Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Jellemzően minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő kilencedik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de ritkán előfordulhat, hogy a 15. napig vagy még tovább kell várnod. Ilyen esetekben érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást arról, hogy a vásárlásod sikertelen volt. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
WhiteWalker #3698 üzenetére
Volt, hogy máskor is sokat késett. De esetleg írhatsz a supportnak, hátha...
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Ha jól értelmezem, akkor a Curve kártya használható "társkártyaként" is igaz feleségem számára?
Tehát odaadom neki, ő tud azzal fizetni, én pedig a bank által kibocsájtottal?
(tudom nem szabályos, mert név nem egyezik, de 5000 alatt érintéssel úgyse ellenőrzik sehol)
Curve kártya is érintős, működik is mindenhol érintéssel, ahol hazai kártyák?
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem , hogy mennyi idő míg a kártya megérkezik? Január 23. rendeltem , de még nem kaptam meg. -
Madycsa
tag
Sziasztok!
A 11. napon jelent meg a Curve ellenőrző terhelése Otp számlán. Ebben két hétvége is volt.
Az ellenőrzéshez beírandó karakterek mindegyike szépen megjelent az androidos alkalmazásban. (Takaréknál nekem hiányzott belőle jó pár, bárhol is néztem meg)
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Azt jól gondolom, hogy ha a Curve kártyám mögött Revolut van, amin csak EUR van, és EUR-ban fogok fizetni, akkor automatikus konverzió nélkül megtörténik a fizetés, tehát nem lesz a Curve miatt az 500 GBP feletti 2% konverziós díj? Vagy Revolutban valamit alapértelmezettre kell állítani?
-
viktorhu
veterán
válasz
haszon11 #3682 üzenetére
Elég egyértelmű az üzenetükből. Nem fizetésre használod a revolut kártyát, hanem feltöltöd a hitelkártyáról és visszautalod, hogy kimaxoljad a hitelkártyás visszatérítést, vagy hogy tőketörlesztés nélkül megúszd a kamatot.
Ha csak feltöltenéd a hitelkártyáról a revolutot, és utána arról vásárolnál, azzal semmi bajuk nem lenne.
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok. Hamarosan konctrukció változás miatt bankszámlát kell váltanom, nagyjából már meg is van az utód ahová át kell mentenem a kicsinyke megtakaritasom, ám mint mindenhol ott is van dij utalásoknál, s pánzfelvételnél, tranzakciós költség jogcimen..bocs nincs minden hosszú magánhangzóm.... Keresnék jó megoldást, de szűkös az idő, visszakeresve itt az utalásra csak a tw t találtam mint szintén költséggel járó lehetőséget. Jó volna olyan szolgáltató ami mögé a bankkártyámat vagy hitelkártyát betudnám regelni, s a pénzfelvétel és a belföldi forintutalás dijmentes vásárlásként lenne kezelve.
köszi ha valaki picit eligazit, a témában továbbképzem magam, de jelenleg szinte 0 hoz konvergál a tapasztalatom.
-
Woltarex
újonc
A személy azonosságomat mikor kell ellenőriztetnem? Regisztráció közben nekem nem volt olyan lépés.
-
balinlin
senior tag
válasz
haszon11 #3682 üzenetére
Szerintem megvan a lényeg, az utalás/kártyás fizetés arány nem tetszik nekik. Az meg külön lehet nem tetszik, ha vissza is teszed arra a számlára (ha ezt egyáltalán tudják, tudhatják, hogy az a számla mi).
Lehet érdemes megkérdezni a supportot, hátha mondanak valami konkrétat.
De ez a diskurzus már a revolut topikban jobb helyen lenne... -
-
gzbotii
nagyúr
válasz
haszon11 #3684 üzenetére
Nem, Curvenél akkor számít külföldi készpénzfelvételének, ha van valutakonverzió. Pl mögé rendelt OTP forint alapú kártyával veszel fel lengyel zlotyot.
A külföldi limitnél ír havi 200GBP, sima, belföldinél, amikor nincs konverzió, akkor 200/napot írnak mindenhol.Ha Curve mögé hitelkártya van rendelve, és úgy veszel fel pénzt, akkor mindenhol 200GBP/hónap a limit.
-
haszon11
újonc
válasz
gzbotii #3679 üzenetére
Vagy én vagyok hülye, vagy Te kioktató?
Mert azt nem hinném, hogy Te hülyének néznél engem... Bár ennyire én is bírom az angol nyelvet...de azért köszi a szótárazást.Curve - ami alapból, ha jól tudom egy GBP kártya https://binlist.net/ - esetén a Magyarországon végrehajtott készpénzfelvétel az nem külföldi készpénzfelvételnek számít? Ha erre ismét linkelgetsz, akkor lelked rajta, de két rövid mondattal lehet egyszerűbben szót érthetnénk...
Egyébként az én applikációmban is 200 GBP a napi ATM limitem és 3.500 GBP/hónap és 10.000 GBP/év. Csak nem teljesen értem, hogy a hivatalos kommunikációkban jellemzően 200 GBP/hónap szerepel, ami egyszer csak 200 GBP/nap is lehet...ami nem kis különbség és nem világos, hogy mitől függ, hogy /nap, vagy /hónap 200 GBP a limite valakinek...ráadásul a 200 GBP/nap sem igaz, ha egy hónapban csak 3.500 GBP és egy évben csak 10.000 GBP lehet összesen...
-
haszon11
újonc
válasz
szabi__memo #3680 üzenetére
Értem. Nyilván a tevékenységemmel...mi mással lenne...na de mit értünk "tevékenység" alatt pontosan???
A tevékenység alatt azt értjük, hogy feltöltök "jelentős" összeget hitelkártyával és/vagy azt, hogy átutalom azokat a "jelentős" összegeket?
Vagy kifejezetten az nem tetszik, hogy a hitelkártya számlámra is utaltam vissza a feltöltést követően!?Köszi! Segítettél!
Komolyan!:-) -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #3680 üzenetére
Ja, pl valóban felveszi készpénznek, nem a Revolut kártyát használva költi el. Mert az nekik nettó bukó.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
haszon11 #3677 üzenetére
Várj, segítek:
Szótár:
Foreign - külföldi
Abroad - külföldön/idegenbenSzóval ha sikerült újra átfutni azt amit te is (és előtte én is) linkeltem, akkor majd ezt is olvasd el esetleg, és meglesz a helyes válasz: [link]
-
haszon11
újonc
válasz
gzbotii #3668 üzenetére
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/115005775029-Is-there-a-fee-to-withdraw-cash-abroad- -
haszon11
újonc
válasz
szabi__memo #3671 üzenetére
-
kislaci
senior tag
válasz
gzbotii #3674 üzenetére
Vásárlásnak írta ő is, ebben a fórumban senki sem tud olyanról, hogy valamelyik bank felszámolt volna valamit is curve általi készpénz felvételt. Szerintem mindegyik vásárlásnak veszi, hiába küld a curve nem tudom milyen kódot a banknak, egyik sem foglalkozik vele, az enyém (BB) biztos nem.
-
podekor
újonc
Azt olvastam, hogy a raffi és az OTP is vásárlásnak minősíti az ATM-es pénzfelvételt. Azt szeretném kérdezni, hogy a K&H-ról van-e valakinek infója?
-
haszon11
újonc
válasz
balinlin #3667 üzenetére
Ja, viszont engem fel akar fuggeszteni a Revolut, mert hitelkartyarol toltottem a Revolut szamlamra. Azt talaltam ki, ha beteszem a hitelkartyamat a Curve moge, akkor a Revolut nem latja a hitelkartyamat, mar csak az lehet a hiba, ha a Revolut feltoltes Curve eseten (is) keszpenzfelvetelnek minosul, mert akkor hiaba tettem Curve moge a hizelkartyat, ha a keszpenzfelvetel miatt rogton kamatoztatni kezdik a penzt...
-
haszon11
újonc
Curve kartyan keresztul toltottetek mar fel penzt Revolutra???
Tapasztalatokra lennek kivancsi. -
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo #3660 üzenetére
Az Apple is, mégsem tudsz az App Store-ban fizetni csak a beállított országod pénzemének megfelelő kártyával.
-
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #3660 üzenetére
Tudtommal a Barion csak hazai kártyákat fogad el. Az imént vásároltam a neten ahol külön opció volt a hazai és külföldi kártyás fizetés. Hazait választva megjelent a Barion és feltüntetve, hogy csak hazai kártyával megy. Curve-öt elutasította de a magyar BIN-es Revolut Visa-t elfogadta.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Barion-hoz csak én nem tudom hozzáadni a Curve-kártyámat? -
kmarci25
veterán
Ugye jól értem, és még továbbra is érvényes az összefoglaló azon része, miszerint Curve mögé rakott debit kártyáról havi 10 alkalommal vehetek fel 200GBP-nek megfelelő összeget díjmentesen?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Ma regeltem és rendeltem egy ingyenes kártyát. Ha jól sejtem, addig nem tudom beregisztrálni apple payhez, amig nem jön meg a kártyám. Revoluttal ellentétben nem látom a curve kártya adatait, mint a revolutnál regisztráció után. Köszi
-
ssgt1981
senior tag
Note 9-en Android 10-re frissítést követően tökéletesen működik a Gpay a novemberben regisztrált kártyával. .
-
Soros terv
újonc
válasz
#04441088 #3642 üzenetére
Ugyanez történt a feleségem OTP-s kártyájával is. Ott kiderült, hogy még nem lett aktiválva az internetes biztonsági kód, mert sosem használta azt a kártyát online. (Tavaly szeptember óta viszont ez kötelező az online vásárlásokhoz.) Amint beállítottuk a mobilbankos felületen, már rögtön tudott próbaterhelést végezni a Curve.
-
Bavid
senior tag
válasz
#04441088 #3642 üzenetére
OTP-vel tényleg szívás, de ez az OTP hibája. Ha kapsz SMSt minden tranazkcióról, akkor abban rögtön látszik, ha csak x összeg felett kapsz SMS-t, akkor szívás van. Én is így jártam, fel kellett hívnom az OTP-t hogy nézzék meg a tranzakcióban a kódot.
Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül nem vagyok már az OTP-nél. A Curve-öt viszont majdnem napi szinten használom (mondjuk sokat utazok, vásárolok külföldről, ha csak itthon költesz, akkor lehet én sem használnám). -
törölt tag
Na, kartya torolve a Curve-bol. Acc torolve. Meguntam. Irtam normalisan a supportnak, hogy probaljak ujra levonni a zset, mert marhara egy filler terheles nem tortent. Visszairtak, hogy 2-5 nap mire megjelenik a tortenetben. Valaszoltam ismet, hogy kapok sms-t minden terhelesrol, 1 Ft-rol is, es nem tortent semmi, probaljak meg ujra. Erre irtak, hogy felhivnak a koddal. Azota sincs semmi. Szamomra az 1% visszaterites es az a par elony nem jelent annyit, hogy megerje ennyit sz*rakodni ezzel az egesszel, szoval sztorno. Oke, hogy az otp gyoker, de hogy a Curve support is full agyhalott...
-
gzbotii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #3639 üzenetére
-
törölt tag
válasz
kazsmerlaca #3639 üzenetére
Hardverapro picit odébb van.
-
kazsmerlaca
senior tag
UP!
-
törölt tag
válasz
Madycsa #3632 üzenetére
Kozben rajottem, hogy van osszefoglalo. 100 Ft-ot irnak es 2-3 napot mire megjelenik. Nalam sehol semmi. Probaltam torolni, ujra hozzaadni, de egy fillert nem vont le. OTP szinten. Tobb ertelmes bank rogton konyvel, vagy ha van mobilapp dob rola egy ertesitest. Ezek nagyon el vannak maradva, vagy csak tul sokaig voltam kulfoldon...
-
törölt tag
Hali.
Mi van akkor ha a kártya megerősítése nem megy? Egyrészt nem látok semmit a történetben, másrészt mintha egy fillér se tűnt volna el róla. Mennyit vesz lesz a Curve ilyenkor kb? Két napja lassan semmi... -
goop
őstag
Azt hiszem lassan hanyagolom a curve kártyát, samsung pay nem jó, kilőtték, gpay megy, de arra jó a revolut is, ezzel meg csak a gond van. Van egy jan 14 postai fizetésem, mai napig pending státuszban, most meg fizettem gpay + curve alatt revo virtual, 2x mol kút, majd pár perc múlva patika, gpay értesítések jöttek, meg a revo terhelések, de curve alatt semmi nyoma semminek.
Sok a probléma, a kezdeti előnyök meg elkoptak. Lidl stb 1% meg nem sokat számít. -
Igen felvehetsz, ha túllepnéd a limitet, akkor csak elutasítja a tranzakciót, nem lesz plusz költséged.
Szerintem a limiteket direkt nem jelenítik meg, hogy ne lásd, és érezd, hogy kell neked a prémium kártya. Amikor látják, hogy amúgy sem lépnéd át, akkor aktiválják a láthatóságot.
De ez csak feltételezés a részemről. -
vrsptr
aktív tag
válasz
podekor #3626 üzenetére
Nekem is még csak szöveges oldal jön be. 1 hónapja van meg.
Volt ez a Refundolás pár hete. Nekem még mindig +ba visszajött a Foxpost szállítási díj és már 2 hete nem vonta le megint az összeget. Más is van így?
Jól értem bármilyen automatába felvehetek napi 200 GBP-t (kb. 79.000 Ft) havi 10x ingyenesen? Pl. OTP automatából Curve kártyával ami mögött OTP bankkártya van?
-
podekor
újonc
Nem tudom miért nem működik nekem továbbra sem az, hogy grafikusan lássam a limiteket?
Eltelt már lassan egy hónap, hogy használom és ha az app-ban a card-ra, majd a limitre klikkelek csak egy szöveges oldal jön be ami írja a maxokat, de, hogy mennyi a változás bármelyik limitnél arról semmi. Meg valamii hamburger menűről ír, de hogy hol találom fogalmam sincs. -
rudi666
csendes tag
"700.000 Ft készpénzfelvét ingyen (Curve): a Curve kártya napi készpénzfelvét limitje 200 GBP. Egy hónapban az első 10 felvét ingyenes, így 2.000 GBP-t felvehettek költség nélkül, ez kicsit több mint 700.000 Ft. Minden további felvét 0,5 GBP-be kerül, ami még mindig nevetséges összeg. A részleteket ezen a linken olvashatjátok. Ez alól egy kivétel van, ha a bankod figyeli az MCC kódot, és tudja, hogy készpénzfelvétet hajtottál végre (Raiffeisen pl. nem figyeli)"
Ezt valaki próbálta már?
Otp-s kártyával tapasztalat? -
balinlin
senior tag
válasz
Mulholland #3620 üzenetére
Forintnál nyugodtan hagyd ki a Curve-öt (de nincs hátrányod se belőle), de egyéb deviza esetén már jobban jársz curve-el. Főleg hétköznap.
PayPal esetén arra kell figyelni, hogy minden kártya esetén be kell újra állítani, hogy ne ő végezze a konverziót. -
gzbotii
nagyúr
válasz
Mulholland #3616 üzenetére
Vagy inkább nem.
-
sparks
senior tag
válasz
A Netflix forintban terhel(ne), de a PayPal imádja azt játszani, hogy átkonvertálja neked "jó áron" fontra az összeget (mivel úgy gondolja jó fej lesz, hiszen font alapúnak látja a Curve kártyádat), így oda meg fontban érkezik a terhelés, amit a Curve szépen vissza is konvertál forintra. Kb. ez a szokásos történet, a PP imádja lehúzni a gyanútlan ügyfeleket, mondhatni, hogy ebből él. PayPal topicban le van írva a beállítás, hogy soha ne konvertáljon...
-
balinlin
senior tag
válasz
Én az eddigi tapasztalataim alapján nem a Curvere gyanakszom.
Be van állítva paypalon, hogy ne ő váltson, hanem a kártyakibocsátó? -
gabor_01
senior tag
válasz
Mulholland #3613 üzenetére
Paypal-nál beállítottad, hogy ne konvertáljon?
Ugyanis szerintem angol kártyának látja a curve-t és átvált.
Ezután a Curve is vált vissza forintra. -
balinlin
senior tag
válasz
Mulholland #3613 üzenetére
Curve kártyára milyen pénznemben érkezik a terhelés?
Első körben ilyenkor nekem mindig a paypal a gyanús... -
Mulholland
tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy előfizettem a Netflixre, a fizetés paypal-on keresztül megy egy hozzá csatolt Curve kártyával. A curve gyüjtőjében pedig egy CIB bankos forint visa kártya van beállítva. Azt vettem észre, hogy konverzió történik és ezért legalább 300 Ft-al több pénzt vesznek le a forint számlámról. Mit csinálhattam rosszul? Hogyan állítsam úgy be, hogy ne legyen benne konverzió?
-
balinlin
senior tag
E-matrica "kényelmi" díj nélkül: link
Tudom nem ez volt a kérdés, de lehet többet jelent hosszú távon mint az egyszeri rossz váltás.
Emlékeim szerint valahol olvastam hogy ilyen változtatás esetén a hétvégi váltási díjat is visszadja a Curve. Ha használod a funkciót le is írhatnád mi lett az eredménye. -
Kobe
veterán
válasz
Dluinet #3608 üzenetére
Simplen keresztul vettem autopalyamatricat es a curve kartyaval fizettem. A simple maga a terhelest forintban inditotta csak a revo kartyara gbp maradt bent.
Ha siman atrakom a revos kartyarol a forint CIB es kartyamra a terhelest akkor azt a curve arra is mar gbp kent tovabbitja, vagy amiben eredetileg kapta (huf)?Emiatt biztos nem fogok nekiallni utolag valtogatni meg kartyat csinalgatni
-
Kobe
veterán
Hello
Curvenel veletlen rossz kartyaval fizettem, revolutossal es fontban terhelte be a revolutos forint egyenlegem
Ha go back in timeot tolok es atallitom egy forintos kartyara akkor forintban fogja azt beterhelni vagy ekkor mar fontban terhelne azt is?
-
sambenez
addikt
Köszönöm. Közben megoldódott, kissé meglepődtem miért nem pin kódot kér. De biztos meg van az oka amiért kiléptetett, és nem ment a megszokott módon a belépés.
-
petipetya
nagyúr
Tegnap nem tapasztaltam ilyet, de ma ránéztem, mivel ketten is mondtátok. Engem is kiléptetett, így az e-mailes belépést választottam: kaptam egy linket, azzal ismét bejött a Curve app, és már bent is voltam. Ám a PIN kódot ismét meg kellett adni (törlôdött), illetve az ujjlenyomatos belépést újra kellett aktiválni.
Megjelent egy új menüpont Insights néven, ahol kategorizálva láthatóak a költések. Így lassan 7 hónap Curve használat után ideje volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest