- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, pár napja Szerbiában, Palicson próbáltam Curve-on keresztül 1000 dínárt felvenni egy OTP Grouphoz tartozó automatából. Az automata magyarul is beszélt, mégse értettem hogy mit akart, mert az 1.000 dínár beírása után kiírta, hogy 1.600 dínárral terheli meg a kártyámat, mehet? Erre nyomtam neki hogy kösz de inkább nem. Máshol utána már nem próbáltam, mert mindent sikerült a Curve és hétvégén a Revolut kártya segítségével megoldani. Mi lehetett ennek az oka?
-
anadroid
senior tag
-
törölt tag
Abban a tudatban voltam, hogy lehet valahogy Curve-on küldött pénzből Curve cash-t generálni, ami fixen a kártyán marad. Aztán lenne egy vevőm, akinek Revolutja van.
Sorry azoktól, akiket privátban zavartam. -
törölt tag
Hali.
Van valami módszer arra, hogy valaki Revolutról pénzt küldjön a Curve kártyámra? -
petipetya
nagyúr
Nem tudom, miként kellene a Google Pay-el telón keresztül fizetni 10.000 Ft értékben, de sokszor nem jön össze:
BKK iroda, 9.500 Ft, nem enged fizetni, hanem ujjlenyomatot kér, pedig előtte már fel lett oldva a kijelző (igaz, arcfelismeréssel). Nyilván ilyenkor nem tudom ott tartani a terminál felett a telót, hanem magamhoz húzom, ujjlenyomatot adok, de addigra már ismét el kell indítania a terminálon a fizetést az embernek. Mivel az én türelmem is véges, addigra a Curve kártya mára kezemben van, és azzal fizetek. Jysk boltban fizetés 10.000 Ft-al ugyanez...
Ellenben a BKK automata nem kér ujjlenyomatot a fizetés során, elegendő neki az arcfelismeréssel történő feloldás, pedig ott is 9.500 Ft-ról van szó.
-
shtirley
tag
Ma reggel újra kellett aktiválnom a Curve-öt a telefonomon, amihez küldött egy emailt benne egy linkkel ami a programot indította.
Fura, mert kb egy hónapja is jött ilyen. Ez ilyen gyakori dolog?
A másik érdekesség, hogy napközben nem tudtam vele fizetni. Az Auchanban vásároltam és 050-es hibakóddal visszautasította a terminál a Curve kártyát. Bedugva is próbáltam, úgy is 050 lett. PIN jó volt, kártya nem volt fagyasztva. Mi lehetett a gond?
Szerencse hogy a telefonomon működik a GPay mögötte egy Revolut kártyával, mert se másik kártya, se kápé nem volt nálam. -
gzbotii
nagyúr
válasz
windlord #3774 üzenetére
Itt valamint nagyon rosszul értelmezel.
Revolut számlára egy idő után be lehet állítani az auto-top upot, ha bizonyos összeg alá esik az egyenleged. De Revolut egy prepaid szolgáltatás.
Másik, hogy Curvnek az égvilágon semmi köze.
Mit kellene tudni a Curvnek?Kérlek fogalmazz egy kicsit érhetőbben.
-
kmarci25
veterán
-
windlord
őstag
Nekem a Revolut hozza van adva.
Miett kell mindig penzt toltenem manualisan a Revolut szamlamra ha vasarolni szeretnek?A Curve nem tudja, hogy leemeli a Revolutnak a szamlamrol a penzt?
Mit benazok el?
-
podekor
újonc
Csatolni szerettem volna a Revolutot a Curvéhez. Tegnap előtt le is vont 1 fontot. Meg is jelent a Revoluton, de még számlakivonatot nem mutatott. Gondoltam ma már látom és be tudom írni az aktiváló kódot, erre látom, hogy törölve a levonás. Ilyenkor mi a helyzet?
-
válasz
Tav-Csoves #3766 üzenetére
A számlára fog visszamenni, nem a kártyára. Curve alkalmazásban majd látszik a visszatérítés.
Kb 7-10 munkanap után jelenik meg a számlán, miután az Ali jelezte, hogy a Refund elment tőlük. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Ha a curve kártyám lock-olom, és AliExpressen full refund-ot kapok, tehát bejövő pénzről van szó, a lockolás ellenere meg fogom kapni, vagy az a tranzakció is tiltva lesz?
Köszönöm -
Sify
senior tag
válasz
kazsmerlaca #3761 üzenetére
Az megvan. De én a kártyát szerettem volna felvinni mint fizetőeszköz, pl. appok vásárlása, Apple music előfizetés, stb. De ezt sajnos nem engedi nekem.
-
Sify
senior tag
Sziasztok! Apple fiókomhoz szerettem volna a kártyát hozzáadni de nem sikerült. Lehetséges vagy ne is próbálkozzak vele?
-
petipetya
nagyúr
Ha elindul az azonnali fizetés, az működik majd a Curve mögé tett magyar bankkártyával, vagy csak a Curve nélkül?
-
aujjobba
addikt
válasz
kazsmerlaca #3746 üzenetére
Tegnap délelőtt igazoltam újra a személyit és küldtem selfiet, de azóta se tudom aktiválni a kártyát.
Lehet mostanában kicsit sok embernél maradt el az azonosítás...
Egyébként tisztán emlékszem, hogy regisztráció során is töltöttem fel képeket az igazolványról. -
Onnan, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mást számolt egész havi forgalomnak, mint amit én.
Azt hittem, hogy én nem tudok számolni, így bementem személyesen, és amikor tételenként egyeztettünk, akkor derült ki, hogy máskor könyvelik, mint amit én az appban látok.
Vásárlás és a könyvelés között simán lehet 7 nap. -
ACE-
addikt
válasz
Dluinet #3750 üzenetére
ERSTE-nél is pont úgy van mint más banknál. Először csak zárolja, majd könyveli. Ha lekéred a számlakivonatot könyvelt tételként fog szerepelni. Aligha hiszem sőt kizártnak tartom hogy könyvelés után még hónap végén újra könyvelgetné... főleg mivel a könyvelés alapját képező "fixált számlakonverzió" nem fog már változni... Honnan ez a hónap végi infó?
-
ssgt1981
senior tag
A limitekről jut eszembe. Mi történik akkor, ha kimerïtem az alkalmazásban látható éves 10000 fontos keretet?
-
A bankoknál az a tényleges összeg, ami hónap zárásakor szerepel (vagy amit postán megkapsz).
Egy belföldi vásárlást is szeretnek egy hétig könyvelgetni, nemhogy egy külföldit.
Raffi is megszívatott, amikor én úgy láttam, hogy elértem annyi tranzakciót, hogy ingyenes a számlavezetésem. Akkor valójában nem értem el, mert nem a könyvelési időt mutatja a telefonos app, csak a terhelés idejét. Amit a hónap végén költöttem, azt simán a következő hónapban könyvelték el. -
Woltarex
újonc
válasz
kazsmerlaca #3746 üzenetére
Én elküldtem az adatokat kb. másfél órája, de még mindig nem él a kártya. Mikor aktiválódik be?
-
Mauzes
addikt
válasz
gzbotii #3745 üzenetére
Akkor majd figyelem, de szerintem ha már nem zárolt az összeg, hanem lekönyvelt, akkor nem kellene változnia. De nem vitatkozok, kíváncsian figyelem majd.
Nagyon off, de ezt találtam a hirdetményben:
"Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a tranzakció eredeti összegét és devizanemét
- a Visa nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott napi árfolyamon HUF-ra váltja az alábbi módon:
amennyiben a tranzakció devizaneme nem EUR, először EUR-ra, majd ezen EURösszeget HUF-ra,
amennyiben a tranzakció devizaneme EUR, úgy a tranzakció eredeti összegét HUF-ra, majd ezen HUF összeg kerül terhelésre az ügyfél bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).
- a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a Bankhozvaló beérkezés napján érvényes, utolsóként fixáltszámlakonverziós deviza-eladásiárfolyamon váltja át a bankszámla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).Bankkártyával külföldi pénznemben végzett tranzakciók esetében a KártyaŐr szolgáltatás SMS üzenetbeni HUF értéke eltérhet az ügyfél hitelszámláján terhelt értéktől."
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Muszakishop #3742 üzenetére
A hozzárendelni kívánt kártya a neveden van, ahogy mindkét Curve kártya is?
-
Muszakishop
csendes tag
Egy bankkártya hozzárendelhető több curve kártyához ?
-
Koszti65
friss újonc
Sziasztok!
Kártyán én is megkaptam. Mindent kipróbáltam amit írtatok, de nem tudom aktiválni. -
Mauzes
addikt
Az általános limit látható szerintem mindenkinek. Csak ameddig friss user vagy, addig rád még szigorúbban alkalmaz szabályokat a biztonsági algoritmus.
podekor: elnézést kérünk, hogy próbálunk segíteni.
Más: egy kis érdekesség, hogy hétvégén voltam Romániában és vegyesen használtam a Curve kártyát meg a mögöttes Erste kártyát. Utólag megnéztem, hogy a Curve kb 1,45%-kal váltott rosszabbul, mint az Erste. Ezt betudhatnánk a hétvégi 1,5%-os váltási díjnak, de ez azt jelenti, hogy a Curve középárfolyamhoz közeli konverziója kb pont ugyanolyan lett volna, mint az Erste rettenetesen szar eladási árfolyama.
-
podekor
újonc
Akkor az eddigi témában írt üzik csak találgatások voltak. Köszi.
Viszont ha ők tudják beállítani és nem a telómtól v. a futó androidtól függ akkor kapják be. -
podekor
újonc
No ezt nem is értem. Mi a friss user? Már több mint egy hónapja meg van a kártyám, hozzácsatolva 2 magyar kártya, mind a kettőről már több vásárlást is csináltam.
Mi az amit még kéne tennem? -
podekor
újonc
de kinyitható, de ott csak a szöveges duma jelenik meg.
-
podekor
újonc
Elnézést, hogy még mindig ezen lovagolok, de bosszant. Nem tudom sehogy sem elővarázsolni az aktuális limiteket. Írtam már több alkalommal a supportnak. Első javaslat: unist az app. majd rakjam fel újra. Megtörtént, semmi. Következő javaslat: klikk a curve cardra, görgessem lefelé és ott lesz a 'View your limit'. No nekem ilyen meg sem jelenik, nem is tudom azt az oldalt görgetni. Így néz ki.
[link] -
gzbotii
nagyúr
Ööö...az megvan, hogy havi 500GBP felett a konverzió amúgy is 2% felárral jár (hacsak a mögötte lévő kártyád nem úgyszintén euróban volt).
-
Mauzes
addikt
Egy hónapja használom ezt a nyomorult Curve kártyát, szerintem felépítettem már egy history-t, erre még mindig nem engedte, hogy kifizessek egy 1600 eur értékű szállást a Booking.com-on. Most emiatt buktam az 1% visszatérítést, mert Revoluttal kellett kifizetnem, hogy ne törölje a szállás a foglalást.
Lassan kezdem elveszteni a bizalmam, ez már a sokadik probléma a szolgáltatással, mióta regisztráltam.
-
mepet
addikt
A supporttal kapcsolatos észrevételemet szeretném megosztani:
Tegnap írtam nekik egy problémával kapcsolatban. Egy órán belül válaszoltak, pontosítást kértek. Ma pontosítottam. Másfél órával később válaszoltak és megoldották a problémámat.Eddig csillagos ötös!
-
Nite
őstag
sziasztok! a curve app-ban nem lehet megnezni a kartyaadatokat? csak a pin kodot talalom
-
gzbotii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #3703 üzenetére
Írj a supportnak. Valószínű előbb magadat kell azonosítani (kérnek majd fotót valamilyen személyazonosságot igazoló okmányról).
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Nekem megérkezett a kártyám. Próbálom aktiválni az app-ban de nem fogadja el az utolsó 4 számot. Várni kell még vele? Vajon miért nem tudom aktiválni?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Olvastam a korábbi kommentekben, hogy másoknál is előfordult, hogy az SMS hitelesíés nem működött. Most ugyanezt tapasztalom én is, nem tudom Appla Watch Walletbe betenni a kártyát mert kér hitelesítést... próbáltam az appban újra beírni a telefonszámom, de akkor sem küld kódot. Ezek szerint továbbra is fennáll ez a hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest