- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
lazydog #3397 üzenetére
Biztos én vagyok tájékozatlan, mert mint említettem proci ügyben lemaradtam, de én nem szeretnék 800-as ramokat venni, mert még drágának találom őket, a másik lényeges tartópillér az alaplapnál a CPU kezelés mellett az FSB, ami utolsó infóim szerint 1066 ha jól láttam a listában, de biztos van valami lényeges amit persze lehagytak a listáról és elfelejtettek megemlíteni, mikor választottam. Ezért nekem nem világít hol van a lényeges különbség.
Szóval mire is gondoltál mikor az alaplap-limitet írtad? Végeredményben Te is a memória-limitre gondoltál csak már alaplapi szinten, tehát hogy nem támogatja a 800-as ramokat?
Remélem derül ki , hogy pénzkidobás volt dugja meg a róka...gondoltam megeszi a core2-t nagy baj nem lehet a ramom meg úgyis 667-es...
-
Ribi
nagyúr
'' a vista állítólagos több magot támogató kernelétől megrémülve'' En sem akarlak megremiten, de valszeg ugyanannyira tamogatja a multiprocessort mint az XP. Ha egy alkalmazas nem tamogatja onnan a vista konyoroghet ahogy akar a program leszarja nagyivben, hogy 2 processor van.
-
priti
addikt
Üdv félistenek !
Az a nagy helyzet, hogy én leragadtam a 3GHz/2MB mezei szólómagos prockónál mint Kubik Lajos az üresüvegnélés most a vista állítólagos több magot támogató
kernelétől megrémülve beújítok gyorsban, amíg még van ''ára'' a procimnak, persze remélem, hogy a májkrémszaft nem kamuzik még az eddigieknél is nagyobbat, mert eddig csak asztaltémákat láttam, meg csicsát eredményt meg nullát. Na de !
Ami adott az egy ABIT IL9-Pro alaplap meg 2*512MB DDR2-667 GEIL Dual Kit Ram meg egy GF7800GT.
Azt nem tudom, hogy ha core2 procit veszek, akkor ezerrel ram-limites lesz a gép? Szóval csak rammal együtt érdemes váltani? gondolom, hogy 2 gigával az igazi, de mit mutat egy gigával? nagyon harmatMost vettem alaplapot meg vinyót újat még a procit egye meg a kutya, de még a ramot is má, megin má ,jóvan má, ne má
-
Stalker-2572
veterán
rossz helyre
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Azert szoktak mondani, hogy 965-hoz 63/64 mert 965-el altalaban 500+ fsb-t el lehet erni. Ha valaki vesz 66-ot akkor 9*500=4.5G, amihez elegge vizhutes/kompi szukseges. Tehat eleg neki egy 975 amik nem nagyon szeretnek 450-ig sem menni(persze vannak kivetelek) es a memo kezelese jobb. Ezzel a 9*400= 3.6G is eleg jo eredmeny. Viszont 63-al ez csak 2.8G, amire nehanyan azt mondjak hogy semmire sem eleg. (ami persze lol de ezen nem kell vitatkozni). Persze bejon a memo korlat, aminek ugyancsak mennie kell 1000-en.
-
3.8 - 3.9GHz-ig húzhatók némi szerencsével a C2D-k, ezt könnyebb elérni 6600-zal. Viszont ehhez elég a 975-ös lapok alacsonyabb max FSB-je. A 965+6600 párosítás tuning terén az Over-féle fanatikusoknak királyság, akik nem átallják szárazjéggel hűteni a gépet, és ott már jól jön a 9-es szorzó, meg az 500-as FSB.
Egyébként mindneki azt vesz, amit akar, használja egészséggel!
-
Quentin Ruby
senior tag
egy normális hűtéssel(mondjuk víz) simán ki lehet hozni olyan értékeket 6600-as procival egy 965-ös lapból amit soha de soha nem hoz senki egy 6400el..
Szerintem teljesen chipsetfüggetlen hogy melyik a jó proci melyik alaplap alá.
Akinek ez tetszik azt veszi ha a másik akkor a másikat.
Mindkettő procit nagyon jó eredményekkel lehet tuningolni 965 alatt és aszt hiszem ez a lényeg... -
C.Brigante
veterán
valahogy attika80 válaszai tetszenek nekem...
-
Gorneck
legenda
Még mindig egy olyan dolgon vitáztok aminek semmi értelme sincs információ hiányában...
-
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3386 üzenetére
Na jo akkor vegyen 6600 bele nem erdekel a tovabbiakban. Mennyi a kulombseg otthoni viszonylatban? 30k. A ph-s tesztekben egyertelmuve valt, hogy a plus 2 mb cache nagyon keves hasznot hozott a konyhara. Tehat ha ez neked meger +30k akkor hajra, de valakinek szamit. Ne csak tuningban gondolkozzal. Te most azt hiszed, hogy jobbnak tartom a 6400 procit mint a 6600-at. Nem igy van, tudom, hogy jobb a masodik. De annyi plusz penzt nem er meg. Miert olyan nehez felfogni szamodra, ha valaki arrol erdeklodik, hogy megeri e azt a penzt avagy sem. Tehat a velemenyem ugyan az annyi plusz kiadast nem er meg, mivel nem sok a teljesitmenybeli kulombseg.
-
Pietrosz
addikt
Ha nem 975x lapja van akkor nem eri meg
Hol vannak az érvek könyörgöm?
Ha van valakinek pl. egy P5BD lapja van, akkor abba felesleges 6600-at venni, mert egy 6400-al ugyanakkora teljesítményt érhet el? Az idézett mondatod ezt jelenti. Ez pedig nem igaz. Ennyi. -
attika80
aktív tag
-
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3383 üzenetére
Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.
Mi ez a hülyeség már bocs Ezt ne tolem kerdezd, hanem attol aki irta, hogy nem eri meg.
Mondd már meg hány 6400 szaladgál 3600 felett, mert én úgy tudom nem sok.
6600-al több MHz-et lehet elérni, ezért igenis megéri.
Nagyon sok szaladgal annyin.
Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci.
Ez megint BS. Azért mert valaki az árak felől érdeklődik, az nem jelenti azt, hogy a drágábbat nem venné meg. Mitől evidens ez?
Szerintem, ha arra kerdez, hogy megeri e a kulombozetet akkor evidens a dolog.
Miert nem erted meg mit irok? O megkerdezte, hogy megeri e a plusz penzt a 6600. Ha nem 975x lapja van akkor nem eri meg ennyi, kesz befejeztem. Na beveszek egy nyugtatot megiszok egy kavet es elszivok egy jointot
Egyebkent miert is olyan trivialis, hogy a 6600-bol tobb megahercet lehet kihozni? Olvassal kicsit. A 6300/6400-ben pont ugyan azok a magok vannak mint 6600/6700-ban. Sot mindegyikben 4mb cache van csak allendaleknel le van tiltva 2mb. Pont arrol volt szo regebben, hogy a 4mb cache visszafogja a tuningot. Sokan igy tapasztaltak. Szoval nem gyozol meg ugy sem.
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
attika80 #3380 üzenetére
Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.
Mi ez a hülyeség már bocs
Mondd már meg hány 6400 szaladgál 3600 felett, mert én úgy tudom nem sok.
6600-al több MHz-et lehet elérni, ezért igenis megéri.
Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci.
Ez megint BS. Azért mert valaki az árak felől érdeklődik, az nem jelenti azt, hogy a drágábbat nem venné meg. Mitől evidens ez?
Ellenben a 975x lapok ala mar elegge keves a 8x szorzo miatt, mivel koztudottan kevesebb fsb-t mennek a 975 chipsetek.
Mennyi az a kevesebb FSB? 450-et szerintem mennek azok is. 8*450 az már 3600MHz, akkor meg miről beszélünk?
szerk.:
Közben látom írtatok, cáfoljatok meg, ha tudtok
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Jujj, de elveagytok!
Epp most probalkozom uj 965-os lappal es 6600-as prockoval! Erdekes eredmenyeket produkaltam eddig!
-
Gorneck
legenda
válasz
attika80 #3380 üzenetére
Groneck23----->Gorneck23.
Amúgy meg egy olyan dolgon szenvedtek amin nem érdemes...hisz no infó a kérdezőtől...vagyis pontos leírás mit szeretne...én már az ilyen hsz-ra nem is reagálok...ha vki arra képtelen, hogy két sorral többet írjon csak beböfög vmit oszt várja a csodát...de csoda helyett ilyen vita kerekedik...szal pfff nyugi má!
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3378 üzenetére
Te el is olvasod amit irok egyebkent? Volt egy kerdes, hogy mi a kulombseg a 6400 es a 6600 kozott es hogy megeri e az arkulombseg. Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.En ezt kiegeszitettem annyival hogy attol fugg milyen alaplap van hozza. Ha 965-os alaplapja van es arakrol erdeklodik akkor jobban megeri a 6400. Mint ahogy a tesztekben is minimalis kulombseget jelentett a 2-4 mb cache. Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci. Ellenben a 975x lapok ala mar elegge keves a 8x szorzo miatt, mivel koztudottan kevesebb fsb-t mennek a 975 chipsetek. Na most innentol a valaszod elegge semmitmondo. Felolem akar x6800-at is rakhatsz az S3 lapodba, egy szoval sem mondtam, hogy nem lehet belerakni. De szerintem ertetted mit irok, ez csak egy ilyen hozzaszolas volt reszedrol, unalmas perceidben
mod: Groneck23 megeloztel
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante #3376 üzenetére
Jó az az everest...amiről beszélsz az még a régebbi volt. 3.1 vagy 3.0...má nem emléxem...
-
C.Brigante
veterán
válasz
gyurczy #3372 üzenetére
az a baj most nem otthon vagyok nem tudom megnézni melyik verziós everestem van, de biztos, h nem mindegyik jó, nézd meg a memoria benchmark alatt, hogy mennyit mér olvasásra ha irreális értéket ad (10 ezer felett) akkor az bugos everest. nekem is egy ilyen volt aztán lecseréltem, most már csak 7100-at mér 11700 helyett
-
gyurczy
őstag
válasz
C.Brigante #3373 üzenetére
Vááá! Már azt hittem valami mért érték.
-
attika80
aktív tag
válasz
laragirl83 #3365 üzenetére
Azt azert meg tegyuk hozza, hogy az alaplap donti el igazabol, hogy milyen procit vegyen hozza. Ha p965 akkor 6300-6400 ha 975x alaplap akkor inkabb 6600.
-
C.Brigante
veterán
válasz
laragirl83 #3365 üzenetére
pedig akinek nem olyan erős ramja van (mint nekem, samu
) annak most nagy a kísértés gianninál mert a tálcás 6400-et 45900-ért adja így könnyedén 3 giga fölé jutnék vele. 6300-asommal 3 gigáig szaladok a samukkal.. ha beszámolná a 6300mat + pár ezresért lenne egy jó 6400..
-
laragirl83
őstag
válasz
Zjunior #3364 üzenetére
6400-ban 8x szorzó, 2 mega cache, 6600-ban 9x szorzó 4 mega cache, plusz órajel is ugye alapból magasabb, vagyis 800as rammal 4giga közelébe kerülhetsz csak fűt naon.
szvsz sima home usernek, de még pro közeli szinten sincs akkora diffi hogy megérje ha van más mire is költeni casht -
Zjunior
veterán
HI ALL!!
Szeretnék Érdeklődni h mennyi különbség van a
E6400 és az E6600 között?
megéri azt az árkülönbséget? -
Zjunior
veterán
HI ALL!!
Szeretnék Érdeklődni h mennyi különbség van a
E6400 és az E6600 között?
megéri azt az árkülönbséget?
Vmi eredményt lécci!!!
THX -
cyber86
őstag
csak cpu de a régi alaplapnál a chipseten is volt
-
cyber86
őstag
Hali. Core 2 1,8-as procit meddíg érdemes húzni?
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3345 üzenetére
Probald ki hogy a proci szorzot leveszed 6-ra es akkor bootol-e vagy sem. Ha nem akkor az alaplap, ha igen, akkor a proci a ludas. (esetleg a ram kerdes, hogy meddig birja)
-
C.Brigante
veterán
hali, melyik alaktrész nem bírja már a húzást amikor a windows logo megjelenik már töltene be, de a gép újraindul?? tehát nincs kék memoria hiba kép hanem a win logotól restrtol...
lap vagy a proci nem bírhatja, bár nem hinném, hogy a 6300 kifeküdne 3 gigánál..
[Szerkesztve] -
bishopx2
tag
kösszi szépen
-
-
bishopx2
tag
Az lenne a kérdésem hogy akkorok venni egy gépet
de a memórát nem tudom milyen legyen benne
én egy kingmax 2*1024 MB DDR2-800 gondoltam de
nem vagyok biztos hogy elértén a E6400 procival a 3000 MHZ órajelet
ebbe kérek egy kis segitséget.
Mert hogy én ugy gondolgozom hogy 1 fsb ha húzok akkor
3 MHZ emeli a memóriám órajelét akkor mindjár 803 és ha
100 akkarok akkor már mindjárt 300 MHZ órajel növekedés és akkor
már 1100 MHZ menne a memória. -
AMG
tag
Sziasztok, srácok lécci segítsetek nekem:
ezt szeretném megvenni egyenlőre egyedül lenne a gépbe (amíg nem lesz pénz másikra)
1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12)
a kérdésem, mennyire tudom ezzel kihajtani az E6300-at? sima P5B-be lenne.
valszínű ez elfog menni 1000-ig, de nem lesz akadály, hogy csak egyedül lesz az 1 gigás modul??
előre is köszi!! -
germanh
senior tag
Hi! Végre sikerült egy tuninglapot beszerezni! (a jó szériás cpu már rég adott volt
)
Lap: Gigabyte 965P-DS4
Proci: E6300 (SL9SA , L626A410) @ 3150 MHz (alapfeszen)
RAM: 2*512 MB DDR2-667 A-Data @ 900 MHz (2.03V) (5-5-5-15)
Hűtés: Zalman 9500LED @ ~1400rpm
2 órát ment orthos
Íme a bizonyíték: [link]
tovább még nem néztem tuningot -
Stalker-2572
veterán
Megjött a proci (E6400) L626A966 - többi alkatrész is meglesz lassan a kipróbáláshoz
-
Fori23
őstag
válasz
bigdigit #3311 üzenetére
Nekem egyszer megadta magát a vízpumpa /1 hetesen/. Akkor még az 561-es prescot volt, 4.2GHz-en.
Jövök haza, belövöm a gépet, bejön a win, és restart. Hm..Aztán már a post-nál kikapcsolt. Nézek a gépbe, blokkon úgy felmelegedett a cső, hogy lefittyedt teljesen
Blokk persze tűz forró volt. Amúgy semmi baja sem lett
-
Drizzt
nagyúr
válasz
afterburner_ #3307 üzenetére
3420-at írt az Anandtech. Nem olyan rossz az...
-
bigdigit
addikt
egy kis tapasztalat
többen is irták félnek megsütik a kórójukat.
nos tegnap vistát próbálgattam...
a vizhűtésem usb vezérli a lapról és win boot közben pörögnek fel a ventik.
igen ám de a vistához nuku még driver meg el is feljetettem lehúznia a lapról hogy nonstop menjenek.
szal vista próbálgatás hosszú ideig.újraindulok nézem miért csak 2.4-et mutat a bios mikor 3.6-ra van belőve.nézegetem értelmetlenül a gépet egyszercsak gép ki magától.
újraindit xp-vel....nézem 103 fok a proci
ventik radi turbóra amik mégjobban hirtelen rávitték a meleget...107 fok gép katt
szóval kb 107fok is kikapcsol no para.de előtte még az órajelet is visszaveszi. -
laragirl83
őstag
ah, áldozatául estem én is a speedstrap hálátlan hatásának.
kipróbáltam, mi lenne ha BIOS-ban csak FSB-t rakom vissza 400-ra, minden más marad a 440-es sebességre kitesztelt értékekkel, majd win alól SetFSB/ClockGen auto startup funkcióval beállítom 440-et. nos:
+150KB/s winrar tesztben, így most 1500KB/s kereken, illetve Everest 3.5-el olvasás +1100MB/s, azaz 8850MB/s.
ez a nem mind1 -
lazydog
addikt
válasz
Ez kevés neked?
A 6300-ad alapfeszen megy?
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
Az pont az x6850 sebessége!
-
Lalaboy
őstag
válasz
lazydog #3301 üzenetére
En ugy latom, hogy az optimalis konfig kiegyenlitett memoria, processzor teljesitmeny osszhangban dolgozva a legjobb. Ha a procinak magas a szorzoja, a ramokat nemtudod kihajtani, ha pedig alacsony a ramok bajba kerulnek es a proci Mhz-je relative alacsony!
Akkor miert is jo a magas szorzo?
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest