-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz
blattida #8003 üzenetére
Rendben feltelepült az automatikus frissítőn keresztül és eddig jól működik. Bár még mindig nem mertem visszatelepíteni a rendszerre az SP3-at, még egy rendszerjavítás nem esne jól, de pár nap múlva, amikor nem dolgozok a rendszeren, majd feltelepítem azt a szervizcsomagot és kiderül, hogy mi is az igazság.
-
Badman 4ever
őstag
-
Fandango
veterán
válasz
blattida #7934 üzenetére
Fura dolog ez, mert ez Comodo verzioktol fugg van aminel megy, van aminel nem. (tehat nem eloszor fordul ez elo, volt mar ilyen, aztan frissult a Comodo es engedte). Jelenleg nem is kell semmit engedelyezni mert eleve azzal nyit a program, hogy a CIS gatolja abban, hogy elerje a netet. Ha hozza adom a szabalyokban (FW, D+) akkor is ez van. Curse forumon nem igazan talaltam megoldast ra.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
blattida #7925 üzenetére
Próbáltam és nem segített, a rendszerrel induló programok közül már kitöröltem és a mappáját is átneveztem, a gond ennél súlyosabb. Nagy valószínűséggel sikerült lokalizálnom a hibát az XP rendszerindítási mélylélektanát vizsgálva. Mégpedig az a gond, hogy a chntpw szerint az XP rendszerleíró adatbázisából hiányzik a teljes HKLM/CurrentControlSet rész, ami kell a rendszerindításhoz, ugyanis tartalmazza az indítandó szolgáltatások listáját. Jelenleg ezt próbálom pótolni, utána meglátjuk mi lesz.
-
Sturlung
csendes tag
-
gyugyo79
addikt
válasz
blattida #7833 üzenetére
Szia, nem (vagyis nem csak mert kínomban már azt is megcsináltam). Win7 -ben azt nem is kell használni mert ha a driver fent van be tud tárcsázni. A betárcsázás meg is van az adapter beállításoknál látom, hogy kap IP-t jó az átjáró és a dns -ek is. A globális szabályoknál töröltem mindent tesztnek és engedtem minden bejövő és kimenő forgalmat és azt log-oltattam de csak kimenő csomagok voltak a logba a DNS-ek és az átjáró irányába. Ami zavart, hogyha kikapcsoltam a tűzfalat, viselkedés blokkolót és a virusírtót akkor sem jó. Comodo uninstal után jó. Comodot visza rakva nem jó. Azt pld. nem tudom, hogy normális e ha a hálózatok kezelésében meg sem jelenik ez a hálózat azután sem miután létrejött a kapcsolat.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7791 üzenetére
Szia, a Szolgáltatások között megtaláltam DCOM-kiszolgáló folyamatindítója néven.
Ő lenne az ? Indítás : Automatikus
A DCOMLAUNCH szolgáltatás elindítja a COM- és DCOM-kiszolgálókat válaszul az objektumaktiválási kérésekre. Ha a szolgáltatást leállítják vagy letiltják, a COM-ot vagy DCOM-ot használó programok nem fognak megfelelően működni. A DCOMLAUNCH szolgáltatás futtatása erősen javasolt.
A Függőségek menüben elég sok rendszerösszetevő függ tőle.
A Leállítás gomb inaktív. A Feladatkezelőben sem engedi.
Még nem volt időm utánaolvasni...
Köszönöm, hogy segítesz. -
olivera88
veterán
válasz
blattida #7754 üzenetére
Egyedi szabályok voltak Dropboxra, átraktam engedélyezettre.Olvastam az első hsz ben hogy ha teljes körű védelmet szeretnék akkor állítjuk proactiv securityra konfigurációt.Ez bővebben mit takar? Fentebb olvastam hogy nem működik a proaktiv védelem a 6os verzióba, akkor ne is próbáljam átrakni?
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
blattida #7670 üzenetére
Nem én a free comodo firewalt raktam fel tehát csak a tűzfalat
Hol láttad a super anti spywarét most nézem hogy a malwarebytes anti maleware is fut pedig azt nem használom csak néha ellenőrzöm a rendszer vele mint a super anti spywarével ezeket azért használom mert volt hogy ezek találtak meg kártevőt.Valahogy be lehet őket állítani hogy csak akkor jelenjenek meg ha elindítom őket mert amúgy nem futnak aktívan vagyis eddig nem láttam
Ja amúgy mondom firefox,thunderbírd,temp ezek mind át vannak helyezve hdd re tehát a firefox nagy írása a hdd re kell hogy menjen nem?
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7632 üzenetére
Oké, én csak azon lepődtem meg, hogy egy .pdf kiterjesztésű fájlt kezelt úgy, mint egy futtatható fájlt és betette sandboxba, meg hogy a .pdf fájl közvetlen billentyűzethozzáférést akart. Nem az Adobe Reader, hanem a Neptun.pdf. Na mindegy most már nem teszi sandboxba.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7580 üzenetére
Minden letöltés oda megy abba a vritual mappába. Tudom én is törölni ,csak megjegyeztem, hogy elég hülyén van, hogy pl valaki (nem én) letölt egy nagyobb fájlt és a letöltési helyen nem találja, azt hiszi, akkor böngésző bezárása után az a fájl is eltűnt. Közben meg ott marad a C:-n.
Nem autosandbox-ról van szó, hanem amikor külön akarnám a böngészőt futtatni sandboxban. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7577 üzenetére
Szia, írtam, hogy az 5.12-es CIS-t használom és egy darabig nem szeretném a 6-ost.
Ebben nincs Virtual Kiosk.
"Az, hogy a vritual mappában maradnak dolgok, nem érdekes,"
Azért elég zavaró, mert feleslegesen ott marad és foglalja a helyet, pl próbaképp letöltöttem valamit többféle módban Korlátozott, Limitált stb és annyiszor ott maradt a letöltött fájl. Én kerestem rá külön, hogy mégis hova menti. Magától nem jelzi és nem is törli.[ Módosította: koxx ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7572 üzenetére
Az eddigiek (leírások) alapján elég nagy csalódás számomra a CIS 6, pedig még nem is tettem fel.
Nem értem, ha valami még nem működik mindenkinél normálisan, akkor miért nem marad addig Beta ? Durva, hogy a hivatalos weboldalon már nem is ajánlja fel az 5.12-est, így az új felhasználók már alapból a bugos 6-ost töltik le.
Ami miatt most ide írnék az a Sandboxie fórumán leírt hibák miatt van.
After installing Comodo Internet Security 6 SBIE doesn't work anymore.
Tehát már a Sandboxie-val sem működik együtt ?
Remélem a Comodo nem teszi kötelezővé a frissítést a 6-osra még jó pár hónapig (de ha így folytatják, akkor soha) és nyugodtan használhatom az 5.12-t. -
RpPRO
őstag
válasz
blattida #7535 üzenetére
Miért? "After quite a long time we have a new version of Comodo Internet Security here in Proactive Security Challenge 64. Comodo Internet Security confirmed its number one position on the field of Windows proactive security once again. Although it lost 2 % points comparing to its previously tested version, it is still the only product that reached over the 90% bar. 92% score for today for Comodo. Congratulations!" [link]
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #7530 üzenetére
Az még ide tartozik, hogy én ezt már korábban javítottam, de nem a legfrissebb fordítás jön le a programfrissítőn keresztül.
< CyberBob >
A hatos egyértelműen jobb, főleg az av-t tekintve, csak bugosabb, bár, ez a frissítés sokat helyre rakott belőlük.
Ha nem zavar az új felület, akkor rakd föl a hatost, de egyelőre még maradhatsz az 5.12-nél.
Szerintem a CIS 6 lájtosabb, mint a CFW 6 + Nod 5/6. -
< CyberBob >
őstag
válasz
blattida #7526 üzenetére
Szia!
Lenne egy amatőr kérdésem és érdekelne a véleményed. Most az 5-ös Comodo tűzfalat használom az ugyan csak 5-ös Nod32 vírusirtóval. Mivel mindkettőből van már újabb érdekelne, hogy szerinted érdemesebb-e feltenni a komplett Comodo csomagot vagy maradjak továbbra is a Comodo Nod párosnál persze a 6-os verzió mindkettőből? Vagy is melyik a "jobb" vírusirtó? -
solgew
csendes tag
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7447 üzenetére
Külföldi és nyílt oldalakon (pirateb***) tökéletesen működik a le és visszatöltés is.
Viszont regisztrációhoz kötött, magyar oldalakon akkor sem működik megfelelően, ha egyáltalán nincs tűzfal bekapcsolva. Lassú, vagy nincs feltöltés. Ennek ellenére letöltés után az állapotom a torrent oldal szerint seed lesz és így mindig tudom teljesíteni a 48 órás minimum seedet és általában tölt is vissza valamennyit. (Most itt egy konkrét oldalról van szó)
Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a micros netem kinti dobozában van egy router tűzfallal. (A szolgáltató ezt megerősítette.) Így én bármit csinálok, az a tűzfal akadályozni fog mindig valamit. Viszont akkor amit az első sorban írtam, az miért működik gond nélkül?
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #7423 üzenetére
Szia, szerinted melyik a megfelelőbb, biztonságosabb beállítás a Láthatatlan portok varázsló beállításában ? Nem osztok meg semmit, router mögött vagyok és a középsőt szoktam választani, azaz, hogy küldjön értesítést. Valójában annyira sosem tudtam ezt a beállítást pontosan eldönteni. Az utolsó az gondolom már nem túl szigorú lenne nekem, de az elsővel, amikor minden láthatatlan, akkor az nem okozhat gondot valamiben pl msn, vagy letöltéseknél ?
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #7412 üzenetére
Hello!
Sajnos nálam is előjött az a jelenség, hogy sandboxba helyezéskor nem értesített. Pedig biztosan kellett volna és 100% hogy nem csak lecsúsztam róla. Szóval ez nem egyedi hiba.
Ja és még az ötös verzióhoz: nem tudom miért, bizonyos esetekben (telepítés után) az antivírus ha kártevőt talál nem értesít abban az esetben, ha beállítom, hogy ne mutasson riasztást. Na most ezen mondat alapján aki nem ismeri a CIS-t biztosan hülyének néz, de ebben az esetben a jobb alsó sarokban szokott egy sandboxos értesítéshez hasonló kis ablakot feldobni, hogy XY kártevőt karanténozott. Az én gépemen és szüleimén is előfordult, aztán az opció ki és visszakapcsolásával megoldódott. Viszont a szomszédomék gépére is CIS került pár nappal ezelőtt és hiába csináltam bármit, náluk a hiba maradt. Így kikapcsoltam ezt a funkciót, annak ellenére, hogy mindent úgy akartam, hogy helyettük döntsön a CIS, így nekik kell majd az irtásra kattintani. Ez ismert bug egyébként? Bár már nyilván nem fogják javítani.
Üdv.
-
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #7412 üzenetére
Tudom, hogy az 5-ös verzióban is így volt... De ez más. Tegnap a Screamer rádió indításánál volt figyelmeztetés, ma viszont biztosan nem.
Ilyeneket indítottam amiket isolált: putty, winscp, és még két program, illetve a vállalat irányítási rendszer folyamatait.
Biztosan egyiknél sem kérdezett rá... -
dtraveller
csendes tag
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #7404 üzenetére
Erre gondoltam, de csak mondtam neki, hogy ilyen is létezik, úgy értettem azt kérdezi. Az enyém mindenképp bug, mivel megjelenik a riasztás, majd eltűnik, mielőtt válaszoltam volna rá, és vagy elkezd futni a telepítő vagy nem. Olyan mintha időközben meggondolná magát és döntene helyettem xD
-
Myers
senior tag
válasz
blattida #7387 üzenetére
Most próbálom.
"Nem működő beállítás" esetén az "AV biztonsági szint: Kikapcsolt"-tal továbbra sem megy.
"Nem működő beállítás" esetén a "win nyomtatási szolgáltatását a mellőzöttek közé rakod az antivírusnál" Működik!!!
Már csak az a kérdés, hogy 2 héttel ezelőtti még miért ment?
Valamint mi a különbség a "Comodo - Internet Security" és a "Comodo - Firewall Security" konfiguráció között?
-
válasz
blattida #7374 üzenetére
"Igen, de ez nem törlés, hanem a viselkedés blokkoló hülyesége, ez egy nyomorult bug."
Írtam is, hogy remélem, hogy csak bug. Viszont nálam alap a proaktív konfiguráció, HIPS mindig kell.
Nem rosszindulatilag írtam le ezeket a dolgokat, csak hogy van. Én csak attól félek, hogy a másik hibát nem fogják belátható időn belül javítani, annak (is) a D+-hoz van köze, ami a fejlesztést teszi lehetetlenné(a kernel debugger "blokkolására" értem)Amúgy a CTM 3-ról van valami infó? Szívesen kipróbálnám már)
int
Dehogynem, egy jó ideje fent van, igaz csak a FW része Avast 7 társaságában W8 Pro x64-t alatt, hogy hogyan viselkedik, tesztelt progikkal nincs-e gondja, ilyesmik miatt (nem elsődleges védelemként használom, arra ez van még egy ideig.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Nintendo Wii U
- Autós topik
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest