- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
david5745
tag
Sziasztok. Sajnos nem igazán van időm vissza olvasni és egy angol lektor sem vagyok erre valaki tudna mondani valami okosat mert tudok fizetni semmilyen kártyával sem és ennyi ír csak -> Your Curve spending limits has beed reached.
Gondolom valamilyen kártya használati limit lenne de nekem nem rémlik, hogy állítottam volna be ilyet. Segítséget előre is köszi.
-
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9894 üzenetére
Éves...de nem is értem, hogy lehet ilyen alacsony limitet évesnek beállítani
Na mindegy, azt írták három napig él a link, úgyhogy gyors bevágtam egy kávét és csináltam szelfit meg képeket a személyimről. Azt is kérték, hogy írjak nekik ha kész vagyok, hogy megsürgessék a verifikálást - ezt is megtettem. Úgyhogy most várok és reménykedem benne, hogy nem csak duplázni fogják a limitem -
ddsteel
aktív tag
válasz
Szoszo94 #9889 üzenetére
Igen, na örülök, hogy valakinek segítettem. Nekem sajnos 2 hét után válaszoltak, de úgy tűnik, valakit épp a gép előtt kaptam el, mert vagy 5x válaszolt rögtön, azóta megint se kép, se hang (arra a kérdésemre, mikor leszek teljes user). Érdekes, hogy Neked ennyire nem működött, engem mindenhol engedett fizetni, kivéve ezt a 300E-t (mert ugye kiderült a 185E-s limitem, de hogy miért pont annyi?) Hihetetlen, hogy nekem kell könyörögni, hogy azonosítsanak be, nem értem, tényleg nem...
-
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9855 üzenetére
Sikerült tegnap vásárolnom a fizikai kártyával, chipet használva pékségben párszáz forint értékben. Később bevásárláskor már újfent nem engedett fizetni sem Gpay, sem a kártya NFC-s alkalmazásával, illetve bedugva sem, több kártyával próbálva (appban váltogatva - még jó, hogy önkiszolgálózni szoktam, mert vagy negyed órán át próbálkoztam különböző kombinációkkal....a pénztárnál tuti felnégyeltek volna). Felbátorodva az írásodon - na meg mivel appon belül cs.sznek válaszolni - írtam a support oldalukon, remélem hamar válaszolnak. Ez a "New User limit" dolog csak a felhasználók sz.patására jó, ahogy tapasztalom
Láttam itt a fórumon, hogy iOS alatt már lehet magadat verifikálni, de ez a funkció - Nálam - még nem elérhető sajnos. -
-
Somatom
veterán
válasz
razorbenke92 #9871 üzenetére
Pl. olvass bele a Revolut topik végébe (#33030 -tól)! Aki nem éri meg nekik, azzal indoklás nélkül közlik, hogy ennyi volt, viszlát. A Revolut nem szűnik meg, mégsem tudja tovább használni.
-
válasz
Somatom #9864 üzenetére
Én mondtam megszűnést?
Megkérdeztem, hogyan fordítaná.
De ha nagyon belemegyünk, tőled megkérdezhetem azt is, hogy a fordítás ismeretében te hogyan értelmeznéd a kérdést? Ki tudod jelenteni határozottan, hogy mi miatt nem tudnád tovább használni? Onnantól, hogy nem tudod használni érdemi a különbség a megszűnése és a használhatatlansága között?
-
Üdv!
A jelenlegi fizikai Curve kártyám érvényessége az év végével lejár.
Automatikusan küldenek újat vagy igényelni kell?
Ha igényelni kell, akkor hol? Az alkalmazáson belül nem találtam ilyen lehetőséget. -
Somatom
veterán
válasz
razorbenke92 #9863 üzenetére
Nem túl jó az angolom. Én itt nem látok megszűnést. Nem azt írja, hogy "ha nem tudnád tovább használni"?
-
-
warcat
veterán
válasz
razorbenke92 #9861 üzenetére
Csak arra kíváncsiak, mennyire vagy a zsebükben, mennyire tetszik/érzed szükségesnek a szolgáltatást.
Megszűnés helyett kapásból áremelésre gondoltam a fizetőseknél. -
-
gabor_01
senior tag
Most jött egy levél-kérdőív:
Mi a véleményem arról, hogy megszűnne a Curve?
Valamit fontolgatnak... -
-
ddsteel
aktív tag
Na jó, leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek ez segít. Marhára meglepődtem a curve - nem is tudom inkompetenciáján, bénázásán vagy mi. Szóval előbb említettem, 2 hete írtam nekik, akkor még PIN módosítás stb. miatt. Pont az előbb válaszoltak (2 hét után ugye), szerencsére úgy tűnik, kifogtam egy tagot, aki pont a gép elé ült, ugyanis 4-5 oda-vissza levélváltásunk volt, zanzásítva a következő tartalommal:
Én: fizetni próbáltam 300E összegben, nem ment, saját kártyával simán ment, nem értem, hisz az accountomban 740E-s napi limitet látok.
Ők: köszi, add meg a számod, hogy be tudjunk azonosítani.
Megadom.
Ők: köszi, látjuk, hogy 185E a napi költési és kp felvételi limited is Ez látszik az account limit menüben is(holott én kp felvételre valami 74E-re emlékezek csak free accountban, de mindegy).
Én: Nem, az accountomban sem látszik semmi 185E Ft-ról és infót sem kaptam erről. Rendben, mit kell tennem, hogy én is full free user legyek, mennyit kell várni stb.
Ők: Hát értik, de én most új vagyok.
Én: Igen, de meddig várjak?
Ők: Ja, küldenek linket, fotózzak ID-t és selfie-t.
Én: Megvan, kösz, kicsit furának tartom, hogy egy beazonosítás 4-5 levélváltásra kezdődik el mintegy BTW módon, véletlenszerűen.
Én (magamban): bmeg, nem hiszem el, hogy nemhogy 1. levélre nem ezt küldik, hanem ez nincs benne rögtön a. curve-hoz való csatlakozás feltételei között.
Miért kell ez a szívatás, titkolt valós limit stb stb.A lényeg: annak akinek limitproblémája van, írjon a supportnak, hogy küldjenek beazonosítási linket az ID-ra, ennyi. Nagyon furcsállom ezt az egészet, az utolsó levelemre nem reagáltak.Nagyon tetszik amúgy ez az egész curve dolog, de miért. így intézik ezt?
Tudom, írtátok az azonosítást, de appból nálam nem lehet kezdeményezni csak a supportos emailben.
Amúgy mi a f@szom az a raise ticket amit emlegetnek? Az maga a levelezés? Merhogyaszongya appban csinálhatom a ticket raise-t vagy emailen is lehet intézni. Ezt a kifejezést sosem hallottam még.
Na mindegy, ha valakinek könnyebben indul így a curve-l való intim kapcsolata, akkor nem volt felesleges bepötyögnöm ezt.
-
RazoR
veterán
Meg tudom valahogy szüntetni az egész Curve cuccot kártyástól, mindenestől?
-
-
-
simati
csendes tag
sziasztok!
Használ valaki Budapest Bank hitelkártyát Curve mögött? Nekem ma reggelre mindkét kártyámnál szinte az összes kedvezményt elvitte a Korrekció névre hallgató tétel
Csak a Curve kártyát viszem már magammal, lehet hogy ezekre már nem fog a bank 1% jóváírást adni? -
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #9839 üzenetére
Nálam is volt ilyen. Október végi tételeket november első napjaiban GBiT-eltem, idáig lógtak a levegőben, most meg egyszerűen eltűntek az eredetileg terhelt számla történetéből. Ennél későbbi GBiT-elt tételek meg a szokásos módon megjelentek jóváírásként és nem pedig felszívódtak.
A lényeg, hogy az egyenlegek stimmelnek, de nem vagyok ehhez hozzászokva, hogy számon kell tartanom ezeket, mert a BB elkényeztetett. Eddig a GBiT után kb. 5-10 percre rá mindig megjelentek a jóváírások náluk.
-
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9831 üzenetére
Nekem a GPay-be a fizikai kártya van felvíve, mióta kézhez kaptam. Azóta nem működnek a nagyobb összegek, előtte (előbb rosszul mondtam, nem pár hete, hanem konkrétan másfél hónapja használom) szeptember vége és október közepe közt volt több 20+e Ft-os költés (tankolás, vásárlás stb) és az ideiglenes virtuális kártyával nem volt gond.
Ezért tudok már csak arra gondolni, hogy a fizikai kártya aktiválása nem sikerült valamiért - úgyis akartam PIN-t váltani, azt is megejtem egy kosszal akkor már. Ha ez sem javítja meg, akkor jöhet a support. -
-
Szoszo94
őstag
válasz
ddsteel #9822 üzenetére
Pár hete használom én is a Curve-t, viszont ahogy nézem a 15e Ft feletti költéseket nem szereti, valahol ott lehet a limit. Három bankkártyáról is visszadobta az emag rendelést (17k), ma pedig a Shell kúton égtem a pénztárnál, mert a 30k-s tankolást nem engedte fizetni (Gbit-elni akartam Vividdel a későbbiekben, most regisztráltam oda is, gondoltam jó lesz majd próbának - végül az egyik standard bankkártyámmal kellett fizetnem).
Miért ilyen alacsonyak a limitek "kezdőknél"? Így kábé használhatatlan, reggelente pékárut venni apróból is tudnékMegpróbálom még egyszer "aktiválni" holnap reggel, bedugva a terminálba, hátha valamiért elsőre nem aktiválódott (a 15k körüli limit miatt tudok erre gondolni, mivel onnantól kérnek a standard kártyák PIN kódot ugye). Remélem megoldja.
-
tomp
félisten
Tegnap előtt szerettem volna a kártyát GPay-el használni az OTP-s ATM-en és érintésnél a GPay közölte, hogy ez a kártya itt nem használható. Nálatok volt már ilyen üzenet?
-
ddsteel
aktív tag
Én meg most 300E körül akartam venni valamit ebayen, de nem engedte. Pedig ugye 700E a napi limit. Írtam nekik korábban, mennyi egy új belépő valódi limitje, nem válaszoltak. Ennek 2 hete. Azért elég gáz, hogy az ember tulajdonképpen nem tudja, mennyit költhet. Most van akciós cashback, gondolom az új belépés miatt, még 7 napig tart, jó lett volna ez a 300E ha megy a cashbackre. Eddig azért vannak fenntartásaim a curve-el.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
round3r #9820 üzenetére
a back in time-mal most vannak bajok. az én korábbi hibás tranzakcióim mind lógnak a levegőben, nem vették ki manuálisan a rengeteg zárolást, feleslegesen írtam meg nekik a tranzakciók részleteit. ez azért jó, mert van olyan, ami cetelem kártyára ment, ott meg simán eltart 30 napig, amíg lejárnak az ilyen "végtelen" zárolások
de több olyan back in time-om is van, amikre még nem jött vissza a refund, és a hiányzó tétel mind olyan, ami a célkártyán még nem is lett lekönyvelve, pedig minden más adott napon gbit-elt tétel igen. ezek valószínűleg mind a curve hibái, az adott tételekre valószínűleg nem küldtek elszámolási kérést, és ha ez nem történik meg, nincs refund sem. úgy tűnik, most elég random működik, és ez nekem sem tetszik, mert most nézegethetem állandóan, minden oké-e
-
round3r
csendes tag
válasz
round3r #9776 üzenetére
Frissítés kedd óta: valóban kettős terhelés volt, ma visszakaptam az összeget. De twitteren kellett rájuk írnom hogy válaszoljon már a support valamit. Van még egy beragadt ‘back in time’ amiért még harcolok velük.
Azóta még nem mertem újra kártyát váltani. Megjavult a rendszer múlt hét óta?
-
Guba4
tag
Sziasztok!
Mennyi időbe telik általában az azonosítás? Kb két hete küldtem el a fotókat a személyimről és a búrámról, de azóta semmi válasz. -
sambenez
addikt
Frissített az app azóta nem tudok belépni. Folyamatosan nincs internet kapcsolat hibát ír. De minden másnak meg van.
Ti nem tapasztaltatok ilyet? -
Oliverda
titán
válasz
unicumnext #9801 üzenetére
-
unicumnext
aktív tag
Sziasztok!
Curve mennyi idő után oldja fel a tranzakciót? Október 1 volt egy sikertelen a lidl-ben (aznap elég sok mindenkinek nem ment) nem vettem észre hogy levonta, azóta is pending státuszban van. Szóval a kérdés mikor oldódik fel összeg. Nem nagy összeg de azért érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest