- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Aktív témák
-
-
vittuka
aktív tag
Sziasztok! Valaki tuningol 680i lappal? Erdekelne par eredmeny, persze csak ha van..
-
laragirl83
őstag
válasz
C.Brigante #4094 üzenetére
6600-ról van szó? ott a +2mega cahe miatt kicsit melegebb mint 6400, de pl nekem 3200-on idle 30-32 fok
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
Valakinek van tapasztalata abban, hogy érdemes egy igen csak meghúzott C2D-re egyZalman 7000alcu venni? Le tudja hűteni? Ha igen mennyire?
-
válasz
C.Brigante #4092 üzenetére
Gondoltam megkérdem.
Egyébként nekem 3.4-en alapfeszen 48-52 fokos idle, és minden sz*ros eneregiagazdálkodó rendszer le van kapcsolva, illetve disabled-re téve.
Szerk: ezek szerint soknak tartod. Szerintem 46 fok teljesen átlagos érték, ha nem volt polírozva a procid. C2D-k nem nagyon szoktak 40 fok alatt lenni, mint az AMD-k.
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #3758 üzenetére
steppinget elfelejtettem mondani: L626A966
ps.: mi van westlake-el? -
válasz
C.Brigante #4089 üzenetére
Sokallod, vagy kevesled?
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
egyébként léteznek olyan c2d darabok is amelyek teljesen idle alapfelállásban + cpu fícsörök bekapcsolása alatt (tehát a lehető legalapabb járatás alatt) 46 fokos? mert akkor nekem van egy ilyen 6400-em. vagy valami nálam nem stimmel, de mi???
-
C.Brigante
veterán
a baj az annyi, hogy 1.3V-ra teszem mindig ha túrok a procin, amikor nem akart stabil lenni akkor adtam neki 1.4 et is, akkor meg fel sem állt... úgyhogy zsákutca..
akkor meg mitől tudom stabillá tenni, mert a proci fesz emelés csak egy dolog, ez az fsb terminátor meg nem akarja az igazságot...
-
Achill3uS
nagyúr
westlake!
mivel még nincs eredményem a listádon, most bepótolnám a dolgot:
[link]
stepping: L631A963
(értelem szerüen azért 3379-et mutat az orthos és a coretemp mert annyirol boot-oltam és kerestem a proci stabil végét) -
Convex
aktív tag
válasz
C.Brigante #4084 üzenetére
Fsb Terminatorhoz állíts be 1,3v-ot. Nekem ezzel 3700mh-en elindult. Akkor az a kérdés, hogy mit állít ez az Fsb terminator? Mert sok változást nem éreztem, ha magasabbra állítottam.
-
_kisb92
csendes tag
Üdv mindenki!
Nem vagyok szakavatott a témában, de úgy hallottam, hogy a core procikat gyári hűtővel lehet 1 Ghz-cel magasabb órajelre emelni.
(forrás: http://prohardver.hu/cikkek/2006-08-14/core_2_tuning_kevesebb_neha_tobb/)
Namármost: én soha nem tuningolnék, de azért egy ilyen lehetőséget csak nem kéne kihagyni.
Tehát adott egy core 2 duo e6300 (1,8 GHz); egy p5ne-sli (nforce 650i sli); 2*512 MB Kingmax ddr2 800 MHz memória; és egy hozzá nem értő, aki:
szeretné proceszorát 2,8 Ghz-re emelni. Azt olvastam, hogy ha az FSB 400 MHz-re emeljük, szorozva a szorzóval (7), már meg is kaptuk a 2,8 Ghz-t.
''A különböző fórumokon olvasott tuningtapasztalatok tudatában nem teketóriáztunk túl sokat, E6300-as processzorunkat először 350, majd 375 és 400 MHz-es FSB-n hajtottuk meg. Itt a processzor már 2800 MHz-es órajelet ért el,'' -- ezt olvastam a prohardveren, tényleg ilyen egyszerű?
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét! -
C.Brigante
veterán
válasz
laragirl83 #4083 üzenetére
igen éreztem, h ez lesz, ez ugye egy deluxe BIOS? mert a sima P5B-be az fsb termination alatt már nincs semmi...
-
laragirl83
őstag
válasz
C.Brigante #4082 üzenetére
ott van ahol cpu FSB-t és feszt állítód meg memók sebességét stb.
NB Vcore néven fut, alsó harmadán: [link]
[Szerkesztve] -
Zomb€€
őstag
Hi.Beirom ide is,mert inkább ide tartozik a téma
Szal épp a lapot teszteltem,mármint a NB fesz megfelelőségétmikor észrevettem hogy egyik mag le van maradva a tesztbetn (orthos):
Ez normális?:S
[Szerkesztve] -
nagyamte
tag
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kb. 1 hete vetem a gépemet ( e6300 asus p5b-vm 2*512 MB DDR2) és nem tom feljebb tornázni a procit 285 MHz-nél. Próbáltam a memória beállítást változatni de semmi he 286 ra állítom akkor kifagy. Valaki segítsen.
Gondoltam a Volt állításra de nem nagyon értek ahhoz.
Előre is kösz.
Máté -
Janoci
tag
Laragirl83!
Hogy mivel hűtöm? Még a gyári hűtő van fent rajta... Azt hallottam, hogy azok is elég jók! Mondjuk gondolkodtam már hogy beszerzek én is egy AC Freezer 7 Pro-t...
Amúgy miért kérdezed, sok a 66C Orthossal? -
hemo
tag
Na tuningoltam kicsit a rendszert, megosztom veletek!
Mindent alapon hagytam 1.3 fesz a procinak, kb, memót 2.1V-on hagytam, memóriákat 4-4-4-12-re állitottam pci, pciex-t autón.
Módositás nélkül 386-nál jött az első fagyás
memóriára raktam 2.1-ről 2.2 majd 2.3 ekkor még ment 391-ig, majd meg hűtöttem a memóriát egy álló ventivel 396-ig ment 4-4-4-12-vel..
Sajnos a Geil 800-as ultra 4-4-4-12-vel nem birta a 386-nál meghallt ekkora időzitésekkel
Visszavettem memó feszt 2.1-re és 5-5-5-15-re váltottam
A rendszer stabillá vált és hajtani lehetett egészen 415*8-ig.
Itt nem értek egyet a memó beállitási irásokkal, legalábbis a nálam a valóság mást hozott.
Próbáltam úgy ahogy irták sokan, hogy visszaveszem az FSB-t, visszavettem annyira, hogy nem 1:1 legyen és 800-an járattam a memót sőt 830-on is és 2.1 voltnál tökéletesen működött több óra tesztel.
Amikor viszont állitottam az FSB-t 386-nál memó 772-nél vége volt a 4-4-4-12-nek...
Tehát nem jutott el 800-ig mint mikor kicsi volt az FSB
Tehát eljutottam alapon a 415*8-ig. Itt stabil a rendszer, Orthos-sal
415*8-nál már rendesen elkezdte kérni a feszt a proci, 1.3 helyett 1.4 kellett neki
425*8-nál 1.4 helyett 1.5 és még akkor sem volt stabil a rendszer, proci elkezdett
melegedni, átjutott a 60'-on és 65 körül állt meg de 10 perc tesztnél belefagyott.
450*8-nál kb 10 másodperc alatt lefagyott minden, windows bejött, de teszt egyből fagyi, fesz állitás nem segitett semmit...
Próbáltam memóriát feszt állitani arra semlett stabil. Aztán már éjfél is elmúlt, ma folytatom...
és elkezdem állitani többi feszt, de úgy néz ki, hogy itt már nagyon nem tetszik a procinak... -
.volkovy.
tag
válasz
Yushchenko #4063 üzenetére
picit kocka a srác, no. -
Janoci
tag
Szia Westlake!
Tunningoltam a Core 2 Duo E6400-es procimat és szeretném ha betennél a Core 2 Duo - Tunningtáblázatodba.
Kép:
[link]
Adatok:
SL9S9 / L6xxxxxx_xxxxxxxx_xxxxx (S6)
3200MHz (8*400MHz) - 1.325V
ASUS P5B Deluxe - DDR2-800 (1:1)
Remélem minden szükséges adat megvan!
1000 Köszönet! -
válasz
Overlocker #4060 üzenetére
-
hardzsi2
aktív tag
válasz
masterful87 #4053 üzenetére
Köszi, ezek a leírások kitűnők kezdetnek! Talán több nem is kell.
Azt is látom, h az Orthos default tesztcucc többmagos környezetben. -
Nem lesz tőle semmi baja, 85 fokon is csak a proci önvédelmi rendszere veszi vissza a teljesítményt, nem kezd olvadni. Ha jól emlékszem 100 fok körül kapcsol le.
Westlake asszem 1 hétig használt egy C2D-t 80 fok fölötti hőmérsékleten, és annak sem lett semmi baja, tehát, ha tesztek idejére felmegy 85 fok környékére az még nem vészhelyzet.
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
Egy jó léghűtéssel meddig merjek feszt adni egy e6400 C2D-nek!
1,45 volt-nál 3520Mhz-ig jutottam, Gyári hűtővel, de ott már nem stabil
1,4 volt 3360 orthos stabil
A feszt feljebb nem merem vinni, mert kicsit kezd forrni a cucc, már eléri a 77 fokot és ez má kicsit sok, szerintem!
Holnap veszek egy jó léghűtőt, meddig merjem a feszt feltolni majd? -
Achill3uS
nagyúr
én azt mondom csak tényleg elég melegedő procikon érdemes megcsinálni v ha valaki az utolsó mhz-et is ki akarja hajtani, mert sokszor nagyon jók a kupakok és max 1-2 fokot számít a dolog.. kis info [link] és itt van az XS polir galéria, nézz bele, páran raktak képet menet közbenről is [link]
amugy semmi extra, veszel 600-as, 1500-as 2000-res és 2500-as vizes csiszolopapirt (ez igy kb 600ft), pár csepp viz a papirra, és a procit szépen elkezded sikálniha ugy érzed nagyon kezd száraz lenni, öntesz még rá.. a 600-assal kell a legtöbbet dolgozni, a többi utána már gyorsan megvan, érezni fogod mikor kell váltani, és nembaj ha mocskos lesz a proci, majd ha kész vagy lemosod, megszáritod, megtörlöd és mehet vissza a lapba..
[Szerkesztve] -
uu kedvet kaptam a polirhoz
pár dragon ball rész között megcsinálnám
valaki aki csinálta már az leirhatná itt vagy akár pm-ben ennek a menetét. -
válasz
Achill3uS #4041 üzenetére
Aha, szóval semmi extra.
1.65V-t kap BIOS-ból. Az, hogy kinek, mi stabil, az ugye relatív, engem 1 óra Orthos meggyőzőtt, mivel az általam használt alkalmazások (animációk renderelése, videó vágás, játék), meg sem közelítik az Orthos általi terhelést. Egyébként polírozott, Orthos alatt 82-83 fokos, jól szellőző házban. -
-
Loituma69
őstag
Hi all
Nem tudtam eldönteni melyik alaplapot vegyem.
Core 2 duo E 6300 procihoz
Abit AB 9 Pro vagy asus P5B segítsetek please. Néztem kinek milyen lapja van és abit AB 9 Pro szinte senkinek nincs pedig a prohardver teszt labor ezt ajánlotta a 35000 ft körüli lapok közül mégis jóval több usernek van ASUS P5B lapja! -
Achill3uS
nagyúr
CPUZ rendesen kell h kiirja a feszt 1.45v alatt..
Everest topic-ba be is van linkelve a legfrisebb beta..
Ha műszerrel méred az a legpontosabb dehogyisnem, csak tudnod kell a mérőpontokat és stabil kéz kell hozzá, de Everest is egész pontosan kiirja (ramfeszt nem mér) a procifeszt..
pedig Dos alol akkor jónak kellene lennie a frissitésnek akkor nem az a gond, próbálj meg egy ujabb bios-t sztem, 0803-al akkor vmi nem stimmelhet nálad.. van már 1004 final bios is Asus honlapján.. parancsolj, direkt link: [link]
mod: ja persze Picur-nak igaza lehet, eist, speedstep, c1e összes marhaság disabled, a cpu settings menüben én a p5b deluxe-nál mindent disabled-re tettem ugy emlékszem. erre nem is gondoltam
de ez már inkább off, mert nem Core 2 tuning..
[Szerkesztve] -
-
hemo
tag
válasz
Achill3uS #4032 üzenetére
Hát nem tudom az a cpuZ azért érdekes volt, de megpróbálom, de bármit irtam be dbiosban ő mindig ugyanazt irta ki..
Azt hittem ez a legújabb everest, hol találom a frissebbet?
Melyik a legjobb progi amivel win alatt látom a feszeket és pontos? Vagy mérjem műszerrel? Bár az sem annyira pontos...
Dos alol égettem a biost, nem ez-vel hanem avudos-sal, ez-t nem értettem, valamit kiirt ami nem tetszett...
Igen biosban néztem a fesz értéketek a powerben, és állitottam az proci vagy a mem feszeket, újrainditottam és nem arra változtak amire kellene... -
Achill3uS
nagyúr
CPUZ-ből 1.38-ad lehet max, és az pedig 1.45v fölött ha adsz a procinak nem írja ki a vcore-t és ilyen 1.1v-okat irkál, ez normális tünet..
Everest-ből szintén régit használsz ami még bugos a 2MB-os Core 2-kkel, tedd fel a legujabb beta 3.5-öst és sztem azzal is minden rendben lesz.
ramokkal most igy elsőre nemértem mi lehet a gondod, ez nem normális h nem azt adja amit beállítasz, de egyáltalán mivel nézed win alol a ramfeszt? v azt még bios-ban ellenőrzöd vissza? (auto-n ne hagyd a ramfeszt mert akkor 2.1v-ot ad nem 1.8-at) egyébként ha vmi ugy érzed bugos, próbáld meg ujra belesütni a bios-t, mondjuk ha win alól csináltad akkor most ne onnan, hanem EZ Flash-el..
[Szerkesztve] -
hemo
tag
Bocs, hogy megint zavarok, de erre tud valaki valami magyarázatot?
Elmesélem, hogy tegnap felraktam a 0803-as bioszt, hát most vagy én vagyok nagyon béna, vagy a biosz vagy az alaplap szar!
CpuZ ver: 1.83 nem mutatja a fesz változást, 1.072-ön áll állandóan. Bármit állitok ott figyel..
Az everest 3.30.888 meg ha a tuningba lépek azt mondja, hogy 6-os *-ón vagyok és kisebb az órajelem mint a gyári 1600Mhz a 2122 helyett, feszre azt irja, hogy 1.163V- mikor még a közelébe sem vagyok annak.
A biosz feszmérőjével tudtam csak mérni, és minden káoszos
állitok felfele a ramon előtte 2.15V volt például, újrainditom belelépek bios, és azt mondja, hogy pl 2.2 volt helyett mikor felfele mentem lett 1.89, és már nem is indul a monitor,
tehát valahogy minden állitásra más akarna csinálni, és egész máshogy változik...
Ezt változik az órajel változtatásokra is...
Mi lehet a baj? Rossz a 0803-as biosz? A régivel nem próbáltam...
Szerintetek???
Vagy rosszak ezek a programok?
Miért nem jelez a cpuZ?
Van ezeknél valami jobb program? -
Overlocker
veterán
Találtam két összehasonlító képet végül...Régen 3400Mhz 2xprime alatt 63fok volt 1,3v-n..utána még amikor nem volt rendbeszedve a lap, 3500Mhz-en volt max 58fok.
jah és nekem is domború volt, bár most megint újra kell polírozni,amíg nem csinálok szebb képet mint M3kk
[Szerkesztve] -
-
Achill3uS
nagyúr
nem kérlek, ez olyan domború volt mint a huzat.. elkezdtem polirozni és a belsejéről tünt el elöször a bevonat, azis kinkeservesen.. azt hittem már nem is rézből van a kupak
Polír elött is jól ment csak nagyon melege volt, de ugyanezen a feszen ahol lement most az 1M, tudtam Winrar-t, Everestet is futtatni, kifagyott már az első loop-nál.. szval megéri szenvedni..
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
Sziasztok!
C2D tuninghoz keresek valami részletesebb step-by-step leírást. Olyasmit, mint ez [link], csak picit részletezőbb kellene. Nem vagyok teljesen kezdő a témában, de a korábbi A64 tuning-tapasztalatom (melynél a fesz-emelés sem játszott) nem sokat ér, meg már régen is foglalkoztam a témával.
Szóval olyasmire gondolok, hogy van-egy világos sorrend, melyik alkaltrészt kell elsőként húzni és (stressz)tesztelni, majd ezt követően melyiket stb. ahhoz, hogy külön-külön is világosan lássuk az egyes alkatrészek teljesítményhatárát.
Sajnos a 'hivatalos oldalakon', mint overclock.net vagy ocforums.com csak nagyon régi, elavult vagy más architektúrákra vonatkozó leírásokat találtam és ugyan bele-beleolvasok eme fórumba is, ami tele van hasznos/használható ötletekkel, de szeretnék egy jó cikkből alaposan tájékozódni, mielőtt belevágok. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Lalaboy #4015 üzenetére
ott van everest-ben, fesz/höfokok is látszódnak, amugy ez már polir után van + vizecske van rajta, mert gyárilag olyan domború volt a kupak h fél óráig sikáltam mire 1 szintbe hoztam az egészet
(retail, L631A963)
ráadás: [link](ki kéne tesztelnem kompival is mert sztem egész jól mehet, csak nincs 965-ös lapom, el kell kérnem Over-től
)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
most tesztelgetem az új procim [link]
(és nem is ES, tiszta égés
)
-
Picur65
csendes tag
-
Soak
veterán
válasz
Yushchenko #4009 üzenetére
Mémostnem?
különben is teher alatt nő a pálma
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Yushchenko #4004 üzenetére
Az ujoncokat nem ,csak a provokativ forumozokat
[Szerkesztve] -
Picur65
csendes tag
Persze, azért is említettem, hogy abit-en lehet hogy másképp van. Amit írtam azt elég gondos és alapos tesztelés után írtam, de csak a saját konfigommal biztos hogy így is van. Láttam már sok csodát, elképzelhető, hogy alaplap, bios, cpu-z verzió, windows update-ek, ... is közrejátszhatnak.
Ha a windows visszaveszi a cput, akkor ezek szerint az eist-t kapcsolja be, mert az az, amit a cpu-z is jól mutat és a feszt is visszaveszi és a superpi is lassabban fut, ahogy írtad. Kíváncsi vagyok, ha csak a C1E működik, akkor nálad mi van.
Az is jó kérdés, hogy mi köze a win power sémának a szorzó és fesz állításhoz, hiszen ott a beállítások a monitor és a hdd kikapcsolásának időzítéséről szólnak. -
Muréna
őstag
válasz
Yushchenko #4004 üzenetére
tudom hogy szokás
, ott volt a smiley
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest