-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JóGéza
aktív tag
A napi ATM limit nálam is 74000Ft, de a havi is ugyanennyi lett. Az éves 4,4 millió Ft.
-
pictigjis
Topikgazda
márpedig úgy néz ki, írogatni kell a supportnak
...but suspect your limits have accidentally been reset to ‘Starting’ by accident then let our customer service team know by raising a ticket in the Curve app...
-
HunBade
csendes tag
Nálam a napi ATM limitet már december 27-el csökkentették 74.000Ft-ra (érdekes mert 26-án még 75000Ft-ot vehettem le, aztán másnap már decline) Aztán a limiteteket tanulmányozva az appban csak rájöttem a hibára...
Tegnap óta nekem sem megy a kp felvétel (2 Curve kártya is van a családban, hasonló hibaüzenettel the spending limits has been reached)
Support már dolgozik rajta elvileg, nálam az appon belül a card limits-nél az ATM last 30 day window piros csíkja fullon van, sztem az ragadt be a rendszerben)
-
spike70
tag
Látom hogy 74000 lett a napi ATM limit. Euro van a mögötte lévő Revolut kártyán. Eurót akarok levenni. Ebben az esetben milyen árfolyamot kell nézni, hogy beleférnek a keretbe?
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #10984 üzenetére
Ez sajnos nem elcseszésnek tűnik, sokkal inkább úgy fest, hogy 74 000-re csökkentették a maximum napi felvét összegét: [link]
Bár az igaz, hogy 5 550 000 forintos napi vásárlási limit sehol sem szerepel az oldalon. Az is érdekes, hogy a napi 74 000-es ATM mellé 44 milliós éves limitet adnak, miközben szinte kereken 27 millióra jönne ki, ha minden nap felvenné valaki a maximumot.
Ezeknél persze sokkal jobb kérdés, hogy erről miért nem küldtek ki semmit az életbelépés napján...
-
ACE-
addikt
Én és az asszony mondjuk szinte minden költésünket ezzel rendezzük, 200-300ezer simán átmegy rajta /hó, néha több is. Bár valakinek ez lehet nem sok...
-
pictigjis
Topikgazda
-
ACE-
addikt
válasz
Grande Ale #10979 üzenetére
Szerintem tuti anyagi csődbe kerültél volna az ismételt 500 Ft kifizetésével!
egyébként ilyenkor érdemes ismét rápróbálni mert ilyen előfordul.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #10977 üzenetére
semmit nem kell tenned. ha a google azt írja, visszatérítve, akkor vissza is lesz térítve
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Arkadban fizettem parkolást. Pittyent, de nem adta ki a számlát. Google pay azt írja visszatérítve, curve és az alatta lévő OTP simán hozza a tranzakciót, mintha minden rendben lett volna. Mit tudok tenni? -
Khadris
csendes tag
Igazából a nyűgöm, hogy nem találok infót arról, hogy milyen költséggel jár maga a készpénzfelvétel a bankautomata részéről. A 200GBP-s limitbe beleférek, gondolom a bank oldaláról ez ugyanúgy forint tranzakció, mint eddig a kártyás vásárlásoknál, vagy a forint felvételnél. Akkor meg lehet, hogy él a 150.000-es ingyenes havi limit is?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi #10966 üzenetére
Az enyém nem volt költői
Az OTP például nem annyira rossz devizaváltásnál a többi bankhoz képest, náluk megnéztem most a valutát, 380 körüli árfolyamot mutatnak (deviza 373,4), amitől azért most még jobb a Curve (MasterCard). Utcai pénzváltókat figyelő oldalon is vannak 372 körüli árfolyamok (nem tudom, mennyire hiteles az adat), úgyhogy akár még tényleg lehet a 374 is nyerő adott esetben, már ha nincs extra sarc limitmeghaladás miatt.
-
pictigjis
Topikgazda
-
Khadris
csendes tag
Sziasztok,
euróra lenne szükségem készpénzben, és gondolom a Curve-vel meg lehet ezt is oldani olcsóbban, mint a pénzváltóknál.
Kicsit tanácstalan vagyok, mert kb. annyit találtam, hogy az Euronet ATM-ek adnak ki eurót Magyarországon, még olyan infót is találtam, hogy 150.000 ft-ig extra költség nélkül
Igazából a költség része nem is annyira kritikus, nem ingyen akarom megúszni, de azért a nagyobb lehúzásokat elkerülném, és ebből a szempontból az Euronet ATM-eknek elég rossz a híre.Tudtok segíteni ezzel kapcsolatban?
-
pictigjis
Topikgazda
ugy tunik, 9-kor frissul az arfolyam
1 Euro = 374.7583781 Hungarian Forint
visszaszedik gyorsan a tegnapit...
-
pictigjis
Topikgazda
frissult mar az arfolyam
1 Euro = 372.7709489 Hungarian Forint
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
vnorbi #10947 üzenetére
furcsállnám, ha az az irány pörögne ma jobban, de az ő algoritmusuk biztos jobban tudja nálam
mindenesetre ha valaki megforgatná az ingyenes váltási limitjét mondjuk a revoluton, pár gombnyomással lehet most négyezret keresni (feltöltés 362,3-as árfolyamán, eladás 368,5-ön)
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #10945 üzenetére
A helyzetnek két oldala van. Ha valaki euróból most akar forintot venni, neki 0,0028292 árfolyamot adnak, ami nekünk értelmezhetően 353,46 forint/eurót jelent (miközben a közép most éppen 369 fölött jár). Ha elég sokan adják most el az eurójukat, még nyerhet is a mai napon a MasterCard.
-
warcat
veterán
Revolut már 369.37-en vált épp...
-
pictigjis
Topikgazda
ez nagyon érdekes, srácok
ez a mastercard mostani árfolyama: 1 Euro = 362.3023023 Hungarian Forint
és tényleg ennyi: csináltam egy 10 eurós próbafeltöltést, és 3623 forintot vont volna le a curve
hm
-
pictigjis
Topikgazda
ez pedig a curve valasza arra, hogy miert van ennyi elutasitott, megis terhelt tranzakciom mostanaban
There is nothing on your account that I can see which would be causing these declined and charged transactions. If you find yourself having more of these in future, we can reissue your card - this may help.
Drop us a message if you need anything else.
-
pictigjis
Topikgazda
a múltkori elutasítások kapcsán jött egy válasz a simple-től is. hát, jó tudni, hogy ők se fognak bizonylatot kiadni sikertelen tranzakciókról
más értelme nem volt a levelezésnek, ha csak az nem, hogy szerintük a curve volt a hibás
Bejelentése kapcsán vizsgálatot kezdeményeztünk és megállapítottuk, hogy az alábbi sikertelen tranzakciókat a kártyakibocsátó bankja utasította el.
Magyar Államkincstár 2022-01-27 15:07:37 19.999,- Ft
Magyar Államkincstár 2022-01-27 15:11:32 19.999,- Ft
Díjnet Zrt | iCsekk applikáció 2022-01-31 17:47:06 15.209,- FtTájékoztatjuk, hogy az OTP Mobil Szolgáltató Kft. kizárólag az online fizetési felületet biztosítja a kereskedők részére, igazolás, vagy bizonylat kiállítására nincs lehetőségünk.
A SimplePay webterminálon kezdeményezett tranzakciók esetében, kizárólag a sikeres vásárlásokról küldünk értesítő üzenetet, a partnerünk által átadott e-mail címre, amennyiben partnerünk beállította ennek küldését.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10934 üzenetére
és ez ráadásul apple pay volt. nem is feltétlenül úgy értem, hogy "nincs térerő", hanem valahogy úgy, hogy ha nagyon "leárnyékolt" egy hely. még a westend alsó szintjén is előfordult korábban, hogy egy boltban nem működött a curve, akkor is használni kellett rendes bankkártyát (ami ugyanúgy telefonról simán működött). pedig tegnap amúgy voltam pékségben, benzinkúton, autós boltban stb., mindenhol működött a curve, kivéve a föld alatt
-
pictigjis
Topikgazda
egy terminallal sikerult uj elutasitasi rekordot felallitani
ket hete voltunk a blaha lujza teri flashkartban, ahol a curve-vel se telefonnal, se fizikai erintessel nem tudtam fizetni
ma a felesegem ment oda a kollegaival, mondtam neki, vigye mar az en fizikai kartyamat, es most dugja be. ketszer raprobalt, igy is elutasitva. negybol semmi, tobbszor nem fogunk probalkozni
a sima kh-s hitelkartya mindket esetben mukodott, szamomra ez igazi rejtely. amire gondoltam meg, hogy ez egy melygarazs alja, talan osszefugghet valahogy ezzel a dolog? mintha a curve nem mukodne jol olyan helyeken, ahol a terero nem megfelelo (vagy csak veletlen egybeesesek a hasonlo megfigyeleseim)
-
Sziasztok!
Régen használtam a Curve fizikai kártyámat készpénzfelvételre. Hogy áll most a dolog? Emlékszem, hogy 1-2 éve voltak problémák, hogy bizonyos ATM-ek nem adták ki a pénzt...
-
pictigjis
Topikgazda
figyelte mostanaban valaki, hogy mikor frissul a mastercard-arfolyam? tegnap egesz nap 358,2 volt, meg este 10-kor is. most 359,1 (pedig megint 355 fele indult a forint). ejfel lenne a frissules ideje mar?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
viktorhu #10926 üzenetére
pont talaltam errol egy cikket. ez alapjan azert lehet nagyokat szivni, es szerintem nem igazan logikus, hogy ha porul jarok, egyertelmuen azonositom a tranzakcio helyet, idopontjat es kartyaszamot (plusz a videon is rajta vagyok), az atm uzemeltetojetol egy igazolast sem kerhetek arrol, hogy tenyleg nem kaptam penzt. minden eljarast lehetne meg jobba tenni, szerintem amugy ezt is. akkor megis minek vannak telefonszamok az atm-eken? ezek alapjan tok mindegy, ki az uzemeltetoje egy atm-nek, eleg csak szettennie a kezet, hogy ne nekunk panaszkodj. ez igy tenyleg eleg kenyelmes
(mellesleg erdekes kerdes, hogy a curve milyen szereplo, mert biztosan nem "szamlavezeto", szoval rajuk vagyunk utalva, ha esetleg olyan problema adodna, amit nem lehet egyertelmuen tisztazni - mint a cikkben a 10 ezreskent kiadott papirlap)
-
pictigjis
Topikgazda
de nem is erzekeny adatokat kertem, hanem csak egy bizonylatot. mindegy, megoldodott, de kivancsi lennek, hogy neccesebb helyzetben hogyan kezd beszelgetni a curve egy magyar bankkal
most amugy, hogy estere 357 kozeleben van a forint, siman bevallaltam a mastercard 358,2-jet a hollandiai kocsiberleshez, illetve hotelhez - vannak ilyen napok is
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kleinguru #10920 üzenetére
nekem fizikai kártyával is sikerült lyukra futnom az mkb-val, pénzt nem kaptam, de az összeg le lett vonva
apropó, tegnap megjött a refund és az mkb válasza is arra, hogy mire számíthat egy átlagos magyar user, ha csak a bizonylatot szeretné elkérni a sikertelen tranzakciójáról, amikor még a papírt is benyeli a szar atm-jük. most nem másolom ide a sok blablát, a lényeg az, hogy az írásos panaszra is azt írták válaszul, ők nem tudnak segíteni, nem adnak ki semmilyen papírt, forduljak a számlavezetőhöz, csak vele állnak szóba
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #10914 üzenetére
Igen, ők (MC, Visa) ezeknél a napi fix árfolyamoknál igyekeznek lefedni az aznapi min-max intervallumot, plusz még ráadni egy keveset, hogy biztosan ne ők járjanak rosszul. Volatilisabb elemeknél így eleve jó nagy lesz a spread, plusz gondolom nagyobb "biztonsági tartalékot" is adnak hozzá. A forint pedig simán mozog napi 1%-okat, így aztán nem csoda hogy a végére olyan számok jönnek ki, mint amiket a látunk...
-
Sziasztok! Lehet volt már róla szó korábban, de nem találom.
Van valami általános szabály, hogy Apple Pay azonosítással a curve melyik automatáknál ad ki pénzt
Tegnap nem volt nálam a pénztárcám, de szükségem volt KP-re.
Otp atmnél próbálkoztam, el lett utasítva a tranzakció (curve app, kérdezzem a supportot, ha a részletek érdekelnek).Raiff kártyámmal természetesen működött.
Mit csinálhattam rosszul?
-
pictigjis
Topikgazda
-
Oliverda
félisten
válasz
zerodot #10911 üzenetére
Akinek nincs kedve az MC oldalát bogarászni az aktuális árfolyamokért, illetve számolgatni, hogy mennyi van még hátra a havi limitből, az jobban jár bármi mással. A minap kerek 2 százalékkal váltott rosszabbul, mint a Revolut. Még az OTP árfolyamát is sikerült alulmúlni ezzel.
-
-
zerodot
aktív tag
Hát, mivel már a Curve weboldalán is az szerepel hivatalosan, hogy a Mastercard napi árfolyamát használják, ez nem igen fog egyhamar változni...
[link] -
geleati
tag
A curve még mindig ilyen szar árfolyamon vált? Ez most már így marad? Az előbb ~354ft-os árfolyam mellett 360-ért váltott
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #10901 üzenetére
a curve rendszerével (legalábbis nálam és az elmúlt hetekben) az a baj, hogy ilyen elutasítások szórványosan előfordultak korábban is, de a rendszer azonnal indította a refundot, így néhány perccel később már látható volt az appban, hogy "this transaction has been fully refunded", még ha valójában természetesen zárolásban is maradt. a könyveléskor aztán egyszerre volt a levonás meg egy jóváírás, ezzel együtt tudok élni, előfordul
de mostanában valahogy mindig az van az elutasított tranzakcióknál is, hogy mintha nem dolgoznák fel azokat a rendszerüzeneteket, hogy valójában nem sikerült az adott tranzakció. nekem is volt korábban hasonló atm-es bajom, akkor is rögtön láttam utána a "...refunded" szöveget, így nem aggódtam. de most mindent bekönyvelnek, függetlenül attól, hogy sikeres volt vagy el lett dobva az adott tranzakció. éppenséggel vehettem volna fel 300 ezret is, ekkora összegnél már nagyon nem életszerű, hogy majd akárhány napig türelmesen vár a user, hogy ugyan levonják tőle, de majd egyszer visszakapja
mivel rajtam kívül nem panaszkodtok erre a jelenségre, lehet, hogy kérni fogok egy új kártyát, túl sokat kellett leveleznem az elmúlt hetekben. akár egyedi hiba is lehet (és a tranzakció adataiból ezek szerint tökéletesen látja a payments team már ilyenkor is, hogy ja, tényleg sikertelen volt, tessék, már küldtük is a refundot)
-
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #10900 üzenetére
Ha jól tudom, ez a 7-10-15-30 nap (banktól függ), mindenhol megvan. Ha nem szedik be az összeget az adott időn belül, akkor automatikus jóváíródik. Volt már olyan, hogy nem szedték be, jóváírták, majd pár nappal később ismét beterhelték. Utóbbinál ugyanakkor fennáll a kockázata annak, hogy tartozásába fordul a tranzakció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest