Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Jellemzően minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő kilencedik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de ritkán előfordulhat, hogy a 15. napig vagy még tovább kell várnod. Ilyen esetekben érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást arról, hogy a vásárlásod sikertelen volt. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Most megint ki leszek osztva, de én továbbra sem látom értelmét annak, hogy a curve kártyát miért kell hozzáadni a Google pay-hez.
Ha az embernek több bankkártyája van mindegyiket hozzá tudja adni a Google pay-hez, és ott is lehet váltogatni közöttük, nem? Akkor viszont a curve felesleges. Igazából ez arra való, hogy nálad legyen egy kártya, és ne öt. Én így látom.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Viktor0610 #11394 üzenetére
Sokkal egyszerűbb lenne, ha erre revolut kártyát tartanál, ingyenes, olcsón vált és tudsz előre zsebben tartani.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
igen. ma szombat van, igy van hetvegi felar (ami az osszefoglaloban is linkelt mastercardos arfolyamra rakodik ra)
-
ACE-
addikt
válasz
Igen, és az amúgy is magas MasterCard árfolyam...
-
Ma vásároltam valamit 30 dollárért a neten.
A google-ös árfolyam és a forintban levont összeg között kb. 2% különbség volt.
Ez az a hétvégi felár, amit többször említetek, meg az összefoglaló is ír? -
ACE-
addikt
Kinek milyen tapasztalata van a kártya tiltás és Google Pay kapcsolatával? Véletlenül rányomtam a felfüggesztésre, majd mindjárt vissza is nyomtam. Na most azóta a Curve kártyámnál azt írja a Google Pay-ben, hogy fel van függsztve és vegyem fel a bankommal a kapcsolatot...
-
dredjudge84
őstag
válasz
pictigjis #11389 üzenetére
Hát ez elég ködös megfogalmazás. De én ebből azt olvasom ki hogy inkább ha sokszor veszel fel pénzt az a probléma, nem pedig a felvett összeg mennyisége. Én egyszer akartam levenni 2000 Ft-ot akkor se sikerült úgyhogy én erről le is tettem, de talán le is írtam itt a sztorit.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11383 üzenetére
az van idei leírva, hogy a fair use policyt megsérti, ha magas kp/vásárlás arányt produkálva sok pénzt veszel ki atm-ből. valamint az is, hogy az atm-kopasztás még havi 200 fontos szint alatt is szabályellenes (lehet), ha a készpénzfelvételek így is túlsúlyba kerülnek a más költésekkel szemben. és persze minősülhet az is nem engedélyezett tevékenységnek, amit a curve compliance osztálya így ítél meg
mellesleg magánvélemény, de ha akarták volna, az udvarias érdeklődő levél helyett egyből megírhatták volna, hogy a továbbiakban nem tudnak neked szolgáltatást nyújtani, de mivel nem ezt tették, ez csak egyfajta figyelmeztetés
-
ACE-
addikt
válasz
zerodot #11386 üzenetére
Ezt párszor már kibeszéltük, nem fogják elmondani az üzleti modelljüket, hogy mi alapján szortíroznak. Nyilván nem azért rúgnak ki, mert nem tetszik az arcod. pl. a Revolut gyűjtőszámláját is indoklás nélkül offolta a Raiffeisen... mondjuk nem csodálom... durva visszaélések vannak/voltak azzal a számlával...
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11381 üzenetére
De, sajnos de, bezárhatják. Nézz csak be egy tetszőleges "Revolut károsultak" csoportba, ahol csomóan végül örülhettek, hogy egyáltalán a pénzüket visszakapták. Indok nulla, csak valami "nem áll módunkban önnek a továbbiakban szolgáltatást nyújtani" szöveg.
De nem csak revo, normál banki esetek is vannak. Ismerősi körben is volt. Indoklás ugyanúgy mint fent, esetleg ha nagyon értetlenkedik az exügyfél, még hozzáteszik, hogy nem árulhatnak el több részletet, mert tilos és mert nem. Adios. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11381 üzenetére
dehat nincs semmi titok. a fair use policyben vilagosan le van irva, hogy amit csinaltal, arra ok reagalhatnak
"This is where high volumes of cash (e.g. defined by a high cash to spend ratio) are taken out of an ATM using a credit card or other payment card ... Depending on the account activity, “high volumes of cash withdrawals” could include spending which is under £200/ month as it will be assessed on the volume and frequency of ATM withdrawals compared to non-ATM spend. Any other equivalent usage which the Curve Compliance Team believes aims to achieve the same outcome is also not allowed."
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
zerodot #11376 üzenetére
Érzem amire célzol, azonban az EU nem egy közép Afrikai ország és ennél azért szigorúbb szabályok vannak.
Nem tagadhatsz meg szolgáltatásokat az állampolgároktól beböfögött "azémecsak" jellegű indokkal. A szolgáltatásnak összehasonlíthatónak, tervezhetőnek és mindenki számára azonos feltételekkel elérhetőnek kell lennie. Ha pl az általad írt 70/30 az igaz, akkor annak. -
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11361 üzenetére
Tehát külföldön nem jó a CURVE-t használni folyamatosan pl. euróra állítva?
Ilyenkor kell a Revolutot használni inkább?
Nem automatikasn fizetem ezeket a közüzemi telefon stb. számlákat hanem amkikor megjön a számla akkor kártyás fizetéssel kifizetem.
Vagy mire értetted az "automatikust"? -
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11370 üzenetére
Nem fontos, már nagyjából meg lett beszélve, hogy 70:30.
Persze hogy nincs köze, pont arra akart példa lenni az FBI és tsai. De átfogalmazom akkor: ahhoz hogy kidobjanak, nincs szükségük semmilyen extra indokra, mert bármikor egyoldalúan felmondhatják a szerződést indoklás nélkül. Tehát tök fölösleges lenne ehhez külön Fair Use Policy-t irkálniuk, csak azért hogy majd legyen mire hivatkozniuk... Ehhez nem kell, úgyhogy nem ezért írták.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Somatom #11366 üzenetére
Én arra írtam megoldást, hogy a nem kívánt konverziót hogyan lehet visszacsinálni.
Az hogy számodra a GBIT vacakolás, annak ehhez semmi köze, az a te saját problémád... és úgy használod a kártyáidat ahogy tetszik, senki nem szól bele. Nyilván mindenki kitalálja a saját maga számára optimális setupot.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11370 üzenetére
az kerul a legtobbe
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #11368 üzenetére
a hetvegi dij nem szokatlan az iparagban. azt el tudom kepzelni, hogy brit felhasznaloknak fizetniuk kell uk bank holidayeken is, aztan amikor masolgattak a szovegeket, becsuszott egy kis hiba. a hetvegi dij alapvetoen nem unnepnapokhoz, hanem fx nyitva tartashoz kapcsolodik
-
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40 #11358 üzenetére
Amíg csak egy-egy alkalomra állítod át, addig nincs gond. De, pl. egy külföldi nyaralásnál ez már necces. Én a Revolutot állítottam be ilyen automatikusan vonós dolgokhoz. A konverziókból mostanság amúgy is jobb kihagyni a Curve -öt. Havi cirka 200 Eurót Revolutról is ki lehet venni. Zen.com is ad 500 -at. Havi 500 Euró kp. kivétet símán össze lehet így hozni anélkül, hogy fájna nekik. Akinek havonta 170 ezer Ft -nál több megtakarítása van, az használjon prémium accountokat!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #11357 üzenetére
ezt a szoveget igy nehez am ertelmezni. itt magyarorszagon honnan tudnad peldaul, mikor van uk bank holiday? ez a konkret, hetvegekent kezelt napok meghatarozasa nelkul semmi, tapasztalati uton az alap feltetelekben megjelolt idoszak felaras (szombat 0.00-vasarnap 23.59)
-
tobias40
veterán
válasz
Viktor0610 #11355 üzenetére
Ez az opció mire lenne jó?(Spend Online Now)
Somatom:igen arra figyelek hogy csak akkor legyen euróra állítva amikor pl. eurót veszek fel,amúgy mindíg forintra van állítva!
Meg azt sem értem hogy hogyan és mikor fog visszadni a vásárlásokért pénzt,én csak fizetek vele appból az órámmal de sehol nem látok visszafizetést...(lehet nem telt még el az 1 hónap..)
-
-
tobias40
veterán
A Curve kártyát használhatom kártyás fizetéssel bármilyen közmű vagy telefonszámla,internet stb fizetésére is igaz?
Szeretnék mindent ezzel fizetni hogy lássák hogy van forgalom rajta és ne problémázzanak ha majd esetleg kp.-t is veszek fel róla.
Nem jár semmi hátránnyal ha gyakorlatilag mindent a CURVE-val fizetek ha jól gondolom!
Vagy van hátrány vagy buktató amire figyelni kell? -
Üdv. Srácok ma a Curve miként számol? Hétköznap vagy hétvége? Elvileg ugye csak nálunk van munkaszüneti nap.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #11349 üzenetére
osszertek (nyilvan nem napi vagy heti szinten)
-
dredjudge84
őstag
És az arányok pl ez a 70/30 amit említett egy kolléga, ez tranzakció darabszám, vagy összérték?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #11342 üzenetére
korabban irta valaki, eleg sok curve-os forumot kovetek. altalanos hasznalati aranykent kene ezt fixen tartani
ha te megis efelett vagy, az annyit bizonyit, hogy a keretek lehetnek rugalmasak. de ha hirtelen te is meg tobb kp-t kezdenel felvenni (=gyakoribba valnanak az ilyen tranzakcioid), nalad is jelezhet az algoritmus
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11338 üzenetére
Szerintem mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nem fognak konkrét számokat leírni. Ahogy pl. a Revolut sem részletezi, mi számít kirívóan nagy utalásnak. Főleg hogy ez valószínűleg egyedi lesz mindenkinél a használati módjától/múltjától, lakhelyétől és még kitudja mitől függően.
Igazából most te vagy az, akinek innen a legtöbb fogalma lehet a konkrétumokról, most hogy így rádszóltak...(Ezért is kérdeztem, mi az arányod, de hagyjuk.)
> "ha valakit ki akarnak dobni"
Miért akarnának bárkit is? Van egy algoritmusuk, ami figyel és ha bejelez, akkor ránéznek és ha úgy van akkor szólnak, hogy valami nem teljesen oké. Ha más miatt rúgnak ki, pl. mert megkeresi őket a nemtom, rendőrség vagy az FBI, hogy zároljanak, akkor rögtön megteszik, és nem fognak veled a fair use pol.ra hivatkozva levelezni. -
Somatom
veterán
válasz
Williamgrant #11338 üzenetére
Pontosan. Ezért nem fair a fair use policy.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
zerodot #11335 üzenetére
Nem vagyok jó pénzügyi nyelvezet magyarra fordításában, de ahogy én értem: a Fair Use Policyban leírt számok nekem teljesen életszerűtlenek, inkább arra valók hogy ha valakit ki akarnak dobni, legyen mire hivatkozni.
Kb. olyan mintha azt mondanám hogy nálam 100 Ft a krumpli, maximum 500 zsákkal vehetsz, de ha úgy látom hogy a zsákok pakolása közben homok hullik le a platóról, akkor csak 1 zsákkal vehetsz.
Ez nem a Curve sajátossága tudom, a bankok általánosan így szokták a dolgaikat intézni. -
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11333 üzenetére
> mi a francnak vannak ATM limitek definiálva
Azok a hard limitek. De nem csak azok léteznek, hanem Fair Use Policy is, amit ugyanúgy ildomos szem előtt tartani. -
Williamgrant
nagyúr
válasz
zerodot #11331 üzenetére
Nem szeretnék most arányt írni, az elmúlt hetekben bőven a KP felvét felé áll a zászló, nem kicsit, nagyon.
A helyzet az hogy HUF-ban egy nyamvadt petákot sem vettem fel, mindent Curve-n keresztül fizetek, amit csak lehet. Most egyszerűen olcsón akartam EUR-t felvenni ATM automatából. Szóval a napi fogasztásom 100%-a Curve irányba megy. Megmondom az ügyintézőnek hogy a limiteken belül vagyok (pl. mi a francnak vannak ATM limitek definiálva, ha még a közelében sem vagy és már firtatják), de KP-ban kell kifizetnem egy autót egy osztrák eladótól.Tigris: tisztában vagyok vele, de köszi hogy szóltál, alapból arra lettem volna kíváncsi hogy más ezen túljutott-e már és mi történt. Hátha olvassa olyan a topikot és tud súgni.
-
Oliverda
félisten
válasz
Williamgrant #11329 üzenetére
-
zerodot
aktív tag
válasz
Én még nem találkoztam ezzel. Tudsz mondani egy kb. arányt az ATM és fizetési tranzakcióid összege között? Kb. hány százaléka lehetett a fizetéseidnek a kp felvét? Hátha tanulunk belőle
Szerk.: Én is olyasmivel próbálkoznék, hogy csak kp-ben fizethető dologra kellett a cash. Pl. saját tapasztalat, hogy kőművesek, padlóburkolók csak azt fogadtak el. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
hat, sok sikert. az osszefoglaloba szandekosan beleirtam, hogy aki tul sok keszpenzt vesz fel, bajba kerulhet
ha szerencsed van, meguszod egy ejnye-bejnyevel. valaszolj udvariasan, hogy teljesen normal celu tranzakciokrol van szo (talalj ki valamit, amit csak kp-val lehet fizetni), es nem tudtad, hogy ez is lehet sok. ertetted a jelzest, jobban oda fogsz figyelni, blablabla
-
Williamgrant
nagyúr
Olvassa a topikot olyan akinek már feltették azt a kérdést, hogy:
"We've noticed a high volume of transactions for ATM withdrawals. Curve's core value proposition is day-to-day spend and we expect to see that the card is being used for more than just this type of activity. Can you please clarify what these payments relate to?"
kb lefordítva:
"Észrevettük, hogy nagy mennyiségű ATM tranzakciót hajt végre a kártyájával. A Curve fő működése a mindennapi költekezés, és arra számítunk, hogy a kártyát nem csak ilyen típusú tevékenységekre használják. Tisztázná, hogy ezek a kifizetések mire vonatkoznak?"Volt aki ezt a szűrőt megugrotta már indoklással?
-
zerodot
aktív tag
válasz
Viktor0610 #11326 üzenetére
Ez a Goals nálam is ugyanígy néz ki, pedig nem tegnap kezdtem el használni a kártyát, már az összesnek ki kellene lennie pipálva. Vannak bugok az appban sajna.
-
Beizzítottam a Curve-kártyát -egyelőre csak a virtuális verziót-, fizettem párat a Google Payen keresztül. Minden hiba nélkül ment, ez tetszik (no, nem mintha az eddig használt Budapest Bank/MKB appal bármi baj lett volna). Viszont ezeket a célokat (goals) nem teljesen értem.
A "Spend Online Now!" kipipálásához gondolom, a neten kell vennem valamit, ez OK. A "Spend with Your Phone" mellett viszont nem értem, miért nincs pipa, hisz' már többször fizettem a Google Payjel.
-
kp78
addikt
Egy ideje megvan a Curve, keresőt is használtam és az alapján elvileg nem lesz gond, de mégis megkérdezem.
Szombaton fizettem egy ruhaboltban Curve kártyával (mögötte OTP-s webkártya van), majd mivel nem lett jó a méret, kedden visszavittem.
Visszatérítéskor én a "rendes" LaFo-s OTP-s kártyámat gondoltam először érinteni, mert gondoltam arra a visszatérítés azonnali lesz, de a hölgy mondta, h ugyanaz a kártya kell amivel fizettem (megnézte a kártyaszámot a slip-en), arra tudja a terminálon keresztül visszatenni a vételárat. Szóval kártyaérintés és bye, ha gond van, menjek a bankomhoz.
Gondoltam, h nem lesz azonnali a dolog, de így kb. mikor talál vissza a vételár a webkártya számlára? -
pictigjis
Topikgazda
most nézem, éppen időzóna-problémát generált a curve. nemrég volt egy tranzakcióm, és az appban azt látom, hogy mintha meg sem történt volna még. a 10.03-kor történt vásárlásra 11.03-as időbélyeget tett a curve, kíváncsi vagyok, egyedi eset-e. emiatt egyelőre gbit-elni sem lehet a tranzakciót, gondolom, csak 11.03-tól lenne erre lehetőség
sok mindent láttam már, ilyet még pont nem, de a curve-nél bármi megtörténhet...
-
sweatyy
csendes tag
még nem lejárt kártyát hogyan tudok cseréltetni, van valami lehetőség az appon belül vagy csak írni kell a supportnak?
-
bakkir
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy unicredites kártyára vásároltam, majd Back in time egy másik kártyára.
Olyan értesítést kaptam az unicredittől, hogy elutasított áruvisszavét. Azóta több tételnél is előfordult.
A másik kártyán levették az összeget, de az unicreditesben is még mindig ott van.Várjak még vele, hátha rendeződnek a dolgok vagy írjak a supportnak?
-
V.Stryker
nagyúr
Külföldön jobb a curve kártyát használni fizeteshez boltba, bárhol? Magyar, forintos kártya van mögötte.
-
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610 #11308 üzenetére
Az OTP-nek semmi köze ehhez, azt mondják, a Curve itt a hunyó vagy a Google.
-
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok. Ezek a limitek valóban élnek? A kezdeti nehézségek után ennyire kényeztetne engem a curve? Szinte alig veszek fel kp-t, de ha mégis kéne egyszer, akkor ez a limit annyit jelent, hogy ennyit tudnék egy nap felvenni költségmentesen? Vagy ennyit tudok egyáltalán felvenni fizikailag, és többet nem? Ma pont felvettem 90E-t az egyébként bankilag ingyenes 150E felett, amit pár napja már felvettem, egyelőre úgy látom, erre a 90re se számolt fel díjat. Hogy kell ezt értelmezni? Jó magas limitjeim vannak, ahogy nézem...
-
Fifi
őstag
válasz
Oliverda #11293 üzenetére
Én is így tettem.
Ma megrendeltem a UK BIN-es kártya cseréjét, mert a simple felületét használó összes weboldal kiakasztott a hétvégén. Az alkalmazásban már látom is a postázásra került kártya adatait. Remélem az új kártya kézhezvételekor és aktiválása után működik majd a simple és titkon remélem, hogy a mögöttes cetelem HK is életre kell, valamint nem állítják el a limitjeim.
Sokat várok az új kártyától? Lehet
A design meg olyan amilyen, szinte soha nem veszem elő ...Szerk:
Most látom, hogy a limitjeim át is álltak HUF-ra az alkalmazásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest