- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
Nem hardveres lesz a problémám, egyszer már elértem, hogy lássa a teljes méretét a hdd-nek, de utána valamit csak eltoltam. Azt hiszem ráengedtem egy új formazast és utána már nem volt kedvem kezdeni elölről a műveletet. BD szetszed, vinyo átrakás gépbe, bla bla....Amúgy second hand a cucc, így a garanciális csere is necces lett volna. Úgy emlékszem outletes vásárlás volt 2014 környékén 25k-ért. Amúgy köszönöm a segítséget.
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
kendeee
aktív tag
-
jeni
félisten
válasz kendeee #11694 üzenetére
kár,hogy a Samsung a BD vonalat teljesen elengedte!
mivel így esélyed lenne a Samsung márkaszervizében egy HDD cseréjét megoldani.
hardveres vagy szoftveres gond van a formatálás elutasítására és a HDD felismeréséhez?
ha hardveres a gond akkor esélytelen bármit is így megoldani akár LINUX alatt is.
ha szoftveres az esetleges gép frissítéssel talán megoldható lenne.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz kendeee #11696 üzenetére
Ha az eszköz nem tudja megcsinálni a formázással a HDD-re a gyári partíciós táblát, akkor szinte lehetetlen lesz megoldani. Ezek is valamilyen xfs partíciót használnak, amit linux alatt lehet megcsinálni. Szóval kellene az eredeti partíciós séma, hogy miből és milyen méretű partíciókból áll, ha az megvan, akkor megoldható a dolog.
Én elengedném ezt a dolgot
Ebben a fórumban van róla info, szóval nem egyedi probléma. -
belinho
senior tag
válasz kendeee #11694 üzenetére
Anno kamera megfigyelő rendszereknél ha netán hdd-t kellett cserélni, mi mindig formázás nélküli partíciómentes vinyót raktunk be használt esetén, és a gép formázta meg magának.
Ha zsír új vinyót raksz be, akkor nincs semmi teendő, csak beszerel és mehet a formázás.
Használt vinyóval, esetleg PC-vel tudod törölni a partíciókat mintha új vinyó lenne. -
kendeee
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi Samsung BD-C8500 lejátszó. Megdöglött már nagyon régen benne a HDD.
Próbálkoztam annó másik hdd-t bele tenni, de sajnos mindet 3,5Mb-osnak ismeri fel, nem is tudja formázni. Volt itt már próbálkozás minden fajta formátumra való formázással, particionálással stb...eddig eredménytelenül. Van valami trükk hogy egy 1 Tb-os vagy kisebb vinyót megegyen, vagy felejtsem el örökre hogy rögzítek a jövőben akármilyen műsort?Előre is köszönöm a segítséget.
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
ngaba
aktív tag
Sziasztok!
Alapvetően DVD-lejátszót akartam venni, de találtam egy jó árú Panasonic DP-150EG-K blu-ray lejátszó kiállítási darabot (25 ezerért).
Kérdés, hogy megéri-e ezt megvenni, ha a tévém 10 éves, és csak Full HD-t tud? Mert ez a lejátszó UHD 4k-ra van kitalálva... Gondolom Full HD tévével is megy, de nem lesz a UHD-ról "leskálázott" kép rosszabb, mintha egy FullHD-s DVD lejátszó küldené a jelet? Illetve ez jóféle blu-ray lejátszó? Mert a DVD-lejátszók olyan buták ehhez képest, hogy erősen elgondolkodtam ezen inkább, a jövőre is gondolva.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz #98221312 #11690 üzenetére
Hát vadászni kell rájuk, szóval nem aktuális akciókról beszélek, de amazon.it, amazon.es, amazon.uk, zoom.uk.
A bluray.com oldalon érdemes böngészni, kiválaszatni az adott országot: [link]
A Nolan doboz az olasz amazonon most pl. 20 EUR, mindhárom filmen van magyar vonatkozás. -
Piftuka
veterán
Én is gondolkodtam ezen, végül elvetettem.
Sok-sok éve az összes filmmel így voltam. Még csak VHS recorder-em volt itthon, de megvettem az első DVD-ket a gyűjteményembe.
Több tucat filmem volt már, mire megvásároltam az első DVD lejátszót (és újabb tévét).
Aztán a BD filmekkel ugyanígy voltam. Már ~1+ éve gyűjtöttem őket, mire megvettem a Pio-170-es lejátszómat, és meg is tudtam nézni őket.
A különbség az, hogy az említett adathordozók arányaiban és egyébként is olcsóbbak voltak.
A 4K filmek jellemző ~9.000-12.000 forintos ára az én pénztárcámnak sok. Úgyis egy csomó kedvenc film hiányzik (és fog hiányozni mindig) a gyűjteményemből.
Hát inkább a DVD-ket, és a BD-ket pótlom. Szóval ebben az esetben inkább kivárok. Legyen meg a 4K tévé, megnézem, hogyan alakul a 4K filmek piaca, aztán majd meglátom.
"Aquila non captat muscas."
-
MODERÁTOR
BD lejátszók DVD-t is lejátszanak, biztos nem kerül törlésre, ha valaki itt tudja / adja meg a választ.
Vagy szólsz itt, hogy írtál oda...
Én anyukámnak egy LG BD játszót vettem, amikor elromlott a DVD-je, pedig akkor még CRT TV-je volt... 18e Ft volt valami elektrodiszkont vagy ilyesmi áruházban.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Zanik
addikt
válasz Piftuka #11681 üzenetére
Megvan nekem is az Universal 100 digibook verzió a filmből. Már az is egy remek HD master volt, de az UHD még jobb lett.
Amúgy ha komolyan fontolod hogy egyszer majd 4K-ra váltasz, akkor is érdemes lehet már most kiadványokat venni hisz a BD verziót is sokszor melléteszik. Azt lehet nézni amíg nincs új TV.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Piftuka
veterán
No, akkor szerencséd volt!
Nekem még csak a születésnapi kiadás van meg, az pedig ugyebár "csak" Full HD. Mivel egyelőre nincsen 4K tévém, így nem probléma.
Viszont ha ennek ennyire jó a képe, akkor majd megrendelem máshonnan. Ez tényleg olyan cím, amit érdemes a gyűjtemény részeként tudni."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Szerintem már akár össze is lehetne vonni a két topic-ot.
Pláne ennek tudatában: "Szép lassan kikopnak." ( /cry )
Egyébként köszönöm a tippet a hardveraprós ajánlatokra! Én azonban mindenképpen újat szeretnék vásárolni. Valószínű a SONY X700, vagy 800 lesz a befutó.Amúgy a Panasonic, Samsung és LG legújabb lejátszói hol helyezkednek el tudásban, és minőségben hozzájuk képest?
-
Zanik
addikt
-
jeni
félisten
DVD lejátszók topikja
[link]
árgép kereső
[link]Milyen tv-n lesz használva?
Lehet érdemes úgy választani amelyik a legtöbb garit adják.
Ismertebb márkák közül érdemes választani.Euro AV vagyis Scart
compozit
komponens
s-vhsMihez tartás miatt írtam le.
Sajnos lejátszók töbségén már a csatlakozásokon is spórolnak.
20000Ft kor már BluRay lejatszo is beszerzését az egy plusz szolgáltatás.
Amúgy BD lejátszók tudásban többet tudnak.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
Köszönöm.
Bocsánat, melyik az élő DVD topik? Csak pár éve halottakat találtam a keresővel.
A kérdésekre válaszolva:
- A pendrive-kezelés nyilván jó lenne, de nem létszükséglet. (Attól is függ, hogy mennyivel dobja meg az árat.)
- Nem kell a készülékre kijelző.
- A látás rendben van.
- Ő a mai formátumokat nem ismeri, mi fogunk neki dolgokat vinni, ha nem eredeti műsoros DVD-ről van szó. (Számítógépe sincs.)
- Legyen inkább új, és a keret maximum 20 ezer ft. De nem muszáj kimaxolni.
- Az OSD + gyorsaság jó ötlet. Pont ezért is kérdeztem itt, mert ilyen szempontból nem ismerem a lejátszókat.Köszönöm még egyszer.
-
jeni
félisten
hello!
kérdés mit használ lemezt és pendrive-t vagy csak kizárólag CD és DVD lemezt?
kell e kijelző a készülék elején?
mennyire látná távolról?
mennyire lát bele a mai formátumokba?
természetesen ha kizárólag eredeti gyári műsoros lemezt játszik le akkor bármelyik lejátszó jó lehet.
idős korára tekintettel olyat vegyél ami gyorsan müxik (beolvasás) és OSD kijelzésű.
új vagy használt is jó?
választás:
vannak régebbi minőségi lejátszók amik jobban megépítettek,vagy egy olcsón összerakott egyszerű lejátszó a boltokban.
inkább keret összeget írj!
ha kell a sok garancia akkor valami márkásabb,Panasonic,Pioneer (kétlem,hogy ma már gyártanak még?) Sony,LG,Samsung,stb...OSD felületen a magyar nyelv is legyen elérhető.
amúgy a Blu-Ray topikba írtál.
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, jó helyre írok, csak kihalt DVD-s topikokat találtam.
Egy asztali DVD lejátszót szeretnénk ajándékba vásárolni egy 70 éves hölgynek. Én abszolút nem tudok semmit a DVD lejátszókról, nekem sosem volt. Ezért szeretnék segítséget kérni, konkrét márka-típus tippet.
A márka nem számít (lehet noname is), a megbízhatóság lenne a lényeg. (Lejátszási minőségben nem tudom, hogy van-e bármi különbség a különböző lejátszók között; ha igen, akkor nyilván ez is szempont.) Azt tudja, amit egy DVD lejátszónak tudnia kell, a csilivili funkciók biztos nem lesznek használva, sőt inkább az egyszerűség lenne a legjobb. Alapvetően boltban vásárolt rendes DVD-k lejátszására kellene, de szerintem nem lenne baj, ha a gyakori fájlformátumokat azért vinné. Árban az olcsóbb vagy közepes árkategóriára gondoltam.
-
Joshi
titán
válasz blakey #11658 üzenetére
Ha ugyan az a SoC van mindkettőbe, illetve szoftveresen is ugyan azt nyújtják (feliratkezelés, hálózat stb), akkor így már egyértelműen az X700 a jobb vétel. Persze akinek nem kell a DVD-Audio támogatás.
ui.: mintha robi-k azt mondta volna, hogy minden UHD BD lejátszóba ugyan az az MTK SoC van. Akkor így ez is pipa.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Piftuka #11668 üzenetére
A legtöbb lejátszó vezérelhető okoseszközről (Sony is) így megjelenítő nélküli lejátszás is adott. Lényeges információk az OSD-n vannak, a kis kijelzőn manapság már elég kevés infó jelenik meg, persze ettől még van akinek jól jön. Olyan 8 éve elengedtem ezt a témát, eleinte hiányzott aztán megszoktam és egyáltalán nem hiányzik.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
Köszönöm az újabb info-kat!
No, de hogy még az "X800" sem kapott kijelzőt... Miért? Ez manapság már "nem divat"?
(Én személy szerint kedvelem a lényeges információkra vonatkozó visszajelzés eme módját.)"Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
SACD van az X700-asban is. Még a BT ami + az X800M2-ben, utóbbit nem használtam előző lejátszómon így az nem volt nálam szempont.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
törölt tag
válasz Piftuka #11659 üzenetére
" És tudjátok... Azt hiszem, éppen Nektek nem kell kifejtenem, mennyire más hangulata van annak, amikor a gyári lemezt helyezed be a lejátszóba (és hátradőlsz, élvezni a filmet/zenét, előtte a borítót átnézve), mint amikor valami "rippelt" tartalmat indítasz el PC-ről, vagy USB kulcsról/Média lejátszóról"
Világ életemben rajongtam az eredeti optikai lemezekért.
Legyen az film, zene, játék.. mai napig veszek bd filmeket!Viszont: Az idő múlik, és nagyon arra haladnak a dolgok, hogy sajnos végnapjait éli a lemez!
-
blakey
titán
válasz Piftuka #11660 üzenetére
X700-as is fémházas és elég nehéz a méretéhez képest. Elég masszív az is és mint írtam, nem elvetendő, hogy cserélhető, külső tápos.
Elég régi modellek ezek a lejátszók, esélyes, hogy az utolsók is. Nem hinném, hogy lesz újabb asztali lejátszó. Szép lassan kikopnak.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
Az a helyzet, hogy ~60.000 forint vs. ~100.000 forint kifejezetten nagy különbség.
Ám olvasom a teszteket, véleményeket, és azt írják, hogy az X800 masszív, fém házas, és még kijelzőt is kapott (az nem hátrány), tehát tartósságban többet ígér, és felhasználói élményben is valamivel többet ad.
Szóval sanszos, hogy ez lesz a győztes befutó... Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek!
Egyébként mekkora esélye van annak, hogy ha az ember most kivár (esetleg az első "8K" lejátszóra, "X800M3"-ra), akkor a 3D filmgyűjteményével hoppon marad? Mert esetleg a közeljövő lejátszói már nem fogják támogatni a BD3D formátumot?
Volt erre vonatkozóan valami érdemi hír, cikk, info mostanában?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz koncsik #11652 üzenetére
Azt nem ismerem, de majd utánaolvasok, köszönöm a tippet!
Amúgy nagy kár, hogy anno kitalálták ezt a hülye "régiózást"! Sok igazán klassz kiadás az USA-ban, vagy Ausztráliában, Dél-Koreában jelent meg.
Jó volna ezeket "mókolás nélküli" gyári lejátszón megnézni!
És tudjátok... Azt hiszem, éppen Nektek nem kell kifejtenem, mennyire más hangulata van annak, amikor a gyári lemezt helyezed be a lejátszóba (és hátradőlsz, élvezni a filmet/zenét, előtte a borítót átnézve), mint amikor valami "rippelt" tartalmat indítasz el PC-ről, vagy USB kulcsról/Média lejátszóról..."Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
A legolcsóbb és jó az X700-as, ennyi. Mindent visz amit kell. Ha neked a 35e Ft csekély különbség akkor igazad van, X800M2 jobb választás.
Amiben esetleg jobb az X800M2 azt nem biztos, hogy sokan kihasználják (DVD-Audio, HDMI 2.0a vs. HDMI 2.0b), én is azért vettem inkább az X700-ast, kényelmesebben elfér, cserélhető- és külső tápja van, képminőségben nem láttam különbséget, hangban meg ugyanazt tudják.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Múlt héten vettem meg a Cápa című filmet 4K UHD verzióban. Le a kalappal az Universal előtt, mert hihetetlenül szépre sikerült az új 4K master az eredeti 35mm-es negatívokról. Referencia anyag, szerintem mindenkinél polcon a helye!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
blakey
titán
De a legolcsóbb és jó az az X700-as.
-
blakey
titán
UHD BD (4K) lejátszóból a Sony UBP-X800M2 a legolcsóbb és jó lejátszó. - UBPX700-as a legolcsóbb
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #11650 üzenetére
Az UHD BD (4K) már régiófüggetlen, a régi lemezeket meg lerippeled és kiírod egy újraírhatóra ha éppen meg akarod nézni/hallgatni.
UHD BD (4K) lejátszóból a Sony UBP-X800M2 a legolcsóbb és jó lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #11646 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
Ugyan még 4K BD filmet nem vásároltam, de gondolván a jövőre, nézelődöm, hogy melyik Blu-ray lejátszót lenne érdemes megvásárolni.
A lényeg, hogy a valódi 4K és 3D jeltovábbítás ne okozzon neki problémát.
A régiófüggetlen működés pedig azért volna jó, mert van egy-két amerikai DVD-m."Aquila non captat muscas."
-
Joshi
titán
Én azt nem értem, hogy akinek nincs lemeze és úgy általában nem is érdekli, az mit okoskodik itt? Már bocs hogy ezt így ennyire nyersen, de én se okoskodok fotós topikokban (most pont ez jutott eszembe).
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11645 üzenetére
Nem én mondom, az általad linkelt cikkben is benne van.
"Közéjük tartozik az Onkyo is, amely ugyan régebben még megszerezte a Pioneer, Pioneer Elite és Integra márkákat"Az anno jelentése: évben! [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz Piftuka #11638 üzenetére
Viszont, ha az ember "mindenes" jó lejátszót keres, akkor még mindig a SONY "X-ek" a jók a "consumer" vonalon, nemde? - ha a mindenes alatt azt érted, hogy pl. minden adathordozóról vált fpst, jól kezeli a lemezeket és viszonylag olcsó akkor mindenképp. Régiót soha nem lehetett náluk változtatni, de igazából manapság engem ez a dolog már nem is foglalkoztatott.
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11643 üzenetére
Mi nem igaz? Megvette az Onkyo a Pioneert vagy nem?
Igen, megvette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Piftuka
veterán
válasz robi-k #11637 üzenetére
Köszi az info-t!
Viszont, ha az ember "mindenes" jó lejátszót keres, akkor még mindig a SONY "X-ek" a jók a "consumer" vonalon, nemde?
Azt lehet tudni egyébként, hogy az ő eszközeiknél miért nincsen erre lehetőség?
Egyébként a Pioneer (vagy már azt is megvette a Samsung?) gyárt még lejátszókat?
-
gg72
veterán
válasz Del Tommaso #11634 üzenetére
Inkább a Sony (vagy LG, ha csak ilyen tartalmak érdekelnek), a Panák nagyon nem okésak ilyen téren.
-
Del Tommaso
tag
Sziasztok,
Olyan asztali BD lejátszót keresek, ami olvas BD-R lemezeket adatként megírva, mint pl. a régi DUNE-k BD olvasós verziója.
Sok anyagom van 25 gigás BD-R-ekre írva, mkv, dvd-s koncertek Video_ts mappákba pakolva, jpeg képek, stb.Kinéztem egy pana BD lejátszót, ez szerintetek jó lenne erre a célra ? A leírás alapján megfelelő lenne sztem, de azért inkább kérdezek előtte.
Köszi.
-
-
Piftuka
veterán
Minden tisztelettel, de... Tényleg meg kell magyaráznom, hogy a gyűjtői példányok, és/vagy személyre szólóan dedikált "mesterdarabok" miért nem kerülnek lejátszóba?
Az ilyen szép és különleges kiadványokat nem tapogatom össze, nem nyitogatom, nem használom. Azok a polc díszei.
-
MODERÁTOR
válasz belinho #11628 üzenetére
Sajnos a Disney az eredeti HD hangot sem teszi rá pl. a Star Wars BD-kre, ami nagy gyalázat.
Persze, hogy nem veszünk itthon BD-ket. UHD BD-ket is sokkal olcsóbb kint venni akcióban.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
belinho
senior tag
válasz #98221312 #11626 üzenetére
Azért jó lenne tudni milyen hangsávról van szó Atmos-True HD, DTS_HD MA, DD5.1, bitráta?
Nem is itthon készül a lemez, szóval nem szabadna különbségnek lennie egy" hazai kiadvány" angol hangja, valamint egy külföldi kiadvány angol hangja között.
A magyar hangsáv nagyrészt DD 5.1 448Kbps vagy 640Kbps, ritka már a DTS is.
Ez tényleg rosszabbul szól mint az eredeti hang, ezen nem kell csodálkozni.
Viszont a lemezre rákerül az eredeti hang, ez van az amerikai, kínai lemezen is.DVD-nél volt anno, hogy az itthoni kiadók spóroltak a hanggal, hogy ráférjen egy egyrétegű lemezre a film, tömörítettek a hangon és a képen is.
-
MODERÁTOR
-
BBéci
legenda
Fogalmam sincs, mire gondolt az illető, akitől idéztem. A haladó házimozis topikba írta, nem kérdeztem rá.
(#11619) Piftuka
"Van több olyan zenei CD-m is, amit a zenekar névre szólóan dedikált nekem.... Azt nyilván nem teszem lejátszóba."
Mitől, miért nyilvánvaló? Nem kopik, mint a vinyl.
Azt gondolom tapasztaltad már, hogy CD és CD között jelentős különbségek lehetnek. Természetesen hangminőségben.
Ugyanaz a lemez fél-egy évvel későbbi nyomásban és kiadásban tök másképp tud szólni, persze nem törvényszerű, de gyakori eset.(#11623) Joshi
Némelyik CRT képminősége volt annyira jó, hogy inkább azt nézném, mint a manapság kapható belépő/alsó-középkategóriás LCD-ket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Piftuka
veterán
BBéci idézte fentebb:
""a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja""Engem komolyan érdekel, hogy miben múlja felül egy digitális filmtartalom a Blu-ray lemezen található filmet!?
-
Piftuka
veterán
Számomra nagyobb probléma az, hogy még hosszú évekkel ezelőtt vásárolt DVD és BD filmjeim igen jelentős része még a gyári fóliában van.
Bár az elmúlt hónapokban kifejezetten sok filmet néztem meg a korábbi évekhez viszonyítva.
Egyébként én főleg a "normal" kiadásokat gyűjtöm. Pár igazi nagy kedvenc (pl. Star Wars, Gyűrűk Ura, Harry Potter) esetében viszont megvan szinte az összes létező DVD és BD változatban, így aztán nem kell külön "óvnom" a dízsdobozos változatot.
Soha nem azt, hanem a "sima" tokos változatot nézem meg.
Van több olyan zenei CD-m is, amit a zenekar névre szólóan dedikált nekem.... Azt nyilván nem teszem lejátszóba.
A kocsiban CD lejátszó van, de hogy ott is hallgathassam megvettem a CD-t még egy példányban.
-
Rumcsaka
tag
Köszönöm gyerekek!
-
Rumcsaka
tag
Valaki esetleg tud abban segíteni nekem hogy Az utolsó cserkész (kerülj szinkronba) DVD-n a régi 1992 klasszikus szinkron található vagy az újabbik a 2000 és 2005 közötti?
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Pont az lenne az értelme, hogy nem akarom mondjuk a szép díszdobozos kiadványt piszkálni a polcon, viszont a filmet megnézném.
A biztonsági másolat készítése törvényileg szabad, most az egy másik kérdés, hogy otthon házilag macerás, de nem megoldhatatlan. Viszont a végeredmény kb. azonos lenne azzal amit alternatív módon is beszerezhetek.
Tehát én fizettem azért hogy otthon élvezem a filmet, tiltott haszonszerzést nem valósítok meg a "másolat" készítéssel/beszerzéssel.
Legalábbis szerintem. De persze inkább ilyen belemagyarázós "szürkezóna".
Amúgy mostanában nagyon elmentem a stream felé. Minap pl. Netflixen néztem meg egy filmet, pedig ott van valahol a polcon blu-rayen is, csak lusta voltam megkeresni.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Joshi
titán
válasz belinho #11609 üzenetére
Zanik szerintem hálózati lejátszásra gondolt a rip fájllal kapcsolatban. Mivel a 100GB-os lemezek kompatibilitása nem történt meg, így az csak adatmentésre jó PC-és környezetben.
Oppo és klónjai valamint a CA CXUHD Cinavia mentes ha CFW van rajtuk.
Xpress nem pálya, mert a legtöbb UHD film meg sem jelenik magyar vonatkozásban. Ugye ilyenkor kerül szóba a remux release, de ugye az meg wareznak számít. Ezt nevezik zsákutcának.
-
belinho
senior tag
Nem is nagyon tudod másolni az eredetit a védelem miatt, meg ott a Cinavia is.
Egy 50GB-os Blu-ray írható 1700Ft körül van, egy Pana 5000Ft, vegyél tokot 200Ft és nyomtasd ki fotópapírra megint vagy 200Ft. Ráadásul az írott lemez közel sem tart olyan sokáig mint a nyomott.
Felmegyek inkább a Media Markt-ba vagy az Xpress-re és megveszem akciósan 1500-3000Ft között eredetibe. Vagy a jófogáson és a Vaterán is el lehet csípni egy régebbi kiadványt bagóért.
Míg élek meglesz, akármikor újranézhetem, nem szarik be mint a vinyó, meg nem kell félni, hogy lejár a forgalmazási idő a strem szolgáltatónál.
Vedd nyugodtan az eredetit nem lesz baja, normális használat mellett.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Engem inkább az érdekelne hogy tegyük fel megveszek egy eredeti kiadványt. Na most jogomban állna róla biztonsági másolatot készíteni. De az macera, egyszerűbb az ha egy valaki által már elkészített másolatot beszerzek. Tehát van egy másolatom, amit bár nem én készítettem el, de ugyanaz mintha én csináltam volna és az eredeti példányt továbbra is birtoklom. Ez így elfogadható?
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #11605 üzenetére
Hiába értek veled egyet, nem az én szabályaim. (lsd. téma tudnivalók)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
johnywalker
őstag
Ha azt mondom a múlt héten 150-el mentem a 90-es táblánál, akkor azt nem büntetik...még talán.Ha viszont a lézerblokkoló részletes telepítéséről, használatáról írnék az már más kategória.Magyarosan, nem kell a ló túlsó oldalára...Hasonlóan warez említése sem Ph-s büntető kategória, részletes kitárgyalásról szó nincs, nem volt...
Jahh, bocs nem neked, csak úgy általánosságban![ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11603 üzenetére
Privátban leírtam részletesebben a miérteket, de ugye koncsik megkért hogy ne warezoljunk. Amiért esetleg nem érthetted hogy miért írtam az ISO lejátszás feltételét az az, hogy az Opponak, CXUHD-nak problémás a DV MP4 lejátszás vagyis az nem alternatíva. A lemezről való 4K UHD meg a méret korlát miatt gond. Nagyjából ennyi.
Összefoglalva eredeti UHD Blu-ray illetve fájlból az eredeti lemez ripje ISO-ban.
[ Szerkesztve ]
-
godzsy2
senior tag
Köszi szépen mindenkinek! Akkor felejtős a helyspórolás, marad a NAS, mint opció.
-
Joshi
titán
válasz godzsy2 #11598 üzenetére
Először is ahhoz hogy az említett CA CXUHD vigye az ISO-t, mindenképpen CFW kell mert a gyári firmware nem támogatja az ISO-ból lejátszást. A CA CXUHD már megkapta a legutóbbi Oppo 203 CFW-jét, szóval ez nem gond, de fizetős téma.
Ahogy gg72 is írta neked, a 100GB-os írható lemezeket meg nem támogatják az asztali lejátszók csak PC-és írók/olvasók.
A többit ide nem írtam, ment privi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AKG K701 (új, bontatlan, garancia)
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Rode NT1-A mikrofon szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest