Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Proci85

    senior tag

    Sziasztok

    Bocs, kicsit gondban vagyok én is. Rutinosabb ciscosok bölcs tanácsát várom.
    2017.júniusban szereztem CCNA-t. 2020-ban nem terveztem CCNP-t, előbb CCDA vagy CCNA security-t, mert úgy érzem most nem fér bele a 3db CCNP R&S vizsga (Otthon 2 totyogó). Linux szerver üzemeltetésben, IT security témában, dolgozok. Inkább Mikrotik van testközelben. Cisco vizsgát általános tudás bővítésre, és saját elvárásom miatt tettem (cég 100%-ban támogatja). Egy CCNP vizsgát még le szeretnék/szerettem volna tenni, mert azért az én olvasatomban az a szint, amit illik egy hálózattal is foglalkozó embernek tudnia.
    De ha jól értem, ha 2020 februárig nem teszem le, a megszerzése nehezebb lesz, visszább kell menni a CCNA témában is, mert már az új CCNA-ra fog épülni. CCNA szinten viszont nem lesznek kisebb "potya vizsgák", amivel lehet hosszabbítani a CCNA-t (pl. CCDA). .

    Szóval a nagy kérdés, hogy most megnyomjam a CCNP R&S még is vagy hagyjam a fenébe, majd valamikor meglesz a CCNP enterprise, jobban rákészülve az új követelményekhez? Viszont addig mit értelmes letenni, mert nem szeretném elveszíteni a meglévő CCNA vizsgám jövő júniusban.

    (Személy szerint nekem már a neve sem tetszik az újnak, a CCNP R&S jelentett eddig valamit a szakmában, tökösebb névnek érzem, mint a ma oly sokat használt és koptatott, már-már bulshit megnevezések, mint professional, meg enterprise, túl tág fogalom így sokszor komolytalan...)

Új hozzászólás Aktív témák