Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jó fixek jöttek, nekem az:
- offline load menu fix és a,
- Fixed an issue where the inventory menu could rapidly scroll up and down after disassembling or dropping an item.ez a kettő volt a komolyabb bug nálam.
NV buff patchet én is várom, bár nekem nem lesz nagy kártyám mostanában, szóval annyira nem sürget.
-
Ellia
addikt
Elv jön valami patch, linkelném de a céges proxy...
-
rup1u5
nagyúr
-
KJ82
senior tag
Vagy fél napja azon gondolkoztam kire hasonlít Padre.........aztán beugrott, Marlon Brando a Keresztapából.
Vagy csak nekem tűnik így ?
-
Amartus
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Köszönöm
-
-
Amartus
senior tag
Azt honnan lehet tudni, hogy a Skippy átlépte az 50 láblövést? Vagy csak hirtelen elkezd fejre célozni?
-
Gergello
addikt
Cyberpunkhoz kapcsolódó mixeket szokott hallgatni valaki ?
Többek között volt fent youtube-on egy nagyon jó, amit sajnos időközben levettek.
Esetleg nem mentette le valaki ? Újra feltöltve nem találom. Sajnálnám, ha elveszett volna.
1-2 napja még hallgattam.Címe: Johnny Silverhand - Cyberpunk Music Mix
Eleje, az ez volt, csak sokkal hosszabb volt.
Borító, hátha így jobban beugrik.
-
Hát igen, ez már majdnem....

jonnyjoker01:
szép munka.
Nekem is van néhány hely, ahol az első karakteremmel jártam, de azóta nem találom....pl. a 8-10 emelet mély, háztömbnyi lyuk, beékelődve a felhőkarcolók közé, tele szeméttel.
Egy hulla és valami loot is van lent.
De meglesz egyszer.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Ne is mondd... Emlékeztem egy questre ami ide is visz, de semmilyen google kereséssel nem találtam meg a helyet. Megnéztem egy videót róla, de a srác nem nyitotta meg a térképet egyszer sem és kivágta az utazást egyik helyről a másikra. A háttérben látszott egy óriásplakát és a Santo Domingo-i kidőlt óriáskerék a quest közben, onnan lőttem be hogy Arroyo-ban van valahol. Aztán próbáltam beháromszögezni fejben hogy hol lehet az utca és kb fél óra háztetőkön való bóklászás után találtam meg

-
Vesa
Topikgazda
Urak, a személyeskedést mellőzzük a topikban!
-
pandras83
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
random forumozó problémája: "Nincs valami automatikus beállítás a grafikához?
Állítgatom de mindig csak rosszabb lesz?"a. x-y drivert kipróbálhatod, x-y modot kipróbálhatod, x-y beállítást tesztelheted, x-y oldalon megnézheted az akármit ami segíthet nincsmit szevasz
b. [fogalmad sincs, nem válaszolsz]
c. "három kártyával teszteltem", "folyékonyan ment", "Sugárkövetés nem volt.", "Én a 80-as, 90-es és ezredfordulós években szocializálódtam", "castle wolfenstein", "Meg nem mondom a különbséget a 40 vagy a 60 fps között" , "übermensch fórumozók", "embertesztekben" , "Ha nem lenne kiírva nálad", "nyugodtabban játszanál."
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
I=Interlaced, váltottsoros.
Szerk.: lassú voltam.... -
PuMbA
titán
Ja és az agy kipótol állítás igaz, de csak értelmezés és felismerés szempontjából pótol és nem a látottakat pótolja ki. Ami részlet nincs ott a képen, azt nem fogja látni a szemed, csak ha van elegendő mozgásfelbontás.
HUN_Sector: Nem váltakozik, mindig 25 és 30 fps, de mivel interlacedről beszélünk ezért ezeket a számokat meg kell dupláznod. Ezért írtam alapból 50 és 60 fps-ként
Az interlaced, azaz váltottsoros videó kódolási módszer azt jelenti, hogy egy képkockában két képkockát tárolunk sávszélesség spórolás miatt. A TV-d vagy a PC-d az egy képkockából kibontja a kettőt a lejátszás során és ezért lesz 50 és 60 fps a végeredmény. Ha dolgoztál már videófeldolgozó szoftverekkel akkor ezt ki is írják. A TV adás azért lett ennyi, mert gyors sportoknál és több más dologra sem elég jó a 24 fps. -
A látás kapcsán a csatolt cikknek igaza van. Csak az a baj, hogy a játékok kicsit másképp működnek.
Ott a kezedben van az irányítás és folyamatos visszacsatolásod van a kezed mozgása és a látott kép között. Ez miatt érzed ha szaggat a játék, mivel a mozdulat eredménye nem azonnal és nem folyamatosan jelenik meg a képernyőn. Próbáld ki hogy ugyanazt a játékot te játszod, illetve megkérsz valakit hogy játsszon miközben te pár lépéssel hátrébb állsz és onnan nézed. Ebből a szemszögből az eddig szaggató játék sokkal folyamatosabbnak fog tűnni. Továbbá ha megnézel egy gameplay videót, ott sem zavaró annyira ha szaggat a játék mivel nem te irányítasz, és a videófolyam "kisimítja" a szaggatásokat.
A régi játékok azért nem voltak annyira vészesek mert pl. a Prince of Persiát egy viszonylag kis felületű monitoron játszották statikus háttér előtt, és csak a karakter mozgott. Így nem volt zavaró az akár 10 FPS sem.
Most már akár 55"-os tévén játszanak az emberek ami az éles és a periferikus látásod egy részét is képes kitölteni, így sokkal jobban zavar ha szaggat valami. -
HUN_Sector
őstag
Bár nem az alma és a körte összehasonlításának esete áll most fent, de alapvetően ugyanarról beszéltünk
.TV: Ha igazak az információim, a 25 fps (1080i25) és az 50 fps között váltakozik az európai adás, de belekevertek egy almintázást is (sub-sampled frames per second)
Of course, there must be a better option than 29.97, well let’s have a look what happened in Europe. Europe has PAL television that’s based on a 50 Hertz power supply, and so at two scans a frame you get a 25 fps rate. PAL has more horizontal lines than NTSC, it’s got 625. PAL is better quality than NTSC because it’s got an extra 100 horizontal lines; it has technically got better resolution. And in Europe, there’s a slightly bigger window to send the data on. There’s actually a full 6MHz window, just for the data that’s actually sending the TV signals. So the PAL technicians were thinking a way to get close to an integer multiple. And they choose exactly 384. Az amerikai kontinensre nekem is rá kellett googliznom, az valami 29i, azaz 30 frame/second beállítással fut. Hasonló elven, csak kevesebb vertikális sorfrissítéssel. Ehhez egy híradástechnikai szakértő kellene, ez engem meghalad.
-
PuMbA
titán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
"24 fps-től folyamatos a szemünknek a kép"
Igen, de ez nem jelenti azt, hogy ettől feljebb nincs különbség. A TV adás Európában 50, Amerikában 60 fps és nem véletlenül
Van különbség a 24 és a 60 fps között folyamatosságban és mozgásfelbontásban. Ha egy 24 fps-es filmet gyors mozgás közben lepause-olsz, akkor sok elmosódást fogsz látni, míg 50 és 60 fps esetén sokkal több képinformációt kapsz, amit az agyad fel tud dolgozni. Ennek megállapítására mi sem egyszerűbb. Állítsd be 24Hz-re a monitorod és görgess relatíve gyorsan ennek a fórumtémának az oldalán. Ezután csináld meg ugyanezt 60Hz-en és az agyad mozgás közben több szótöredéket képes érzékelni és feldolgozni utóbbi esetben, hiszen nagyobb a mozgásfelbontás. Ugyanezt én megcsináltam 60 és 144Hz-zel is és 144Hz közbeni görgetés esetén még több szótöredéket tudok elkapni, mint 60Hz esetén. -
HUN_Sector
őstag
válasz
pandras83
üzenetére
24 fps-től folyamatos a szemünknek a kép. Ez megvan? A filmeket javarészt így forgatják, 1 másodpercben 24 képkockára. Kimentél már a moziból, amiatt, hogy "szaggat"? A hiányosan feldolgozott részeket a korlátok miatt a folyamatos képsorozatokon (mozgóképen) az agy kipótolja.
Lehülyézhetsz itt másokat, de itt az MIT kutatása az agy képfeldolgozó sebességéről: [link]
Itt pedig egy másik kutatás a témában, szintén ettől az intézménytől. Idézem a kérdéses részt: "Our eyes move to take in new information three or four times a second" [link]
Kicsit vegyél vissza... Mindenki hülye, csak te vagy helikopter
-
pandras83
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ja akkor elolvastad te is az izgis tanulmányt, de biztos ami biztos, azért kiraktad a lóvét a 3060-ra, ha esetleg a "kiigazítás" nem lenne elég hatékony. Hagyjad már az embereket egy CP fórumon a hülyeséggel....
Bár nekem is kiigazítaná a szemem a hiányzó frameket, nem kellene gpura költenem megint. Bakker én is Prince of Persián nőttem fel, 386-os gépen monochrome monitorral, mégsem megyek frame kiigazításról fantáziálni a jelenleg talán legbivalyabb gépigényel bíró játék topicjába.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
pandras83
üzenetére
A képfeldolgozásért nem csak a szem felel hanem az agy is. Most megkíméllek tanulmányoktól, csak egy tetszőleges cikk a témàban: [link]
Az agy másodpercenként három képet dolgoz fel a szemtől, ezt alakítja folyamatos mozgássá. Mondjuk kutatása is válogatja ezt a számot. Ez azért fps adattá mondjuk nem visszaalakítható, csak érdekesség.
-
minilego
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
+1
-
rup1u5
nagyúr
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Én is akkoriban kezdtem és örültem ha az Amiga 500-on 10fps-el ment az Indy500, ennek ellenére ma már megérzem és zavar ha 60 alá megy az fps.
-
pandras83
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
"mert az agy és a szem rááll a képkockákra 30 felett és kiigazítja"
durva Kiroshi optics van a szemed helyén báttya -
Muerte68
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Igazából én is, c64-monochrome sárga monitor stb
Igazából azért zavar mert ha belassul látom a képen és mivel amúgy is vacak a szemem zavar az a vibrálás szerűség amit látok
Általában nem érdekel ha megvan a 30 fps jó vagyok, csak ez a neonos színes világ a neontól galyra ment szememnek zavaró
Ha a 45 megvan már jó vagyok, most hogy állítgattam rajta már jó -
HUN_Sector
őstag
válasz
Muerte68
üzenetére
Én a 80-as, 90-es és ezredfordulós években szocializálódtam, 640x480-as vga felbontáson, 24 fps-en, szóval egy castle wolfensteinhez képest nekem minden simán fut
. Meg nem mondom a különbséget a 40 vagy a 60 fps között, számomra mind ugyanolyan, mert az agy és a szem rááll a képkockákra 30 felett és kiigazítja.
(persze, ilyenkor jönnek az übermensch fórumozók, akik 10%-nyi képkocka elmozdulást is látnak, csak ez valahogy az embertesztekben soha nem szokott kijönni
)
Ha nem lenne kiírva nálad, te is nyugodtabban játszanál. -
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Igen, nagyon hangulatos a hely....és mennyire el van dugva....
-
Muerte68
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Köszönöm próbálok majd ezeken állítani, igazából megy simán, csak ahogy állítgattam az fps esett mindig pedig előtte egész jó értékek voltak
Voltam 60-90 között is most még 45-70 ,
Most raktam fel az új nvidia drivert, és próbaképp felraktam magasra, amivel még mindig ment simán csak a kisebb fps miatt zavaró lett a grafika, mikor lejebb vettem akkor sem akart az fps vissza menni az előző értékekre szerintem valami nem jót állítgattam
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Muerte68
üzenetére
Ryzen 5 1600, 16 Gb ram mellett én három kártyával teszteltem full hd felbontáson:
Rtx 3060 esetében minden maxra húzva - folyékonyan ment
Gtx 1650 super esetén magas részletességgel, a látómezőből, élsimításból lejjebb véve, közepes grafikai minőségen gördülékeny volt
Gtx 1650 mellett közepes részletesség, a többi csúszka a legkisebb - még aktív - értékre állítvaSugárkövetés nem volt.
-
Muerte68
addikt
Nincs valami automatikus beállítás a grafikához?
Állítgatom de mindig csak rosszabb lesz,nem vagyok elég kocka ehhez-
Legion 5 Ryzen 5600-16gb ram-3050ti-ssd
Olyasmire gondoltam hogy a játék a géphez igazítja a grafikát,mert a bechmark ugyebár csak azt mutatja hogy milyen lessz az én beállításaimal -
Amartus
senior tag
Már vagy ötödször futok neki a Reaper-nek, de állandóan meghalok már az elején, a bejáratnál. 40-es szint nem elég ide(hard)?
Eddig sehol nem volt gondom... -
-
Amartus
senior tag
Sikerült belefutnom a Reaper-s befejezésbe. Miután elkezdődött, utána már nem lehet menteni, míg nincs vége a játéknak? Az utolsó mentésem akkor van, mielött kilépünk a tetőre Mystie-vel.
-
pandras83
őstag
Nálam is hozott plusz pár fps-t legfrissebb nvidia driver, " harapósabb" lett a game.
-
Amartus
senior tag
Az új nvidia driver-rel már jó(térkép) és nekem legalábbis, gyorsabb lett a CP.
-
bozont
veterán
Megjött az új nV driver, elvileg javítja a térkép hibát is. [link]
-
tasiadam
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
ad egyébként bármi különbséget az, hogy más és más a "cast"?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Bennyboy
őstag
Milyen döntések vezetnek oda, h smashert meggyapjam? Első végigjátszásra megúszta a mocsok.
-
bendi806
aktív tag
válasz
Morphus101
üzenetére
sajnos úgy van, és az a baj, hogy más játékoknál is ez van , pl a god of warnal, de a rdr2 is volt hasonló csak ott volt lehetőség korrigálni...a witchernel is lehetett állítani 🙂
a fall guys-nal, meg a frissítés után javult meg, tehát ez egyenlőre így marad (sajnos)köszönöm a segítséget előre is
-
pandras83
őstag
válasz
pandras83
üzenetére
Secret Weapon in CP2077
Spoileres reddites utánanézés:
Az első végigjátszásomnál ez abszolút kimaradt vagy nem figyeltem eléggé. Mondjuk az sem rémlik, hogy egyáltalán jártam volna ezen a területen, pedig azt hittem h már mindent láttam.a Ebunike nevű óceánjáró kabinja, amiben rejtve van a shoti, elvieg Adam Smasherhez tartozik, kinyitni tehát csak akkor lehet ha Smasher halott. -
pandras83
őstag
Secret Weapon in CP2077
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
egy sima ps4-en játszom, de sajnos túl lóg a szöveg a képernyőn, próbáltam a ps-n belül kalibralni, de sikertelenül
van erre valami lehetőség, vagy ez már így marad? és kell egy nagyobb tv?😂
-
Vesa
Topikgazda
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
A GITS VISUALS elég jól néz ki...Meglesem játékon belül is.
-
pandras83
őstag
válasz
Bennyboy
üzenetére
csak a Breach Protocol Autosolver-t próbáltam autohackre, nagyon jól működik. gondolom hasonlóan működik mint az Autohacker. néha egy kattintással újra kell kalibrálni, de ezt leszámítva a nr.1 mod nálam. írj pm-et ha elakadsz a használatában
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Bennyboy
üzenetére
Big Brain Breach Protocol innen - automatikus hack játékon belül, kérdéses hogy működik-e (valószínűleg igen, ha nincs más mod telepítve ami a hackeléshez nyúl).
CPAH - Breach Protocol Autohacker - külső program, de hotkey-el elő lehet varázsolni a programot játék közben és megoldja helyetted.
-
pandras83
őstag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
köszi ez jó kis lista, kapásból vannak benne nagyon ígéretesek
-
Bennyboy
őstag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
autoheck-re van lehetőség?
Soha nem használtam modot de ezt az egyet kipróbálnám. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
pandras83
üzenetére
Én ezt írtam össze lakótársamnak amikor megkért rá: [link]
Az Essential rész számomra a mush-have, meg van a Bugfix szekció ami csak bugokat javít úgyhogy érdemes behúzni. A többi (visual, gameplay) szubjektív, de személyesen AI Netrunners Enhanced, SDO, Amateur Hackers, No Camera Autocentering és Always First Equip nélkül nem indítom el a játékot

-
pandras83
őstag
Kinél mik a must-have modok?
-
pandras83
őstag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Köszi, este rámegyek!
-
pandras83
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman
üzenetére
CPU load foleg NPC szamtol fugg. ejjel fel2kor lenyegesen kisebb a tomeg mar a varoskozpontban is
-
vvega30
senior tag
Üdv,
a tulajdonság pontok újra osztására van lehetőség? -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman
üzenetére
ket eve amikor kijott elegge CPU nehez volt azert, egy 1800Xet 70-85% korul le tudott terhelni (az kb a 2700 / 3600 szintje).
CPU egyebkent fluktual, ejjel 3kor badlandsban kb fele lesz a load egy delutan 4es corpo plasahoz kepest.
-
Elég felpattintani amúgy egy MSI AB-t és már abból is látszik, hogy inkább GPU heavy a játék.
Nálam minden high-on, QHD felbontással 50-60 FPS mellett az RTX 3060 mobil GPU (max 105 watt, amit le tud adni) 97,9 watton megy 5GB VRAM felhasználás mellett. Mondhatni maxra van járatva (bár a csatolt képen épp egy 66%-os kihasználtság látszik).
Mellette az i7-12800H 32 watton és 34%-os kihasználtság mellett "ásítozik".
-
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Bocsánat, de ne vegyük már át a buta félremagyarázásokat.
A CP:Edgerunners eredetileg is önálló (standalone) OVA-nak indult, nem volt tervben második évad.
A japán CDPR community manager nyilatkozott a [Famitsu]-nak erről, amelyben leírták, hogy nincs jelenleg tervben folytatás. A sok fogalmatlan média- és influencer-huszár meg elkezdett cry baby-t játszani, hogy a "elkaszálták" a folytatást...
-
HUN_Sector
őstag
Elkaszálták az edgerunners folytatását
[link] -
válasz
tasiadam
üzenetére
Hogy "kell neki" a 8 mag, azért barokkos túlzás (ez most nem neked szól így címzetesen, ne vedd magadra
) .Konkrétan ha nincs GPU limit, akkor a hat magos 7600X elég szépen lelépi a nyolc magos 7700X-et is, a hat magos i5-12600 pedig ott van a nyolc magos 5800X3D nyomában és gyorsabb, mint az 5950X, a régebbi 8 magos procikat (3800X, 3900X, i9-10900K, i9-11900K stb.) szépen elveri...
Kell neki egy erős CPU, ez így teljesen korrekt, de hat magtól teljesen jól érzi magát a játék, felesleges emiatt mag és szál versenybe szállni...
Ha meg GPU limit van, mert mondjuk 4K-ban akarsz játszani, akkor megint ott vagyunk, hogy egy pár éves 6 magos proci is kihajt akár egy RTX 4090-est is

Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon helyes.

) .