- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Forrmell.enn
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
laragirl83 #3199 üzenetére
A #3158-at olvastad már? Mert ha nem, akkor melegen ajánlom.
-
laragirl83
őstag
DRAM TRRD - Rank Write to Read Delay - Read to Precharge Delay - Write to Precharge Delay.
ezek alapból 10-10-10-10-en vannak.
ezekkel érdemes vmi mahinálni vagy így jók? -
MrSnake
tag
Na ez megint érdekes:
[link]
11 fok difi... -
sb
veterán
válasz
masterful87 #3180 üzenetére
Nekem sima Adatám van, de még ehhez képest is gázul teljesít.
1gb, 800 5-5-5-15-ös 1.8V-on.
Tuningban pedig 860 a max 6-5-5-12-őn. CL5-ben már ennyit se megy.
Ja és ez 1.9V, ha többet adok szintén nem megy.
Én a Zeppelinről nem hallottam még, de az ár szvsz korrekt, mert máshol is ilyen árfekvésben láttam. -
válasz
masterful87 #3182 üzenetére
Ezt hol hallottad?
A Zeppelin egy olcsó, egyszerű RAM. A Kingmaxnál mindenképpen gyengébb, kb. a Samukkal van egy szinten, csak olcsóbb. A 800-as modulok 840-850 körül mennek CL5-ön. Ennél a legtöbb 667-es modul is többet megy.
-
válasz
masterful87 #3180 üzenetére
Miből gondolod, hogy elírás?
-
masterful87
senior tag
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy Neked sima A-Datád van vagy Vitesta?
Más:
DDR2 1024MB 800MHz A-DATA (3 év garancia) 24 725 Ft 29 670 Ft
DDR2 1024MB 800MHz CORSAIR XMS2 Twin2X /2x512MB/ (3 év garancia) 33 300 Ft 39 960 Ft
DDR2 1024MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x512MB, CL 4-4-4-12/ (3 év garancia) 30 800 Ft 36 960 Ft
DDR2 1024MB 800MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 25 200 Ft 30 240 Ft
DDR2 1024MB 800MHz Kingston HyperX (3 év garancia) 36 950 Ft 44 340 Ft
DDR2 1024MB 800MHz Zeppelin (3 év garancia) 21 275 Ft 25 530 Ft
Ez hogyan lehetséges?
Elírás? Az Alienan láttam!
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
srácok, mennyire képes max. elmenni a Kingmax Mars 800Mhz-es ramcsi?? 900-ig elszalad?
-
válasz
Quentin Ruby #3175 üzenetére
CPU tempet nem ismerem, de az Orthos sosem az aktuális CPU sebességet írja ki, hanem azt, amivel bootolt a gép. CPU-Z ien szempontból szerintem megbízható.
-
Quentin Ruby
senior tag
tudnék én is mutatni képeket és érdekességeket.
3 megnyitott alkalmazás és kettő rossz sebességet ír a proci sebességére(orthos,cpu temp) a harmadik meg a a jót közli(everest).
viszont ugyanebben a progiban előjön az első kettő rosz progi értéke egy másik menüpontban.
Majd délután belinkelem a képeket.. -
losi73
senior tag
hello meg tudná valaki gyorsban irni hogy ez az alap lap jó e egy core 6300 és egy 8800gts alá/P5WD2 Premium.elöre is kösszi a válaszokat
-
C.Brigante
veterán
proci széthúzós jó reggelt!
-
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3152 üzenetére
A DDR2-667-es elmegy 850ig is, de ez a potenciál lehet nincs meg a 800asokban. Pedig jó lenne
[link] -
MrSnake
tag
válasz
C.Brigante #3154 üzenetére
Szerintem nem fogsz vele nagyon felszaladni ! (Mhz)
Az a baj hogy ezek a romok nem brutál terhelésre érettek.
De ha nincs cash az nagy úr!
csemege: [link]
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #3152 üzenetére
Ehh, bocsi, én vagyok a vaklégy (2*1-et olvastam).
A 2*512 a DC miatt jó, az 1 modul meg azért, mert kisebb az esély, hogy kifogsz egy gyengébb chipet.
Asszem rob210-nek voltak ilyen memói, elég szép eredményeket ért el vele, esetleg érdeklődj nála, mit és hogyan mentek!
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
köszi, értem én, hogy többre van szükség, nem úgy gondoltam
hanem tuning szempontból mivel most csak 1 gigára van beruházás ebből kifolyólag kérdezem, hogy melyik a szerencsésebb (hamár csak 1 giga akkor 1x1giga, vagy 2x512?
ja és vélemény a kingmax marsról? mennyi lehet megközelítőleg a vége? -
MrSnake
tag
válasz
C.Brigante #3149 üzenetére
Szerintem:
- ha mostanában biztosan nem fogod bővíteni, akkor 2X512,
mert a dual channel miatt így valamivel gyorsabb
- ha nem akarsz tuningolni Kingmax jó választás
- esetleg később becserélteted... -
válasz
C.Brigante #3149 üzenetére
Ma már inkább azért a 2GB az elterjedtebb, játékok oprendszerek, egyéb hardverigényes alkalmazások is szeretnek jelentős mennyiséget használni. Ugyanakkor 512-esekkel könnyebb tuningolni.
-
C.Brigante
veterán
Srácok lenne 2 kérdésem:
1 melyik szerencsésebb, 2x512 ram, vagy 1x1 giga?
2. mennyin mehet ez a ram kb. és jó választás-e (ennyi money van rá)(samsung helyett akarnám)
1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars 25.900,-/db
köszi! -
MrSnake
tag
válasz
masterful87 #3137 üzenetére
Igen, nem mindig a menő márka az atyaisten! Elmondom hogy syn7h37ic-nek az A-Data Vitestái 667-esek és 1030-40 ig stabilak is 5-5-5-15 melett!
A P5B-Dmben kihajtottuk őket, csak a proci vagy a deszka itt dobja be a kulcsot.
500*7 a vége !!!
Csúcson járva : [link]
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
masterful87 #3141 üzenetére
Felfelé lehet osztani, csak lefelé nem
-
Soak
veterán
válasz
masterful87 #3138 üzenetére
Ha jól tévedek 965-ben nem lehet vissza osztani
-
kapuc
csendes tag
[link]
ebből lehet még vmit kihozni?
mert még úgy 3,51(kb. 440MHz) és 3,6(kb 450MHz) körül még beindul, csak akkor már nem áll fel a windows. Vagy emeljem meg a proci feszültségét csak akkor mennyivel?
Ötletek?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Dj.Rush #3115 üzenetére
Szerintem nem. A proci lesz a limitáló tényező, a magas szorzó miatt. ugyanis 500x9=4500MHz lenne a CPU órajele. Ln2 esetén menne a dolog, egyébként nem. Ha mindenképpen az 500FSB a cél, akkor egy E6300 CPU, és egy nagyon komoly ram, pl Corsair TwinX , vagy valami hasonló komoly ram kell, ami tud 1000MHz-n stabilan menni. (esetleg egy A-Data Vitesta modulpár, nálam simán megy 1GHz-n és pl jóval olcsóbb a Corsair-nél)
Az Asus Commando lapról jelenleg nem sokat tudni azon kívül, hogy C2 revíziós NB van benne. Elvileg komoly tunigpotenciál van benne, de a jó tuninghoz szerencse sem árt -
GanXstaZ
tag
én a default 10-es beallitassal tesztelem és sacc/kb semmit nem tudok mellette csinalni sőt a timer-je is több mp-t ugrik 1xre
igy birja félórát is de azert rendesen melegszik minden kivéve procit ami stabil 70fok egyidő után.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hadd kérdezzem meg, mi a jelentősége annak, hogy a CPU-t az Orthos 9-es prioritása mellett tesztelitek? (Ez számomra nem kényelmes, mert így nem tudok közben NFS-ezni.) Jobban megizzasztja a processzort, hatékonyabb így a teszt?
1-es prioritáson teszteltem, semmi gond nem volt CPU-val, viszont a NFS: U2 10 percenként kilépett.(Nem kifagyott, hanem hibaüzenetet dobott.) Gondoltam, a játékban van a hiba, biztos valami nem tetszik neki a gépen...viszont ma reggel az Xp töltés közben megállt! Nosza, reset, mégegyszer Orthos, a Small FFT fél órán keresztül futott, 1-es prioritáson. Közben ment az MSN, a WMP, neteztem, plsuz a szokásos ''tuningprogramok'' ablakai nyitva voltak. Stabil...lehet, hogy az 1-es prioritás tévesztett meg, s mégsem stabil így a rendszer?
Közben visszavettem a feszültséget: 1,4 helyett 1,35 V-ot állítottam be a BIOS-ban, s 9-es prioritással indítottam az Orthost...másfél perc után kidobott.
Az eddigiek mind 8x420 MHz-en történtek. Ezek után visszavettem a tempóból: 8x410 MHz-en idáig jutottam:
[link] (Itt már megvan a 20 perc...)
[link] (Már két perce tölt a 3ds max...)
[link] (3ds max betöltött, Orthos fél óra után sem szállt el.)
Mindeközben a WMP-ből szólt a muzsika, a képeken látható programok nyitva voltak, s neteztem. Remélem, a FireFox-ot westlake csak a böngésző szinonímájaként használta, s nem közelező ezzel netelni a teszt ideje alatt.
Ezek után elmondható, hogy nagy valószínűséggel OK így a gép? A listára felkerülhetek így?(A képeken szerintem minden szükséges adat látszik, ha mégsem, akkor pótolom.)
Hopp, a CPU azonosítót kis híján elfelejtettem: L629B621
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Semmi gond, értettem Én
Csak, hogy ne levegőbe beszéljek:
CPU: 3.6GHz/9x400-minden biosból
Mem:
800MHz/4-4-4-8 [link]
1000MHz/4-4-4-8 [link]
1200MHz/5-5-5-10 [link]
--------------800----------1000---------1200
SPi 1.5:..14.109s.......14.000s.........13.985
Everest:
-olv.:........8342...........9683...........10000
-késl:...........53.9............45.8..............48.3
Sandra:
-Int:...........7269...........7977.............8083
-Float:.......7246...........7976.............8081
WinRAR:...1488...........1715.............1831
CrystalMark09
-MEM.......19174..........21493...........elfelejtettem lefuttatni -
Overlocker
veterán
válasz
afterburner_ #3128 üzenetére
Rendes 6300-asok között is lehet ilyen, láttam már pár xeon-t ami nagyon jól ment!
-
válasz
Overlocker #3126 üzenetére
És Forinak is: sorry, én vagyok a csőlátású, mindig 975-ben gondolkodom
, természetesen igazatok van, 965-ben másképp néz ki a prioritás a memóriák órajel/időzítés dolgában.
-
afterburner_
őstag
válasz
Overlocker #3127 üzenetére
fene megeszi, xeon 3040-es elofordulhat hogy oda selejtesebb procikat raknak, mivel ugy sem ekrulnek huzasra?
vagy rendes e6300-asok kozt is elofordul ez?
-
Overlocker
veterán
válasz
afterburner_ #3123 üzenetére
Pontosan, ha cpu wall-ba ütközöl,akkor oly mindegy hogy mennyit megy a lap..Az fix hogy a proci hamarabb hal be. Volt már pár P5B-Deluxe a kezeim között(C1), és az összes lap bírta a 590-600FSB, 600felett már valószínűleg a lap miatt nem ment. De ilyen magasságban már minden közbejátszhat(lap,cpu,ram/-+vezérlő) Az pedig általánosan elmondható hogy 500-at bírják, szval nagy valószínűséggel proci wall lesz.
-
afterburner_
őstag
válasz
Overlocker #3121 üzenetére
nekem pl a 6300-asom meg sem nyikkan 470 felett kozvetlen... 6x-en sem, pedig addig elmegy alapfesszel afelett meg barmit csinalok a p5b d-ben nem megy feljebb...azt olvastam elofordulhat hogy fsb limites a proci, de majd megnezem az es-el hogy ha az is behal itt akkor elhet a lap szar... szoval ha kifog az ember fsb falas procit akkor oylanmindegy nem?
-
válasz
Overlocker #3118 üzenetére
Meg aztán mi értelme lenne, ha a proci lehal 4GHz-en?
7-es szorzó, RAM-ok 1000-en cl5-ben? Hááát... akkor már gyorsabb 860-on cl3-ban 430-as FSB körül, 9-es szorzóval.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Overlocker #3118 üzenetére
Az alaplap valszeg birja mint altalaban a 965 asusok.
[link] -
afterburner_
őstag
válasz
C.Brigante #3114 üzenetére
[link]
nezd meg ezt -
Ribi
nagyúr
válasz
Overlocker #3116 üzenetére
A kerdese fsb volt nem cpu freki.
A lap elvileg birja fentebb is nemde?
-
Dj.Rush
csendes tag
Hali!
Most veszek új gépet és érdekelne mit ajánlanátok tuningra!
A tervezett konfig:
Asus Commando
Core 2 E6600
Zalman CNPS9500 led
Corsair Twinx 2*1024MB 800mhz CL4 kit
FSP 550W táp
A többi végülis lényegtelen!
Szerintetek ezekböl egy 500körüli fsb-t ki lehet hozni? -
C.Brigante
veterán
le tudná nekem írni valaki, h mely' 667-es ram márkák azok amelyek több mint valószínű, h mennek 900 körül??
-
Ribi
nagyúr
Na On
Lehet ez inkabb alaplapos kerdes, de p5b-e hez tud valaki progit amivel lehet allitani a dolgokat ? Mert ezek : Clock Gen, Setfsb, Systool nem ismerik fel az alaplapot, vagy hulyeseget olvasnak be. -
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #3108 üzenetére
Olvasd el ,hogy elösször ,hogy irta le ,hogy''Fuly''
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3106 üzenetére
Gúnyolódni ? Ki gunyolódik ? Olvasd el ki mire valaszolt...
-
beteg
őstag
válasz
C.Brigante #3097 üzenetére
nincs ezen mit leszólni. Nagy szerencséd van, hogy találtál egy olyan pontot a plusz ventinek, ahonnan tényleg segít! Gratula! Mások éveket és milliókat költenek szélcsatornákban az ilyen mókákra
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest