Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
betyarr
veterán
van már tapasztalat arról,hogy a lejáró/lejárt (blue) kártya helyett küldenek-e automatikusan újat (ingyen)?vagy kérni kell és nincsen ingyen ebéd?
-
vnorbi
aktív tag
Egész elérzékenyültem, amikor a mai frissítés után a Curve app már nem a "The callable returned a null value"-t dobta üres képernyővel a limitlekérdezésre, hanem megjelenítette a limitjeimet. Csak sikerült megoldaniuk egy éven belül.
A másik gondom is változott kicsit, sikerült megint hozzáadnom a Curve kártyát Revolut feltöltőkártyának egy kisebb összeggel. A rendes feltöltés még most sem megy, most már nem kell a supportot kérdezgetni, az app is kiírja, hogy szerintük a contactless payment limit elérése miatt nem fizethetek online, és töltsem inkább Chip & PIN-es tranzakcióval a Revolut egyenlegem... Szóval itt van még mit reszelniük.
Volt levélváltás a complaints részleggel a fenti két témával egy hónapja, de egyikre sem ígértek megoldást a közeljövőben, inkább adtak 10 fontot. Ehhez képest az első mára megjavult, a másodikra meg azt írták, hogy a Revolut terheli rosszul a Curve kártyát, és már felvették velük a kapcsolatot emiatt. Erre reagálva visszaírtam, hogy lehet, de egy kicsit gyanús, hogy bárhol akarok online fizetni a Curve kártyával, ott lepattanok a Chip & PIN-es kéréssel, míg más kártyával fizetve az adott elfogadóhely képes 3DS megerősítést küldetni, csak a Curve-vel hal el a dolog. Erre még nem jött válasz tőlük.
-
RazoR
veterán
Most már már ott tartok, hogy egyáltalán nem tudok a Cetelem HK-val fizetni Curve-ön keresztül sehol....
-
pictigjis
Topikgazda
amíg a saját feltételeikben nem szerepel erre vonatkozó tiltás, addig valóban semmi közük hozzá, szinte örülnék, ha engem hívnának fel egy ilyen baromsággal
de ettől még tény, hogy mostanában sokaknak nehézkes a cetelem kártya használata curve alatt, és noha jó eséllyel az újraberakás/újraregisztrálás megoldja, a linkelt userpanasz is jelzi, figyelik a curve-ös tranzakciókatpedig sokan tényleg csak az apple pay/gpay hiánya miatt használják így
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Pár napja használom a Curve-t és egyből akad is egy kérdésem.
Online kártyás vásárlás, fizetés rendben ment. Pár nap múlva a bolt visszamondta a rendelést, mivel nincs készleten a rendelt cucc. Ilyenkor a Curve kártyára kapom, vagy az OTP-s kártyámra jön vissza a pénz? -
JóGéza
aktív tag
Szia!
Kártyánál fogaskerék, remove Card from Curve.
How do I cancel my account? -
beci
őstag
Sziasztok. iPhone-ra váltottam így feleslegessé vált a Curve kartyam.
Hogy tudom torolni a társított bankkartyam a Curve rendszeréből és utána megszüntetni a Curve kartyam? -
bostone
addikt
Nem használok kp-t.
Apple pay mindenhol működött eddig. Lassan egy éve.
A curve mögé egy virtuális kártyát raktam, amire annyit töltök, amennyit akarok. Így az apple is hajlandó kezelni.
Külföldön maximum 2-3 alkalommal járok évente, az is csak Ausztria.
Hétvégén másik kártyát vetek be. -
Fifi
őstag
Igaz nálam nem apple, hanem garmin pay, de belefutottam ebbe én is.
És ez oldotta meg. -
-
bostone
addikt
A revolut, vagy vivid kártyák kombinálva javasolt a curve-el.
Miért? Milyen előnyre lehet szert tenni?
A vásárlásaim főleg a helyi falura korlátozódnak, akkor is érdemes a fent említett lehetőségek beszerzése? -
Emag minek minősül Erste max hitelkártyánál? Ha van elektronikai üzletek adja a +3 százalékot? Curve alatt is?
-
RazoR
veterán
A napokban többször belefutottam, hogy a cetelem hk-s apple pay-es vásárlásra fedezthiány vagy ismeretlen hiba miatti elutasítás jött. Akár 1500, akár 18000Ft-os vásárlásnál. Teljesen random az egész. Ez mitől lehet?
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Lehet rosszul kerestem, de nem tatalálom. A vásárlásaim mellett megjelent +4Curve, +8Curve. Ez pontosan mint jelent? (egy pici vegyes boltos vásárlások mellett jelent meg).
Köszönöm! -
mcfing
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a kártya zárolását miért nem tudom kikapcsolni? Régóta nem használtam a kártyát, és amikor újra használni akartam beléptem az app -ba és látom zárolva van. Kikapcsolni viszont nem tudom mert hibát dob az app és hogy próbáljam meg később. Másnap is megpróbáltam de ugyan ez. Mi lehet a baj? -
válasz
szilasz007
üzenetére
A PayPal alól kivenném a kártyát, es a Curveot hasznalnám helyette mindenre is.
-
szilasz007
aktív tag
válasz
Imilenni
üzenetére
Paypallal vigyazz.
Konkretan minden egyes elofizetesnel, egyenkent meg kell kerni, hogy ne a paypal arfolyaman valtson, kulonben szopola.
Curve-ot moge tenni akkor lehet maceras a fentiek fenyeben, ha pl angol BIN-es kartyad van.Akkor a paypal mindig felajanlja, hogy fontra valt neked paypal arfolyamon, aztan majd a fontot a curve valtja meg egyszer vissza a celdevizaba. Ez pl forintos, ojros vasarlas eseten neked 2x-es valtast jelent. Es szivast.
Ha beallitod elofizetesenkent hogy a bank valtson, akkor, ha kell a Curve fog 1x valtani, jobb arfolyamon.
Viszont hetvegen igy is figyelni kell ra, mert ugye hetvegen felarasan valt a Curve... nekem pl volt mar olyan elofizetesem, ami hetvegen fordult... na akkor hagytam ezt a modszert el.Roviden lehet ertelme, de figyelni kell ra.
-
Sziasztok
PayPalt használok az előfizetéseim fizetéséhez ( Netflix, Amazon, Hbo, Spoty..).
Megérhetné az, hogy Curve kártya mögé tenném be az OTP kártyámat, és azzal fizetnék? (pénzügyileg)PayPal újfent szereti eldugni az opciót hogy ki is váltsa a pénzt fizetéskor, aztán eléggé megingott a bizalmam bennük már..
-
Sordoran
addikt
Ugyanez volt nálam is, regisztrációkor nem kért azonosítást (személyi, selfie) így ezt utólag support által pótoltam. 2,5 hétig tartott míg feloldották a limitet.
pictigjis: Saját példámnál akkor adott hónapban a 90k-t nem értem el, szóval nem tudom milyen limitet értem én el. Ez valami hitelesítéses dolog miatti plusz limit lehet (android app nem mutatta, ios-en pedig már a feloldás utáni normál limitet látom), csak nem értem ha revolut már regisztrációkor kért ilyen hitelesítést, a curve miért enged enélkül regisztrálni, aztán hirtelen hetekig ellehetetleníteni a vásárlást.
-
Guba4
tag
válasz
Criminal017
üzenetére
Nekem néhány napja teljesen használhatatlan a Curve kártyám, minden tranzakciót elutasít "Your Curve spending limits has been reached" hibaüzenettel. Természetesen a limiteket valójában nem értem el. Írtam az ügyfélszolgálatnak, várom a választ.
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
Van-e a curve appban arra lehetőség hogy a (réges régen) felvett - alá tett régi kártyám adatait kiolvassam: teljes kártya szám, lejárat (az látszik) , és esetleg ... cvv? -
ACE-
addikt
válasz
Criminal017
üzenetére
Ilyesmi nekem is random előfordul néha, általában a terminál szokott a gond lenni, vagy a DCC-t nem kezeli le rendesen. Van amikor következő próbálkozásra jó, de van hogy akkor sem.
-
Divinity
őstag
válasz
Criminal017
üzenetére
050 nekem pl akkor jött amikor elértem a limitet, az app cseszett mondani bármit is
-
Criminal017
őstag
A #9143 hsz. óta használom (újra) a Google Pay alá betett angol bines Curve-t, 2 elutasításom volt.
1.) 2021.10.01 a győri Auchanban, "074 egyéb hibával" sikerült zároljon a mögé betett OTP számlán 7058 Forintot. Ezt azóta is várom hogy feloldják, lassan letelik a 2 hét. Vicces, hogy olyannyira megzavarta a terminált, hogy egyből le is fagyott, hard resettel lehetett újraindítani, távolról nem is látták.
2.) Mai nap (2021.10.12) a Mammutos H&M-ben utasította el, de azonnal fel is oldotta az összeget, nem zárolta. Itt "050 egyéb hiba" volt.
Őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs mi történik ilyenkor.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Ma GBiT-eltem egy tranzakciót, ami elsőre sikertelen volt a Curve szerint, csak másodjára sikerült. Viszont most azt látom a netbankban, hogy duplán terhelte meg a cél kártyát.
Érdemes már most írni a Curve supportnak, vagy várjam meg, hogy vajon mindkét tranzakció könyvelésre kerül-e. -
RazoR
veterán
Apple pay-en keresztüli tranzakciókra van valami összeg limit?
-
Sordoran
addikt
Bő 2,5 hét után elintézte a curve az azonosítást és limit emelést. Elvileg így újra működik, majd ha lesz lehetőségem próbálgatni megnézem. Viszont android app-ban továbbra se látom limit-et, viszont közben becsúszott egy váltás iOS-re, ahol szépen írja. Ez valós iOS-Android különbség, vagy csak nálam volt valami gebasz?
-
warcat
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Persze, de vaskos összeg egyébként és nem is volt köze Curve Cash-hez (mellesleg Curve visszamarta az 1% cashbacket, egyik vendorom az amazon), még arra tudok gondolni hirtelen, hogy a forint romlása miatt lett rajta árfolyamnyereségem és így nem állt össze valahol a kép valakinél, hogy ez refund?

Visa alapú Erste bankkártyára és a mögötte lévő bankszámlára kellett volna befutnia ahonnan ment a fizetés. -
warcat
veterán
Kérdés: kinél kezdenétek a keresést, hogy hol van egy refundolt vásárlási összeg?
A vártnak megfelelően amazon elindította a refundot amit Curve jelzett is aznap, illetve megérkezett az emailes visszaigazolás is tőlük.
Azóta semmi, még a mai napot akartam kivárni, mert ugye Erste egy kalap szar, meg lassan könyvel,
de ez volt a 10. munkanap. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis
üzenetére
most megnezegettem jobban a ket hianyzo tetelt, nyilvan nem a nagysaguk, hanem a "mi tortenhetett" jegyeben. es valami biztosan van ezekkel, mert a vividen is "pending" statuszban ragadtak, elotte-utana minden konyvelt, de ezek nem. szoval valojaban lognak a levegoben, nagy mazli, hogy nem nagyobb osszegekkel talaltam bele ebbe a hibas percbe akar a curve, akar a vivid oldalan (kozvetlenul egymas utan volt a ket gbit)
-
sb
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Amiről én írtam már többször, hogy nem kaptam vissza egy szept. eleji tételt az 40.000-es.
A többit is átnézem majd tüzetesebben de mivel a banktól azonnal jön jelzés így a GBIT megnyomása utána legalább darabra nézni szoktam és úgy nem volt több.Ill. volt még az 1 héttel ezelőtti ahol nem jött azonnal üzenet de 1 nap múlva megérkezett róla a jelzés.
Szerintem random hibák lehetnek.
-
mecsek20
tag
erről egy legendás lottó sorsolás jutott eszembe

6-os.... f@szt 9-es
-
pictigjis
Topikgazda
csak szúrópróbaszerűen szoktam ellenőrizni a gbit-elt tételek visszatérítését, mert eddig mindig, minden megvolt. de most október 2. óta hiányzik két mikrotétel, egy 113 és egy 256 forintos. volt, amit ezek után gbit-eltem (nagyobb összegek), és azok már visszaértek. másnál is előfordult már, hogy kifejezetten mikroköltés ragadt el, ami nulla egész akármennyi fontnak felel meg? talán van összefüggés ezzel
-
rwbag2012
tag
Szeptember 11. óta kb. 180 ezret fizettem Curve kártyával, ma kiírta, hogy elértem a limitet. Kb. hol lehet a vásárlási limit? Van-e teendőm? 30 nap után kezdek nulláról?
-
PioDVD
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Tudom, hogy nem vigasztal, de itthon az otthonfelújítási támogatásnak nevezett vicc ügyintézése az Államkincstárnál úgy megy, hogy a határidő 30 nap, a valóságban meg van, aki 2 hónapja várja a választ, más meg 3.5 nap alatt megkapja. Nem protekciós, csak szerencsés. Az illetékeseknek eszükbe sem jut, hogy nem nyúlunk az újakhoz, amíg nem dolgoztuk fel a régieket. Ott az sincs, hogy összekeveredtek volna.
-
kp78
addikt
Ismerős letiltotta a fizikai kártyáját 3 rossz PIN próbálkozással, mert azt hitte már megváltoztatta, pedig még nem.
Ezt csak a support tudja visszaállítani?
Vagy van egyéb módja?
Applikációban semmi ilyet nem találtam.
Próbáltunk boltban chip+PIN-nel fizetni, hátha úgy felold a tiltás, de nem.
ATM-ben PIN módosításra pedig ki is írta az ATM, h a túl sok PIN próbálkozás miatt nem lehetséges PIN-t változtatni.
Köszönöm a segítséget!
-
Fifi
őstag
Vagy téged is utolért az a móka, hogy a Cetelem kártyád nem működik Curve alól.
Cetelem tagad, hogy bármi is lenne, Curve meg több elutasított tranzakciómra is ezt írta:
" your bank sent us 'Do Not Honour' messages. This usually means that your bank is blocking transactions through Curve, although it can also mean that you don't have money available."A második verziót kizárom, mert fedezet volt, érintetlen volt a teljes hitelkeret, így ez első verzió játszik.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Egy link után töltöttem le az alkalmazást, mely szerint némi költőpénzt kapok.
A kártya is nálam, még nem használtam, de mobillal már fizettem többször is.
Mikor kellene megjelenni az ígért összegnek? Vagy ez felejtős, ha eddig nem láttam nyomát? -
RazoR
veterán
Az alap kártyám egy Visa, Anti Embarrassment-ben be van állítva a Cetelem HK, reggel Lidl fizetésnél 5x elutasította a vásárlást fedezethiány miatt. A Visa-n nincs pénz de ott van a Cetelem beállítva ilyen esetre. Appban nem tudtam váltani, hogy a cetelem legyen az elsődleges kártya, mert sajnos valamiért épületen belül csak edge a mobilnet. Lehet, hogy a mobilnet miatt nem ment az anti emb. mód?
-
Sordoran
addikt
Viszont ha augusztusban történt ez a kavarodás, akkor a szeptemberi hibajegyeket már kéne látniuk jó dátummal nem? Illetve értem én hogy összekavarodtak, de van hibajegy amivel másfél hónapig se kell foglalkozni? (lemaradásban kéne lenniük, vagy átállás előtti hibajegyeket lassan feldolgozni, de ami azóta jött mehet normál rendben) Vagy azóta is összekavarodva kapják meg ezeket? Mindegy, nem látok bele, de ez a kifogás elég gyenge lábakon áll szememben.

szerk.: Vagy úgy értik, hogy már lezárt, vagy soha meg nem oldandó (félrerakott) hibajegyek keveredtek be, és ezeket nem tudják kiszűrni? Ez már érthető miért problémás, de akkor is prioritásba kéne tudniuk tenni dátum alapján a friss hibajegyeket szerintem.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Tegnap írták facebookon, hogy a support rendszer lecserélésekor összekeveredtek náluk a hibajegyek, és nem tudják megállapítani, hogy mi az ami régi, és mi az ami új. Kvázi véletlenszerűen választják ki, hogy mivel foglalkoznak, és amíg a végére nem érnek, addig ez a mostani válaszidő várható (és még várhatóan hetekig tart, míg rendeződik a helyzet).
-
Sordoran
addikt
Nekem is ugyanezt írta ki, de nálam a hónapban 90ezret se érte el. Írtam nekik, ticketre magasról tettek, e-mailre hamar jött válasz, kérték említett azonosítást. Azonnal megcsináltam, azóta eltelt 2 hét és semmi. Jelenleg eléggé tojnak a fejünkre, de hát nekem mindegy, akkor használom revolut-ot.
Curve-el voltak korábban elutasított vásárlások itt-ott, ez nem tudom ugyaninnen eredő probléma-e (más volt a szöveg), de revolut-al ezeknél sincs probléma. -
viktorhu
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Amikor elkezdtem revolutozni, akkor ott tételesen benne is volt a leírásban, hogy önkiszolgáló kútoszlopnál nem használható. Aztán mivel működött mindig, nem is néztem többet, nem is tudom, ott ki van-e még ez kötve, de nem lepődnék meg, ha egyszer egy kút elutasítaná a tranzakciót.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- MSI H81M P33 LGA 1150 alaplap
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők SZÁMLÁVAL! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!!!
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- MSI H81M P33 LGA 1150 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél)
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de ettől még tény, hogy mostanában sokaknak nehézkes a cetelem kártya használata curve alatt, és noha jó eséllyel az újraberakás/újraregisztrálás megoldja, a linkelt userpanasz is jelzi, figyelik a curve-ös tranzakciókat