- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy ho-hohó
csendes tag
válasz johnywalker #13747 üzenetére
Köszönöm
-
Nagy ho-hohó
csendes tag
válasz johnywalker #13745 üzenetére
Megnéztem a lézer típusát: KEM-480AAA ez van egy matricán.
-
Nagy ho-hohó
csendes tag
válasz johnywalker #13741 üzenetére
Hazajöttem és lekaptam a tetejét.Amikor a lemezt beviszi az beáll a helyére és egy kicsit fordul jobb felé.Alul meg olyan mintha az olvasó fej pozicionálna.A szalagkábel is mozog.Azt hiszem négy kattanás van míg megáll.Sajnálnám kidobni mert szinte bolti állapotú.Érdemes megcsináltatni egyáltalán? Van itt olyan aki foglalkozik ilyennel?Mennyiből be jönne ki? Vagy inkább vegyek egy újat? Van vagy 250 blu-ray lemezem és mindenképp kell egy lejátszó. Megköszönöm a válaszokat.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13676 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmem.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13674 üzenetére
Tudom, de az egy használt lejátszó.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13672 üzenetére
Én nem merném ezt így kijelenteni, mindenképpen kellene teszteket nézni hogy melyik processzoros lejátszó a jobb. A Sony 6700 sima Blu-ray lejátszók között azért a felsőbb kategória, nyilván nem egy Oppo. Viszont az UHD Blu-ray lejátszókban már egy továbbfejlesztett proci van, még ha az alsó kategóriáról beszélünk is. Nem egyszerű és nem egyértelmű hogy melyik a jobb vagy rosszabb.
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #13537 üzenetére
Ha valaki beszerez egy régebbi Panasonic DVD lejátszót az tudja a DVD-Audio kezelését
-
blakey
titán
válasz johnywalker #13529 üzenetére
X700-asom tudja az SACD-t, de nem tudja a DVD-A-t.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13487 üzenetére
Az X800M2-nek is? Szerintem az X700 után jelent meg az X800m2.
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #13383 üzenetére
Nem én voltam (csak a sajátomat), jót ebédeltem
kérésre on-ba rakom mindetköszönöm mindenkinek a válaszokat, nekem Anthem Mrx-510-em van, nagyon szeretem, az 5.1 bőven elég, de a 4k hiányzik belőle (pláne a 4k120Hz PS5, XsX miatt) egy 2800-as Denonon gondolkoztam, ami szolgáltatásokban nagyon jó lenne, de félek a zenétől - sajnos külön sztereo rendszer már nem fél el (az ikea páros hangszorót nem sorolnám ide, bár háttérnek tökéletes), bár a dolgozóban van egy Teac referencia midi toronyka (300-as), de az hifi inkább munka közbenre.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #13243 üzenetére
pleaseno kapok én olyat itthon eleget a gyerekektől
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
kesztió
aktív tag
válasz johnywalker #13216 üzenetére
Aha, az 5-ös BT által nyújtott 2 Mbit/sec-os bitrate biztos nem elegendő CD minőség átviteléhez a megfelelő codec-ekkel. És ez nem elméleti sávszélesség, hanem gyaorlatban használt átviteli sebesség (hacsak nem extrémek a körülmények, nagy távolság, interferencia, stb.) Ezt azért a Sony mérnökeivel is beszéljétek meg, lécci.
(Ja, tudom, hogy a CD-minőség ma már nem elegendő egy igazi audiofil számára. Akkor megiszom az eégszségükre egy rekesz sört, OK?)
Bug és debug fia vagyok én
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13216 üzenetére
Kesztió fórumtársnak az nem kell, de amúgy is mindent megválaszol magának.
-
kesztió
aktív tag
válasz johnywalker #13200 üzenetére
Ez elvileg nem lenne gond, nálam amúgy is Full HD játszik (a TV tudna 4K-t, de a wireless HDMI annál kevésbé).
Bug és debug fia vagyok én
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #13184 üzenetére
a padláson nagyon kemény viszonyok lehetnek, bár elvileg a dobozok elég jól zárnak... de nem garantált, hogy nem mennek tönkre a lemezek akár celofános original csomagolásban is.
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #13161 üzenetére
Ebay-en ezt írják, elég kuszaaaa:
Remote control for the Panasonic BLU-RAY-HACK
Includes all the vital functions of the original remote control such as :
Hack for standard dvds on blu-ray playerHacks DoneHold for 4 seconds then let go to hack
Enables you to play DVDs from all regions. NOT BLU-RAY just DVDs
Fairly Simple to use;
-Remove the discs
-Hold yellow for a couple of seconds then release.
Works on all DMP-Bxxx models
Only for European, UK, Asian models. Not for machines sold in the USA
Please note: this hack remote does not work on any region 1 machines which includes USA, Puerto Rico, Canada and Bermuda.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blakey
titán
válasz johnywalker #13159 üzenetére
A Panasonic lejátszókat lehetett függetleníteni, én is csináltam ilyet, nem kellett hozzá speciális táv. Nem tudom, hogy ez miben más.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13161 üzenetére
Erre már nem tudok mit mondani.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13159 üzenetére
Írj az eladónak, hogy linkeljen valami referenciát hogy ez tényleg működik. Vagy adjon garanciát a cuccra.
-
Lui76
őstag
válasz johnywalker #13145 üzenetére
Nos UBP-X700-at sikerült vennem, használtan.
Eddig minden múkszik.
Ami jó hogy a spotify-hoz nem kell mennie a tv-nek , wifi-n elérem mobilról.www.kezmuveskeramia.hu
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #13145 üzenetére
Samsung UBD-K8500
Máig hibátlanul megy,az igaz,hogy az applikációknak annyi ,saját Samsung portál oldala kuka már[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #13121 üzenetére
Nem, DVD-t sem sajnos
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13084 üzenetére
Mások említették a tévét, ezért tartottam fontosnak hangsúlyozni azt, amit leírtam.
Egy jó házimozi rendszeren kiválóan tud szólni a sztereó zene. Viszont a surround hangzás/hatás filmnézéskor sokat hozzátesz az élményfaktorhoz. Haverom múltkor nem akarta elhinni, hogy a mély basszus nem a háttérsugárzókból jön, hanem a bal frontsugárzó melletti szubládából. Ezt két hangdobozzal nem tudod megvalósítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13082 üzenetére
Kellettek ilyenek, jókora piaci rést tömtek be, de hozzám még nem érkezett belőlük.
Egy biztos: teljesen mindegy, hogy milyen erősítő, AVR vagy processzor van a rendszerben, a legrövidebb jelútra kell törekedni. Egy tv eleve nem képes olyan minőségű hangot kiadni, ami meghaladná az átlagos, közepes szintet. Ha átvezeted rajta, akkor is romlik a minőség.
Sztereósként kezdtem, autóhifivel egészítettem ki, ami szintén kétcsatornás, utána jött a házimozi, de a másik kettő is megőrizte a helyét az életemben, szívemben.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13080 üzenetére
Szívesen adnék ötleteket, de nulla tapasztalattal rendelkezem a HDMI bemenetes, sztereó erősítők családját illetően.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13076 üzenetére
Sztornó!
Végig kellene próbálni az összes kimeneti formátumot!
Sztereó erősítőben nyolc csatornás DAC?[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz johnywalker #13073 üzenetére
Ja még annyi, hogy ugye van a lejátszóban bitstream átviteli mód beállítása, ha ezt beállítom, használom akkor csak csönd jön ki a hangsugárzóból. Nem értem...
Mondjuk ezt zenei blu-ray lemezek 24 bit 96 Khz-es sztereó hangsávjájánál sajnálom a legjobban.
Joshi: 32 bites 8ch AKM DAC talán a chip, ami benne, de mint írtam sztereónál sincs hang.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #13073 üzenetére
Szerintem minden attól függ, hogy az erősítő értelmezni tudja-e a több csatornás hangformátumot. Gondolom a specifikációkban benne van, hogy pl a Dolby Digital True-HD hanggal mit tud kezdeni. Csak ezen múlik.
-
Marcus047
csendes tag
válasz johnywalker #12984 üzenetére
Átallitottam a deep colourt és visszavettem 10bitre, a probléma megmaradt, csak a képminőség lett láthatóan jóval gyengébb.
Sima Bluray filmekkel nem csinálja, csak UHD val, de UHD val sem mindig, ma megnéztem az Xmen Sötét Fonixet gond nélkül.
A jelet leadta hdr10+ ban, de pl a tv menujeben csak hdr10nek volt mutatva, viszont a lejátszó Hdr menujebe nem tudtam belépni, hdr10+ lejátszás alatt nem lehet allitgatni a Hdr beállításokat.
PS5 simán megy a Hdr10, meg Rakutenen, Amazon Primeon a hdr10 és hdr10+ tartalmak, tehát nem a tv a ludas. -
blakey
titán
válasz johnywalker #12824 üzenetére
Neked "20 cent", a gyártóknak meg több millió dollár, nem mindegy. Illetve ahol elhagyták a DTS-t ott minden kategóriában megtörtént, tehát pl. a 10 milliós TV-ben sincs.
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #12824 üzenetére
Nem csak a chipet kell megfizetni, hanem a jogdíjat is. Ettől függetlenül bosszantó és szánalmas, amit a tévégyártók művelnek.
Szerencsére a házimozisokat ez nem izgatja, hiszen az erősítőhöz csatlakozik a lejátszó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz johnywalker #12713 üzenetére
Igen, de a linkelt InAkustik is High-Speed. Annyi csak, hogy megjegyzik a leírásban, hogy "Adatátviteli sebesség akár 10,2 Gbit/s".
Quqesz #12712: A Pearl-jeim lehet, hogy tudnak 18 Gbit-et, de a Hama és InAkustik kábeleim tuti nem és mégis átmegy csont nélkül rajtuk a 4K 60 FPS is.
"Sajnos meg kellett vennem a kábelt, mert az nem járja, hogy x-szer kapcsolgatok a kimenetek közt, mire lesz bluray jel."
Világos, hogy ez nem járja, de ez sem a kábel adatátviteli-sebességbeli korlátjára utal, hanem valami más jellegű defektusára (ha egyáltalán a kábel a ludas). Ha már a sima BD-lejátszó jel sincs meg (ha jól értem semmilyen felbontású tartalommal, vagy épp csak a menü képével se), akkor ott valami más gubanc van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #12613 üzenetére
Nem volt könnyű DV-s UHBD-t találnom...
-
ricsip
addikt
válasz johnywalker #12608 üzenetére
ezzel mit akartál mondani, mert egy visszavont mikroszoft bakit cikkeznek
-
-
ricsip
addikt
válasz johnywalker #12606 üzenetére
nem értem mit akarsz ezzel mondani. Xbox dolby vision app. Ez létező dolog, v. haluzás?
-
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #12506 üzenetére
ezt már nem tudom megerősíteni,de ha van infód erről a neten elolvasnám.
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #12504 üzenetére
Mert az első sorban nem az van írva,hogy 4K felskálázás
Valódi UHD lejátszás
A Samsung első Ultra HD Blu-ray lejátszója A Samsung bemutatta az első UHD Blu-ray lejátszóját, a Samsung UDB-K8500/EN-t is,
A felskálázást a részletes leírása közt van,hogy nem UHD BD lemezt skáláz fel 4K-ra,de ezt a HDMI kimenetén már csak 2 K van mint max akár BD lemez akár UHD lemezről van szó.
u-i.:
innen ezeket a Sony és a Smsung lejátssza pendriven keresztül.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #12293 üzenetére
Talán félreértetted az írásomat...
Azt fejtettem ki, hogy az általam írt, nyomtatott, borítóval ellátott lemezekre költött pénzt érzem feleslegesnek. Azért is, mert alaphelyzetben merevlemezeken voltak.
Az eredetiekre kiadottat nem, mert azok valóban értéket képviselnek, egy gyűjtemény részei, ott sorakoznak a nappalimban a polcokon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #12293 üzenetére
"Anyagilag tuti hogy cumizunk...De legalább nem valljuk be" bocsánat, ez jutott eszembe erről és így is érzem néha
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #12089 üzenetére
Titkon reménykedtem, mert a megszövegezés gyanús volt azok alapján, amiket korábban olvastam tőled. Azért megkönnyebbültem Ne viccelj, illetve dehogynem No problemo.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #12099 üzenetére
Mert nem ismerem és nem tudni milyen firmware van rajta.
-
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12093 üzenetére
Egyet mondok: HDR10+
Panasonicon kívűl egyik sem tudja. Én legalábbis mást nem nagyon találok. Így máris leszűkült a kör egyetlen gyártóra. -
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12091 üzenetére
Az hogy mi a megfelelő nekem, akkor tudom meg ha megpróbálok utána járni, kérdezni. Első körben azért gondoltam uhd lejátszóra, mert Megakartam hagyni a lemezlejátszás lehetőségét. Fene se gondolta, hogy lényegében nincs olyan, ami számomra megfelelő.
Szerettem volna egy eszközzel megoldani, ahogy eddig is hibátlanul működött. De ez a káosz a formátumok körül lényegében ellehetetleníti ezt. -
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12088 üzenetére
Mi a problémád?
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #12008 üzenetére
Bocsánat! Kedves sétálójancsi, mindent kívánok Neked én is, amit Jeni nálam sokkal szebben megírt, köszönet neki érte!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #12008 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #11841 üzenetére
Minden segítő javításnak örülök, ne tartsd vissza magad. Köszönöm
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11789 üzenetére
Az hagyján, de a #11779 hszben nyilvános fórumon írja, hogy vinyóra mentve folyamatosan gyarapítja a gyűjteményét. Remélem nem olvassa egyetlen szoftver rendőr se a topikot.
Az optikai lemezek is már Retrónak számítanak, de azért a Sream-nél messze a legjobb minőséget biztosítja. Ja és a minőségi Warez is az Optikai adathordozókról vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz johnywalker #11720 üzenetére
Nyugodtan írhat a mountain-bike-os topikba az is, akinek kemping-bringája van. Max. nem veszik komolyan...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11720 üzenetére
Van egy kiváló, csúcskategóriás, 1995-ös évjáratú, Pioneer kazettás deckem (3 motor, 3 fej, dual capstan, mindenféle szalagkalibrálás) ami egy szekrény aljában pihen. Mellette kb. 50 db kazetta, szintén a legfelső kategóriából. Vérzik a szívem, amiért eljárt felette az idő.
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11645 üzenetére
Nem én mondom, az általad linkelt cikkben is benne van.
"Közéjük tartozik az Onkyo is, amely ugyan régebben még megszerezte a Pioneer, Pioneer Elite és Integra márkákat"Az anno jelentése: évben! [link]
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #11643 üzenetére
Mi nem igaz? Megvette az Onkyo a Pioneert vagy nem?
Igen, megvette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #11605 üzenetére
Hiába értek veled egyet, nem az én szabályaim. (lsd. téma tudnivalók)
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11603 üzenetére
Privátban leírtam részletesebben a miérteket, de ugye koncsik megkért hogy ne warezoljunk. Amiért esetleg nem érthetted hogy miért írtam az ISO lejátszás feltételét az az, hogy az Opponak, CXUHD-nak problémás a DV MP4 lejátszás vagyis az nem alternatíva. A lemezről való 4K UHD meg a méret korlát miatt gond. Nagyjából ennyi.
Összefoglalva eredeti UHD Blu-ray illetve fájlból az eredeti lemez ripje ISO-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11586 üzenetére
Néha nem értem ezeket a kirohanásokat az emberektől mint amilyen most a tied. Mindenki azt a vonalat válassza ami neki megfelelő. Koncsik nagyon jól leírta hogy nincs olyan hogy csak ez vagy az, én teljes mértékben egyetértek vele.
BBéci is állandóan a mozgásfelbontást reszeli a plazmáján, miközben számtalan más területen volt nem kicsi előrelépés a képi mgjelenítésben. Ok hogy HDR-t is el lehet kefélni mint anno a 3D-t, de ettől függetlenül a magasabb színtartomány és dinamika azért nem egy utolsó dolog. És ez csak évről-évre jobb lesz. Az hogy valakinek nincs pénze "Audira/BMW/Mercire, attól még nem lesz jó a Dacia". Bocs a hasonlatért.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11584 üzenetére
Persze 4K hiszen azok a lejátszók amiket említettem UHD lejátszók. A DV nem hangzás hanem HDR szabvány, abból is a dinamikus ahogy a Samsung-féle HDR10+ formátum.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11582 üzenetére
PC-ről biztosan nem megy a Dolby Vision. Egy Oppo vagy CA BD lejátszónak pont az a lényege, hogy mindenes. Van optikai meghajtója, de azért hálózatról is elboldogul a fájlokkal. Manapság egy Dolby Vision ISO-val nem nagyon tud mit kezdeni más lejátszó. Persze egyre gyakrabbak az MP4-es DV releasek, mondjuk az még egy alternatíva ha remuxban készül.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11579 üzenetére
Az Oppo 203, Oppo klónok, CA CDUHD visz mindent ami ma elvárható. Már van olyan Dolby Visionos MP4 release is, amit lejátszanak. Egyedül a jukebox funkció hiánya ill. a felirat kezelés nem az igazi. Szerintem ez bőven vállalható kompromisszumok. Nekem pl az volt a kikötésem, hogy lehetőleg egyetlen egy készülék legyen a tévé alatt. Eddig az Oppo 203 ezt hozza.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11566 üzenetére
Az átlag felhasználó PC-ről filmezik, nem vesz külön asztali lejátszót különösen Blu-ray lejátszót nem.
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #11437 üzenetére
Nagyjából az off-ot is kimerítettük, úgyhogy térjünk vissza a topiktémához (remélhetőleg nem a néma várakozáshoz bármilyen BD hírre...)
-
RudY
addikt
válasz johnywalker #11238 üzenetére
A One X mindent lemezformátumot támogat, UHD Blu-ray-t is beleértve.
A PS4 Pro az Audio CD-t és UHD Blu-ray-t nem kezeli. [link] -
SpongyaBob
veterán
válasz johnywalker #9791 üzenetére
Nem mondtam egy szóval sem, hogy a NERO az jobb Sőt, de hiába csináltam bármit, meg sem makkant a lejátszó. Írtam egyet NERO-val és olyan mintha bejáratódott volna a Pio
Az összes lemezem ImgBurn-nel van kipörkölve egyébként.Ugyanakkor többször volt már olyan, hogy az ImgBurn úgy formázott le vaciúj újraírhatót (verbatim), hogy nem ismerte fel a samsung asztalim. Nero kellett hozzá és csak ezért nem töröltem le még.
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
SpongyaBob
veterán
válasz johnywalker #9784 üzenetére
Érdekes módon a Samu BD-H6500-at nem befolyásolta semmi, pedig nem egy kategória a kettő. Az írással nincs gond ez szinte biztos. Minden esetben imgburn volt ISO-ból. Esetleg koszos lehet a fej
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #9768 üzenetére
Lehet, hogy gyorsabb választ kapsz itt.
-
Mercutio_
félisten
válasz johnywalker #9660 üzenetére
Megragadtad a lényeget
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9633 üzenetére
A 100GB-os lemez TL azaz Triple Layer három rétegű, a 128GB-os a QL Quad Layer négyrétegű, habár utóbbit nem nagyon láttam, de fölösleges is. Az írók topikjában nem fogják tudni hogy az Oppo 203 kezeli a lemezt vagy sem.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9630 üzenetére
Én úgy néztem hogy az egyszer írhatók MID-je TDK, de a gondom az hogy semmi biztosíték nincs rá hogy vinni fogja a lejátszóm.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9628 üzenetére
Igazából engem az egyszer írható érdekelne, de ezek után nem merek venni.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9620 üzenetére
Ennek semmi köze a pénzhez, egyszerűen az X1 Extreme proci nem tudja natívan a DV-t. Egész végig promózta a Sony a DV támogatást, csak a technikai problémákat mindvégig titkolták. Közel egy évet késett a DV támogatás, de az is csak részben jött össze.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9615 üzenetére
A Sony A1 OLED készülékekre megjött a Dolby Vision frissítés, mondanom sem kell hogy nem úgy sikerült ahogy a felhasználók várták. HDMI-ről nem tudja a DV-t.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz johnywalker #9538 üzenetére
Pár napja volt egy cikk, egy magyar cégről, amely zsákszámra árulja a Magyarországra beérkezett és elvileg "3-szor sikertelenül kézbesített" csomagokat, mindezt zsákbamacska szerűen jófogáson, vaterán, stb ....
Ami azért elég sok kérdést felvet, mert én nehezen hiszem el, hogy annyi csomagot 3-szor is megpróbáltak kézbesíteni és értesítés meg minden ellenére senki sem jelentkezett értük.
A második, hogy ilyen esetben ezek a csomagok, miért nem lettek visszaküldve a feladónak, gondlom azért mert pl a Magyar postának és egyéb kisebb csomagszállító cégeknek ez pénzébe kerülne visszautaztatni, amit persze éppen ezért csesznek megtenni.
A harmadik nagy kérdés pedig, hogy hogyan kerül ez a rengeteg értékes bontatlan "elviekben sikertelen kézbesítéses" csomag valami fura magáncég kezébe, aki mindebből hatalmas haszonra tesz szert, mert zsákbamacskaként értékesíti őket. Holott ezek a csomagok nem az ő tulajdonukat képeznék, hanem vagy a feladóét ha még nincs kifizetve, vagy pedig a megrendelőét, ha külföldről előre fizetéssel lett megrendelve.
@koncsik csomagja pedig tutira le volt ragasztva vagy becsomagolva valami amazonos csomagolásba is, de valószínűleg egyik oldala a csomagolásnak/ doboznak megsérült, a posta elosztóban így beleláttak a doboz tartalmába, kivették a blu-ray lejátszót, bele a kamu súly-t, és mindezt megmagyarázták azzal, hogy sérült volt a doboz, ezért tekerték körbe postás záró matrica szalaggal.
[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9496 üzenetére
FHD-ről könnyebb jobb minőségben felskálázni UHD-ra, mint anno SD-ről FHD-ra. Ez nem extra ficsör főleg a mai SoC-kal.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9426 üzenetére
Na jó, de full arra reagálsz amit én írok, akkor legalább írj egy utalást vagy valamit.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9424 üzenetére
Bocs hogy megkérdezem. Ilyenkor kinek válaszolsz? Csak azért kérdezem, mert csak úgy írsz az éterbe. Azt tudtad hogy van válasz gomb?
-
blakey
titán
válasz johnywalker #9419 üzenetére
Sok esetben minden lejátszó hangja megszólal a tv-n, 40-ből 40 lejátszómnál így volt. Ez alap minden lejatszónál, ha nem akkor user error, kevés esetben de hibás lehet a lejátszó.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #9419 üzenetére
Próbáltam a PCM-et is, de ugyan úgy néma. Arra gondoltam, hogy a külön HDMI Audio kever be.
-
cocka
veterán
válasz johnywalker #9237 üzenetére
Cat5e
És tudtommal csak 100 méterenként szokás jelerősítőt használni.
Asszem úgy van egyébként, hogy UPC-nél a sebesség mondhatni atomstabil (nyilván környékfüggő is, de mivel én már egy példa vagyok azon ügyfelükre, akinél nem ingadozik a sebesség valószínű nem vagyok egyedül), a ping is jó.
A Diginél meg a legjobb a ping, de a sebesség sokszor csak 85%-ig megy a kínálthoz képest. -
cocka
veterán
válasz johnywalker #9235 üzenetére
Más nincs a hálózaton? (pc, laptop stb)
Hát ha a BD-t kötöm össze a modemmel, akkor nyilván más nincs, mivel ez nem homegateway csak egy szimpla modem, egyetlen ethernet porttal. Ezért van külön gigabites router, amire 2 PC van kötve, de a teszteléskor csak az egyik volt bekapcsolva a DLNA miatt. De torrent meg egyéb hülyeségek nem futottak rajta. Ezért nem értem.
Ez a 120 mega garantált?
Nem garantált, de az esetek túlnyomó részében megvan. UPC kábelnet.
Azt viszont tudom, hogy pl. a Diginél a kínált sebesség akár 10-20 megabittel is kevesebb lehet az elvárhatónál. De UPC-nél nem szoktam jelentős sebességromlást tapasztalni. Ha mondjuk példát kéne írni, akkor általában durva forgalomterhelésnél (mondjuk feltöltés és torrent egyszerre-> nem gyakori, meg nyilván mikor ilyet tesztelek ilyenek nem mennek) mondjuk visszaesik 105-110-re a sebesség. De nem jellemző. -
MODERÁTOR
válasz johnywalker #9106 üzenetére
Fejezd be az offolást!
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
gg72
veterán
válasz johnywalker #9032 üzenetére
Mondtam én valami rosszat a Pioneer-okra? De az eredeti kérdés amúgy is UHD lejátszókra vonatkozott és ha jól tudom, a Pioneerek még nincs olyan készüléke...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #8977 üzenetére
Ez az érv akkor állná meg a helyét, ha üzemi hőfokról beszélnénk, de most készenlétről van szó.
Hozzáteszem, hogy az Onkyo erősítő még csak nem is kézmeleg, inkább szobahőmérsékletű készenléti állapotban. Olyan, mintha a Pana valamit dolgozna készenlétben is ezért melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz johnywalker #8944 üzenetére
A HD hangra mit értesz? Atmos 7.1 vagy ilyenek?
Én Dolby Digital 5.1-ben szoktam nézni a filmeket. -
Csabi1984
addikt
válasz johnywalker #8942 üzenetére
Köszönöm Amúgy azért nem voltam biztos benne mert minden eszközről (médialejátszó, PC) világit az erősítőn Dolby Digtal led de a Bluray lejátszónál nem!
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz johnywalker #8927 üzenetére
Értem.
Ehhez mit szólsz: Sony BDP-S160.....ezen még találok analóg audio kimenetet. -
bghistvan
senior tag
válasz johnywalker #8922 üzenetére
Hát ez elszomorít........
A BDP-160k a 3 éves gari lejárta előtt megadta magát,most kapok egy csereutalványt,amit beválthatnék egy BDP 100-ra,viszont azt még ki kellene pótolnom egy 10-essel.
Amit nem értek,hogy a BDP-100 nem 3D-s,nincs benne wifi,és mégis drágább mint a 160k volt.
Erről a típusról esetleg tudsz valamit,vajon megbízhatóbb,azért drágább?
Illetve ezt a típust tudnád javasolni? (bár ahogy elnézem nincs túl sok választási lehetőségem) -
vic70
tag
válasz johnywalker #8913 üzenetére
Köszönöm
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #8788 üzenetére
Tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha a médialejátszók lennének ellátva egy optikai meghajtóval.
(#8789) Csabroncka igen, de ezek olyan különbségek amiket sokan észre sem vesznek. Persze ahol többmillás házimozi cucc van ott lehet számítanak ezek a különbségek de az is inkább placebo. HDMI vakteszteken se megy át szinte senki, szóval ezt azért helyén kell kezelni az embernek.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz johnywalker #8772 üzenetére
Megpróbálom, ha hazaértem! Köszönöm szépen!
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz johnywalker #8757 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #8761 üzenetére
Igen, de úgy döntöttem hogy kizárólag 65"-os képátlóra váltok abból is OLED-re. Gondolom sejted mi a problémám a megvalósítást illetően.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #8759 üzenetére
A tévém nem HDR képes.
ui.: egyébként a 4K videónál nem vagyok biztos hogy melyik kép melyik lejátszóval készült. Végül is ott annyira nem látni nagy különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
katona84
tag
válasz johnywalker #8743 üzenetére
Sajnos az a készülék valóban nem ismeri a DTS-t...úgy már nem is olyan jó vétel. Külön erősítőt semmiképpen nem tudok elhelyezni a lakásban, BD lejátszóból is azért kerestem a mini verziók közül egyet, mert annak van hely.
Ár szempontjából valamivel az ingerküszöböm felett találtam egy aktív 2.1-es szettet ami esetlegesen bővíthető és el is férne, a zsúfoltság érzete nélkül.
Az Onkyo HTX-22HDX 2.1 lenne az. Talán ezzel nem nyúlnék annyira mellé....de ezzel már lehet offtopic témát pedzegetek. -
katona84
tag
válasz johnywalker #8741 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A koax valamiért ekerülte a figyelmem, de valóban van a kinézett sounddeck-en is. Ami egy Denon DHT-T110 2.0 lesz ha minden igaz. A helytakarékosság miatt döntöttem mellette, nem tudunk a lakásban sok hangfalat elhelyezni.
Persze szívem szerint egy Yamaha hangprojektort vennék a 200k+os kategóriából....de ne lógjon bilibe a kezem.
Mégegyszer köszi![ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz johnywalker #8666 üzenetére
Én is nemrég vettem egy 6500-öst, de mivel az is közel ennyi volt, így annyira most nem fáj a szívem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Mobil flották
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Renault, Dacia topik
- Debian GNU/Linux
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest