítani.
RexpecT: Keress olyan osztót vagy proci órajelet, amivel kijön a 800Mhz.
-
toyone
őstag
válasz
pempellini #4778 üzenetére
úgy se
vannak lapok ahol jobban menek a ramok a 2. és a4. ben mint az 1 és a3. ban
nem kell izgulnod -
toyone
őstag
válasz
pempellini #4776 üzenetére
semmi hátrányod nem származik
ugyan úgy dual chanelben mennek a 2.és a 4. slotba rakva -
barnam_
nagyúr
válasz
pempellini #4713 üzenetére
aha, 2.2V-t nyugodtan adhatsz neki - de azért nézd meg mennyire melegszik.
-
barnam_
nagyúr
válasz
pempellini #4711 üzenetére
Hűtőbordával 2.4V-t is adhatsz, de csak ha jut rá némi levegő. 2.2V-nál több nem kell hosszú távra. Egy másik fórumon olvastam egy megoldást, miszerint ha ráteszed a ramra/vagy a bordára az ujjad, és ha 10mp-ig rajta bírod tartani, akkor jó a ramok hőmérséklete.
-
barnam_
nagyúr
válasz
pempellini #4709 üzenetére
Kb. 1 órát érdemes várni, annyi idő alatt megy végig a teszt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
pempellini #4706 üzenetére
Megbízhatóan csak akkor lehet memóriát tesztelni, ha nem windows-ból teszteled, hanem DOS alól.
Ami kell: memtest86+, floppy, cd, vagy usb pendrive, amivel DOS-ba boot-olsz.
Itt van leírás arról, hogyan lehet bootolható floppy-t, cd-t, vagy pendrive-t csinálni.
Ha ez megvan, és sikerült bootolni, akkor legalább 1x menjen végig a teszt.A windows-os teszt azért nem megbízható, mert nem fér hozzá a teljes memóriához, csak egy részéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest