- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
Topikgazda
Hirtelen, hogy megcsappantak a hsz.-ek! Mindenki letargiába zuhant...!?
A tudomány a valóság költészete!
-
elektrotank
aktív tag
válasz Evil Snowman #6481 üzenetére
A kardot? Really?
LK:
zkxdn: Mint előzőleg is írtam, remélem nem kell újra festeni. Nem szeretném. Egyáltalán nem.
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
shotika
őstag
válasz RubbishBin #6480 üzenetére
"DONE WHEN IT'S DONE"
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
-
elektrotank
aktív tag
Ezt nem tudom. De nem hiszem, hogy ez bármennyire is rontana a hírnevén, hiszen sok köze nincs a történt eseményekhez. Az eltolás szerintem mindenkit rosszul érintett. De sajnos ez van. A memék legalább segítenek kicsit megmosolyogtatni az embert a szörnyű "trauma" után. Azt megmondani, hogy személyesen őt ez hogyan érinti... hát jó kérdés.
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Topikgazda
Én egy magyar Gyógyszeripari cégnél dolgozok,és meg van tiltva hogy a céggel kapcsolatban nyilatkozzunk,facebook vagy egyéb bejegyzést írjunk. Amennyiben ez megtörténik, annak munkajogi következményei vannak.
Ez a legtöbb komolyabb cégnél így van. Nem csoda, hogy az illető törölte is a felhasználóját, a hozzászólásokkal együtt. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy valóban CDPR alkalmazott, láttam már nem egy olyan esetet, amikor túlságosan is nagy a kísértés, hogy kommentálja az illető a dolgot, és meg is tette.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Vesa
Topikgazda
válasz elektrotank #6469 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy Reeves hogyan áll a kérdéshez! Mert elég sok mém alanya lett, ami az ő szemszögéből nézve nem biztos, hogy túlzottan vidám már.
-
elektrotank
aktív tag
Én nem is írtam oda mást azon kívül, hogy menő. Feltéve, ha nem néztél fel Redditre és ott megtaláltad. Ott ez a poszt címe, amit írtam előzőleg.
Ez más, de jó :
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz bélanéni #6467 üzenetére
Nem tudom, hogy az 500 dolgozó ilyenkor mennyire valid, mivel jelentős számú dolgozó ebben a fázisban már nem sokat tud segíteni. Pl. sztori írók, asset gyártó grafikusok, stb. Persze tesztelni, vagy egyéb módon még ők is besegíthetnek, de a nagy nyomás szerintem az összes munkatársnak csak töredékére hárul most (főként programozókra).
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Egy gondolat: aki esetleg azon töpreng, mire elég vajon plusz 3 hét amire 5 év nem volt elég, mivel elsőre jogos lehet a kérdés. 1) egy ilyen projektnél valóban csak a végső csiszolásokra! 2) sajnos a hajrában olyan szintű hajtás van, hogy 100 munkaórás héttel és minimum 500 dolgozóval számolva, a halasztás bejelentésekor a visszalévő 150.000 munkaórát megnövelték 300.000 munkaórára, amit a játék csiszolására, optimalizálására szánhatnak. Az elsőre elenyészőnek tűnő 3 hét - mint gamer, akinek csak várni kell valóban nem sok. - a fejlesztőknek rengeteg, pláne hogy elvileg ezt az időt csak a jelenlegi / old gen konzolos változatoknak szentelik.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
LK
addikt
Én egy magyar Gyógyszeripari cégnél dolgozok,és meg van tiltva hogy a céggel kapcsolatban nyilatkozzunk,facebook vagy egyéb bejegyzést írjunk. Amennyiben ez megtörténik, annak munkajogi következményei vannak. Ezért nem hiszem el ezeket a bejegyzéseket. Vezetőkön kívül egy ilyen mondatot,nem engedhet meg magának senki, hacsak nem akar távozni, de akkor is köti a titoktartás.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Vesa
Topikgazda
válasz elektrotank #6464 üzenetére
Sorry, el sem olvastam semmit, csak a képet néztem.A tudomány a valóság költészete!
-
Topikgazda
A Sittes által linkelt Reddites hozzászólás október elejéről van, a Gold bejelentés utánról. Akkor ugye még nem volt szó a december 10-re való további csúszásról (más szóval a hsz. után bő 2,5 hónappal jelenik meg a játék, így érdemes a 4-5 hónapos megjegyzést kezelni). Amúgy a hozzászólást író felhasználót törölték.
A két dolog egyébként is eltérő dologról ír, az egyik azt írja, hogy 4-5 hónap fejlesztés még ráférne a megjelenés előtt, a másik azt írja, hogy a játék már végigjátszható állapotban van (ezt amúgy már hónapokkal ezelőtt tudtuk).
A Reddites hozzászóló (ha tényleg CDPR fejlesztő) sem azt írja, hogy a játék nincs kész, csak azt, hogy még lenne vele munka. Ez kb. minden szoftverfejlesztésnél így van amúgy, nem sok szoftver (pláne játék) van, amely a megjelenés pillanatában tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
bélanéni
őstag
A kb 500 alkalmazottból 1 benyögi hogy kellene még 3-4 hónap, nem jelent semmit. Az is lehet, hogy valami miatt bosszúból írja, esetleg az íráskor 6-8-al több vodkát tolt, nem tudni, de nagyon nem tűnik valószínűnek. Mondjuk ilyen kaliberű projektnél a vélemények is különbözhetnek. Szinte soha nem lehet kijelenteni hogy "kész". Srác lehet szeretne még 5 motort látni a game-ben vagy látott 3 bugot. Puff.
Nem tudom ki követte nyomon / várja a másik lengyel gyöngyszemet, a Dying Light2-t. Ott lassan kijelenthető hogy tényleg gondok vannak, mint ahogy az egyik alkalmazott írta, de még az ő esetükben sem mondható biztosra. Nyárra ígérték a releaset, de tavasz óta darab hír nem volt róla....
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz elektrotank #6460 üzenetére
A markolatot vajon 3D nyomtatják?
-
elektrotank
aktív tag
Redditen találtam pár képet (lehet valaki már látta):
Saját vélemény, de az a Thermal Katana elég menő
-
Eversmann
aktív tag
válasz juliensorel #6455 üzenetére
Nem nagyon. Ha karácsony előtt jelent volna meg, talán egy 10%-ot kapott volna. Így már azt sem. Nem érdemes várni vele. Félév-egy év múlva talán lesz egy 20-30%-os leértékelés.
Life is better with a Titan
-
gejala
őstag
"Akciózni minimum fél/1év után szoktak ekkora címeknél, akkor is max, 10-20% körül."
Ez nem igaz. Witcher 3 májusban jelent meg és summer sale-n már kapott 10%-t Steamen. Év végére meg már fél áron ment.
Ha novemberben kijött volna a játék, winter salen tuti kapott volna 10%-t. Most így nyilván nem fog, de valószínűleg lesz megint Steam kupon.
Summer sale-en ez is -50% lesz, de minimum 40.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Szerintetek lesz még valami akció megjelenés előtt (pl black friday) ? Steam-en kívánságlistán van de amúgy nem igazán követem, érdemes várni vele még vagy ez olcsóbb már nem lesz?
[ Szerkesztve ]
-
-
gejala
őstag
Idén ki kell adni mindenképpen, ha készen van, ha nincs. Még egy halasztást nem bír el sem a játék, sem a cég. Ha átteszik tavaszra, a részvényárfolyam összeomlik, a vezetőség meg repül. Ráadásul olyan káosz és stressz lenne utána, amiben nem lehet dolgozni és rengetegen otthagynák a céget.
[ Szerkesztve ]
-
zkxdn
őstag
-
sittes79
addikt
Nem tudom volt-e már, de itt egy fejlesztő úgy nyilatkozott, hogy még 4-5 hónap kellene, hogy 100% körüli legyen a játék.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz #98320896 #6442 üzenetére
Ezt, meg az orosz verziót megnézve, kb le sem tagadhatjuk hogy voltak itt az oroszok. Egy külföldinek megmutatnàd orszàg megjelölés nélkül, simàn elhiszi hogy mindkettő ugyan ott készült.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
gyimger
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
elektrotank
aktív tag
válasz WATERDACA #6437 üzenetére
Nem tudom, nekem nem volt vele problémám. Így is sok felfedezni való volt egy nagyobb területen, lásd: Novigrad, Skellige, esetleg Velen. Nem éreztem azt, hogy elveszett az openworld élmény, inkább azt, hogy megismerteti velem a világot, esetleg helyeket, városokat, falvakat.
Szerintem, ha itt is így lesz, ki fogod bírni, mert NC amúgy is nagy lesz, lesz mit felfedezni. De itt hozzák ezt szóba: [link]. Azóta nem tudom van e ebben változás. Én a videó alapján úgy értelmezem, hogy elsőre csak később érhetjük el a Badlands-et, ha viszont nomád leszel, akkor NC-be kell bejutnod. Gondolom, amint bejutsz NC-be vagy kijutsz a Badlands-re, onnantól szabad az átjárás. De mint mondtam, annyira nem ástam bele magam, majd úgy is rávezet a játék.
-
LK
addikt
válasz WATERDACA #6437 üzenetére
Hát nem tudom. Én az összes faluban elfogadtam a witcher megbízásokat, egyből volt 50-60 felfedeznivaló egy bazinagy térképen. Oda mehettem ahová akartam. Sőt 10 szinttel magasabb szörnyet is kinyírhattam, úgy,hogy fél óráig ütöttem. Nekem ennél nagyobb szabadság nem kell, és semmilyen más játékban nem láttam ilyet. Minden faluban volt több megoldanivaló rejtély, nem csak szörnyírtás. Az iskolák szerinti páncél megszerezhetősége meg hab volt a tortán. Nem hogy megkötötte a kezem, hanem olyan mennyiségű választható cselekvési irány volt, hogy az már szinte túl sok. Egy Open World játéknak minimum így kell kinéznie.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
WATERDACA
őstag
A Witcher 3 számomra ott vesztette el a varázsát hogy megkötötte a kezemet az elejétől fogva. Bár így is nagy lépés volt az 1-2-höz képest, de véleményem szerint egy open world játéknak nem így kellene kinéznie.
u wanted, i got it \o/
-
elektrotank
aktív tag
válasz WATERDACA #6434 üzenetére
Tudtommal itt sem fognak mindjárt kiengedni a Badlands-re (ha NC-ben kezdesz), csak idővel. Valamelyik NCW epizódba volt erről szó azt hiszem. Most meg nem mondom melyikbe. De utána szabad leszel, mint a madár, csak stukkert vigyél mindig magaddal.
(Persze, ha tévedek, nyugodtan javítsatok)Rony949:
[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
Számomra 1 fontos kérdés maradt még, amiről nem olvastam egyelőre:
- Milyen lesz a szabadon bejárható terület? Hasonló mint pl. a Skyrimben, hogy a kezdetektől fogva mehetsz bárhova és csinálhatsz bármit a főküldetést mellőzve, vagy olyan mint a Witcher 3-ban hogy a főtörténet szál szimbiózisban van a bejárható területek feloldásával.
Remélem előbbi lesz, Witcher 3-ban soha nem éreztem az egészet így teljesen szabadnak.
u wanted, i got it \o/
-
KaitouP
nagyúr
válasz Rony949 #6432 üzenetére
... És Pistikét azóta nem láttuk többet, mert a CDPR befogta őt túlórára, hogy készen legyenek a már harmadjára módosított megjelenési dátumra.
[ Szerkesztve ]
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
lo_jo
senior tag
válasz Dyingsoul #6410 üzenetére
Én meg tesztelőként pont azzal szívok, hogy ami eddig tényleges eszközön való tesztelés volt, mert kaptunk jópárat, az most emulálva megy vagy saját eszközön, aminél kevés macerásabb dolog van. A céges policynek megfelelő wifi beállítás, security beállítások, proxy/vpn, stb. Ez 9 platform esetén nagyon nem triviális, mert még a régi generációs konzolokon sem csak játszanak tesztelés címen, hanem általában dev kittel nyomják. Anno egyébként beszéltem egy konferencián egy CDPR ex dolgozóval, aki a W3 idején dolgozott náluk. Akkor is volt túlóra (külön kiemelte, hogy nem crunch, vállalható mennyiségű és teljes mértékben kompenzált, túlóra órabérben fizetett meló volt). Később pénzügyi szektor csábítására otthagyta őket, de a túlóra nemhogy kevesebb nem lett, hanem sokkal sűrűbben, sokkal több, az agilis módszertanok miatt majdnem minden sprintben volt éjszakázás pár napig, a hétvégézés sem volt ritka. Saját körömből pedig azt látom, hogy nagyon változó, ki mennyire szereti és hogy bírja hosszú távon a home office-t, nekem sincs vele bajom, produktívnak is érzem magam a fent említett eseten kívül, de van olyan kolléga, aki bőven az irodai teljesítménye alatt van.
-
WATERDACA
őstag
2k és 4k gépigényről lehet tudni valamit már?
u wanted, i got it \o/
-
LK
addikt
válasz nubreed #6421 üzenetére
Srácok itt éltek ebben az országban. (legtöbb topiclakó) Hát nem megszoktuk hogy az útfelújítások befejezései mindig legalább 1 hónapot csúsznak ? Fogjuk fel így Lengyelország,meg volt KGST ország, ilyen helyeken ez így megy
Ez egy olyan vödör víz volt nekünk, hogy felébredjünk az álomból, ahol már tervezgettük a karaktereink kinézetét, elosztogatnivaló pontokat. Most hogy jobban belegondolok, biztos jó ez, hogy elhúznak előttünk még kettő NCW-t mézesmadzagként?Ez olyan mintha az előtted fekvő pucér nő visszavenné a ruháit, de amikor már tiszta ideg vagy, még megmutatná a melleit mielőtt hazamegy.
Numbreed, mindenkinek címeztem, de már nem törlöm ki[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz m0h0senator #6419 üzenetére
Nálam már most is azzá váltak. Már a dec 10 -et sem hiszem el és ezek után bármit mondhatnak az NCW -ben, ha egyáltalán lesz még, bár szerintem direkt egy szó sem fog esni így a megjelenés dátumáról és se a promo képekre se az intro/outro videókra nem teszik ki. DE ha 10 -én mégis kijön akkor az kellemes meglepi persze.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
stuka20
senior tag
válasz gyantaszuz #6408 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
bélanéni
őstag
válasz m0h0senator #6415 üzenetére
Mármint, ha jövőre jön, most nem fog annyira érdekelni, és pár héttel a megjelenés előtt újra. Igazából ez az egészséges. Minek várni egy olyan eseményt, ami hónapok múlva lesz? Ennyire nem lehet unalmas és eseménytelen az élet
[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
válasz m0h0senator #6415 üzenetére
persze persze. ne haragudj - és tényleg no offense - de nem hihető. szabit vettél ki a játék miatt, de ha jövőre jön már nem érdekel.
Cyberfuck Patchrunner
-
LK
addikt
Röhögök úgy,hogy karanténban várom a covid eredményem... Most kellene játszani, ha már kijött volna. Egyébként savanykás köszönet a cdpr-nek,hogy időben bejelentette a csúszást, mert így nem vettem ki a szabimat, mivel vállalati felületen kell igényelni a szabit,igencsak megszívtam volna. Visszacsinálni nem lehet."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Vesa
Topikgazda
válasz Dyingsoul #6410 üzenetére
Nem direkt erre fogták, csupán ez is meg lett említve az okok között. Itt inkább az okozhatott késést, mire a HO rendszert jól működőre kiépítették. Egy ekkora team esetén (ugye itt több száz fő) nem csak arról van szó, hogy az irodai gép helyett holnaptól az otthonin kell dolgozni. Számos problémát meg kell oldalni, hogy az irodaihoz hasonlóan gördülékeny, és egyben biztonságos legyen a munka.
Azt viszont ők sem állították, hogy emiatt csúszik ennyit a megjelenés, de hogy pár hét, esetleg egy hónap botlást ez is okzhatott, azt én nem tartom kizártnak.
-
Dyingsoul
veterán
válasz tomazin #6407 üzenetére
~3 hónapja egy 7 fős kis csapatot is viszek. Nekem nehézséget nem adott a ho, inkább csak az volt nehéz, hogy én megszokjam mert, most kezdtem egy igazi projekt vezetését.
Én saját bőrömön tapasztaltam mennyivel másabb otthonról dolgozni de szerintem ez emberfüggő, hozzáállás kérdése is. Én úgy gondolom a vírusra, HO-ra nem nagyon kellene fogni késést mert nem befolyásolja igazán a fejlesztési munkákat, sőt a dolgozó örül, hogy megspórolja az irodába oda-vissza utat. Mondjuk a körülmények mindenhol másak de én akkor sem fognék csúszást a vírusra.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
félisten
"Kormányok, ideológiák jönnek-mennek..."
Csak épp nem maguktól jönnek-mennek, kondicionálni kell rájuk a népességet a social mediával, a filmekkel, a játékokkal.
Mindig csak egy picit.De ez tényleg túlzottan off itt.
Na nem mintha tudnánk másról beszélgetni, lévén CP kontent alig, a csúszdáról pedig már elég szó esett. -
stuka20
senior tag
Üdv!
Vajon, ha valaki steamen veszi meg a játékot és majd elindítja, akkor a steamen fog futni vagy megnyitja a gog launchert? Azért kérdem, mert, ha olyan, mint mondjuk az r6 vagy a többi, ami steamen kívül még megnyit mást, hogy elinduljon a játék, akkor inkább megveszem boltban a gogos verziót, de ha nem, akkor meg steamről.
Lehet erről tudni valamit? -
Dyingsoul
veterán
Na a járványhelyzetről annyit, hogy amióta home officeban dolgozok, sokkal többet melózok, mint mikor bejártam az irodába... Szerintem nem én vagyok az egyetlen programozó aki így van vele.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
BoneDragon
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame