- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Na most megint spec van. Most fizettem online egy csekket, meg egy MVM-es számlát. Mindkettőnél az volt, hogy Curve fizetés, rendben lement, az Erste először értesít, hogy lejárt kártya miatt sikertelen, majd azonnal jön egy másik értesítés, hogy sikeres.
Szerintem ez most már szinte biztos valami Erste bug...
-
ACE-
addikt
válasz
zerodot #17644 üzenetére
Az Erste-nél azt mondták, hogy a Revolut-nál ill. Curve-nél van a gond, mert ők a rossz lejárati dátummal kapják a terhelést, és így el kell utasítaniuk, és az üfsz. azt mondta hogy azonos kartyaszámnál néha "beakad" a régi lejárati idő.
A Revolut egyébként megjavult, de nem tudom hogy magától vagy a kb. 1 napig elhúzódó supportos beszélgetéstől... De mivel az Erste semmit nem csinált, úgy gondolnám hogy nem az ő hibájuk. -
ACE-
addikt
Curve-nél mi oldja meg lejárt kártya újbóli hozzáadását ugyanazon kártya adatokkal csak más lejárati dátummal. hiába adom hozzá az új kártyát a régi kártya adataival akarja terhelni a vásárlásokat.
-
ACE-
addikt
Nem vagy egyedül de nálam rögtön jön rá a refund. Persze ilyenkor nem a tranzakciót törli, hanem azt lekönyveli, és jön pár nap múlva egy jóváírás...
-
ACE-
addikt
válasz
ImpersonatoR #17547 üzenetére
Én egyébként a kereskedőtöl is megkérdezném, hogy milyen jogon utalták vissza a pénzt olyan helyre, amihez nem járultál hozzá. Nincs ilyen szabály, hogy csak úgy utalhatják vissza, ahogy fizetted... szerintem meg kellett volna kérdezniük. Hiszen simán előfordulhat, hogy a bankszámládat is megszünteted. Sőt, egyáltalán nem használsz semmilyen bankszámlát. Még azt sem köthetik ki, hogy utalják, ha kéred, akkor kp-ben kell odaadniuk...
Mondjuk ilyen esetben szerintem a visszatérítésnek is "vissza kéne pattannia", ahogyan egy nem létező bankszámlára utalás is visszamegy az eredeti helyre. Én biztosan írnék a kereskedőnek, hogy rossz helyre térítették vissza, és utalják át AZONNAL az általad megadott bankszámlára.
-
ACE-
addikt
Lehet vele hitelkártyázni, de ingyenes csomagban max. a Smart rules-t tudod kihasználni, mert az a 3 db. GbiT édes kevés... Ha sokat vásárolsz a boltokban, amire ad 1%-ot, akkor érdemes lehet a Pro csomagra előfizetni. Akkor már van korlátlan Gbit is, és régebbre visszanyúlóan tudod használni.
-
ACE-
addikt
Nem tudja valaki véletlenül a KazyComputers online fizetésnél milyen MCC-t dob?
-
ACE-
addikt
BUÉK! Valaki csinált ma már Gbit-et? Én Revolut kártyáról két tranzakciót vittem át Erste Max-ra, az Erste-nél beterhelte, de ami eddig mindig azonnal jött értesítés Revolut-ról a jóváírásról, az nem jött. Nincs a tranzakciók között...
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #17388 üzenetére
Az általad megjelölt link1-es példa pont nem ide tartozik, mert ott láthatóan Google Wallet-ba rakták a kártyát, és ahhoz meg ugye PSD2 hitelesítés szükséges. Tehát a delikvenst valszeg átverték egy hamis fizető oldallal, ami manapság elég elterjedt. Onnantól már az adott telefonnal, Google fiókkal karöltve ott vásárolnak, ahol akarnak... Ez nem épp binattack-os példa, lehet a tiéd is valami ilyen áldozata lett, nagyon durván be tudják az emberek nézni, főleg akinek ennyi kártyás tranzakciója van, mint neked.
-
ACE-
addikt
válasz
V.Dave #17370 üzenetére
Nekem olyankor fordult ez elő, ha túl gyorsan rányomtam a tiltásra, majd azonnal az engedélyezésre. Ilyenkor a Wallet-ban beakadva maradt. Asszem úgy oldódott meg, hogy visszatiltottam hosszabb időre, mondjuk olyan 1 percre, és utána engedélyeztem. És ilyenkor rendesen átfutott a rendszeren.
-
ACE-
addikt
válasz
RoyalAirForc #17358 üzenetére
Ez csak annyit jelent hogy mákos vagy...
-
ACE-
addikt
Ez nálam is így jelent meg, amikor lemondtam, de ez olyan, mintha megint levonták volna újra, pedig nem, nekem legalábbis nem... Nálam 0.33 Ft jött vissza, szerintem Ft-ban küldték, amit euróban kellett volna, mert nekem olyan 1 nappal korábban került megszüntetésre. Vicc
-
ACE-
addikt
válasz
vodrosjozsi #17308 üzenetére
Azért az érdekelne hogy mi az oka a Samsung favorizálásának...
-
ACE-
addikt
Én már 1 hete nem is használom, túl sok dolog van amiért megingott a bizalmam, arról nem is beszélve hogy a fizetés egész más az ERSTE kártyámmal, hogy érintem már írja is hogy elfogadva, nincs elutasítás, szarakodás, Curve-el meg csak az izgulás az eltelő sok mp alatt, most vajon jön-e a 050, 074-es hiba, és kezdhetem elölről, majd figyelhetem, hogy jóváírják-e. Legutóbb még egy Gbit-nél is volt hasonló, hogy az új kártyára beterhelték, és közben hibára futott, és ERSTE-nél meg csak másnap jelenik meg a jóváírás, ott is külön figyelgetnem kellett, hogy vajon az megjött-e... vicc. Felejtős, szerintem jövő héten meg is szüntetem. Amúgy is az ingyenes csomagban a 3 Gbit kb. semmit nem ér, fizetős is korlátozva...
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda #17248 üzenetére
Én is éppen most fizettem a gyerekek kajáját. Google Pay-el nem jelent meg a másodlagos azonosítás ablak, beterhelődött, persze elutasítva... utána Simple fiókban inkább közvetlenül a hitelkártyával fizetve jött az Erste hitelesítő, sikeres. Következő gyereknél Google Pay Erste hitelkártya, hitelesítés nélkül is sikeres... Szóval SImple-ben leginkább csak a Curve-el van mindig baj...
-
ACE-
addikt
Sima Auchan-os vásárlásra sem adott nekem most, amire eddig igen, akkor ez most valami új, folyamatosan hisztizni kell pár penny cashback-ért is?
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17222 üzenetére
kb. bármivel, bármikor lehet probléma, ez nagy általánosságban elmondható...
-
ACE-
addikt
Na, hát épp most mondtam le 1 napja a Pro-t, erre ma jön egy üzi, hogy próbáljam ki 1 hónapig ingyen... hát csak rányomtam, de úgy tűnik a gyakorlat ugyanolyan szar, kártyaszám változik, és küldenek újat, halleluja... idióták...
-
ACE-
addikt
válasz
axlfsi #17189 üzenetére
Gondolom vannak olyan kutak, aminél technikai okokból adódóan nem tudja lezárni a tankolás mennyiségét, így hiába állítasz be 10ezret, akár 15ezerért is tudsz tankolni. Gondolom ezekre találták ki ezt. És mivel nyilván az efféle zárolásokat nem tudják országokra, esetleg tankolási helyekre lebontani, ezért globálisan állították be, ahogyan pictigjis is írta. Ennyi, ez ilyen, ha zavar hogy pár napig több összeg van zárolásban, mint amit beállítottál, akkor tankolj a saját kártyáddal ilyen helyen, vagy olyan kúton tankolj ami nem automata. Nekem néha jól jön, ha a tankolást ERSTE Max-ra kell átrakni a visszatérítés miatt.
-
ACE-
addikt
Na, nekem most az összes support-os üzenet az appban eltűnt, a folyamatban lévők is, a Facebook-on úgy látom más is így járt, nálatok?
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17136 üzenetére
Vissza fogod kapni, de ez sajnos néha ilyen, de általában jól szokott működni.
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17126 üzenetére
Nem is értem a kérdést, milyen app, mit csinál? Egyébként ugyan nem nagyon használom a fizikai kártyát, de tudtommal azzal is ugyanígy előfordulnak ilyen hibák.
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda #17096 üzenetére
Ami nem teljesen igaz, mert azt a bank ugyanúgy "visszakéri" ha arról van szó, szóval tulajdonképpen a Te pénzed. Tudok olyan infó csalásról, ahol lenyúlták adathalászattal a netbanki adatait, új Netbanki appot regisztráltak (a tulajdonos szoros együttműködésével) majd az appban azonnali hitelbírálatú valami 5-6milliós kölcsönt igényeltek, ami persze azonnal az elkövető pénzmosó számláján landolt... A faszinak ki kell köhögni a kölcsönt, mintha a saját kölcsöne lett volna...
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda #17077 üzenetére
Hát nem tudom, az Erste-nél 8-900 Ft a havi díj, és alsó hangon 2500-at ki lehet venni belőle, de akár 7500-at is, az hányszorosa is a havidíjnak? Még úgy is, ha beleszámolom az éves kártyadíjat hónapokra lebontva... de már amúgy is gondolkoztam hogy elfelejtem az egész hitelkártyásdit... csak a gond van vele aprópénzért...
-
ACE-
addikt
válasz
jano_77 #17064 üzenetére
Ja csak a legtöbbször banktitokra hivatkoznak... Ugye az ő ügyfelük a terminált bérlő, a vásárlás(ok) rajta keresztül mentek. Én ugye az én kártyámhoz tartozó bankkal vagyok szerződésben... aki tegyük fel azt mondja ez két sikeres tranzakció volt. Csak a másik oldali bank, a kártyaelfogadó terminál bankja tudja megmondani, hogy a kereskedő megkapta-e a 2x 5ezer Ft-ot... illetve hogy az általuk üzemeltetett terminál sikeresnek ítélte-e meg a tranzakciót.
-
ACE-
addikt
Véleményetekre lennék kíváncsi. Feleségem vásárolt, ezért a gyakorlati tapasztalatom nincs, csak elmondásból tudom mi történt. Vásárolt, majd az ember azt mondta, sikertelen. Ezután még egyszer fizetett, akkor már sikertelen volt. Az első a Curve Cash-ből történt (könyvelve) a másodikra már nem volt rajta pénz ezért a mögöttes kártyára (könyvelve). A Google Wallet-ben mindkettő tranzakciót sikeresnek jelöli. Ezt a cetlit adta a gép:
Ti is úgy látjátok, hogy a felső résznél, mintha beakadt volna a papír, és egy részen festette meg és oda nyomtatta az egészet? Mert ugye ez minden, csak nem az elutasítás visszaigazolása... Szóval nekem úgy tűnik a kereskedő dupla áron számolta a kürtős kalácsot...
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17047 üzenetére
Jaaa, akkor ott nincs mögöttes kártya (ezt nem említetted), ilyenkor nyilván fel kell venni a kapcsolatot a Curve-el, hogy írják jóvá a sikertelen tranzakciót. Persze igazolni nem tudod mivel a sikertelenségét, de az ő rendszerükben látszania kéne. Esetleg a kávégépet üzemeltetőtől lehet talán pótlólag kérni igazolást... de attól tartok az egész nem ér annyit a párszáz Ft miatt...
-
ACE-
addikt
válasz
jano_77 #17041 üzenetére
A Pending jelenti, hogy valszeg az történt, hogy annyira nem sikerült a tranzakció, hogy a rendszer azt hiszi, hogy már elküldte a törlési kérelmet, de nem küldte, és így is marad. Ilyenkor van az, hogy a mögöttes kártyád bankja szerint fogják feloldani a zárolást, mert gondolom ott még nincs mindkettő könyvelésben, az egyik csak zárolásban. Ha mindkettő könyvelve van, az gáz, mert 7 napon belül meg kellett volna oldódnia...
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17036 üzenetére
Mi az hogy nem ért vissza? Hogy látszik az app-ban? Hogy látszik a mögöttes kártyán?
-
ACE-
addikt
válasz
Doky1988 #17033 üzenetére
Elutasítások továbbra is előfordulnak, és többször ilyenkor levonja, sőt könyveli az összeget, de 7 nap után feloldja, és visszamegy az összeg az alatta lévő kártyára. Az alatta lévő banktól is függ, mert előfordul hogy a Curve sem küldi a zárolás feloldását, és ilyenkor attól függ a feloldás, hogy a kártyádhoz tartozó bank meddig tartja zárolásban. Ez lehet akár 10 nap, 2 hét, de Cetelem-nél pl. 30 nap.
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17025 üzenetére
Naivitás azt gondolni, hogy a Curve odafigyel rá, hogy ha kell akkor jelezzen frissítésnél... sok galibát okozhat, ha nem frissitesz...
-
ACE-
addikt
válasz
7Heads Drago #17019 üzenetére
Kicsit le vagy maradva azóta már másnak is visszatért, nekem ma 3 frissítés is volt Curve-re Play Áruházban...
-
ACE-
addikt
Volt frissítés a hibát nem javította, de van új referer akció? Meghívónak 50font, meghívottnak meg 10? De persze ha rámegyek akkor a szokásos 1%/hó-t írja...
-
ACE-
addikt
Na, ügyesen átszerkesztették a menüt, csak upgrade plan van, a jelenlegit nem látni, még azt sem lehet állítani hogy miről fizesse a fee-t... vagy csak én nem találom... ja és lemondás sincs természetesen.
-
ACE-
addikt
válasz
jano_77 #16992 üzenetére
Nekem nemrég volt hasonló, 7. nap utáni éjfél körül meg fog jelenni a tranzakció, és "Pending"-nek fogja mutatni, ez után a bankodnál is pár munkanap után eltűnik a zárolás, és úgy fog tűnni, mintha meg sem történt volna a tranzakció, az egyenleged növekedni fog a zárolt összeggel. Ha csak az órás fizetés miatt használnád, akkor ne tedd, időszakonként nagyon sok ilyen elutasítás lehet vele... A fizetés sem megy olyan flottul, mert amíg egy itthoni kártyával 1 mp. és kész a vásárlás, addig ezzel 4-5 mp. is lehet.
-
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #16926 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy ott a Postánál szerintem nem 2 ember bontogatja a napi sok 10ezer küldeményt, hanem kb. 100-an... de lehet még többen, és nincs ilyen adatbázisuk hogy ez a boríték Curve kártya... nem azért hogy védjem őket, de ha szabály szerint bontani kell, akkor bontják... ne legyen igazam, de a panaszra is szerintem meg fogják jelölni azt a jogszabályhelyet, ami alapján felbonthatják, ill. fel kell bontani, és ennyi. A Curve-nek viszont ezzel valamit tenniük kell, mert ha jelzed nekik, és később lesz valami visszaélés a kártyával, akkor rájuk lehet a teljes kárt akasztani.
-
ACE-
addikt
Igen, mert a NAV nevében a Posta végzi a vámügyintézést... ellőt még van joguk felbontani, sőt egyes esetekben kötelező is. Nem gondolnám hogy egy Posta maffia kezdte az aktiválatlan kártya adatok beszerzését...
-
ACE-
addikt
válasz
loosht #16918 üzenetére
Nem a Posta hanem a NAV bontja fel, és van rá jogszabályi lehetőség. Valami olyan szabály van hogy ha kétség merül fel a küldemény tartalmát illetően, akkor fel lehet... De ez így gáz azért, asszonynak sem jött még meg a kártyája, gondolom ugyanez lesz azzal is, így hogy használja az ember bizalommal? A Curve-öt egyikőtök sem kereste fel? Ők mit mondanak erre?
-
ACE-
addikt
válasz
M@Db0Y #16889 üzenetére
Asszem neki valamiért úgy sem megy, másik topicban volt róla szó. Furcsa mert nálam is úgy megy, hogy ha ujjnyommal oldom fel, akkor nem kéri x. időn belül fizetve. Azt vettem észre, hogy az arcfelismerés kevés neki, szóval figyelni kell rá hogy ne először az arcomat vegye észre. De azt hiszem ez sem volt megoldás nála, talán nem is használt arcfelismerést, mégsem volt jó.
-
ACE-
addikt
Megint van/lesz valami, sikerült megint egy tranzakciót sikeresnek tekintenie a Curve-nek... de persze nem volt az...
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #16868 üzenetére
Kb ugyanúgy váltott volna...
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #16859 üzenetére
GBiT-nél a Ft megy vissza, nem tudom mekkora volt az összeg de biztos nem szarakodnék 361Ft miatt... mert ugye kell egy másik Revo kártya, amit Curve alá kell regisztrálni, szintén USD-ra kell állítani, majd arra Gbit-elni...
-
ACE-
addikt
pictigjis arra gondolt, hogy a Curve app-ban a kártyánál a beállításoknál volt HUF-ra állítva. Néhány napja működik így, hogy az euró összeget átváltja. De hidd el így sem jártál jelentősen rosszabbul, nézd meg az árfolyamot, szerintem nem lett szarabb, mintha Revolut-on váltottad volna.
-
ACE-
addikt
A Smart Rules-nál nálatok is szarul jelenik meg a kártya képe? Az alsó kártya neve sem jól jelenik meg... az elvileg a Cetelem, de Gránit-nak mutatja...
-
ACE-
addikt
válasz
unicumnext #16830 üzenetére
Jah, furi hogy ezt pont 10-én csinálja, na de elég az off-ból.
-
ACE-
addikt
válasz
unicumnext #16828 üzenetére
Igen, kívül látszik a számla, meg a kártya, de nem lehet megnézni a visszatérítéseket.
-
ACE-
addikt
Másnál is eltűnt az ERSTE Max hitelkártya menüpont a George-ból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest