Hirdetés
-
PROHARDVER!
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
pandras83 #34553 üzenetére
Nem próbáltam, mert ha jól tudom a 2.21-ben benne van a legfrissebb. És ugye a 4070 Superrel minden jó volt. tudtam a stúdió driverig nincs gond NV-vel. Viszont a kártya behelyezés után szembesültem azzal, hogy nem enged addig visszamenni szoftver verzióban.
Amit még megpróbálok következő driver érkezés előtt: DDU-val driver nélkül elindítani a címet , még ha csökkentett sebességgel is fog futni de ha aktív tud lenni az RT akkor tudom az érkező hibajavítás majd megoldja.
-
Raymond
titán
-
válasz
pandras83 #33858 üzenetére
Ez valóban menő, bár gondolom a játék elején érdemes aktiválni, mert most például belefutottam egy olyan hidden gembe, hogy meg kellene találnom egy szilánkot, ami nincs se a jelölt helyen, se a szilákjaim között. Fél órán át keresgéltem az inventoryban, egyesével beleolvastam a kb. 150 "archivált beszélgetés..." szilánkba, de nem találom azt a szilánkot, ami a Wiki szerint ott kellene legyen. És mivel a hidden gemek sorban jönnek, így most nem is megy tovább a dolog. Persze, ha az elején teszem fel, akkor ez nyilván elkerülhető.
-
Kylesa
aktív tag
válasz
pandras83 #33816 üzenetére
Nálam első ízben RX580 és i5-9400f volt a "menü", amivel megkínáltam a játékot. Hát nem nagyon ízlett neki. Rendkívül furcsa - de hatásos - módszer volt a jobb futás reményében, hogy a megszokott 1920x1080 helyett levettem a felbontást 1600x900-ra. Ilyet utoljára a kétezres évek közepén kellett eszközölnöm. Trén nézett ki a játék, de így rendesen futott, és ez volt a lényeg.
Imádtam szinte minden percét. A gyenge hardverből eredeztethető hibákon kívül engem szerencsére elkerültek a kritikus bugok. -
juliensorel
őstag
válasz
pandras83 #33676 üzenetére
DDU megoldotta!
De most ezek után nem tudom felrakjam e a legfrisseb drivert...
Köszi mindenkinek aki segített!Még annyit kérdéznék ha már itt vagyok és megy is a játék, hogy a dlc-be hogyan lehet belekezdeni, megjelenik majd egy küldetés valahol a mapon?
(point of no return mentéseim vannak 2 karaterrel meg teljes végigjátszások) -
válasz
pandras83 #33534 üzenetére
Értem, amikor te engedsz meg olyanokat, hogy "Kezdi a CDPR is a Bethesda-féle majomkodást." az rendben van, ha rámutatok, hogy valótlanságot írsz le (mert egy fizetős külső addon egy nyiltan mod támogatott játéknál nem igazán a CDPR asztala), akkor az nyegle meg kioktató...
-
válasz
pandras83 #33532 üzenetére
Azért szerintem először próbáld meg értelmezni a leírtakat, mert nem is a CDPR adja ki, hanem az Embody.
Tehát ez nem DLC (megint egy hatásvadász cím egy ostoba youtubertől, hogy kattintos mindenki a videóra...
), hanem egy 3rd party addon, aminek a létrehozásában a CDPR audio csoportja is részt vett. Feltehetően a CDPR nem látott benne akkora fantáziát, hogy kifizesse a plusz pénzt érte, az Embody pedig profitorentált és ebből remél pénzt szerezni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pandras83 #33159 üzenetére
LUT modokra gondolok.
egy youtuber felrakott nemi clickbait videot, hogy (termeszetesen fizetos) realisztikus mod es kb hetek ota ezen porog par content createor. [link] pl itt latszik, hogy szurke az eg. allokepeken szuperul nez ki, csak par perc utan feltunik, hogy varj, mi lett az idojarassal?
Raymond: ja, egyebkent van jonak tuno reshade mod, textura overhault meg en is hasznalok, foleg badlandsben ronda nelkule minden is.
-
PuMbA
titán
válasz
pandras83 #33035 üzenetére
Te pedig személyeskedés miatt repülni fogsz innen, ha nem fejezed be
Maradj a szakmai dolgoknál. Én nem személyeskedek, mert tisztában vagyok a szakmai tudásommal, így nincs szükségem rá.
heavygrip: Valószínűleg a teszt rossz, mert itt több a különbség: Ryzen 7 5800X3D Review, AMD's Gift To Gamers! Nézz szét, mert több teszt alapján a TechPowerUp mérése tűnik rossznak.
-
PuMbA
titán
válasz
pandras83 #33032 üzenetére
Nem esne be 16GB RAM-mal. Szerencsére erről is van teszt, úgyhogy nem kell találgatni
Cyberpunk-nak a 16GB bőven elég és még 8GB RAM-mal is csak pici sebességet vesztesz 1440p-ben és 4K-ban is maximum grafikán! Hihetetlenül jól megírt játék.
How much RAM do you NEED in 2024? 8GB vs 16GB vs 32GB Benchmarks
-
Raymond
titán
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
pandras83 #32878 üzenetére
Ja, én például rövidre zártam a dolgot, és levettem very hardról a nehézségi szintet a csata erejéig
Ugyanígy voltam ott is, amikor azt az kellett kiszedni kicsit korábban. Minek szívassam magam, ha nem muszáj, ugye.orosz láthatatlanul szaladgáló snipert
A most próbálom felgyúrni magam, hogy sikerüljön könnyítés nélkül, de nem fogok sírni akkor sem, ha lejjebb kell venni...Maxtac elleni szabadítóakcióra -
válasz
pandras83 #30567 üzenetére
168 fájl van jelenleg a ...\Steam\steamapps\common\Cyberpunk 2077\archive\pc\mod\ mappában, remélem nem kéred, hogy egyenként felsoroljam őket.
-Rengeteg karakter-kinézet módosítás (T-Bug másképpen néz ki, Judy-nak nincsenek tetkói, Panamnak nem raszta frizurája van, hanem Claire-féle)
-Rengeteg modell csere (pl. a reklámok jó része le van cserélve, mert már untam az eredetiekek)
-Rengeteg UI és nézet módosítás (pl. nincsenek effektek a scanner-t használva)
-Virtual Atelier és hozzá kismillió mod (a lakásodon lévő számítógépeden tudsz pl. ruhákat vásárolni, nem kell szana-szét rohangálni a városban ha mondjuk sapkát keresek)
-DLSS 3.5 csere
-Átugorja az intró videókatÍgy hirtelen ennyi ugrik be, de aztán tényleg van minden féle.
-
válasz
pandras83 #30390 üzenetére
Zseniális teszt, a zen4 processzorokat DDR5-5200 RAM-okkal, a Raptor Lake-eket meg DDR5-5600-al tesztelték...
Ráadásul Ray-Tracing-gel...
Ahol a gyenge processzorok elvéreznek, tehát ezzel lesz tele minden fórum, hogy tessék, a gyengébb procik (és itt egy Ryzen 3800X is felhozható a teszt alapján) nem fogják bírni a játékot... Holott csak normális körülményeket kellene biztosítani...Nem sok mindenre jó ez a teszt sajnos ebben a formában, silány munka, de legalább mivel gyorsak voltak, ezen fog mindenki csámcsogni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pandras83 #30390 üzenetére
Érdekes. Eddig semmilyen előnye nem volt az 5800X3D procinak az alap 5800X-el szemben CP alatt, erre most meg kb. 30%-al erősebb?
Mondjuk a CPU teszt miatt nagyon alacsony felbontásban tolták, de még így is kicsit furcsa. Nem gondoltam volna, hogy ennyit változott a játék alatt az engine.
-
PuMbA
titán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pandras83 #30277 üzenetére
prism meghut 140Wot. azt nem mondtam halkan, de meghut
ja, hat nalam volt, hogy honapokig szamolt a CPU nagyobb load mellett mint amit leirtal ugy, hogy kozben meg massal dolgoztam rajta. szoval persze, hogy viz, ez munkaeszkoz
. mas kerdes, hogy nekem arra kell, hogy csend legyen full loadon is mikozben mondjuk a hotspot se menjen nagyon 70 fole, 140+ loaddal is. legen egy Noctua D15 ezt mar nem igazan tudja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pandras83 #30260 üzenetére
eleg a prism is
inkabb ott lehet baj ha valakinek az uvegkalitkaban nem birja el a hutese ha a CPU maxon dolgozik.
max fole a Cyberpunk se tud porgetni, szoval ha arra keves a hutes, akkor jo esetben masra is az volt.
meg modern CPUk amugy is thermal throttlingolnak max. mondjuk akkor meg minek vett az illeto erosebb CPUt, de ez ugye megint nem a Cyberpunk sara.
-
-
-
válasz
pandras83 #29816 üzenetére
Én nemrég kezdtem egy újat, de ~30 óra után eltettem a játékot.
Egyszerűen túl hosszú, ha az embert az OCD-je nem hagyja csak úgy a térkép egyik feléből a másikba jutni... Mindig megállok ez-az miatt, így a sztori még szinte sehol nem tart, de már Lv28 és street cred 43Az első karakterem lopakodós pisztolyos volt, most másodikra egy kardozósat akartam, de nagyon béna ez a része a játéknak - vagy én.
A gépfegyveres harc is vontatott, mert bullet sponge mindenki a nehezebb fokozatokon, cserébe én meg 1-2 fejlövéstől elterülök.Szóval én nem tényleg csak akkor fogom újrakezdeni, ha jelentősen más lesz a játékélmény.
Ez a cyberpsicho része tetszik, de akkor remélem az ellenségekre is érvényesül, azaz pl a Maelstrom kiskatonákat tudom majd 1 ram-ból cyberpsicho-vá változtatni.
-
Mart10000
aktív tag
válasz
pandras83 #29647 üzenetére
Letöltöttem a hozzá tartozó csomagot és az utasítás szerint másoltam be csak valamit elronthattam, mert nem működött, ezért töröltem. Elsősorban, akkoriban a custom level mod érdekelt volna. Nem tudom visszamenőleg is használható e, ha újrateszem vagy új játékot kell vele indítani. A sok összeomlás miatt töröltem a modot a fájlok közül, mert akkor azt hittem amiatt vannak gondok. Nem innen töltöttem le, de feltételezem erre az oldalra gondoltál. [link]
Érdekel mit ronthattam el.#29658 Looser: +Harc közben is van, hogy váltogatom a nálam lévő fegyvereket, hogy épp melyik jön ott jobban, ezért jópárat magamnál tartok mindig. Ebben benne van a tulajdonságfejlesztés is. Nagyon nehéz szinten a táposabb ellenfelek ellen vagy a játék elején gyengébb karakterrel bárkivel szemben nekem is fedezékbe kell húzódni és onnan lövéseket leadni vagy jó ütemben kitörve őket leütni. Eleje nagyobb kihívás így viszont jobban is jutalmaz. A hibrid karakter is a minél több magasabb legendás cuccok használati lehetősége miatt kellett nekem annyira.
Közben így több száz óra feletti játék után vettem csak észre, hogy a térképjelölésnél van rendőrségi szkenner balhé jelzés is csak arra külön be kell jelölni, mert dinamikus beállításban használom többnyire. A felfedezés jegyében így felesleges idő ment el és rácsodálkozhattam hol maradtak még helyek. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
pandras83 #29623 üzenetére
Edgerunners eleg sokat epitkezik a keso 80s - kora 90s animere. Vannak explicit utalasok, pl ahogy ulnek a holdon (Dead Leaves), a vault kitores a monowirevel (Elfen Lied), a varoskozpont perspektivaja (Ghost in the Shell).
az eleje eleg lassan epitkezik es egy ponton probalja magat eladni coming of agenek. aztan van egy kb 5 masodperces jelenetsor ami gyorsabban eszkalalja a helyzetet, mint amikor
.a talpig harci kromban tundoklo V felebred egy kad jeges vizben a skav hideouton -
jonnyjoker01
veterán
válasz
pandras83 #29532 üzenetére
Aha leteszteltem vanillán, a láthatatlanság elmentődik a játékállásba
Én arra tippelek hogy láthatatlanság közben unequipelted (vagy az unequip gomb ugyanaz mint a camo és valahogy beaktiválta?) és nem tud kilépni belőle, mert maga az equippelt item referencia nem létezik már.
Szerintem ha visszatöltesz egy olyan játékállást, ami az unequip előtt történt akkor valószínűleg megoldódna a probléma. Vagy megpróbálhatod save file editorral teljesen kiszedni az inventoryból, az Items.OpticalCamo-t kell megkeresned, hátha, de nem biztos hogy ez működne mert ott az item datában csak egy powerlevel változó van, semmi se utal a láthatatlansági fázisra. -
Alpi.
addikt
válasz
pandras83 #29528 üzenetére
Ez az ? [Better Optical Camo]
Ha igen, annál ezt írja :
"Changing certain settings requires the last checkpoint to be reloaded:
- Optical Camo Cooldown
- Infinite Optical Camo Duration
- Optical Camo Duration"Esélyes, hogy a mentés is tárolja az utolsó beállítást. Ha úgy szedted le a mod-ot, hogy aktív volt a végtelen láthatatlanság, akkor tedd vissza, kapcsol ki és úgy mentsd el.
-
PuMbA
titán
válasz
pandras83 #29406 üzenetére
Fent az oldal tetejénA téma összefoglalóban ott van az optimális beállítást tartalmazó videó: [Digital Foundry ajánlott beállítások videó]. Az utána lévő szöveg viszont hamis, ezek nem változtak azóta. Minden beállítás ugyanúgy érvényes ma is.
Path Tracing esetén nem működik az Ambient Occlusion, hiszen a Path tracing mindent felülír, szóval azokhoz sose kell hozzányúlni.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
pandras83 #29381 üzenetére
Nem saját tapasztalat (3070-em van, 1070-et váltott, tudom milyen érzés
), lehet, hogy ha én is ki tudnám próbálni, más lenne a véleményem róla... Nevesebb YT-osok hozták fel ezt problémaként, mert a DLSS 3 azt csinálja, hogy a valós képkockák közé tesz be generált képkockákat.
NV Reflexet bekapcsoltad? Az segíthet, a felbontás alatt van a játékban.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
pandras83 #29373 üzenetére
Használd egészséggel
! Én is idén tervezem a 2070-et cserélni valami hasonlóra, vagy 4070, vagy 4070Ti még majd meglátom az árak, az erőviszonyok és a pénztárcám alakulását.
Én a CPU fejlesztés megcsináltam már korábban, remélem a 10 magos elég lesz neki.A DLC-re mindenképp jó lenne, mert akkorra tervezem újrázni a játékot (illetve attól is függ, mennyi lesz az ára a DLC-nek).
-
CJ4567
nagyúr
válasz
pandras83 #29373 üzenetére
A DLSS 3-al ez a probléma, a "100-110FPS" az csak látványra annyi, a bemenet nem lesz gyorsabb, a te esetedben kb. 50-55FPS lehet a DLSS 3 előtti frame rate, vagy még annál is kevesebb.
Az 5600 éppenséggel még elégnek is kell hogy legyen egy 4070 alá szerintem, egy 3080 szintű kártyáról van szó.
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
Fitzgerald
veterán
válasz
pandras83 #28872 üzenetére
Még a Shenmue 1 megjelenésekor 2000.-ben (ami a kor egyik, ha nem legszebb játéka volt) álmodni sem mertem volna arról, hogy 10-12 év múlva egy Androidos emulátoron fogom futtatni az ehhez hasonló játékokat, ugyanilyen minőségben...aztán mégis pontosan ez történt.
És ennek már 10+ éve.
Még 10 év, és a handheldeken, akkori telefonokon is ugyanilyen, vagy még ennél is jobb minőségben fog futni a Cyberpunk. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
pandras83 #28589 üzenetére
Én is tegnap láttam, apró dolognak tűnik de mégis tök sokat ad a játékélményhez.
Itt van Viktor is, ezt külön rakta a modder, neki kicsit több animációja van: [Immersive Vik]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pandras83 #28254 üzenetére
detect speed fugg aI es V szintjenek a viszonyatol, ami tovabba fugg a cool szinttol.
badlands ilyen 35 korul lehet, ott 50es Vnel legalabb 8as coollal is eleg sokara latnak meg, magas coolal ghost + hasty retreattel arasaka sandevistan es reflex tuner nelkul is eleg konnyu eszrevetlennek maradni.
-
nubreed
veterán
válasz
pandras83 #28206 üzenetére
Igen, természetesen az összes többi követelményét felraktam a modnak, tehát fent vannak azok is. De majd ma este vagy legkésőbb holnap ha oda jutok, hogy tudjak játszani megint, le fogom szedni a Let there be flight -ot és kipróbálom, hogy úgy is lesz-e fagyás. Tudok nélküle élni, inkább ne legyen repülő autóm, minthogy random kifagyjon a játék. Úgy emlékszem más autókat buheráló modot nem raktam fel. De majd jobban megnézem, köszi a tippet.
-
nubreed
veterán
válasz
pandras83 #28204 üzenetére
Köszi!
Már fenn is vannak ezek, elkezdtem egy negyedik végigjátszásra a játékot. És nagyon élvezem még mindig.
Viszont vannak problémáim, nem tudom bárkinél is előfordult-e ilyesmi. Most felraktam a Let there be flight mod -ot is, amihez kell RedScript, meg talán van még egy cucc ami használ redscriptet. Nem tudom, hogy ezzel van-e összefüggésben de néha a játék betöltésekor kifagy a játék. Az előző 3 végigjátszásomnál soha nem volt CTD-m (crash to desktop). Nekem kezd gyanús lenni, hogy a RedScript és/vagy a Let there be flight lesz a ludas. Nektek nincs tapasztalat ezekkel?
-
-
HUN_Sector
őstag
válasz
pandras83 #28070 üzenetére
24 fps-től folyamatos a szemünknek a kép. Ez megvan? A filmeket javarészt így forgatják, 1 másodpercben 24 képkockára. Kimentél már a moziból, amiatt, hogy "szaggat"? A hiányosan feldolgozott részeket a korlátok miatt a folyamatos képsorozatokon (mozgóképen) az agy kipótolja.
Lehülyézhetsz itt másokat, de itt az MIT kutatása az agy képfeldolgozó sebességéről: [link]
Itt pedig egy másik kutatás a témában, szintén ettől az intézménytől. Idézem a kérdéses részt: "Our eyes move to take in new information three or four times a second" [link]
Kicsit vegyél vissza... Mindenki hülye, csak te vagy helikopter
-
HUN_Sector
őstag
válasz
pandras83 #28064 üzenetére
A képfeldolgozásért nem csak a szem felel hanem az agy is. Most megkíméllek tanulmányoktól, csak egy tetszőleges cikk a témàban: [link]
Az agy másodpercenként három képet dolgoz fel a szemtől, ezt alakítja folyamatos mozgássá. Mondjuk kutatása is válogatja ezt a számot. Ez azért fps adattá mondjuk nem visszaalakítható, csak érdekesség.
-
-
pandras83
őstag
válasz
pandras83 #28033 üzenetére
Secret Weapon in CP2077
Spoileres reddites utánanézés:
Az első végigjátszásomnál ez abszolút kimaradt vagy nem figyeltem eléggé. Mondjuk az sem rémlik, hogy egyáltalán jártam volna ezen a területen, pedig azt hittem h már mindent láttam.a Ebunike nevű óceánjáró kabinja, amiben rejtve van a shoti, elvieg Adam Smasherhez tartozik, kinyitni tehát csak akkor lehet ha Smasher halott. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
pandras83 #28018 üzenetére
Én ezt írtam össze lakótársamnak amikor megkért rá: [link]
Az Essential rész számomra a mush-have, meg van a Bugfix szekció ami csak bugokat javít úgyhogy érdemes behúzni. A többi (visual, gameplay) szubjektív, de személyesen AI Netrunners Enhanced, SDO, Amateur Hackers, No Camera Autocentering és Always First Equip nélkül nem indítom el a játékot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest