Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- RAM topik
- Akciókamerák
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10934 üzenetére
és ez ráadásul apple pay volt. nem is feltétlenül úgy értem, hogy "nincs térerő", hanem valahogy úgy, hogy ha nagyon "leárnyékolt" egy hely. még a westend alsó szintjén is előfordult korábban, hogy egy boltban nem működött a curve, akkor is használni kellett rendes bankkártyát (ami ugyanúgy telefonról simán működött). pedig tegnap amúgy voltam pékségben, benzinkúton, autós boltban stb., mindenhol működött a curve, kivéve a föld alatt
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10559 üzenetére
de euróra állított kártya esetén, váltás nélkül csak eurós kártyára lenne értelme gbit-elni, szóval én is közvetlenül használnám a revolutot ebben az esetben. mi értelme a curve-vel vacakolni?
egyébként igen, a revolut kártyát euróra kell állítani, és akkor nem lesz konverzió
-
Somatom
veterán
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10152 üzenetére
pont erről beszélünk, hogy fogalmad sincs, mikor mit kapsz. nekem sincs fogalmam, mikor lesz napi fix árfolyam, és mikor normális. ma napi van, de ezt csak akkor tudod meg, ha már vásároltál
novemberben többször is volt olyan nap, amikor messze nem interchange rate-en mentek a váltások, ennyit tudok
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10142 üzenetére
én aztán tényleg kedvelem a curve-öt, de azért vannak olyan húzásaik (köztük ez is), amelyek majdhogynem vállalhatatlanok. a revolut is veszteséges, mégse trükközik az árfolyamokkal, és világosan meg tudja mutatni, mennyi az annyi
lehet, hogy ma még az a műszaki hiba, hogy van olyan váltás, ami bankközihez közelihez történik, és hamarosan csak a mastercard napi árfolyama játszik majd. de nem tudjuk, mert nem kommunikáltak róla, ami egy rossz vicc
-
RR-13
őstag
-
zerodot
aktív tag
-
pictigjis
Topikgazda
a tapasztalatok szerint apple payt is
sokan szeretnek ezt, de ehhez a dcc tul nagy uzlet
-
st6969
őstag
Mobilnet 0/24-ben aktív, és jó 4G hálózat van a városban, így azt kizárnám.
zerodot: írtam a supportnak, kíváncsi vagyok a válaszukra. De gyanús, hogy csak a szokásos költésekhez képest nagyobb összegnél declined, 5-10ezreseknél semmi gond. Valami féle limit problémát sejtek...de hol? Curve-nél OK, Raiffeisennél OK, Google Pay-nél nem látok ilyet, hogy limit...
Épp dicsérni is akartam a Curve-öt, hogy a tavalyi 2x terhelem, stb. problémák teljesen eltűntek, már azt fontolgattam, lassan elkezdek pénztárca nélkül boltba járni, csak telefont viszek, annyira megbízható volt az elmúlt csaknem 1 évben. Erre jön ez... -
sb
veterán
Bocs, valóban félrenéztem. Nem Erstés kártyával töltöttem fel. Gránit volt, ott nem kért semmilyen azonosítást.
@Oliverda
Gyanítom, az Apple Pay/Google Pay-féle tokenizációra gondolt, ami viszont nem alkalmas a Curve-höz hasonló összetettebb szolgáltatások üzemeltetéséhez.Csak az tök más. Ott nincs 2. valódi kártya a képletben. Itt meg két tök különálló kártya létezik és abból az egyikkel történik meg a tranzakció a másiknak köze sincs hozzá ott helyben.
Ez a kulcs, szerintem ebből jól látható, hogy nem tud máshogy működni, hacsak nem változott meg minden terminál működése időközben. -
Somatom
veterán
Vagy az Erste hazudik, vagy a többi bank nem jár el jogszerűen. Ha az utóbbi, akkor lavina lesz. Egyébként nem értem, hogy üzletileg miért fáj ez az Erste -nek. Nála így is, úgy is kártyás tranzakció történik. Engem nem érint a dolog, mert a Curve mögött Revolut van, azt meg lehet Erste kártyával tölteni, mivel minden topup -nál teljesül a hitelesítés. Ez jobban kéne fájjon az Erste -nek, mivel még a tárolt pénzemet is elhozom tőlük
-
Oliverda
félisten
És a Curve hogyan tudná befolyásolni, hogy milyen távolságról működik egy akármilyen androidos telefonnal az NFC-s fizetés? Szerintem sehogy. A Google Pay megbízhatóság szempontjából sajnos a béka fenék alatt van, ami részben a Google, részben pedig a millió meg egy aktív Android verzió és az ezeket futtató készülékek kombinációja miatt lehet.
-
István89
tag
Nálam is elég lassú a gpay, egy kicsit sokat "homokórázik" a pipa megjelenése előtt, (kb két hete jelent vettem észre ezt a jelenséget) de ezt nem csak Curve-nél, másik két fintech cégnél is csinálja a Google pay, viszont jellemzően a Curve-nél sok tranzakció ebből elutasításra kerül. (nálam) Szerintem ehhez a Google-nek nincs sok köze, szerintem ez már feature. A Curve lassúsága az eddig is észrevehető volt a másik két céghez képest, de legutóbb nekem is sokkal lassabb volt ami sikeres lett, aztán következőnél szintén nagyon lassan válaszolt a terminál, de azt elutasította és be is terhelte.
-
-
-
-
Krethx
aktív tag
Én elhiszem. Mások is problémamentesen használják. Nálam is jó 98%-ban. Tehát ritkán fordul elő. Ami szerintem nem is a Curve hibája. Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Support kicsit lassú viszont segítőkészek. Legutóbb már én is Messenger-en írtam nekik. Ott most gyorsabbak voltak. -
Krethx
aktív tag
Akkor te nem jársz kisebb sarki boltokban. Ahol a terminál majdnem 8-15 másodpercig szenved. A nagyobb bevásárló boltokban nálam sincs semmi probléma. Pl. Auchan,Tesco, Spar, Aldi, Cba, Bocko étterem stb. (Lényegében ezeket írjátok ti is.)De van olyan sarki pici dohányból ahol harmadjára sikerült a fizetés. Valószínűleg ezeknél a terminál a hunyó. Mivel régebbi.
-
zolmesz
aktív tag
Szerintem én is így jártam.
Pénteki Auchan vásárlás, másnap a karácsonyi Curve ajándék, hogy újra adnak pontot 3 hónapig, én meg szomorkodtam, hogy jöhetett volna egy nappal korábban, mert pont egy a szokásosnál nagyobb vásárlás volt az előző napi bevásárlásunk.
Erre ma én is kaptam a Curve Cash kártyára pontokat az Auchan után.
Köszi Curve (remélem nem veszi vissza)!
-
tomp
félisten
Erről a Google PIN-ről most hallok először.
Nekem az első Curve használat óta gyors. Sőt maga a Pay mint a villám. Csak nem jelenik meg a Pay appban a Curve kártyával való tranzakció. Se fizetés se ATM.
Bezzeg ha átállítom Revolut kártyára azok megjelennek.
Postán fizetésnek számít. A terminálokon lévő fw nem ismeri a mobiltelefonos azonosítást. Ezért kéri a kódot. -
gzbotii
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Torrent meghívó kunyeráló
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest