Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliensorel
őstag
válasz
CPT.Pirk #33684 üzenetére
Köszi!
Uhh azért itt eléggé megváltoztak a dolgok az elmúlt 3 évbena lenullázott skill tree-vel azt se tudom mit kezdjek hirtelen, vannak új kiberver cuccok, de pl most látom a ruháknak már nincs semmilyen befolyásoló tulajdonsága. Ezek alapján jelent még bármit is a ruhák szín szerinti kategorizálása? Kb mintha előről kezdeném olyan most a játék, csak a történetre emlékszem
-
juliensorel
őstag
válasz
pandras83 #33676 üzenetére
DDU megoldotta!
De most ezek után nem tudom felrakjam e a legfrisseb drivert...
Köszi mindenkinek aki segített!Még annyit kérdéznék ha már itt vagyok és megy is a játék, hogy a dlc-be hogyan lehet belekezdeni, megjelenik majd egy küldetés valahol a mapon?
(point of no return mentéseim vannak 2 karaterrel meg teljes végigjátszások) -
juliensorel
őstag
válasz
tibaimp #33677 üzenetére
Igen ismerem a metódust, amúgy tegnap teljesen nulláról, frissen töltöttem le a játékot, mert le volt törölve, de azért megpróbálom ezt is köszi!
pandras83
Steam fórumon amúgy megtaláltam ezt a hibajelenséget, elvileg ott a ddu nem segített többeknek sem, ráadásul ott mindenki valami mobile laptop nvidia kártyára hivatkozik, hogy az az oka de nekem pedig desktop van... -
juliensorel
őstag
Üdv!
2021-ben játszottam utoljára érdemben a játékkal, de mikor tavaly ősszel megjelent a phantom liberty dlc akkor letöltés után elindítottam, de végül nem volt kedvem hozzá és kb negyed óra után kiléptem. Most viszont szívesen nekimentem volna, de folyton ez fogad:
Mi a legcélravezetőb megoldás erre?
Legfrissebb nv driver volt eleve a gépen (560.94), de azért újratelepítettem, nem segített...Mikor utoljára elindult tavaly a játék azóta semmilyen hardver nem változott a gépemben.
(Ryzen 7 5800X , rtx 3060ti, 16gb ram, wd black sn770, win 10pro)
Anno előrendeltem a játékot, az első perctől kezdve játszottam vele 2020 decemberétől majdnem egy éven keresztül és soha semmilyen indítási vagy grafikus error nem volt. Sőt idén kb fél évig volt egy Rog Allym és azon is kipróbáltam a játékot kb februárban, rögtön indult hiba nélkül.
Köszi ha tudtok segíteni! -
juliensorel
őstag
válasz
WATERDACA #21427 üzenetére
[link] (pontosítás: alaplap: ASUS ROG Strix B350-I Gaming, ram: Hyperx fury 2x8gb 2666MHz) Ez volt az első 2 óra
aztán úgy általában a városban 50fps-nél több sose volt, de telesen élvezhető volt végig nekem, ahogy jöttek a patch-ek, a graf beállítás tippek, úgy én is variálgattam, próbálgattam néha, de lényegében így nyomtam végig, mert semmitől nem változott érdemben a játékteljesítmény, szóval egy idő után már hozzá se nyúltam.
És mint írtam, így utólag derült ki, hogy mennyire szép is valójában a játék mai szemmel már. -
juliensorel
őstag
válasz
Lacielvtárs #21420 üzenetére
1080p-re elég és szép is lesz a játék. Majdnem ugyanilyen konfiggal (1080p-n) tettem bele ~260 órát.
Szerk.: CPT.Pirk , még 1080p-ben (ultrán) is mindennél szebb jelenleg, CP-vel kb már egy hónapja nem játszottam, de azóta bármit elővettem csak vakartam a fejem, hogy ez vagy az ilyen ronda voltkonkrétan meg kellett szoknia a szememnek először
-
juliensorel
őstag
Nálam indul tökéletesen (szintén Steam).
Ovisbig
Ha megfelelő válaszokat adsz az olajmezőn, amit CPT.Pirk leírt és linkeltük [link] , majd utána minden Johnny-s küldetést megcsinálsz, akkor meg kell lennie a 70%-nak, nincs mese.
Vagy nem csináltál meg utána minden ehhez fűződő küldit vagy nem jó válaszokat adtál az olajmezőn. Én a hacket nem ismerem amit ajánlottak de lehet jobban jársz vele így utólag. -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20700 üzenetére
Ilyen kérdésekben itt a fórumon sokkal többet kell olvasnod és várnod a válaszra, egyszerűbb megnyitni a játék menüjét, van egyébként egy adatbázis is (súgó), azt is ajánlom figyelmedbe.
Anno mondtad, hogy kezdő játékos vagy, ezzel semmi baj főleg, hogy ez pont egy olyan játék ami fogja a kezedet ilyen téren, ráadásul a segítség magyar nyelven is elérhető.
Senki sem úgy született, hogy profi CP2077 játékos, instrukciók és írásos tartalmak alapján lehet beletanulni. Amit konkrétan nem tanít be a játék az elején, azt meg leírja. -
juliensorel
őstag
válasz
proci985 #20640 üzenetére
Szerintem pont ezért érdemes végigtolni mindhárom karakterrel, legalábbis a főtörténetet a és fontosabb mellékszereplők szálait. A rengeteg mellékest már ki lehet hagyni második-harmadik nekifutásra és akkor nem vesz el sok időt.
Lacielvtárs
A valamilyen "magasabb" szintű képességhez kötött ajtók mögött általában csak valami extra zsákmány van, esetleg plusz 1-2 szilánk vagy számítógép (üzenetek) ami plusz infókat tartalmaz, de maguk a küldetések teljesíthetőek ezek nélkül is. Úgy van kitalálva, hogy ezek miatt ne akadj el. Extra opcionális útvonalak lehetnek még esetleg a zárt ajtók mögött. -
juliensorel
őstag
Corpo szálon egy ilyen tuti van, igen arra én is emlékszem. (és van egy figura az Afterlifeban, aki mindenképp ad melót, de pl a corponál ex céges kollégaként van feltüntetve, viszont Utcagyerek esetében ugyanez a csóka egy random idegen, aki leszólít....nem érdemi különbségek.) -
juliensorel
őstag
válasz
RetepNyaraB #20626 üzenetére
A cinizmust/kritizáló hangnemet felvállalom (lehet indokolatlan volt, bár az állandóan (elvárt?) "jófejség" is indokolatlan szerintem), de az agressziót elutasítom. Így írásos formából kiolvasva szerintem nem lehet pontosan megállapítani a hanglejtést, a gesztikulációkat stb. Sajnálom, ha agresszívnek tűnt.
Az üzenet annyi lett volna, hogy nem kell ennyire komolyan venni és a saját valóságunkhoz mérni a játékban elérhető kartereket és előtörténetüket. (szerintem) -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20624 üzenetére
"Valahogy a céges háttér nem annyira vonz"
"A való életben is inkább az utcakölyök áll közel a múltamhoz, gyerekkoromhoz" -kurvák és stricik neveltek fel, helyi bűnbandákkal lógtál, ne adj isten néhány piti melót el is végeztél, itt Magyarországon? Kötve hiszem(őszinte részvétem, ha mégis így lenne)
Én pl jelenkori, magyarországi középosztálybeli értelmiségiként egyik CP2077 karakterrel se tudok azonosulni, már bocsánat, akkor el se kezdjem a játékot? Vagy filmeket se nézzek, mert olyan történeteket, szereplőket, életutakat láthatok, amelyek teljesen eltérnek a saját életemtől/a jól ismert valóságomtól?
Ugyan már!
Nem tudom ezt ki kezdte el, de szerintem nevetséges ezen rágódni...ez egy (szerep)játék, nem a te önéletrajzi regényed.
Játékosként választhatsz 3 előre megírt karaktervázlat közül. Mindenkinek más a szimpi nyilván, elsőre valószínűleg azzal fog kezdeni, de szerintem meg teljesen evidens, hogy mindhárom karaktertípust megnézem, ha játszani szeretnék egy játékkal és ha már tartalmaz ilyen többlettartalmat.
Mellesleg, ahogy már írták, csupán az első kb 20 perc más mindegyiknél, illetve bizonyos párbeszédekben máshogy reagálhatnak a különböző származású karakterek (mindegyik a maga világát ismeri jól és az alapján reflektál az adott helyzetre) , viszont ezek az eltérő válaszok/karaktervonások nincsenek kihatással a (fő)történetre vagy a lehetséges befejezések mennyiségére. -
juliensorel
őstag
Úgy emlékszem több pénzt kapsz a végén, Fred edző meg nagyon örül ha így döntesz, mert szerinte a pénzzel többre megy V, mint egy ilyen barom állat legyőzésével. A küldetés ugyanúgy teljesül, semmilyen kihatással nincs a történetre. beyruth82
de hiszen ez csak egy játék, egy kiskanállal is meg lehet ölni egy embert a valóságban ennyi erővel.Itt valamiért van halálos és nem halálos fegyver kategória, nyilván a tompa hétköznapi "tárgyak" lettek a nem halálosak.
Winne
Szerintem a legendás (narancs) fegyverek fixek igen, annyi, hogy a fejlődéssel egyre több lesz elérhető, vagy az elején nem elérhetőek (?)
Ennyire én se figyeltem meg, de azt biztosan tudom, hogy a legendás fegyókat mindet egy-egy adott helyen veheted meg. -
juliensorel
őstag
Én első végigjátszáskor nem használtam, ott narancs gorilla kart vettem + valami extra fajta sebzést rádobtam és a testen is több pontom volt mint ennél a karakternél. A legtöbb meccs, főleg a durvábbak kb 15-20 próbálkozás után sikerültek.
Így utólag nem érte meg. Igaz az utolsóban azt is megnéztem, mi van ha elfogadom a bundázást.
beyruth82
bármelyiknél eljátszható ez a mutatvány. -
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #20580 üzenetére
Működik most is, kipróbáltam. [link]
"R" betűvel felkapod, aztán görgővel előveszed, ahogy más is írta felettem. Csak hát nem mindig adja be miután felveszi az ember...nem hiába glitch/bug. Meg vannak fegyverek amiket egyszerűen nem lehet használni erre, hiába nem halálosak, a baseball ütő a tuti biztos, vascsövet, villáskulcsot pl sose tudtam elővenni. -
juliensorel
őstag
Laikusként kérdezem, olyan választ szeretnék kérni tőletek, hogy a magamfajta is megértse.
Mi az a forráskód? Mire jó? Mit tudnak vele kezdeni illetéktelen kezek?
Ki vásárol ilyen árveréseken (főleg ennyi pénzért) és mit kezd utána vele? Ez gondolom nem legális.
Valamilyen hatóság ebbe miért nem tud beleszólni/ellehetetleníteni egy ilyen aukciót stb?
Fogalmam sincs erről a világ, de gondolom mélyen gyökeredzik az alapja. Egy Mr. Robot vagy Watch dogs szintű ábrázolás gondolom csak a felszínt kapargatja.(inkább csak romantizálja ezt az egész hacker/kiberbűnözés témát?) -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20479 üzenetére
Persze, hogy bug.
Wakako a fixer. Így kéne történnie. [link]
Tudod, tölts vissza régebbi mentést, aztán hátha megjavul#20467proci985
Attól még, hogy nem a rendőrökkel való fogócskázás volt a prioritás, ne így legyen már megoldva a rendőri jelenlét könyörgöm, ha véletlen bűncselekményt követsz el a városban.
Az, hogy te mindent szakértői szemmel nézel semmit nem változtat a helyzeten, ez egy részben remek játék, gyönyörű grafikával és atmoval, mellette csomó ocsmány és pofátlan hibával, hiányossággal.
Egy játék nem szakértőknek készül alapvetően, ahogy egy ház sem csak kőműveseknek meg ácsoknak. Az, hogy te meg tudod magyarázni, mi miért rossz vagy bugos, az nekünk mezei játékosoknak miért lesz jobb? Bocs, de én nem várom el a laikusoktól, hogy a saját szakterületemen elkövetett hibákat, munkámmal járó nehézségeket, bonyodalmakat megértsék vagy átérezzék. (pedig hidd el, alkotómunkában veszek részt, aminek végtermékét több millió ember fogyasztja nap mint nap)
Tudom, hogy sokan túlzásba estek fikázás téren (mármint főleg innen értesülök, mert amúgy nem követem a videojáték ipart, se youtubereket) de mióta a cp2077 megjelent, azóta azzal védekeznek csomóan, hogy "jaj szegény fejlesztők meg programozók".
Én nem savazom a játékot orrba szájba, sok jót tudok róla mondani, és mondtam is, jelenleg is játszogatok vele, de ez a "szerecsen mosdatás" már tényleg kicsit uncsi.
A bugokról/hibákról dumálni is uncsi már, de azért esik ennyi szó róluk újra és újra, mert még egy ideig jönni fognak új játékosok, akik szóba hozzák, most találkoznak vele először, elakadnak valahol stb.... -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20441 üzenetére
Lesz még néhány, nyugi
Minél sűrűbben ments és legyen többféle is, hogy vissza tudjál térni esetleg olyan pontra, ahol még nem volt aktív az adott bugos küldetés.
Ezt a játékot csak így lehet nyugodt szívvel játszani, de vigyázz mert vannak akinknek soha semmi ilyen nem volt a játékban 200 óra alatt. -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20406 üzenetére
Kiválasztod térképről például vagy menüből, hogy aktív legyen ez a küldi és amikor odaérsz éppen egy csajjal kell beszélgetnie az automatának, akivel aztán interakcióba is lehet lépni. De minden visszatérés után (min. 24óra elteltével) éppen történnie kell ott valaminek.
Első végigjátszáskor bármit csináltam nekem se adta be, szóval ez ilyen, egy ismert létező bug. -
juliensorel
őstag
válasz
zsoltee10 #20403 üzenetére
Akkor megint szépen bugos nálad, jaja.
Miután eltoltad a kukát, annak a résznek vége, pörgetsz 24 órát, akkor már adnia kell a kövi küldetést. Én biztosra akartam menni másodszor, így egyhuzamban letoltam.
Úgy csináltam, hogy fast travel máshova, ott 24 órát pörgetsz előre, térképen küldetés aktiválása, majd fast travel vissza. Mikor másodjára mész egy csajjal kell beszélgetnie éppen az automatának. Ha ez nincs akkor elakadt és bug, TÖLTS BE RÉGEBBI MENTÉST , HÁTHA MEGOLDJA ....lo_jo: Pontosan
már már egy hasonlat/ egy ferde tükör V és Johhny viszonyára (?)
-
juliensorel
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20396 üzenetére
De az összes Johnny-s küldetést megcsináltad? Nem hinném.
A "Meet Hanako at Embers" mint stáció semmi nem jelent ennek kapcsán, oda kb pár óra alatt el lehet jutni ha csak a fő szálat csinálod, azt is a legrövidebb úton. Én az olajmezőkön már túl vagyok, Hanako már vár, de még csak 40% a Johnny, mivel ezután jön még csak Kerry a képbe, meg a Samurai...stb -
juliensorel
őstag
válasz
Lacielvtárs #20378 üzenetére
Addig amíg nem indul be a riasztás/a harc, addig az lopakodásnak számít, nem kell guggolva közlekedni végig. Tökmindegy, hogy fejbe lövöd hangtompítóssal vagy hátulról leütöd/kitekered a nyakát az őröknek, amíg a többi nem veszi észre, addig nincs gond és persze van olyan akihez hozzá se kell érni csak elkerülni. Másodszorra én is így csináltam a Cloudsban (is), a Favágó közömbös arccal fogadott mire az irodáig értem és nem értette, hogy kerültem oda. De kipróbáltam azért azt is, hogy ajtóstul rontottam a házba.
Ha vérfürdőt rendezel, akkor azt még később több párbeszédben is a szemedre hányják. -
juliensorel
őstag
válasz
Lacielvtárs #20370 üzenetére
Azt tanácsolom, hogy minden ilyen dialógos találkozás előtt ments egyet. Megállsz a szereplővel szemben de nem kezdesz bele az interakcióba, akkor ott még menthetsz egyet. Ezek után ha van kedved és időd, akkor úgy variálod a párbeszédeket (mentés visszatöltésével) ahogy akarod, megnézed mi a végkimenetel, majd eldöntöd, hogy neked ez megfelel e. Több olyan küldetés van ahol békésen is tud alakulni a dolog vagy máshogy mint gondoltad, rajtad múlik, vagyis a párbeszédeken. (én ezeket végigpróbáltam mindig az első karakteremmel, ahol minden új volt) Igaz vannak olyan döntések amiknek hosszútávú következménye van, azokat nem lehet látni előre a párbeszéd után, azokat én is később tudtam meg.
Illetve van még valami, bizonyos jelentéktelennek tűnő célszemélyeket ha lopakodva közelítesz meg és nem fogsz rá fegyvert, előtte nem rendezel hangos vérfürdőt a helyszínen, akkor még bead egy dialógot a játék, általában lehet velük deal-elni, nem vagy köteles mindenkit kinyírni. (igen, a Favágót se) -
juliensorel
őstag
Az italautomata az ismert bug igen, be tud akadni az egész küldetés szál onnantól. Engedd el, nem fogod tudni meg csinálni, nálam is ez volt, utána néztem a neten. Eltoltam neki a konténert, a többi küldit már nem adta be csak a térképen volt aktív. Régebbi mentés oldhatja meg esetleg, de hagyjuk már, mire ezekre rájön az ember már rengeteget haladt előre a játékban. Nekem spec rohadtul elegem lett ebből egy idő után, hogy ebben a játékban folyton (jóval) régebbi mentéseket KÉNE betölteni, azért mert egy bughalmaz az egész. Minden ilyet hagytam a francba inkább, minthogy elveszítsem az előrehaladást, így is néha újrakezdtem több óra veszteséggel.(nálam pl a full delamain szál is beakadt)
A Stefan bd: A leltárban ki lehet keresni a tárgyak között amúgy a bd-t és rákattintani bal egérrel, majd kilépni. (Ez maga a BD használat, de nem tudod lejátszani, mint ahogy egyetlen általad indított BD-t se az egész játékban
)
Ha kilépsz a leltárból kapsz egy kicsit zavaros képernyőt, majd V mondja a faszinak, hogy nem tudja lejátszani. A faszival szemben állva kell elindítani. Tehát nem értem nálad a sorrendet. Alapjáraton így kéne történnie: A csávó rád sóz egy BD-t de mivel V nem tudja használni, ezért be kell menni a bodegába és a faszi eszközén kell lejátszani, innentől indul maga a "meztelen" küldetés, ahol mellesleg a kádtól számítva a második szobában ott az összes cuccod egy szekrényben és máris fel tudsz ruházkodni.
De ezek szerint ezt a részt te már megcsináltad? -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20312 üzenetére
Magát ezt a fegyót megtalálhatod a városban "elejtve". (youtube ha izgat)
Ez az első szétmaxolt 50-50es karakterem, ahol mindent kipróbálgattam már a vége fele, mint pl tárgysokszorosító glitch, pénz glitch stb, olyanokat is aminek semmi értelme, mint pl az ilyen szintre felhúzott fegyverek (irreálisan sok összetevőért cserébe). Tárgykészítés max szinten van összes képességgel, ezáltal a gyártott legendás fegyverek eleve elég durvák, bár én a dps-t sose nézem, azokkal a fegyverekkel játszottam végig amiket szívesen használok, jelen esetben revolverek/pisztolyok meg panam snipere.
Második karakterem most kb 33-50 utcai szint, és csak 400 dps alatti fegyvereim vannak, és nem is fogom fejleszteni őket, mert semmi értelme mint mondtam. Igaz a legendás craftolást itt is használom, mert az nekem adja. -
juliensorel
őstag
-
juliensorel
őstag
válasz
Ovisbig #20281 üzenetére
Johnny
többször átver/beszél hülyeségeket, ennek az a funkciója tudod, hogy a játékost választások elé állítsa. Hiszel e neki, hallgatsz rá vagy a sajátot utadat járod? stb. Persze nincsenek eget rengető ilyen helyzetek de legalább igyekeztek beletenni a készítők, illetve mint láthatjuk van ami komolyan kihatással van a végére. -
juliensorel
őstag
válasz
Ovisbig #20275 üzenetére
(Teljesen mindegy milyen származású a karaktered, minden befejezés elérhető mindegyik számára. )
Ahogy írták, van egy olyan verzió,hogy Takemura-t megmented abban a küldetésben, amikor az Arasaka megrohamozza a motelt ahol Hanako-t kihallgatják. (Vissza lehet mászni a leszakadt emeletre és Takmurával lövöldözni tovább) Ezek után a céges befejezésben benne lesz Takemura és ezért a kijátszásért jár majd még egy achi. Ezen kívül van még egy secret ending. Johnnyval 70%-os "kapcsolati szinten" kell lenni mire a végső választásokhoz jutsz, ehhez leginkább az számít, hogy az olajmezőkön miket válaszolsz Johnnynak. [link] Aztán fent a tetőn ne válaszd egyik lehetőséget se, majd hosszú percekig csak várakozni kell és elvileg ha minden klappol akkor egy idő után beadja a secret ending kezdetét. Ha van mentésed fent a tetőn és 70% os a Johnny szál valamelyik karaktereddel, akkor ezt simán meg is tudod csinálni új végigjátszás nélkül. -
juliensorel
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20246 üzenetére
Én
csak egy mesterséges intelligenciaként tudok a Johnny lenyomatra tekinteni, azért beszél, azért gondolkodik, azért emlékezik, mert ez a rendeletésszerű működése, így van programozva, olyan mit egy gép amit bekapcsolsz és teszi a dolgát. Semmi igazán emberi nincs benne, csak utánozza az emberi viselkedést. Nem tud "megfáradni", hiába "ült a sötétben évtizedekig", ahogy írtad, egyszerűen csak vagy bekapcsolják vagy nem. Ha humanistaként tekintünk a helyzetre, akkor V testében semmi keresnivalója és maradása sincs, ahogy mentsége se ezekre. Nyilván az egész történet ezeket a kérdéseket feszegeti, hogy lehet e, érdemes e érzelmileg kötődni egy géphez/Ai-hoz/egy virtuális karakterhez vagy nem, tud e egy gép, egy szoftver emberré válni? Mi az ember valójában? Lásd pl HER című film, Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? stb (biztos van még több száz alkotás a témában, én nem vagyok nagy sci-fi irodalom fogyasztó, inkább max filmek terén) -
juliensorel
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20230 üzenetére
A spoiler résszel vitatkoznék, ugyanis
az chipen lévő Johnny csak egy kód, egy lenyomat, az eredeti hús-vér Silverhand személyisége alapján, csak egy mesterséges intelligenciaként létezik V testében. Ugyanolyan mint ALT, aki maga mondja, hogy ő már valami más a kibertérben, nem pedig az a szőke csajszi akit Johnny ismert, ő ugyanis szintnén meghalt ugyebár. #20234beyruth82
Igen,a mellékszálaknak onnantól vége, nagyjából a finishben vagy, Goro-val lesz még azért dolgotok, aztán utána szinte rögtön választás elé állítanak majd a befejezést/végjátékot illetően, ami viszont relatív sokféle lehet és játékidőben is eltérőek. Illetve vége előtt lesz majd Johnnyval néhány extra küldetés, amiket érdemes megcsinálni. Alpi. : Porsche/Magnus ügyben.. [link] nem vagyok autóbuzi de ezt a csatornát szoktam nézni, mert szépen van fényképezve
-
juliensorel
őstag
Teljes mértékben egyet értek veled. Negatívum/pozitívum terén egyaránt.
Nagyon hasonló érzések fogalmazódtak meg bennem is de lusta voltam ilyen hosszan, értelmesen leírni.
Keanu kapcsán hasonlóan érezek. Bírom mint színész de ez gyenge lett. Végig ellenszenves és egysíkú ez tahó rocker csávó szerep, akivel hirtelen csak azért leszel jóba(mint játékos), hogy kapjál még küldetéseketmeg, hogy megszerezhesd az easter egg jellegű cuccait. Végig egy rohadt, irritáló betolakodó marad V testében. Még ha nem is tehet róla, hogy bele került, nincs joga V testében maradni, meg amúgy is csak egy AI, csak egy lenyomat, nincs szüksége rá, hogy egy testben éljen emberek között, ő nem a valódi Silverhand. Én ezért választottam pl elsőre az öngyilkos endinget, mert valójában már V és Johnny is meghalt, az egész életben maradás egy Arasakás kütyünek a műve.
Egyetlen valóban jópofa és humoros Johnny-s momentumra emlékszem, amikor a pultos faszi feleségét kell követni és kideríteni, hogy megcsalja e, ő meg kommentálja
Aztán, szinte minden szereplő szimpatikus, mégse lehet senkihez kötődni igazán, mert csak egy feladat volt a sok közül, a kapcsolatok le vannak fejezve miután kész egy történetszál, ugyan felkeresheted az arcokat, de ők az idők végezetéig ott szobroznak a helyükön a maguk kis 2-3 mondatával.
Az, hogy nem voltak benne cinematic jellegű jelentek/átvezetők óriási csalódás volt, ez a "végig POV " jó tud lenni, de nem egy ilyen jellegű történetben, hanem pl egy horrorban. Az autós jelenetek kifejezetten gagyik voltak így....ülsz egyhelyben valaki mellette, egy csiga lassan haladó járműben és várod a dialógokat -
juliensorel
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20206 üzenetére
Miután a padon dumálsz Peralezzel
ott a vége annak a szálnak. A végefőcím alatt fog majd dumálni a kapcsolatotok alapján ő is. Tudtommal ennyi. -
juliensorel
őstag
Ha pc-n játszol akkor " V " betű hosszan, az felhozza a listát ami a megvásárolt járműveket tartalmazza, onnan kiválaszthatod melyiket kéred és odagurul a tartózkodási helyedhez.
Bal alsó sarokban van az ikonja a telefon mellett.
Kb az első 15 percben tanítja meg a játék ezt az egészet, te akkor épp hiányoztál? -
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #20184 üzenetére
Soha többet nem látod őket. Placide talán ír majd egy fenyegető, ködös üzenetet később de ennyi. -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20174 üzenetére
Az történik ami a valóságban is történne, visszautasít.
Ugyanígy te is visszautasíthatod Rivert, ha női karakterrel játszol, mert abban az esetben River nyomul rá a női V-re. Judy teljesen meleg, ahogy Kerry is, de náluk is be lehet próbálkozni dialóg szinten. Panamre is rá lehet nyomulni női V-vel, csak ő is elutasítja románcot, ezekben az esetekben barátság szintjén marad a kapcsolat. -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #20158 üzenetére
Ha minden küldetést amit felajánlanak elvégzel, akkor nem maradsz le semmilyen kapcsolati lehetőségről.
Ha félbehagysz szálakat, úgy hogy küldetés közben lelépsz, akkor persze bukó a mellék story, de miért tennéd?(kivéve a románcok kapcsán a nemiség miatt lehetnek kizáró tényezők ugye, de barátság szinten minden szálat végig lehet vinni akármilyen is V) -
juliensorel
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20091 üzenetére
modflow: kívülről be kell mászni az ablakon másik szobába, annak az erkélyéről át a 103-ba, vagy valami ilyesmi volt, nem emlékszem pontosan, de kerülőúton juthatsz be, nem bug.
A hangulatot/átszellemülést kinyíró jelenségek/igénytelenségek (néha csupán bugok) engem is rettentően zavartak sajnos.
Részemről amikre kifejezetten emlékszem:
-Misty kezében egyszer sem volt kártya amikor tarot-zott nekem
-Rendszeresen koccintottak velem úgy npc-k, hogy nem volt a kezükben pohár vagy üveg
-Belső terekben(bar, kocsma)/a samurai koncerten a közönségben T pózban lefagyott npc-k küldetések közben
-a rohanó/teleportáló ellenségek megbotlanak társaik hulláiban, elesnek és még sebződnek is amíg a földön fekszenek, ez a kedvencem
- Buta és szegényes kapcsolati háló, elnagyolt jelenetek, igen pl olyanok mint Claire esete, amit említettél.A különböző szálakon található szereplők nem tudnak egymásról. Ha egy szálat befejeztél, akkor bármennyi idő telik el, telefonon hiába hívsz bárkit/keresed fel személyesen, mindig ugyanott tart a kapcsolatotok, ugyanazt a 2-3 kérdést teheted fel bármennyiszer. (Természetesen nem azt vártam el, hogy mesterséges intelligenciákkal beszélgethetek a magányügyeimről vagy a kortárs költészetről, de ahogy halad előre a történet írhattak volna még néhány párbeszédet V és a barátai számára adott blokkonként esetleg, elég ha csak azt nézzük, hogy V egyre rosszabbul lesz, ahogy telik az idő. Mert én pl a Judy és Panam szálat az első kb 30 órában megcsináltam, utána ~150 órán keresztül nem mozdultak a helyükről és beszélni sem lehetett velük ugyebár.) -
juliensorel
őstag
válasz
Jinxb1rd #20088 üzenetére
Hátha mást is érint a Kerry dolog.
Én youtubeon néztem utána, mert nekem se akart "jönni".
Nekem ez bevált: Többször (akár 10-15x) kell 24 órát ugrani, utána elmenni V lakására, ott beszállni a liftbe a fegyveres Wilsonnal szemben, elindulni lefele és akkor pár mp múlva tényleg hívni fog. Lehet kell egy oda vissza liftezés bizonyos esetekben... -
juliensorel
őstag
válasz
Jinxb1rd #20038 üzenetére
Nem RTX kártyám van, tehát tárgytalan.
(Amúgy sem grafikai minőségre gondoltam, hanem valahogy olyan szögből mutatják a tükrök az arcot, hogy eltorzul/megváltozik az arc, a szemek, szemgödrök karakterisztikája, egyszerűen máshogy néz ki mint a karakter készítőben vagy a leltár menüben. ) -
juliensorel
őstag
válasz
velizare #20030 üzenetére
Remek, nekem 1.6-ig, ~180 óra alatt egyszer se volt ez a jelenség, mindig magától megszűnt a rosszulléttel együtt.
CJ4567: a tükörben valahogy miden karakter bénán és torzan néz ki, én is nagyon meglepődtem az első karakter, első tükrös jeleneténél (corpo csaj), aztán másodszor férfi utcagyereket kreáltam, ugyanez a story...
-
juliensorel
őstag
válasz
RetepNyaraB #19926 üzenetére
-
juliensorel
őstag
Ha bevonod a militechet, majd a nem feltört szilánkkal fizetnél, ellenben megölöd Royce-ékat, Dex akkor is ugyanezt mondja a végén. Szerintem itt a tökösség a vörös szeműek kinyírásra vonatkozik, meg arra, hogy nem fizetted ki újra a már megvett robot árát. A militech segítsége nem számít. -
juliensorel
őstag
Nem jelzi, mindig piros keretben vannak a fegyverek, ha meg van ha nincs, ha kell, ha nem.
Ezeket le tudom gyártani a táskámban van a fegyó, mindkettő ikonikus, mégis piros keret:
Ezt viszont nem tudom legyártani, mert nincs nálam a fegyver, de persze blocked, csak a játékos nem érti miért:
A tervrajzok piros háttere pedig csupán a Blocked-al inaktív gombbal egyenlő jelentés, tehát abból sem derül ki, hogy miért tilt le, csak azt látjuk, hogy nem lehet.csababarca : csak az ikonikus fegyverekkel kell végig menni egy ilyen lépcsőzetes fejlesztésen, de amit veszel boltban/vagy találsz sima narancs tervrajzot azt le tudod gyártani a tárgykészítési komponensekből, tehát nem kell hozzá meglévő fegyver.( Logikát ne keressük, de talán ott van a kutya elásva, hogy az ikonikus fegyverekből csak egy létezik, hiszen az valamelyik szereplő fegyvere volt, ezért nem lehet a semmiből legyártani, muszáj lennie fizikai példánynak.)
-
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #19858 üzenetére
-
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #19853 üzenetére
Szerk: Már CJ4567 is írta. Felejtős a chaos ha betörted.
Az a sniper is ikonikus amire gondolsz? Mert ha nem az, akkor ahhoz nem kell, hogy nálad legyen a fegyver alacsonyabb szintű változata. A simán csak legendary (narancs) tervrajzokat el tudod készíteni bármikor. (a képességed meg van)
Az ikonikus tervrajzoknál viszont maga a fegyver is egy tárgykészítési komponens, ha az hiányzik a hátizsákból, akkor nem készíthető el.
Egyébként nagyon szarul van megoldva, hogy nem jelzi egyértelműen, hogy hiányzik a fegyver mint komponens, miért nem szürke vagy mit tudom én ? -
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #19835 üzenetére
Ha nincs konkrétan nálad a hátizsákban az adott tárgy, akkor nem tudod legyártani az IKONIKUS fegyvereket. Én legalábbis ezt tapasztaltam. A tárgykészítési leírást csak akkor kapod meg, ha egyszer megszerezted a fegyvert, szóval elvileg el kellett venned tőle. Én amúgy miden ikonilkust kipakoltam mindig V lakásba, amiket nem használtam. Onnan visszarakva mindegyiknek le tudtam gyártani a jobb változatát, amikor már olyan szinten volt a tárgykészítés nálam.
#19810Cifu
Akkor most tulajdonképpen ez a psycho dolog is egy bug? Van akinél meghalnak, van akinél nem?
Én a PAX "nem halálos " fegyver modot egyszer használtam,amikor a szerzeteseknek kellett segíteni és kérték, hogy ne öljek meg senkit. -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #19821 üzenetére
Egy ideig nincs gond a balance-al, aztán hirtelen észrevétlenül elhúz az ember az npc-khez képest. Jelenleg nekem is 17.es szinten van a második karakterem, ilyenkor még tök ok minden. Amiről beszéltünk az pl a végjáték, oda lvl 50-50 mentem, kb 170 óra játék után és mivel folyamatosan fejlesztettem a karteremet nem túl sok nehézségbe ütköztem. (én egyébként erre sosem panaszkodtam, ilyen a balance jelenleg, ez van, én örömömet leltem a karakterfejlesztésben ettől még)
Dorsett kapcsán:
Az hagyján, hogy ott épp a megbízód, de azzal kezdődik az egész játék, hogy Őt megmentjük...nagyon necces etikailag ezután kinyírni, de ez ugyebár Night City... Én az összes verziót végig próbáltam, ő is rád támad simán ha olyat mondasz. Nincs semmi következménye amúgy semelyik kimenetelnek és nincs több küldetés se tőle.
anubis6 :Dorsett akkor adja a legtöbb lóvét, ha feltöröd a cuccát, bevallod neki, majd utána gratulálsz neki a hacker munkásságához -
juliensorel
őstag
válasz
hombre[EU] #19806 üzenetére
Arra utal, hogy sokan említettük mennyire gyenge az enemy, miután felfejleszti az ember a karakterét. Ellenben, ha ezt nem teszed meg, akkor ilyen lesz egy boss fight, mint nála. Tehát fedezéket használ és lő felváltva...Csupa evidencia. Egyébként látszólag ő is alig sebeződik, akármilyen szinten is van pontosan a karakter, továbbá az AI nála is elég butuska ettől függetlenül. Én pedig meg vagyok sértődve állítólag.
Cyberpsycho témára visszatérve, megmutatom (fegyveradatokkal együtt) nálam hogyan zajlik egy küldetés HALÁLOS fegyverrel. [link]
Ismétlem, első végigjátszásom alatt se halt meg egyszer se, egyik sem, mindig halálos lőfegyvert használtam!Miután elfogy az életerősávjuk, szépen lefekszenek és a földön fetrengenek, Reginát pedig lehet is értesíteni.
-
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #19795 üzenetére
"egyiket félbe hagyva átmehetsz a másikra"
Pontosítva ezt úgy értem, hogy a történet szálak között ugrálhatsz bármelyik fázisban, ha épp nincs elkezdett aktív küldetésed. Egy már elkezdett küldetést értelemszerűen ne hagyj félbe, mert van olyan ami sikertelenné válik, ha elhagyod a helyszínt. Ez nem mindre igaz de vannak ilyen küldik.
Írtad, hogy Judy a kisbuszban vár azóta is pl...na ilyenkor inkább érdemes azt válaszolni, hogy majd te a magad útján mész. Csak a biztonság kedvéért...én itt már semmit nem hagynék függőben, bármi bármikor bugos lehet, aztán csodálkozhatunk, hogy nem aktiválódik, nem folytatódik egy küldi.Egyébként azért szoktam a szereplőkkel utazni, mert ott még szoktak lenni dialógok.
-
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #19793 üzenetére
Nem maradsz le semmiről, egymástól függetlenül mindet végig lehet csinálni, olyan sorrendben, ahogy tetszik, keresztbe-kasul, egyiket félbe hagyva átmehetsz a másikra stb.
A románcokra is ez vonatkozik, bárkivel, bármikor, nincsenek egymásra kihatással a szereplők, a velük való viszonyod (akik különböző szálon vannak, azok kvázi nem is tudnak egymás létezéséről) -
juliensorel
őstag
-
juliensorel
őstag
válasz
hyggelig #19736 üzenetére
“A kommented teljesen arról szól, hogy neked milyen zene tetszik.” Erre reagaltam, ugyanis ez nem igaz, de latszolag elbeszelunk egymas mellett. Nem szeretnem folytatni.
cyberpsicho kuldik:erdekes amiket irtok,en mindet durvan elinteztem, altalaban valami op sniper headshottal a vegen, az ongyilkos hacket is kiprobaltam tobbszor, mindig az lett a vege, hogy a foldon fetrengtek (legyengulve) es ment az uzenet Reginanak, aki mindig halalkodott es mondta, hogy majd kuld valaki a psychoert.
-
juliensorel
őstag
válasz
anubis6 #19725 üzenetére
Igen, ez nem rossz szerintem se műfajon belül, viszont az Cloudsba egyszer tudsz bemenni aztán csókolom...vannak elszórva jobb zenék és pillanatok, de összességében teljesen felejthető. A rádiót akár el is felejthetjük, nézzük csak a küldetéseket...semmi emlékezetes, Kerry jachtos mutatványa az egyetlen.
L3zl13: Nem tudod megölni a psychokat még véletlenül se, scriptelve van, hogy életben maradnak az utolsó végzetes "sebzés" után. Erre egyáltalán nem kell figyelni, tök mindegy milyen fegyvert használsz, hogy intézed el stb.
-
juliensorel
őstag
válasz
hyggelig #19713 üzenetére
A kommentem melyik része szól arról, hogy nekem milyen zene tetszik valójában?
Kifejezetten ennek a játéknak a zenei felhozataláról beszélünk, nem a személyes zenei ízlésemről. Teljes szubjektivitás nélkül ez persze nehéz, direkt ezért próbáltam arra rávilágítani, hogy valahogy műfajilag nem passzentos az egész atmo, amit a zenéktől itt kapsz. Azt se állítom, hogy XY közreműködő előadó nem állja meg külön a helyét a szakmában a való életben (mert biztos van köztük ilyen).
Egyszerűen ahhoz képest, hogy milyen világot kapunk a játékban, nincs egyszer se valami igazán emlékezetes, különböző érzéseket/érzelmeket kiváltó darab. Egy két samurai-os momentumot leszámítva, de könyörgöm az csak egy pici szelete a játéknak. Nekem ezzel van a bajom, és mint látható sokan másoknak is.
Amúgy meg felvetettem egy vita témát, nem kell egyet érteni, de neked ennyi ment át? Ez inkább arról szól, hogy te rögtön ugrasz ha valaki kritizál olyat zenét ami neked tetszik? Én egy szóval nem mondtam, hogy nem szeretem a rockot vagy a laid back stílust vagy XY-t, amik itt helyet kaptak... szeretem én a legtöbbet csak nem NC-ben. -
juliensorel
őstag
válasz
Maelephant #19704 üzenetére
A 80-as években a diszkó, electro, funk, synthpop, hip hop is nagyon erősen jelen volt, sőt(!), tehát részemről ez se indokolja a rockot.
"disszonánsan jelenkori hangulatot hoztak be a játékba" - igen sajnos, egy sci-fi játékba...
-
juliensorel
őstag
válasz
Jinxb1rd #19702 üzenetére
"Úgy érzem, hogy béna, zs kategóriás előadók zs kategóriás számai vannak összeválogatva. Az ingame zenékkel is rendesen rá lehetett volna dobni a játékra, de egyszerűen nem elég effektívek, semmi emotinal töltetük." - Pontosan ezt érzem én is, erről szólna az egész felvetésem! Jól megfogalmaztad.
beyruth82
"cyber western vilaghoz, szegecselt bőr cuccokhoz, nagy verdákhoz jobban illik a rock"
Ne haragudj, de szerintem egyáltalán nem ilyen a játék fő jellege, ugyanazzal játszunk?
Ok, van egy kvázi kietlen Badlands, de amit én látok: színes neon mindenütt, rengeteg műanyag-rikító ruhák, hajak, alakok, fegyverek, retrowave sportkocsik, zsúfolt nagyváros... -
juliensorel
őstag
Feldobnék egy labdát.
A zene, mint olyan a játékban...
Tudom, hogy ez alapvetően ízlés kérdése, ebbe ne menjünk bele. Én itt most inkább arra, gondolok, hogy milyen műfajhoz, milyen zene illik, mert itt szerintem mellé lőttek vele.
Tudja valaki, hogy ez az egész "rocker" dolog honnan jött vagy miért ilyen markáns a játékban, miért erőltetik ennyire?
Értem, hogy a Johnny boy miatt, de az csak egy (fő)történetszál, ahol remekül van jelen ez a műfaj, de ezenkívül valahogy nem illik ebbe a világba, ebbe a városba ez a rengeteg metal meg rock.
A rádiókban valahogy ilyen semmilyen pop/hip hop/latin zenék szólnak (talán a jazz állomás ad egyedül különleges hangulatot néha), ellenben van 3-4 rock állomás. Minek? 2077-ben? Hagyjuk már. Tudom, hogy a való világban 2077ben is érvényes műfajok lesznek ezek, de most egy fiktív sci-fi játékról beszélünk, ahova ezek nem illenek szerintem.
Átvezetők, harcok, dialógok alatt általában teljesen marginális, unalmas loopolt zenék szólnak. A bandák mindenütt ugyanazt az üres technot hallgatják, ami kb már a legelső küldetés alatt is szól, a bárokban/clubokban ugyanez a helyzet.
Én megjelenés előtt azt reméltem, hogy valami emlékezetes OST -t fog kapni a játék (a samurai dolgon kívül), mint pl a FAR CRY Blood Dragon vagy a Kung Fury, csak hogy ebből a műfajból említsek két klisét.
Sokkal több jóféle synthwave/rertowave, new age, ambient electronic space, chillwave stb zene kellene a játékba, mert én bárhogy keresem nem találom ezeket.
Milyen jellegű előadókra vágytam volna? A teljesség igénye nélkül: Kavinsky, College, Vangelis, Robert Parker, Gunship, Dynatron, Futurecop!, Mitch Murder, Dan Terminus stb... -
juliensorel
őstag
válasz
modflow #19659 üzenetére
Ez eddig is így volt (bugos), jan. elején csináltam azt a küldit kb, ugyanez volt nekem is, többször kezdtem korábbi mentéstől, aztán meguntam és elkezdtem csinálni a küldit, később megjavul, ha találsz egy bejutási opciót a raktárba onnantól fogod hallani, amit beszél hozzád.
Más: mai nap másodszor térdel le a játék úgy, hogy le volt téve tálcára is közben neteztem.
-
juliensorel
őstag
válasz
WATERDACA #19554 üzenetére
Legelőször én is öngyilkos lettem, ugyanis technikailag már V és Johnny is meghalt egyszer, úgy gondoltam kár lenne tovább folytatni ezt a tragikomédiát egy olyan testben, ami igazából már halott, nekem is logikus volt. Elég tragikus ending, komolyan meglepődtem a karakterek reakcióin én is...viszont nyilván "sok hűhó semmiért" esete így végezni a történtek után.
Aztán én az összes többit is megcsináltam a secret endingen kívül.
Szerintem a maradék lehetséges endingeket még játszd ki, nem sok idő annyira egyik se de sokkal tartalmasabb befejezések, sokat hozzátesz az egész story megértéséhez, főleg az Arasaka ending, az a legütősebb szerintem(amiket választhatsz fent a tetőn) -
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #19651 üzenetére
Alapvetően miután megölted és lootoltad, szilánkot elolvastad, azután el kell küldeni Reginanak egy előre generált üzenetet. Ha ezt nem adja ki az üzenetek között, akkor bugos ez is éppen nálad.
Ez pont az első ilyen küldi, itt még szkennelni se kell.
Általánosságban amúgy az a lényeg az összes kiberpszicho-nál, hogy minden nyomot és holttestet szkennelni kell egytől-egyig és minden kapcsolódó szilánkot el kell olvasni! Ezután be kell adnia ,azt hogy "küldd el az üzenetet Reginanak".Nekem is volt olyan, hogy azt hittem ár megint bug de kiderült, hogy volt még egy eldugott hulla akit nem szkenneltem.
-
juliensorel
őstag
válasz
beyruth82 #19647 üzenetére
Igen, arra gondolok. Ahogy belépsz a szobába, rögtön jobbra van a falon egy kisebb szekrény, abban van a gyógyszer. Talán egy kád van alatta, arra leül Johnny okoskodni, abban az esetben ha nem ölted meg a faszit, a gyógyszert pedig sárga felkiáltójellel is jelöli. Nálad nyilván bugos, mert nekem úgy is működött ez a küldi, hogy azonnal megöltem a csávót beszélgetés nélkül. Itt is egy megoldás van csak: valami régebbi mentés, ha van....szokásos szopás.
A kiberpszicho küldi melyik bugos? Lehet tudok segíteni. -
juliensorel
őstag
Igen, az első 1-2 hétben még variálgattam a grafikát, végignézegettem pár beállítást és igen, szinte egyáltalán nem lett rondább a játék alacsonyabb szinteken, viszont nálam valahogy a teljesítmény se lett érdemben jobb, úgyhogy auto optimalizáltam NV experience-ben és soha többet nem nyúltam hozzá. Az meg így lőtte be.
Valóban ON:
Nem tudom ki, hogy van vele, én második karterrel is nagyon élvezem még a játékot, sokkal tudatosabb vagyok, tervezgetem a perkek sorrendjét, illetve a kedvenc ikonikus fegyvereket minél hamarabb megszerzem most, hogy aztán sokat tudjam használni őket, autóból is csak azt veszem meg ami jó volt elsőre. Sokkal szabadabban, lazábban mozgok a városban, mert nincs bennem az új küldetések hajszolása iránti vágy és pörgés, nagyon kellemes.
Meglepő módon még mindig vannak újdonságok, új küldetések, amik nem csak a másik életútból adódnak, hanem elsőre félre ment helyzetekből, amikre már nem is emlékeztem.Pl: Jackie hulláját a családjához küldtem most Viktor helyett, így egy új küldi szál nyílt meg ugye + Jackie fegyvere, a garázs ahol sose jártam, Misty-től sok új info stb...vagy pl. van egy labilis militech katona, akitől ellopott gyógyszert kell visszaszerezni, na én azt elsőre azonnal lelőttem, mert túl gyorsan mentem be hozzá és ellenséges lett, most pedig csak bóklásztam az épületben és szépen lement a dialóg köztünk az ajtónyitás után és nem is kellett megölnöm, megtette ő maga... -
juliensorel
őstag
-
juliensorel
őstag
válasz
Bile Demon #19615 üzenetére
Szerk, látom közben írták, hogy lehet a cpu különbség is a ludas
Érdekes.
Nálam mondjuk a DOF-on kívül az összes "mozis" effekt kikapcsolva, FOV 90, és a Screen Space Reflections Quality pedig "PSYCHO". [kép] [kép] [kép]
Város, futás és autózás közben nálam max 40-45fps, ha egy helyben állok akkor is max 47fps, bárhogy nézem.
Állva:
akcióban:A te beállításaiddal +5-6 fps nálam is random jelleggel, most kipróbáltam. CPU órajeled is számíthat?
Egyébként nekem elég ez amennyi van, teljesen jól tudok játszani, csak meglepődtem az 50-60-on. -
juliensorel
őstag
válasz
Bile Demon #19606 üzenetére
Hm, ez érdekes, hogy van neked 50-60 fps-ed fhd ultrán egy gtx1080-al?! (Adatlapodon lévő hardverrel?) Kizártnak tartom bocsi.
Nálam evga 1080ti 11GB: FHD, minden ultrán, 40-45 fps-t tud fixen a városban max(belső tereket most hagyjuk, mert többet vagyunk "kint").
16GB ram-ból nálam 8GB-t eszik az Aquasuite szerint, VRAM 6-7GB nálam is.
CPU: r5 1600X 3.9GHz. -
juliensorel
őstag
válasz
anubis6 #19577 üzenetére
Egyrészt ez nem egy nyers online FPS.
Ebből kifolyólag másrészt, pl azért használtam a craftolást és tápoltam fel a karakterem , mert ebben a játékban ezt is lehet, ez is kardinális része elvileg, a karakter/gear fejlődése/fejlesztése, annak az öröme, tudod?
Életemben először játszom vele, honnan kellett volna tudnom, hogy a végére túl OP lesz a karakterem, ha merem fejleszteni a páncélt pl.?
Én mellesleg egyszer se "sírtam" emiatt, a pisztoly 1 golyó/fej stílust én nagyon bírom, a cold blood fel se volt nálam oldva, jobban mondva hirtelen azt se tudom, hogy az milyen perk, ettől függetlenül nem is akartam volna 10 percig harcolni egy cyborggal stb...mindeki mást élvez a játékban szerintem, ennyi.
Tehát alacsony szintű cuccokat kell használni, ha kihívást akarunk, köszi, nem mondod?
Nehogy már a fejleszteni akaró játékos hibája legyen, hogy a játék nem tartja a lépést ezzel.
Harmadrészt, én is pl a játék utolsó harmadában kezdtem el ezekkel érdemben foglalkozni, már 50es utcai szinten voltam, előtte azt hordtam ami volt és azt a modot raktam rá ami volt, mert addig a játék más részeit fedeztem fel, azt se tudtam sokáig mi merre hány a menüben, csak csinálgattam a küldiket." lehetetlen ellőni a gránátokat a levegőben" - igen bocs, ez túlzó kijelentés volt, nyilván nem lehetetlen de szerintem a többség nem akar ezzel eltölteni X órát gyakorolni
Te menő vagy, jó neked. (Ezekben pl gyakoroltam eleget [kép] [kép] [kép] , talán túl sokat is magamhoz képest
)
-
juliensorel
őstag
válasz
Carlos Padre #19572 üzenetére
100at? 13as craft lvl esetében, előtte nem figyeltem de elég ha kb 15-öt gyártasz és biztos, hogy lesz benne 2-3 Lila(legendary (narancs) ezekből már nincs)
Egyébként én most kimaxoltam a craftingot kíváncsiságból, LVL 20, összes perk megvéve hozzá. Kipróbáltam, pontosan 10DB armadillot gyártottam, abból 4db szürke lett, 1db kék és 5db lila, igencsak jó arány(ez persze random jellegű, mint minden amit craftolsz, pl a slotok száma, vagy a hozzá kapott modok a ruhák esetében stb)
A Lila ezen a szinten +240 armor. -
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #19551 üzenetére
Bármikor felülírhatod a meglévő modokat a ruhákon és a fegyvereken, semmilyen perk nem kell hozzá, járulékos vesztesége, hogy azt amit felülírsz, azt elveszted, de ezzel semmi baj nincs hiszen nyilván sokkal jobbra cseréled le a már meglévő régi szar modot. (pl ahogy szinteket lépsz egyre magasabb számú armadillot fogsz craftolni, tehát mindig egyre magasabbat dobsz a ruhára és a páncélod folyamatosan emelkedik, de a kedvenc vagy egyedi ruhát megtartottad)
Magyarán semmi veszteség nincs a mod felülírásban alapvetően, ez upgrade, csak nyersz vele. Ha van valami szuper ritka modod amit nem tudsz craftolni vagy félted, azt meg értelemszerűen nem cseréled le és kész. De amúgy szerintem semmi értelme megpróbálni visszanyerni a modokat meg őrizgetni, hiszen tudsz craftolni és venni is amit akarsz, max minden árusnál körbe kell nézni a mapon. (Nekem pl az ilyenekkel is ment el az idő az első 180 órában)
A tűzálló/vérzés gátló/elektromosság tűrő stb egyéb modoknak szintén nem láttam értelmét egy bizonyos szint felett, annyira rossz ugye a balance, hogy nem tudnak kvázi eltalálni az npc-k , nemhogy megégetni gránáttal meg ilyenek.
Én a legendary fixer ruhákat viszonylag hamar összegyűjtöttem, aztán folyamatosan egyre magasabb armadillokat raktam rájuk, 13as crafting szinten, +211armor a lila armadillo darabja, azzal pakoltam meg a ruhákat, van amire csak abból raktam kettőt-hármat [kép] , kb 3000 a páncélom azon a karakteren, de már annak sincs értelme, .Smasher meg se tudott kb sebezni a végjátékban -
juliensorel
őstag
válasz
csababarca #19539 üzenetére
Marad a régi, rá kell dobni magasabb értékű újakat.
-
juliensorel
őstag
Volt aki aggodott, de mint lathato a festmenyes money glitch maradt, ill. tovabbra se fogja megjegyezni a beallitott nyelvet
Nekem a delamain kimaradt az elso vegigjatszasban a bug miatt, ugyhogy ennek orulok, remelem masodik eletutnal a beszelo automata se akad el . -
juliensorel
őstag
válasz
RetepNyaraB #19495 üzenetére
Nálam a travi is brutál volt, meg az utolsó is, szerintem kb huszadjára sikerült mindkettő
A gránát orrú viszont bebugzódott 2-3 vereség után, úgy már simán szarrá vertem
De mondom én csak azért csináltam meg őket, mert elsőre mindent ki akartam maxolni a játékban, amúgy nem az én műfajom.
-
juliensorel
őstag
válasz
zsoltee10 #19470 üzenetére
Én utáltam és rengeteget szenvedtem vele, annak ellenére, hogy majdnem a legvégén csináltam meg, viszont egyáltalán nem bunyóztam előtte a meccseket leszámítva (amiket szintén utáltam) tehát nem volt benne gyakorlatom és a Body -m is alacsony szinten volt. Egyébként szerintem mindenképp OP a csávó, két ütéstől mindenki fekszik szinttől függetlenül. A taktika a lényeg, amikor rádront, az utolsó pillanatban ki kell védeni az ütését, majd ekkor gyorsan pofán verni, aztán elszaladni és ezt kezdeni előröl. Elvileg ha mindig pontosan védekezel akkor meg se sebez kb. Amúgy meg gorilla kar + dupla ugrás amit használtam minden bunyóban. Viktor említi a gyomrát mint gyenge-pont, hát én egyszer se tudtam ott megüti, végig csak fej. -
juliensorel
őstag
válasz
zsoltee10 #19454 üzenetére
Igen, az amikor Johnny megkapja a testet. Én legelőször öngyilkos lettem ugyanis technikailag már V és Johnny is meghalt egyszer, úgy gondoltam kár lenne tovább folytatni ezt a tragikomédiát egy olyan testben, ami igazából már halott (ekkor még nem tudtam, hogy Johnny élhet tovább vígan benne) Elég tragikus ending, komolyan meglepődtem a karakterek reakcióin...illetve nyilván sok hűhó semmiért esete.
-
juliensorel
őstag
-
juliensorel
őstag
válasz
freeknight #19423 üzenetére
Az rám vonatkozott, nekem első végigjátszás, corpo csaj, ~180 óra (dec 10. óta).
Mire ment el ennyi idő? Magam sem tudom pontosan, csak sejtem.
Példák:
Mindent elolvastam, szilánkokat és a gépeken az üzeneteket is egyaránt ami épp szembejött.
Az olyan küldetéseket, ahol többféle kimenetel van/ahol többféle érdemi döntést lehet hozni, azokat végigpróbálgattam, variáltam a párbeszédeket, megnéztem a reakciókat, a végkifejletet (már ha rövidtávú volt), aztán a számomra legtesthezállóbbal mentem véglegesen tovább. Tehát kvázi többször játszottam már ki a játékot, ha nagyon pontosak akarunk lenni.
Egy befejezést (vagyis végülis 2-t) leszámítva mindet/minden variációt megcsináltam. Ezután néztem gyorsan yt videókat felületesen, csakhogy tudjam mik vannak még:a secret ending nem megy így elsőre, igaz nem is próbáltam de Johnny csak 60%-os, Takemura-t pedig sajnos nem mentettem meg, így olyan Arasaka ending sincs, amiben ő ott van.
Aztán az achi-k...a nagy része játék közben sikerült, de volt amire rászántam jó néhány +órát, így 2 secret és 2 sima achievement maradt csak hátra, ebből a Badlands-en egy NCPD küldetés bug miatt elakadt, így a "The Wasteland" -et nem adja meg, pedig kvázi megcsináltam.
A másik ami egyénspecifikus dolog, hogy én rengetegszer töltök vissza mentést, ha mondjuk a lopakodás nem úgy sül el, ahogy terveztem. Lehet hülyeség, én így szoktam játszani, lopakodás + hangtompított pisztoly/sniper, 1 headshot kill, nem szeretem ha beindul a riasztó. Aztán, ha olyan kedvem van vagy olyan a küldi, akkor meg mehet a daralás is.
Sokat craftoltam, vásárolgattam, sokszor egymás után csak a ruhaboltokat jártam végig, aztán csak a fegyverárusokat...
Egy idő után elkezdtem fotózgatni is stb.
Voltak bugos küldetések is, telefonbeszélgetés némán és felirat nélkül ment le stb..jóval előbbi korábbi mentésekhez kellett emiatt nyúlni néha.Saul nem szólalt meg a tankrablás után, cyberpsicho nem mászott ki a hűtőből, proci985: az, hogy hiányosságokat sorolok fel és leírom miben csalódtam 180 óra alatt, az természeten nem azt igazolja, hogy ez egy szar játék, sőt, nekem rettentően tetszik ezek mellett is és meg is becsülöm azt, amit nyújtani tud.
Összességében nagyon megosztott engem a játék.
Láthatóan lekötött és élveztem de annyira sok sebből vérzik emellett, hogy nem is tudom összegezni rendesen a gondolataimat, a csalódások folyamatosan jelen voltak de közben jó volt vele játszani.
Értem, hogy te próbálod csak a jó odalát nézni de értsd meg, hogy pl én viszont nem és sokan mások se feltétlen így állnak hozzá. -
juliensorel
őstag
válasz
proci985 #19407 üzenetére
Ez egy új játék, egy másik "univerzum", senki nem akar szerintem olyan mini játékokat, mint a far cryban vagy a witcherben, miért is ne lehetne valami újat, mást kitalálni, alkotni? Ez nem a majdani játékosok dolga, hanem a fejlesztő csapaté...
A Bd-k és a trauma team kapcsán, szerintem ez kifogáskeresés amiket említesz és nem, nincs sok (nincs elég) a játékban. Továbbá nem a VR élmény a lényeg, hiszen az irreális elvárás, inkább BD-k tartalmára helyezném a hangsúlyt.
Trauma T kapcsán én se azt várom, hogy minden szaros npc-ért jöjjön a mentő...
Nem írom le ugyanazokat amiket freeknight de teljesen egyetértek vele.A 13 db románcban nulla interakció van.
És azt is felejtsük már el, hogy majd a szilánkok mindent pótolnak, ha valamit hiányolsz... sovány vigasz. (mindent elolvastam, többek közt azért is lett ~180 óra ez első végigjátszásom)
És igen az npc-knek általában sokkal extravagánsabb ruhái vannak, nekünk olyan miért nem lehet?Újabb" van is a játékban, de mégsincs" jelenség ez, hogy milyen hamar ismétlődő a ruhatár, pedig a város népe színes és változatos.
-
juliensorel
őstag
válasz
freeknight #19400 üzenetére
Így ahogy mondod...és igen tényleg, az autók és maga karakterünk utólagos személyre szabhatósága/módosítása, az is hiányzik, csak már el is felejtettem felsorolni. Igazából rengeteg minden hiányzik még, amikhez amúgy remek táptalaj állt volna rendelkezésre és talán pontosan ez a legnagyobb hibája ennek az játéknak(?) Amellett, hogy rengeteg érdeme és élvezetes elem van benne.
-
juliensorel
őstag
Mindennel tisztában vagyok amit írtál így ~190 óra után, de ettől függetlenül még meg lehet említeni mint hiányosságokat, nem? Vagy most akkor megint meg lett magyarázva, hogy ebből a játékból semmi sem hiányzik és igen is minden tartalom tökéletes kidolgozottságot kapott?
-Trauma Team: ugyanolyan szinten van jelen mint az összes agyhalott helyszínelő npc a városban, akik több száz óra után is pontosan ugyanott ácsorognak. Ez így nagyon statikus, nagyon gyenge. -Brain dance: a csapból is az folyik, hogy ilyen BD olyan BD, mi mégse próbálhatunk ki egyet sem pusztán szórakozásból, kíváncsiságból. Rengeteg lehetőség lenne benne, ahogy pl itt más valaki is írta az imént, szerintem sokat hozzátenne a CP világához, ha sztorin kívül is lehetne őket használni. Konkrétan még a Judyval közösen készült BD-t se nézhetjük meg soha, amiről később telefonban áradozik pl... -Szórakozás: lényegében egyet értek, valószínűleg sok mindent ki se próbálnék, vagy max egyszer, ettől függetlenül hiányos nagyon ez a terület és ez tény. -Erotika: valahol a szórakozás része ez inkább, tehát valójában nem egy külön pont, de ez is annyira túl van tolva a játékban a felszínen, hogy egyszerűen valami interaktívabb tartalomért kiált. -Techsebészet: nem játszom rpg-kel, egyiket se próbáltam amiket felhoztál, de az a demagóg véleményem erről, hogy azért mert valahol ez így/vagy úgy van megoldva, akkor egy vadi új, teljesen másik játékban ezektől a megoldásoktól nem lehetne eltérni, újítani, valami kiemelkedőbbet alkotni? És itt amúgy apróságokra gondolok pl kisebb animációk, belenagyítási/kameramozgatási lehetőségek a testtájakat illetően, vagy hogy ne egy semleges emberi idegrendszeri ábra legyen a techsebészet képernyő közepén könyörgöm, hanem esetleg az a bizonyos karakterünk, akire sokan rengeteg időt szántak az elején...(a leltár menüben se lehet érdemben szemügyre venni a karaktert, se a fegyvereket, az is nagyon elavult szerintem egy ilyen szintű játékhoz képest) Mondom ezeket úgy, hogy már a második karaktert indítom útjára, ugyanis szerencsére van sok minden más amit élvezek a játékban de ez az önámítást nem csípem, hogy itt kérem szépen minden jó úgy, ahogy van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest