Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ACE-
addikt
Nekem volt most egy tranzakcióm. Emag-on vásároltam Curve kártyával, 11990 Ft értékben, mögötte Revolut kártyával. Ezt egy idő után átraktam ERSTE hitelkártyára. Majd nem tetszett a termék, visszaküldtem, Emag refund-olt, és érdekes módon nem a hitelkártyára ment a refund hanem Curve Cash egyenlegre fontban. Szentségeltem is hogy jó szar árfolyamon átváltották majd válthatom vissza és kevesebb lesz belőle, de érdekes módon mire Zen-en visszaváltottam már 12100 Ft lett.
Furi eljárás, nem tudom hogy ez tömegesen így van-e, mert akkor innentől az ERSTE Max 4%-ot könnyen ki lehet Max-olni
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Impair1980 #11294 üzenetére
én is ugyanígy jártam ma a kfc-ben, néha megesik. először is nézd meg az appban az első tranzakciót, hogy lehetne-e back in time-olni: ha ott azt írja, this transaction has been fully refunded, semmi teendőd. ha egyik tranzakciódnál sincs ez a szöveg, a hibás tranzakciót legkésőbb tíz nap múlva automatikusan visszatérítik. ha nem akarsz addig várni, az appban írsz a curve-nek, jelzed a problémát, és kéred, hogy térítsék vissza az elutasított tranzakciót
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Olyankor mi a teendő, hogy fizettem Telefonnal Curve kártya a Google pay alatt. Nálam megjelent, hogy sikeres fizetés, de a pénztáros hölgynél az volt, hogy elutasítva. Másodszor is fizettem, akkor már a terminálnál is rendben volt. Az appba kétszer látom levonva. Hol reklamáljak? Bankba, Curve-nál vagy a boltba menjek majd a bankszámlakivonattal és az alapján visszaadják a pénzt?
Köszönöm a segítséget!
-
Oliverda
félisten
válasz
JohnnyWeiss #11292 üzenetére
A néhány ügyfelüket érinti ez a dolog amolyan lerázós sablonszöveg. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne dolgoznának rajta, de a korábbi tapasztalatok alapján nem lesz gyors megoldás. Érdemes előrehozni a kártyacserét.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Válaszolt a Curve. Azt írják, hogy néhány ügyfelüket érinti ez a dolog, hogy a 3D fizetés ellenőrzésnél van valami probléma. Dolgoznak rajta, de addig is használjak másik kártyát ehhez a fizetéshez.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #11290 üzenetére
azt nem lehet csökkenteni. de ahogy írod, a mögötte lévő, aktuálisan kiválasztott kártya limitje lesz amúgy is a döntő
-
Próbáltam keresni itt is meg a Google-ön is, kevés sikerrel.
Tegnap regisztráltam egy Curve kártyát, "mögé" tettem egy mkb-s (ex Budapest Bank) kártyát.
Tudom, én keresek keveset, de kicsit magasnak tűnik a Curve napi 2 775 000 Ft-os limitje. Lehet ezt csökkenteni?
Vagy ha fizetek, akkor a mögötte levő bankkártya limitje fog számítani? (Gondolom, igen.)
-
sb
veterán
válasz
JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Én még előző hónapban ezzel fizettem a Vodafone számlát.
És az is ellentmond némileg a Curve auth hibának, hogy nekem Erstére is ugyanazt dobta. Szinte azonnal kiírja a hibát, a másik oldalról semmi nem jön.Bár igaz, hogy az erstés kártyával utána sikerült fizetnem. Az is lehet, hogy az egy random Simple hiba volt a Curve meg rendszerszintű.
(Off, de a Vividet sem tudtam feltölteni tegnap vagy 20 próbálkozásból. Ott eleve nem ment a Curve UK-s kártya, de tegnap semmi más sem. Náluk mondjuk régebben is dadogott a topup. Ezeket azért kezelhetnék a kedves szolgáltatók mert addig használható valami amíg 99%-ban megy. Amint 80-90%-ban sikeres csak a tr/topup/fizetés, bármi... hamar elmegy a kedve az embernek a használattól. Kísérletezésre keveseknek van kedvük.)
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
AcCEsS #11286 üzenetére
Nekem sem megy. DIGI számlát próbáltam befizetni vele többször is, de ez mintha már előző hónapban sem ment volna a Curve-el. Ellenben múlt héten még Auchan online fizetésnél működött.
Otp ügyfsz. azt mondta, hogy csak annyit látnak, hogy a Curve nem authorizálja a tranzakciót.
Most írtam a Curve-nak is, de ők még nem válaszoltak. -
AcCEsS
senior tag
-
natë
nagyúr
Továbbra sem tudom hozzáadni a Curve-öm a Pay-hez, pedig korábban működött...link
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
V.Stryker #11283 üzenetére
sajnos erre nagyon kell figyelni. igy most az tortent, hogy az otp-automata eleve szar arfolyamon atvaltotta a felvenni kivant osszeget eurora, a forintra allitott kartya miatt az euros osszeget a mastercard (szinten szar arfolyamon) visszavaltotta forintra, es mivel atm-felvetelre csak 200 fontos ingyenes valtasi limit van, az ezen feluli osszegre meg 2 szazalek felarat is fizettel
ebbol sajnos kijon a 6000-es tanulopenz
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szőröscica #11280 üzenetére
nézd meg, hogy tudsz-e másik képet választani hozzá. ezek a képek bin-tartományokra vannak tárolva, az én ide nemrég betett kh-s kártyámhoz is sokáig csak budapest bankos grafikát tudtam volna kiválasztani
-
szőröscica
addikt
Mennyire szokvanyos, hogy a Revolut kartya amit hozzaadtam a Curve accountomhoz Das kann Bank Visa kartya keppel jelenik meg? Sima alap Revolutos MC.
-
fil
őstag
válasz
dredjudge84 #11273 üzenetére
Az OTP nálunk sem használható Curve, Revolut sem Wise kártyával. Átmentem a CIB-ére ott ment minden probléma nélkül.
Szerintem egyre több magyar bank próbálja szabotálni ezeket a fintech-eket. -
dredjudge84
őstag
Másik probléma. A cím bankkártyám hozzá van társítva a curve kártyához, próbáltam pénzt levenni a OTP automatából de sikertelen tranzakcióval elutasított. Utána átállítottam az alkalmazásban a TransferWise kártyára, de ugyanúgy nem tudtam vele pénzt felvenni. Van valami trükk esetleg?
2000 Ft ot szerettem volna levenni tehát nem egy nagy tételt.
-
dredjudge84
őstag
Üdv.
Ma a postán nem tudtam használni a kártyát. Elutasított tranzakció. Ilyen gyakran szokott lenni? CIB kártya volt mögötte úgy nem volt jó, atallitotam wisera úgy már jó lett.
-
laccczka
tag
A regisztrálástól számítva mennyi idő után érkezik a fizikai kártya?
-
sb
veterán
válasz
pictigjis #11262 üzenetére
Köszi!
Közben rákérdeztem a Simple-nél, hogy mit tudnak.
Kitöltöttem a webes üzenet form-ot, küldés gomb... és hibát dob.Aztán másodszorra elment az üzenet... (Az is külön tetszik, hogy a fiókomba belogolva írtam és üzenetnél meg kell adni email címet, kiemelve, hogy a fiókomnak megfelelőt adjam meg az azonosítás miatt.
) Kabaré.
-
JóGéza
aktív tag
Simple felületen ma semmit nem tudtam befizetni Curve-l, függetlenül attól, hogy melyik kártya volt mögötte. Egyik oldalon a fizetés gomb megnyomásakor rögtön kiírta, hogy sikertelen ügyfélazonosítás. Másik kártyával rögtön működött. Más fizetési szolgáltatónál ugyanakkor működött a Curve.
-
sb
veterán
válasz
pictigjis #11257 üzenetére
Ma a pizzát se tudtam kifizetni Curve-el. Revoluttal viszont most ment direktben.
A fizetéssel kapcsolatban ugye "csak" az Erstés kártya nem működése árulkodó, hogy vmi más gond is lehet. A többinek (parkolás) nyilván nincs sok köze hozzá, csak felindulásból írtam. De az is igaz, hogy eléggé haldoklik nekem hetek óta. Általánosan biztosan van most több gondjuk is.
Más: Lassan lejár nyáron a UK bines kártyám.
Az új gondolom magyar lesz. Kell előre rendelni vagy automatikusan küldenek újat a váltáshoz? (Revoluton nem járt le de ott is jött most ugye üzi, hogy cserélni kell és kész.) -
pictigjis
Topikgazda
válasz
V.Stryker #11258 üzenetére
milyen kártya volt a curve mögött? és főleg: milyen devizanemre van állítva az appban? szinte biztos vagyok benne, hogy nem forintra...
(mellesleg 500 fontos készpénzfelvételi limit nincs. 30 naponta 500 fontos ingyenes devizaváltási limit van, a feltételekben is nagyon összekeverhettél valamit)
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Sima curve kártyám van és azt írja az app, hogy 500 fontig ingyen lehet pénzt felvenni. Ma gondoltam kipróbálom és ez a 100.000-es készpénzfelvétel közel 6000 forintos költséggel járt. Ez most akkor hogy van?
-
sb
veterán
válasz
pictigjis #11245 üzenetére
Jelen.
Én épp ezért tévedtem ide a topicba, kb. 12db sikertelen Vodafone fizetési kísérlet után.UK bin. Visszanéztem, az előzőt is Curve-el fizettem és nem volt gond vele, ahogy egyébként bármi más Simple-ön keresztüli fizetéssel sem volt soha gondom. Elég sok webshop használja, rengeteg helyen fizettem vele és mindig a Curve kártyát használtam vele.
Ez a vodás volt az első a sorban de most az előbb egy Rossmann rendelést sem tudtam kifizetni. Onnan is évek óta rendelek szinte havi rendszerességgel.
Egyébként én a Simple-t sem vetném el mint a probléma forrását. Regisztrálva 2 virtuális Revolutom van mögötte, ezzel parkolok de az utóbbi 2-3 hónapban szinte rendszeresen szar az egész. Homokóra, timeoutok, 3-4 perc alatt beterhelt kártya a végén parkolójegy nélkül. Szinte használhatatlan lett az app is, de látszik, hogy nem az app a gond, hanem a mögöttes infra.
Az előző fizetések mérlege:
1. Voda, sima fizetés fiók nélkül, Curve: fail.
2. Voda, simple fiókba belépve, Curve fizetés+kártyareg: fail. (a kártyát sem jegyzi meg)
3. App-ban fizetés nélküli Curve kártyareg: fail.
4. Rossmann, sima fizetés fiók nélkül, Curve: fail.
5. Rossmann, simple fiókba belépve, Curve fizetés+kártyareg: fail. (a kártyát sem jegyzi meg)
és itt kezd érdekes lenni:
6. Rossmann, sima fizetés fiók nélkül, Erste Max: fail. (többszöri próbálkozásra is)7. Rossmann, simple fiókba belépve, Erste Max fizetés+kártyareg: OK!
Remélem megszerelik valahol mert ez így kuka.szerk: Szerintem próbáltam voda-t fizetni Revolut kártyáról is és az sem ment.
-
tobias40
veterán
válasz
zerodot #11254 üzenetére
Igen,a Revolut-os kártya van mögötte és pontosan 200 eurót vett le,máshol sem látok költséget..
Más:
Mondjuk nagyon jó dolog lenne ha valaki hozzáértő ember csinálna a magyar nyelvű videót vagy leírást a Curve kártya,menüiről,jó és rossz oldaláról,mire érdemes használni és hogyan,stb..Tudom hogy van összefoglaló de egy részletes,magyarázó és ötlet adó videó nagyon hasznos lenne.
Sajnos én csak a magyart beszélem és tudom hogy van google fordító de az nem uanaz mint amikor egy magyar ember elmagyarázza magyarul,hogy mit miért és hogyan!
Gondolom érthető mit szeretnék,én még akár támogatnám is a munkáját(csokival vagy sörrel)annak aki ezt szépen megcsinálná!
-
tobias40
veterán
Megtörtént az első euro kp felvételem atm-ből.
Minden simán ment,költséget nem számolt fel rá,legalább is én nem látok.(hol látnám ha lenne?)
200 eurót vettem fel mert többet nem mertem,majd 1 hét múlva újra.. -
pictigjis
Topikgazda
nekem ugye már korábban is volt problémám curve+simplepay fizetésekkel, kb. vagy sikerült, vagy nem, de ha nem, azért akkor is be lett zárolva az összeg
egyre többen panaszkodnak arra, hogy nem nagyon működik a curve simplepay-felületen, nálatok mi most a helyzet?
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #11242 üzenetére
Van erre egy megoldásom (workaround inkább...), de előbb egy kérdés
Minden tranzakciónál van egy olyan kapcsoló, h "This is a Business Purchase". Jól gondolom, hogy ez amúgy nem fog triggerelni a Curve oldalán semmit, vagyis szabadon használhatom ahogy tetszik, függetlenül attól, h épp tényleg üzleti tranzakcióról van-e szó vagy egyáltalán magánvállalkozó vagyok-e vagy sem?
Csak mert azt találtam ki, hogy ezt fogom használni arra, hogy megjelöljem a pénzváltásos tranzakcióimat. A My Money alatt lévő filterrel így egyszerűen ki tudom ezeket szűrni (Business Expense - Yes kapcsoló), a Date range-nél a From-ot a 30 nappal korábbi dátumra állítva szépen kilistázza az érintett tranzakciókat és kiírja az összegüket, így pontosan látom hogy is állok épp a váltásaimmal a 30 napos ablakban.
Egy másik megoldás lehetne, hogy a megjegyzésbe írom bele pl. hogy "FX", és aztán az alapján szűrök, de ez macerásabb (írogatás vs. kapcsoló), megjelölésnél is és a filterbeállításnál is. Illetve még egy előnye a business kapcsolónak, hogy a tranzakciókat egy narancs színű vonallal jelöli meg, így a My Money alatt szépen látni a tranzakciók listáján, hogy melyik van megjelölve és könnyű észrevenni pl. ha valamelyiket véletlen kihagytam volna. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A valtási limitet jelzi az app vhol? Hogy hol tartok illetve mikor nullazodik?
-
w.miki
veterán
Curve lehet lottózóban fizetni?
Nekem 2x nem sikerült
Gránitos bank kártya van mögé betéve. -
simati
csendes tag
sziasztok! Rendszeresen használom a Curve kártyám, eddig sose vettem fel pénzt vele. Mivel gondolom más is rakott alá visszatérítős MKB (BB) hitelkártyát, ha azt állítom be, akkor minek veszi azt a bank? Vásárlás vagy KP felvétel?
-
spike70
tag
Csak lockolni lehet a kártyát? Külön külön nem lehet kapcsolgatni? Mondjuk csak az online fizetést, vagy a mágnescsíkot tiltani?
-
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11214 üzenetére
Csak a Curve kártyám plasztik a revolut az virtuális..(majd lehet igényelek,eddig nem volt rá szükségem)
Az megoldható gondolom hogy a gyerekeimnek küldök revolut számlájukra el eurót és ők vesznek fel így eurót a plasztik kártyájukról igaz?(ők a meghívottjaim,tehát nekik van plasztik kártyájuk)
Nem kell a Curve kártyára tennem eurót ha arról szeretnék felvenni,mehet így hogy a revolut-on van az euró,igaz?Köszi az info-kat...
-
Somatom
veterán
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11211 üzenetére
Aham,értem,tehát akkor a Curve limitje és a Revolut limitje "összevonódik" és így kell számolnom?
A zen.com-nak majd utána nézek de már így is nagyon belemerültem a kártyás vásárlásokba,ahhoz képest hogy eddig (50 évig)szinte sosem használtam kártyát csak kp.-t!(kivéve a netes vásárlások..)
Most meg már szinte csak kártyával fizetek,a pénztárcámat szinte elő sem veszem az év eleje óta,ahogy meglett a Revolut és a Curve kártyám. -
Somatom
veterán
válasz
tobias40 #11209 üzenetére
Ahogy pictigjis írja. Nem közlik, hogy mi veri ki náluk a biztit. Én a Curve alá raktam a kártyáimat, így a Curve -öt használom az összes kártyás vásárlásomhoz. Meg aztán ott van még a Revolut havi 75 ezernyi Euróval, a zen.com asszem havi 500 Euróval. Szóval, össze lehet vakarni, ha muszáj.
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11207 üzenetére
Igazad van,nálam is annyi a limit!
Tehát akkor érdemesebb napi 2-300 eurónként felvenni az összeget ha tutira akrok menni és ne legyen plusz költség?
Egyébbként mennyi az az összeg felvétel pl. euróban amit már nem néznek jó szemmel a Curve-nál?
Korábban írtátok hogy vigyázni kell az ilyenekkel mert könnyen zárolják a kártyát,ha jól emlékszem... -
WhiteWalker
nagyúr
Létezik hogy a Curve app sz@rakodik jelenleg?
Aszondja nincs internet kapcsolatom , a beállított kártyák között nem tudok az előbbi miatt alapértelmezettet változtatni... -
tobias40
veterán
Ha a Curve kártyám mögött Revolutos virtuális számlámon van pl. 1000 euró akkor azt egyszerűen feltudom venni az erre alkalmas OTP-s ATM-ből?
A Curve limitje bőven efölött van,gondolom ilyenkor nincs ennek díja.
Vagy ti hogyan csináljátok az ilyen tranzakciót ha eurót kell felvenni ATM-ből,költség nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest