Hirdetés
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Tisztázta a Nintendo, hogy lesz-e VRR dokkolva a Switch 2 konzolon
- Computex 2025: érdekesek lettek az Acer hordozható kijelzői
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Szerintem hardverhiba.
Próbáld meg ezekben a topikokban is (ha eddig nem tetted):
-
TaaT
nagyúr
A nem az igazi itt annyit jelentett hogy az 5-10-15. próbálkozásra sikerült belépni a bios-ba vagy hogy elinduljon windows, a "jobb" bios-al akár minden második alkalomra sikerülhetett. De így utólag már világos hogy nem a p67-es csipkészlettel, nem a revízióval (megvan a számla, azon R3 szerepel, a dobozon viszont nincs semmi sem) és nem a bios-al voltak a bajok, valszeg a rossz táp volt az elsődleges hiba oka.
A vga alatt van a cmos clear jumper, a végén már féltem hogy valami a baja lesz a vga-nak a sok ki-be szerelgetéstől.
-
Livius
őstag
Azt még mindig nem értem mit jelent az hogy nem az igazi!
Gyakorlatilag ha bootol a gép, és van kép, sőt képes egy újabb frissítésre, akkor az előző BIOS frissítés megtörtént sikeresen, és mindennek jól kéne mennie. Ha mégsem megy jól, akkor az NEM a BIOS verzió hibája, hanem valami meghibásodásé.
Persze minden frissítés után egy Load Default is kellett volna. Nem tudom hogy volt-e, különben lehet nem rázodik helyre a BIOS konfigja.
-
-
TaaT
nagyúr
Tegnap felraktam a gyári DVD-ről a bios-t (0404, majd kiszúrta a szemem de nem vettem észre a múltkor) Nem lett jobb, így felraktam a 3602-est amire úgy emlékeztem hogy relatíve jól működött. Hát utána se kép se hang szal ennyi, vége.
-
Livius
őstag
válasz
Kékes525 #2939 üzenetére
Neki a P8P67-M kell, amihez ezen az oldalon sincs ugyan úgy szétválasztva rev alapján mint máshol. Elvétve persze van más tipus amihez van szétbontás.
Ha régen az 1002 volt fent neki, akkor vélhetőleg az Asus oldaláról minden BIOS verziónak jónak kell lennie ami 1xxx, és nem 3xxx. És ha már le kell tölteni, az Asus oldaláról kéne, nem egy kitudja milyen megbízhatóságú nyakig reklámokkal megrakott oldalról. Egyébként a leírt rendszer instabilitás inkább úgy néz ki, hogy a kiderített hibás táp miatt adódott, szerintem. Egy igazán elrontott BIOS frissítésnél még F1 nyomásig se kéne eljutni a gépnek. -
Kékes525
félisten
TaaT azt írta, hogy csak a rev 3-hoz van meg az Asus oldalán. Ott én is csak azt találtam. Tegyél fel egy linket az Asusról, ami revision b1.3. Amit én linkeltem az biztosan nem a rev3 mert a revek külön vannak:
Itt megvan az többek között az összes [link] p8p67-es biosz a különböző fajtáihoz, revejihez (12 féle, mind a p8p67 különböző revjeihez).
-
Kékes525
félisten
-
Livius
őstag
Hm.. ez valóban új fejlemény és elég nagy is, akár okozhatott valami gondot. Mindenestre kell egy jó táp, és egy utolsó BIOS flashelés vele, egy olyan BIOS-ra aminek a verzió száma nem 3-al kezdődik.
Az Asus support oldalon a BIOS-Utilities-ben van egy ilyen is: Bios Renamer for USB BIOS Flashback and Crashfree BIOS 2
Ez még hasznos lehet, ha tényleg tudja ezt használni az alaplap.
-
-
Livius
őstag
A visszafelé frissítéssel mindig vannak ilyen nehéségek bőven. Én arra tippelek ezt kéne összeszenvedni valahogy, hogy vissza kerüljön P8P67-M 1701 BIOS. A 3xxx verziószámú BIOS-ok nem véletlen kezdődhetnek 3-assal. A windows-os flashelőben annyira meg nem is bíznék, hogy jól csinálja-e a régi BIOS vissza írását. Valami DOS-ba bootolos és ott parancssorból indítós megoldás kéne, ha egyáltalán még képes a gép bootlni, ha nem akkor marad az ASUS CrashFree BIOS 3.
Egyébként a garival hogy áll a lap?
-
TaaT
nagyúr
A 1002 volt rajta gyárilag, fel lett rakva a 3703. Teljesen rossz lett, na akkor rakjuk vissza az asus oldalról letöltött 1002-est, EZ Flash nem engedte felrakni mert régebbi mint ami fent van. Nagy nehezen sikerült megoldani de azzal sem működött rendesen.
Ezt használtam. [link]
-
Livius
őstag
Az legalább megvan, hogy melyik verzió volt rajta fenn, mikor régebben jó volt? Azt kéne akkor valahogy vissza szenvedni az Asus support oldaláról letöltve. A google-el rákeresve mások is szívnak ebben a P67 szériában azzal, hogy egy bizonyos BIOS verzió felett a B3-nál régebbiekre nincs support. Egyébként azt is írják, hogy ezekat a .ROM fájlokat az EZ flash fel se engedi rakni az ellenőrzése után. Nem tudom mivel flasheltél, de az EZ flashnek elvileg megkellett volna akadályoznia a frissítést.
Az ASUS CrashFree BIOS 3-al USB-ről is lehet vissza írni BIOS-t, de utána kell nézni a manualjaban, hogy pontosan milyen névként kell felrakni a .ROM fájlt a Pendrive-ra, és hogy milyen billentyű gombra kell beindítani a folyamatot.
-
TaaT
nagyúr
Azt jelenti hogy megnyomom a power gombot és nem csinál semmit, ilyenkor táp lekapcs és elindul, de nincs kép és nem reagál, vagy eljut a nyomd meg az F1-et a bioshoz és kifagy. Ha sikerül bejutnom a biosba akkor gyak minden érték hibás, 0V 60000rpm -200C stb... 8giga ramból csak 4-et lát, ellenben minden modult lát külön-külön.
A 3703-as bios már volt fent, azzal sem volt jó.
Meg van az eredeti lemez de nem találtam rajta *.ROM kiterjesztésű fájlt.
-
Livius
őstag
Az hogy instabil a rendszer az pontosabban mit jelent? A BIOS-ban ha bemész ott is előfordulhat pár váratlan esemény, fagyás vagy akármi?
Ha a BIOS-ban nem tapasztalható semmi instabilitás, akkor én neki ugranék egy újabb BIOS falshelésnek. A BIOS-ban az Advanced Mode/Tool menüben megtalálható az ASUS EZ Flash 2. Ezzel egy FAT32-es USB pendrive-ról frissíthető a BIOS, a legbiztonságosabban. A BIOS fájlból (P8P67-M BIOS 3703) meg nyugodtan szedd le a legfrisebbet, B1, B2, B3 verziók BIOS-ai között semmi megkülönböztetés nincs az Asus support oldalán. Sikeres frissítés után egy Load Default mindenképp ajánlott BIOS-ban, és akár egy CMOS clear is a jumperrel.
Egyébként a manual szerint a lap tudja a ASUS CrashFree BIOS 3-at, amihez ha meg van a lap eredeti Driver DVD-je, akkor a régi BIOS vissza írható vele, de akár egy letöltött is Pendrive-ról.
-
-
TaaT
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sajnos az alaplapom B2-es revíziós, tehát az interneten fellelhető B3-as biosok nem jók rá. Legalábbis tegnap fel lett rá rakva az összes interneten fellelhető bios. Az eredeti meg sajnos nem lett lementve.
Szóval ha valakinek van egy P8P67-M Ver1.03 B2 alaplapja érintetlen Bios-al, szívesen venném ha lementené nekem.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #2921 üzenetére
Ok, utána feltettem egy másik linket...
A biztonságos, csak a dokumentum címe volt, számára pedig hogy ezt is kipróbálhatja, mert nem ment neki. Azt nem írta, hogy hogyan próbálkozott.
Azt evidensnek vettem, hogy azzal próbálkozott, amit írtál. Én is többször frissítettem már a biosból. -
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #2917 üzenetére
Igaz.
Easy AMI UEFI BIOS Modding:
Use of the "UEFI BIOS Updater" (UBU)És ez?
Azért látom te se találtál jobbat.
-
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Van egy asus p8p67-m revision b1.3 alaplapom amin bios lett frissítve, utána sajnos nagyon instabil lett a rendszer és minden értéket (feszültség, hőmérséklet, fordulatszám) hibásan jelenít meg. Az eredeti biosról nem készült backub, ugyanazt netről leszedve meg azt írja outdated és nem lehet felrakni. Mi lenne a megoldás?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van egy ASUS P8H61-M LE/USB3-as alaplapom, amire feltettem a legfrissebb 4601-es BIOS-t, de azóta nagyon instabil, lassú a gépem, nagyon nehezen tudok bármit is telepiteni win 8.1 alatt, nehezen indulnak a programok, stb. Szeretném visszatenni a régebbi BIOS-t, csak nem engedi EZ Flash alatt, az ASUS Update Utility pedig még tübb mint fél óra után sem kapcsolódott az ASUS veboldalához, gondolom ez is a BIOS miatt van. Próbáltam Win 7-el is, de úgy sem javult a helyzet. Találtam a neten downgrade leirásokat, de nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes használni, mert van ahol a hozzászólásokban valakinek nem működik. Mit tanácsoltok, milyen módszerrel tudnám a régi BIOS-t visszatenni. Előre is köszönöm a segitséget. -
bela85
aktív tag
válasz
Doky586 #2912 üzenetére
Enter password: X
Enter Password: X
Enter password: XFailer!
F2 resumeEgyébként sikerült megoldanom.. frissítettem BIOS-t windowsból, és utánaolvastam, hogy mi lehet annak a gyári jelszava.
Ha esetleg valakinek hasznos információ lehet,
Bios verzió: 222 Date: 01/22/10 lett és ehhez az OBA92LDA lett a gyári jelszó. -
-
bela85
aktív tag
válasz
mr_ricsi #2908 üzenetére
Köszönöm.. ennél egyszerűbb megoldásra gondoltam. Amúgy meg nem lopott készülék, mivel saját, csak elfelejtettem a bios jelszót. Win8-at használtam, és most kéne újratelepítsem, de hdd-ről bootol alapból.. mivel anno így állítottam be.. és ugyebár BIOS-ba be kéne állítani hogy dvd-ről bootoljon. Ehhez meg jelszó kell.
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Adott egy laptop.. pontos típusát sajnos nem tudom... a hátulján ez van. Asus Pro5Din, de sajnos elfelejtettem a BIOS jelszót. Szétszedtem a lapost.. kivettem az alaplapi elemet, beépített elem van benne, csatlakozóval. lehúztam a csatit, vártam több mint 5 percet, visszatettem ,de ugyanúgy kéri a jelszót. (írja, hogy megváltozott a dátum idő valamint írja hogy F1 load default settings, vagy F2 setup.) bármint nyomok, Enter Password.
Így nem tudom újratenni a gépet, mivel nem tudom beállítani miről bootoljon. A Windowsba belép a gép, win8.1 van rajta, próbáltam cmospwd progit, de nem tudja futtatni az ioperm-et.
Esetleg valakinek ötlete hogy tudnám lenullázni a bios jelszót, vagy megfejteni?Köszönöm előre is.
-
ZeN973
tag
Sziasztok.
Segítség kellene!
Samsung Series 9 NP900X3C nél elfelejtődött a bios jelszó!
Hogy tudom azt vissza állítani? -
-
-
LámaZ
addikt
válasz
quailstorm #2900 üzenetére
Köszi, hogy benéztél, de ezt tudtam én is, mármint, hogy a boot sorrendet kellene módosítani, de nem látok rá lehetőséget.
Apropó: nem tudsz olyan alkalmazást, amellyel BIOS-okat lehet manipulálni?
Valamilyen Assembly programozói készlet lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Gyúrósok ide!
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Eredeti játékok OFF topik
- Facebook és Messenger
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest