Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #3067 üzenetére
ki is mondtad
clockgen, systool, setfsb mind jó..
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3097 üzenetére
Furi hogy segit mert a masodik venti szembe fuly a cpu huto ventijevel.
-
C.Brigante
veterán
nagy unalmamba csináltam egykis mesterséges levegőmozgást a házamba
levettem a gyári hűtőről a ventit és a ház szélére illesztettem, teljesen jól műxik a proci hőfok is lejjebb jött 3 fokkal. (besegít a freezernek) lécci nagyon ne szóljátok le..
[link] -
igen is!
sajna az még legalább 1 hét, mert annyi próbagart adtam a tg-re, addig meg nem akarom elkölteni az árát.
De nagyon reménykedem, hogy menni fog CL4ben is 760 körül, mert annyit bír most a procim 1.4V-al orthos-stabilan. Ha menne, még meg is érné az árát, mert 2 db 2gigás kitt egy kicsit még drágább is, mint ez.
és akkor már vistaredy leszek!? -
MrSnake
tag
-
Amoroso
aktív tag
válasz
C.Brigante #3051 üzenetére
Szeretnék egy uj konfigot venni.
Gigabyte GA-965P-DS4 S-775
Conroe +6300
KINGMAX 2*256 ddr2 533mhz
GALAXY GeForce 7600GT 256 MB DDR3 PCI-E
FSP Blue Storm 400W tápegység BOX
Légyszi mondjátok már meg , hogy ez igy jó-e: -
válasz
Yushchenko #3073 üzenetére
2.4-et
Van itthon valahol egy Thermaltake aktív ramhűtőm, majd mindjárt megkeresem és ráoperálom. Jó lenne, ha 900 fölött menne stabilanÉs még CL5 ben nem is néztem, hogy nem megy-e 1000 fölött
bár ez megint csak ideiglenes, mert eladtam a Team-eket emiatt: [link] -
Stalker-2572
veterán
válasz
C.Brigante #3079 üzenetére
dióda hőmérséklet 51fok
Milyen beállításokkal megy ilyen hőmérsékleten? -
MrSnake
tag
válasz
C.Brigante #3079 üzenetére
Szerintem szerezz be egy potit!
Progit én sem tok hozzá.
Az abitnak egyész jó a bios ezen része. De nemto'm van-e univerzális progi, ami Asushoz meg a többi deszkához is jó ?? -
C.Brigante
veterán
hali, van egy E6300 és hozzá egy freezer 7 pro, a hűtő fordulatszámát hogyan tudom én szabályozni? a Q fanba silent módba raktam, így pörög 950 körül.
Másik kérdés:
Az everest ugye a hőmérsékletet így mutatja: CPU: 51 fok
CPU / 1 mag: 46 fok
CPU / 2mag: 46 fok
mi az az 51 fok??? egyébként remélem normális ez a 46 fok. -
Antibá
tag
Hali
Nagyon korrekt a lap.Koszi
Nezegettem a procit, 1,35V-on(Bios), a szep 3500Mhz-es eredmenyt ertem el.
Ez az eredmeny sok ora othros , prime 95,SuperPi,Game,stb után szuletett meg.
Sajnos a 3800Mhz-hez mar 1,6Voltot kell neki adni, de nem eroltetem.24 oras uzem mellett alap feszen 3500Mhz nekem eleg. -
válasz
masterful87 #3072 üzenetére
Memót akkor van értelme visszaosztani, ha vmi 533-as, vagy 667-es modulod van, te viszont 400-as FSB körül szeretnéd küldeni. Viszont, ha már rendes lapot vesz az ember, akkor valszeg megveszi a 800-as RAM-okat, amik jó eséllyel mennek 850-et is, így tehát már felesleges a visszaosztás.
-
masterful87
senior tag
Most döbbentem rá... az ASUS P5B-E Plus tud mem visszaosztást??? Tehát olyat, hogy például 2:3 meg 4:5... ?
És ennek teljesítményben milyen hátulütője van?
Mert arra gondoltam, akkor talán jobb választás lenne E6400 mellé, mint az ASUS P5B Deluxe? -
MrSnake
tag
Amúgy valaki tesztelt corsair xms2 ramokat core2 alatt?
Vagy melyik lehet a legtutibb tuningram ami megy 1000Mhz felett?
Azt tudom hogy az A-Data 1050ig megy 5-5-5 mellett. -
Motion_Blur
félisten
Van olyan clockgen, vagy valamilyen progi, amivel win alól lehet húzni c2d-t?
-
válasz
Yushchenko #3059 üzenetére
van benne lehetőség.
nálam majdnem 1000 et megy 4-4-4-6 ban:
[link]
lehet, ha lenne rajta hűtőborda meg egy ventri, még stabil is lenne 900 körül. -
MrSnake
tag
válasz
Yushchenko #3063 üzenetére
De hát én is vettem inkább 2Gb V-Datát mert igaz, hogy 667Mhz-s de 980-ig stabil!
Az A-Data valamivel jobb. Így hát ezzel csak 3.4-ig tudtam elmenni
Majd lesz az több is ... -
MrSnake
tag
Hmm... azt nem értem emberk miért veszik meg a kingstone, kingmax ramokat?
Erre valaki tud magyarázatot adni? Mert addig rendben van, amíg nem hallanak a tuningról.
-Utánna a kutya megette... -
ikuszka
csendes tag
Az lenne a kérdésem h a memória osztót hol tom 1:1-re állítani Asus P5B Deluxe lapnál?
-
Yushchenko
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Yushchenko #3057 üzenetére
és mit hajtottál ki belőlük? 1000 4-4-4-et legalább tudják?
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3037 üzenetére
[link]
akkor rhino vagy micron... -
ikuszka
csendes tag
Hy all!
Lenne egy nagy kérésem...!Vki leírná nekem h mit hol kell állítani és mire pontosan az elejétől a végéig a tuning során??Konfigom:Asus P5B-Deluxe,Inter core 2 duo E6300@1860mhz,1gb Kingmax ddrII 800mhz,Geforce 7900gs!
PLS SEGÍTSETEK! -
C.Brigante
veterán
válasz
Motion_Blur #3050 üzenetére
csáó rájkönen..már minden frankó!!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
C.Brigante #3049 üzenetére
Igen
-
C.Brigante
veterán
tuningolt már valaki úgy, hogy a Q fan be volt kapcsolva?
-
Sleed
aktív tag
Vagy max annyit, hogy energia-gazdálkodó rencereket le kell lőni, kiiktatni, időzítéseket kilazítani, memókat 1:1-be, aztán emelni az FSB-t, és lépésenként tesztelgetni, majd ahol elfogy, ott fszt emelni.
őőőő
nah ennek a 90%át nemtom hogy kell csinálni
monnyuk 13 évesen nemhiszem hogy már ezzel kéne foglalkoznom..
de szeretném megtanulni! -
Stalker-2572
veterán
Találtam egy jó kistáblázatot: [link] bocs ha már volt.
-
zLL
tag
Hali all!
Segítség kéne! Van egy Abit AB9Pro alaplapom, amivel most nem tudok húzni procit, korábban ment stabilan 3200-on az E6400, de most amióta ház és vga és vinyó csere volt új winnel nem akar menni, ahogy állítom egyből restartol a gép, biosból állítom akkor se jó, ha micro guruval akkor se, amivel korábban tudod 400 fsb fölé is húzni, most csak 400 a max. Ha bios update nem oldja meg a gondot, akkor melyik alaplapot ajánljátok 965 chipsetest ? Asus P5B-Deluxe vagy Gigabyte S3 lenne jobb nekem ?
[Szerkesztve] -
Tomka1
csendes tag
Sziasztok!
Tudna vki segíteni proci húzásban? Cuccom Asus P5W DH, E6400, 2x512 Kingmax, Chieftec 500W. 2.8Ghz a max nálam. Itt meg mindenki 3.2, 3.4 re huzza a procit.
350/700 nál vok.
Mit tudok még csinálni? Mert bármit csinálok hasztalan.Vagy csak ennyit tudott a procim? -
masterful87
senior tag
Whitezo88, Soak, Jorus!
Köszönöm nektek a válaszokat! -
whitezo88
nagyúr
jó feladom... megy minden alapfeszen 2.8on, nem tom miért szarozik magasabbon
sok mindent próbáltam de nem jött be.
[Szerkesztve] -
válasz
masterful87 #3028 üzenetére
Ahogy Soak kolléga is mondja, nem a magok neve predesztinálta a procikat a megfelelő chipsettel rendelkező lapokba, hanem a szorzók és FSB limitek.
-
Soak
veterán
válasz
Azért mert a 975 nem tud olyan magas fsb-t mint a 965 és ezért nem tudnád kihajtani normálisan az alacsonyabb szorzóju procikat vele (e63/400 )
-
whitezo88
nagyúr
válasz
a hét 7 napján a nap 24 órájában a.k.a. non-stop
-
masterful87
senior tag
Felmerült bennem egy-két kérdés:
Hogyha mostanra már biztosra lehet tudni, hogy a teljes 6xxx sorozat Conroe, akkor miért ne illene jobban egy 6300/6400-hoz is a 975-ös chipset, mint a 965-ös?
A másik kérdésem pedig tudatlanságomból fakad... mit jelent a 24/7 ? Sejtéseim persze vannak a napi használati idővel kapcsolatban, de azok csak sejtések
Googlen is kerestem, dehát a perjel nem az erőségge -
whitezo88
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3026 üzenetére
minden ott a profilomban
//
kipróbálom 1.40V -tal és +0.1 MCH-val...
[Szerkesztve] -
whitezo88
nagyúr
kisebb szórakozás után megálltam itt:
sikerült manualon megcsinálni az alapfeszes tuningot, cl5ben (5-5-5-19@2.2V), fsb 450. ha állítottam a késleltetést, rinyált, még 2.3Von is (a memóhúzást 6xos multival néztem).
most indítottam Orthost.
2.1V-on 13 perc után lefagyott a rendszer
következtetés: nem a CPU a hibás, hanem a RAM (mondjuk 49k volt, de ennyiért 900MHz is szép, csak ez már legyen stabil)
ha lefagy több mint 20-30 perc után, hagyom így. akkor veszem lejjebb, ha játékban is fagy.
[Szerkesztve] -
AMG
tag
felraktam pár játékot, gondoltam megnézem mit mutatnak ezen a konfigon..phűűűűű az ám a nem sámli.... így 8ms-es DVI-s monitorral meg 7900GTX-el eléggé üt a grafika.. Faltout2-öt próbáltam ki, nagyon kemény az élmény...
-
AMG
tag
válasz
Yushchenko #3017 üzenetére
ja deeee
-
''Tuning how-to 4 n00b'' vagy iesmi?
Minden lapnak, BIOS-nak megvan a maga kis különegessége, ezért általánosságban nem nagyon lehet írni a tuningról. (Vagy max annyit, hogy energia-gazdálkodó rencereket le kell lőni, kiiktatni, időzítéseket kilazítani, memókat 1:1-be, aztán emelni az FSB-t, és lépésenként tesztelgetni, majd ahol elfogy, ott fszt emelni.) Minden adat fenn van a neten, a fórumokon, csak össze kell csipegetni, vagy megvárni, amíg vki, aki találkozott már hasonló probléával, rászánja magát, és bekörmöli a titkos fogásokat.
(Amik természetesen nincsenek.
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sleed
aktív tag
bocsánat hogy itt kérdezek rá,de nem tud valaki valami oldalt ahol le van írva hogy hogyan is kell tuningolni/részletesen/?
tát megvan adva h mikor érdemes emelni a faszültséget,mennyire stb..
előre is thx -
whitezo88
nagyúr
valamit kéne csinálnom a tuninggal mert kezd idegesíteni...
eddig úgy ment rendesen hogy minden auton volt, és 450 volt az fsb. de Oblivion közben fagyott, így levettem 420ra...
nos pontosan miket kell leállítani/kikapcsolni/módosítani a BIOSban hogy rendesen menjen a tuning?
tegnap próbálgattam maunálisan, nem sok sikerrel. -
AMG
tag
válasz
MrSnake #3001 üzenetére
köszi a segítséget, de úgy látom a te lapod erősebb és a ramjaid is...
nekem elég ez a 2.9 ha stabil, itt már nincs szemmel látható különbség 2.9 és 3.2 között szvsz.
én csak a stabil részt keresem, nem a végét. a procim menne tovább is de a ramok ''sajna'' eddig mennek. de nekem ez is elég, bőőven!!!
így 2.9-en 45 fokos, orthos alatt 54, ez így rendben van.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest