- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
driller #10949 üzenetére
szerinted az MM vagy az Euronics fog forgalmazni Free BD lejátszókat?
ilyen helyeken próbáld meg
itt is
ha erre gondoltál akkor ez elég gagyi hatású videó 1 videó 2 -
jeni
félisten
-
driller
csendes tag
Hello mindenkinek! Kérdésem az lenne, hogy kapható jelen pillanatban nálunk code free bluray lejátszó, de olyan, NEM több százezres árfekvésben? Ázsiából és Amerikából származik rengeteg filmem (meg persze Európából), és jó lenne végre egy olyan lejátszó, ami mindet viszi.
Ebayen Ausztráliából tudnék Laser BD3000-t rendelni, ami mostanában a go-to player, de fene se tudja mennyi lenne a vám + ha van itthon olcsóbb, inkább azt venném. Köszönöm előre is a választ!
-
pEthernet
újonc
Sziasztok!
Oppo 203 vásárláson gondolkozom és lenne 1-2 kérdésem azokhoz, akiknek már van tapasztalata a témában. Nem egyszerű beszerezni, mert úgy tudom már nem gyártják, de azért pl ebay-en még bele lehet szaladni. Ezzel kapcsolatos az első kérdés, hogy mi az a nagyságrend amit ésszerű még kiadni érte. 350-360e körül láttam. Ez reális?
Ami a legfontosabb, hogy valóban tudja a hálózatos lejátszáskor is a Dolby Atmost és Dolby Visiont?
Illetve olvastam, hogy létezik hozzá CFW. Ebben hol tudnak segíteni feltelepíteni? Van plusz költsége?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Partz
senior tag
válasz
Gauguin #10934 üzenetére
Aki manapság Sony-ban gondolkodik, annak szerintem az UBP-X800M2 az ajánlott, ha számít az ár UBP-X700. X800-at most futtatják ki, szerintem csak ha nagyon jó áron jutsz hozzá, illetve ha nem fogsz DV tartalmakat nézni.
Joshi
Azért árulják annyiért, mert az Audiocom tuningolt változata, amiért többszörös árat is elkérnek. -
Joshi
titán
Gondolom azért árulják ennyiért, mert már nem gyártják ahogy a Cambridge Audio CXUHD lejátszót sem. A CA is megkapta az Oppo CFW firmwaret, így ez a két lejátszó tudja egyedül a Dolby Visiont ISO-ból és Mappa struktúrából. Eredeti és írott lemezről szerintem a Sony X700 is viszi.
Amíg még forgalomba volt az Oppo 203 az USA-ban 550$ volt, itthon meg 300k.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Gauguin #10934 üzenetére
Samsung ha van elfekvőben ne vedd -1 dolog miatt- már leálltak az asztali BD gyártásával is. Én is a Sony UBP-X800 -t venném meg. Ha szorít a pénz akkor az X700-t.
Viszont az LG újabb típusa jól szerepelt a külföldi videó magazinban.
A Panából minél nagyobbat veszel annál komolyabb.
A Pioneer modellt meg túlárazottnak tartom ezért nem venném. -
-
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Samsung UBD M8500 BD lejátszóm, amin a feliratot fekete színnel jeleníti meg.
Ha számítógépen megnézem fehér-fekete kerettel. Ez az alap beállítás a filmben.
Hogyan tudom a lejátszón megváltoztatni a színét, mert így nem lehet látni. -
Gauguin
tag
Üdv!
Laikus és pénztakarékos user kérdése a következő készülékekről, csak DVD, BD, 4K, audio lejátszására, usb-ről olyasmi is, amit egy samu tv nem szeret, nincs vájt fül, sem vájt szem, viszont MM kártyán levásárolandó összeg igen. Melyik ajánlott, esetleg mindegy, nincs különbség?
SONY UBP-X 800 - 90k,- huf
SONY UBPX700B - 70k,- huf
PANASONIC DP-UB320EGK - 65k,- huf
PANASONIC DP-UB450EG-K - 65k,- huf
SONY UBP-X 500 B - 60k,- hufKöszönöm.
-
Gtaati
őstag
válasz
robi-k #10930 üzenetére
Helló!
Kikapcsolt állapotban átdugtam a hdmi in-re az erősítő arc-s out-ban lévő hdmi kábelt. Ezt követően mindent bekapcsoltam minden rendben volt a cxuhd képével, bejött az alap menü. Ezt követően megnyomtam a távon az input gombot és feljött bal felső sarokban egy ablak ahol ki tudtam választani a hdmk in-t ezután váltott képet, de a tv csak annyit csinált, hogy kiírta hogy nincs jel..... Hát kb. ennyi..... Én is szeretnék a végére járni, hogy mitől van ez....
Közben konzultálok egy ismerőssel, akinek ugyanez a tv, erősítő, lejátszó összetétele van, megnézzük a beállításokat..... De ettől függetlenül mindenkitől szívesen várok ötleteket, tanácsokat
Számomra az a furcsa, hogy ha valamivel gond van akkor, miért van a filmeknél bd.-n és hálózatról minden rendben és csak cd vagy dvd esetén jön elő a probléma? Ha jó akkor miért nem mindig jó és ha rossz, akkor miért nem rossz minden esetben????
-
Gtaati
őstag
válasz
koncsik #10928 üzenetére
Helló!
Úgy volt, hogy a cxuhd main kimenete ment a tv-be közvetlenül és az audio only-ról ment a hang az erősítő bemenetére. Ezek mellett az erősítő arc-s kimenete össze volt kötve a tv-vel, hogy ha bele kell mennem az erősítő menüébe akkor lássam, hogy mit csinálok. Ebben a felállásban volt hangja a filmeknek blu ray lemezről és hálózati lejátszás esetén is, de ha egy audio cd-t vagy dvd filmet raktam be akkor nem.... Na ez a probléma megszűnt akkor amikor kihúztam a tv-ből azt a hdmi kábelt amit az erősítő menüje miatt használtam. Ha ez nincs bedugva, akkor minden forrásból minden szépen megy.
-
Gtaati
őstag
válasz
robi-k #10925 üzenetére
Helló!
Bedugtam az erősítő kimenetéről a hdmi-t a cxuhd hdmi in-be. Ezt követően bekapcsoltam őket és mikor az alap menü megjelent megnyomtam a input gombot és kiválasztottam inputot és nem volt kép, nincs jelet írt ki a tv
csak hogy továbbra is egyszerű legyen a dolog..... Erre esetleg valami ötleted?
Köszönöm!
-
robi-k
őstag
válasz
Gtaati #10924 üzenetére
A CXUHD lejátszó HDMI In bemenetére rákötheted az erősítő HDMI kimenetet, így amikor a TV-n szeretnéd látni az erősítő által kiadott képet (pl. az erősítő menüjét a beállítás során), a CXUHD-t elég, ha átkapcsolod a HDMI In bemeneten érkező jel megjelenítésére.
Amúgy a gondot a HDMI EDID okozza.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Végre sikerült előre lépnem a problémámat illetően.
A rendszerem elemei: tv: Lg 55B7, erősítő: Cambridge Cxr200, lejátszó: Cambtidge Cxuhd. A hibajelenség az volt, hogy ha cd-t vagy dvd-t indítottam el kép volt hang nem, de ha hálózatról vagy blu ray filmet indítottam akkor volt kép és hang is. Ami fontos hogy a cxuhd dupla hdmi kimenettel rendelkezik, a main-re csatlakozik közvetlenül a tv, az audio only közvetlenül az erősítő 1-es hdmi bemenetére. A tv-re van meg egy pc kötve és az erősítő kimenete, hogy lássam a menüt ha valamit állítani szeretnék. Ha tv kikapcsolt készenléti állapotban van továbbra sem volt hang. És jött a meglepetés, ha tv-ből kihúzom azt a hdmi kábelt ami az erősítőből megy, hogy lassam a grafikus menüt, akkor minden megjavult és minden féle forrásból van hang. A miértet nem tudom, de remélem valaki tőlem okosabb majd megmondja
Illetve abban kellene még segítséget kérnem, hogy akkor hova milyen formában kellene a fentebb felsorolt láncot bekötni, hogy jó legyen
?
Köszönöm szépen az eddigieket is és ha valaki ebben is segítene!
-
Joshi
titán
válasz
robi-k #10921 üzenetére
Ha csak sok milliós cuccokon van értelme (amúgy nincs
), akkor tényleg szóra sem érdemes. Muszáj egy 300ezres lejátszóból milliósat csinálni, különben nem illik a láncba.
Azért köszi hogy megosztottad velünk.
ui.: amúgy amcsiknál az Oppo 203 egy átlagos lejátszó volt a maga 550$-jával.
-
Joshi
titán
válasz
robi-k #10919 üzenetére
Ok, de végig azt írod hogy "ez is hatással van a HDMI-re is". Félre ne érts nem kötözködni akarok, de mégis mit jelent ez? Mondjuk egy HDR filmnél miben nyilvánul ez meg? Én azt se gondolom hogy számottevő különbséget okozna ha mondjuk a HDMI bitsream jelet továbbitok egy erősítő DAC-ja felé (házi-mozi), de ha van lényegi különbség az érdekelne ha már felhoztad a témát.
-
robi-k
őstag
Ki beszélt itt szimpla tápcseréről? Ejnye, tessék figyelmesebben elolvasni a cikket
Mit is tartalmaz a módosítás:
- a Mediatek processzor felül lesz vezérelve, kiváltva a gyári 27 MHz oszcillátort is (lsd. a leírást, ez a StreamLock modul feladata - saját processzor vezérli a modult) - ez hatással van a HDMI-re is;
- új, galvanikusan leválasztott SPDIF és az AES/EBU kimenetek ( a Mediatek processzor I2S kimenetéről érkező digitális jel feldolgozásra és újraszinkronizálásra - reclock - kerül - StreamLock modul feladata);Új lineáris tápegység, ami több független tápáramkört tartalmaz:
- +12V az alaplap megtáplásására - ez hatással van a HDMI-re is;
- +15V és 015V az OPPO belső DAC megtáplálására;
- külön 2 fázisú tápáramkör a StreamLock modul megtáplálásához (a modul tápellátása teljesen független a lejátszó többi áramkörétől);
- és végül: egy külön +3,3V tápáramkör a Mediatek processzor közvetlen megtáplálására, kiváltva (fizikailag eltávolításra kerül) az alaplap saját, processzort tápláló DC/DC áramkörét (ezt a módosítást semelyik más "tuning" táp nem tudja, amely módosítás nélkül lényegében felesleges a lineáris táp beépítése) - ez is hatással van a HDMI-re is. -
Joshi
titán
+robi-k
A kép és hangminőség egy bizonyos szint fölött örök vitatéma. De azt azért ne magyarázza meg nekem senki, hogy egy ilyen tápcserétől észrevehető lesz a képminőségbeli különbség.
Azt el tudom képzelni, hogy műszerekkel makró kamerákkal észrevehető, de hogy azt vakteszten kiszúrja a delikvens az szinte kizárt. Egyébként vakteszten sokkal durvább különbségeket se vesznek észre. Abba meg bele se menjünk hogy milyen tévén és vagy projektoron nézzük. A hangzás meg egy külön történet, ott még kacifántosabb a dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #10916 üzenetére
Bizonyára sokan a fejükhöz kapnak, amikor azt olvassák, hogy a tuning hatással van a HDMI-n kiadott kép- és hangminőségre. Részemről magától értetődő.
Az tény, hogy nem félmilliós házimozi erősítőkkel, 5-700000 forintos hangdobozszettekkel ajánlott párosítani egy tuningolt OPPO-t, bár az eredeti állapotút sem.
Az átalakítás költségét 250-300000 forintra saccolom. -
robi-k
őstag
Kicsit bonyolultabb az átalakítás (a fotók szándékosan nem mutatnak meg minden részletet), de az alaplap is módosításra kerül (azaz viszlát gyári garancia). Az átalakításnak van kihatása a HDMI-n kiadott kép- és hangminőségre egyarant, de a felhasználók 90% szerintem nem tudná kihasználni, és egyáltalán nem egy olcsó átalakításról van szó.
-
Joshi
titán
válasz
robi-k #10913 üzenetére
Mivel két külön aljzatot kap a lejátszó amihez meg kell faragni a házat, ezért azonnali garivesztés. Habár amennyire te ismered az Oppo lejátszók lelki világát, nem félnék hogy ne tudnád megjavítani ha esetleg valami bibi lenne vele.
Egyébként ennek a táp modnak mennyi a gyakorlati haszna? Nyilván audiofileknek kötelező, de átlagos felhasználás mellett az mennyire hátrány ha gyári állapot marad? Én pl zenére az Oppo DAC-ját használom minőségi RCA kábellel az erősítő felé. Ennek a modnak gondolom nincs hatása a HDMI kimenethez és vagy a DAC-on átalakított hanghoz. Vagy? -
-
robi-k
őstag
Ha valaki minőségi digitális futóművet (transzportot) akar(na) akár a 203/205 OPPO, vagy a CXUHD-ből, akkor sajnos bele kell nyúlni a lejátszóba hardveresen is.
-
Zanik
addikt
Természetesen szabad negatív véleményt megfogalmaznod.
Igazából én tévedtem, mikor úgy gondoltam, hogy egy szakmai újságírónak nem illik - még egy fórumtopikban sem - egy gyártó adott terméke iránt érzett személyes sértettségét a terméket birtokló felhasználó egyéni céljainak észszerűségére kivetíteni. Nem volt jogom kétségbe vonni, hogy magányvéleményed kifejezésrejuttatásakor mindezt természetesen megteheted. Ezért elnézésedet kérem.Ugyanakkor ezek után félelemmel vegyes kíváncsisággal várom, hogy ki lesz a következő botor felhasználó, akinek BD-lejátszós zenehallgatási próbálkozásait egyedi stílusú hozzászólásaiddal a helyes irányba tereled.
-
BBéci
legenda
Elmagyaráztam már, a pocsék szót csak DM-Fan miatt írtam, ő használta azt a jelzőt, én csak ismételgettem.
Az is motivált a véleményem leírásakor, hogy baromira haragszom a Cambridge Audio illetékeseire, amiért a CXU kiváló DAC-ját nem tették bele a CXUHD-ba. Annak valós oka a spórolás volt, olcsósítani akarták a lejátszójukat. Ha lenne benne DAC és XLR kimenet, akkor már a tulajdonosa lennék egynek.
Miért baj az, ha negatív és degradáló a véleményem? Szabad ország, szabad fórumán vagyunk. Nem kell velem egyetérteni, aki akarja, leírja az ellentétes véleményét és továbblépünk.Most vettem észre, hogy óriási hibát követtem el, nem írtam le a lényeget.
A CXUHD CD hangja HDMI-ről kevésbé tetszett, mint az öreg Pioneer lejátszóé optikai kimenetről. Tehát nem csak a DAC a probléma. -
Zanik
addikt
Nem akarom kétségbe vonni sem a tapasztalataidat, sem a szakmai hozzáértésedet (mégha bizonyos dolgokban nem is értek egyet veled), viszont számomra érthetetlen, hogy miközben a cikkeidben képes vagy finoman kritikát megfogalmazni (“pici fémesség, fesületlenség fedezhető fel a CXR200 magas és középtartományában, a basszusai pedig visszafogottabbak az optimálisnál”), addig az itteni hozzászólásaid szükségtelenül negatívak és degradálóak többszázezer forintos, és jó minőségű hardverekkel szemben: “ne várjon hűdejó hangminőséget, ha végre megszólal CD-ről.” vagy “nem lesz nagy pukkanás, amit hallani fog” illetve “Ami a házimozi erősítőkben van, az arra a célra pocsék”.
Ezek a kijelentéseid valahogy nincsenek összhangban a cikkben leírtakkal.
Ahogy a CXUHD digitális jeltovábbításának a szükségtelen leszólása is felhúzta Joshi és DM-Fan szemöldökét. Miért van erre szükség?!
Lehetne sokkal konstruktívabban is ezt:
“Szerintem jobban járnál ha egy dedikált CD lejátszóról küldenéd át az analóg jelet arra az erősítőre” vagy “érdemes volna egy jobb minőségű DAC-ot a CXR200 elé bekötnöd, hogy az végezte a D/A konverziót az erősítő helyett”.
Ezekkel semmi gond nem lenne, mert így nem lennének félreérthető módon már-már becsmérlőek a mondataid.
Sokszor nem tudom eldönteni hogy ez szándékos provokáció a részedről, vagy egész egyszerűen nem érzed azt az élt, amit az olykor lekicsinylő hozzászólásaid tartalmaznak.
Szeretném hinni hogy inkább az utóbbi.
És persze mondhatnád, hogy én ezt csak belemagyarázom. De látva Joshi és DM-fan reakcióit, lám nem vagyok ezzel egyedül, szóval talán mégiscsak van valami igazság benne... -
Gtaati
őstag
Srácok nyugi, értem mindkettőtök mondanivalóját! Bécivel ezt már nagyjából kiveséztük a hazimozi belépő szinten topicba és Lacival is beszéltük, nem véletlenül tartotta meg cxu-t a cxuhd mellett
És az is igaz, hogy nem vagyunk egyforma igényűek, fülűek, pénztárcájúak stb... Van aki megelégszik egy "egyszerűbb, puritánabb" hangú lejátszóval, van aki meg a maximumra, a lehető legjobbra hajt és az is tetszik az ízlésének és nem akarja lejjebb adni.
-
BBéci
legenda
A pocsék szót DM-Fan írásából kölcsönöztem, nem tükrözi a véleményemet.
A linkelt cikket én írtam és kijelentem, hogy a CXR200 az egyik legjobb hangú házimozi erősítő. Viszont jobb a hangja CXU analóg jelével, mint CXUHD-ról HDMI-n érkezővel. Ezt ELACielvtárs is megerősíti, mindkét lejátszó ott van a rendszerében.
Kérlek, ne túlozz, ne ferdíts!
Nem azt írtam, hogy Gtaati rendszere alkalmatlan a normális zenehallgatásra! -
Zanik
addikt
Könyörgöm, egy CXR200 erősítőről beszélünk: [link]
Valahogy nincs földbedöngölve a cikkben a sztereó zenei hangzása.
Szóval kissé túlzásnak érzem, hogy ezek után azt írod itt, ebben a topikban, hogy “ami a házimozi erősítőkben van, az arra a célra pocsék”.
Persze lehet ez a magánvéleményed (szíved joga). De ne akard már félrevezetni Gtaatit (tudom, csak “tapasztalat megosztás”), hogy a 750e Ft-os AVR-je alkalmatlan egy elékötött CXUHD-val a normális zenehallgatásra CD-ről. Mert lehet te nem így értetted a fenti hozzászólást, vagy nem volt szándékodban félreérthetően fogalmazni, de akkor is kb. így volt értelmezhető. És ha jól látom nem voltam ezzel az értelmezéssel egyedül. -
Zanik
addikt
Kritizáltál te már 100e HUF felett kapható BD lejátszókat is, nem egyszer. Szóval szükségtelen magyarázni a korábbi itteni hozzászólásaidat, érthetőek voltak azok. Mert értsd meg, nekem nincs azzal bajom, hogy te azt mondod, jelenleg nincs olyan mindenes lejátszó (talán az Arcam-on kívül), amivel szívesen kiváltanád a mostani dedikált hardvereidet. És hogy neked nem felel meg a CXUHD-ról digitálisan továbbított “hang” egy házimozi erősítőre kötve. Megértem. Neked nem felel meg. De ettől még másnak megfelelhet. Szóval hagyjuk meg mindenkinek a lehetőséget, hogy úgy “csessze el” a CD-lemezek hangját, ahogy az ízlése és a pénztárcája megengedi. Emiatt mondom, hogy ez egy parttalan vita ebben a fórumtopikban, hogy való-e a BD lejátszó egyáltalán “igényes” CD hallgatásra. Valakinek nem, valakinek meg igen. Ennyi.
-
Zanik
addikt
És mi lesz azzal a korábbi gyakran hangoztatott állásfoglalásoddal, hogy mindenre dedikált hardver kell? Zene lejátszására zenelejátszó/médialejátszó vagy CD-lejátszó? Hogy fér ebbe bele, hogy egy blu-ray lemezek lejátszásra való BD-lejátszót sztereó zene lejátszására használj?
-
Gtaati
őstag
válasz
robi-k #10890 üzenetére
Helló!
Hat sajnos ez sem jött össze... Tv kikapcsolva de áram alatt. Erősít, lejátszó bekapcsol, cd be majd automatikusan elindul és nincs jel se hang szóval még mindig valami más lehet a háttérben... Kérek barátomtól majd egy optikai vagy digit coax kábelt és kipróbálom úgy is majd
Ezek után már kicsit bosszant a dolog meg már kíváncsi is vagyok, hogy mi lenne a megoldás
-
BBéci
legenda
Az a tök értelmetlen, amit most írtál.
Szerintem igenis lehet BD-játszóval CD-ket hallgatni, számos olyan készülékkel találkoztam, amelyekkel élvezet volt a sztereó zene. Ezek mindegyikében volt/van DAC. DAC nélküliek is lehetnek egy csúcsminőségű rendszer jelforrásai, de azokhoz, ha fontos a sztereó zene hangminősége, külső átalakító kell, mert a házimozi erősítőkben lévők sajnos messze vannak az audiofil szinttől. Talán a high end processzorokban (McIntosh, Arcam, Anthem) lévők elérik azt a szintet, amit hallani szeretnék, de azokat még használtan sem tudom megfizetni.
Többször elmeséltem, hogy szeretnék venni magamnak egy olyan BD-játszót, ami kiváltja a Dunét és az öreg Pioneer CD-játszót is. Ilyen az Arcam UDP411, az OPPO BDP-105 és a Primare BD32. Valami baráti áron kínált használtra várok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest