Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2051) dj.gabessz

dj.gabessz
(lelkes újonc)

Köszi szépen Livius ! megoldottam a problémát nagyon segítőkész srácról van szó
videó és szöveg segítségével gyerekjáték volt számomra orvosolni a problémámat csak ajánlani tudom! :R

(#2052) gabesz.1986

gabesz.1986
(lelkes újonc)

Sziasztok!
1600as ramom 1333on megy és a biosba nem is tudok 1600at állítani a ramos topikban azt tanácsolták frissítsek biost (F3 van most) leszedtem a gigabyte honlapjáról az F11et (egy exe fájl). Az a kérdésem mit csináljak vele másoljam egy pendrive-ra és bootoljak arról?

Alaplap: Gigabyte GA-P55UD3
Proci: Intel Core i5-750 2.66 GHz
Ram: CSX 2048 Mb DDR3 1600 MHz Dual kit

(#2053) Livius válasza gabesz.1986 (#2052) üzenetére

Livius
(fanatikus tag)

A lapod Manual-jában a BIOS Update Utilities résznél levan írva hogy kell Q-Flash Utility-el vagy windows-ban @BIOS Utility-vel frissíteni. Én azt ajánlom hogy a Q-Flash Utility-val próbáld, mert az a windowson kívűl csinálja meg, és az biztonságosabb. De ha már exe-ben is letudod szedni akkor az lehet csak simán egy futtatható, és tovább tovább gombokra elintézi a frissítést.

Intel DX38BT, Intel Q9300, 4GB DDR3 1333Mhz Corsair XMS3 RAM, nVIDIA GeForce GTX 280, Corsair Force F80 SSD

(#2054) gabesz.1986 válasza Livius (#2053) üzenetére

gabesz.1986
(lelkes újonc)

Ok kösz az infót megnézem!

(#2055) djrobaa

djrobaa
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Egy IBM Pro300a-afp 3.2 laphoz keresek bios frissitést. Valamiért nem akarja megformázni a winyót az Xp telepitő. Maxtor 60GB-os van benne. 55%-nál kiirja, hogy a lemez sérült, de semmi baja, mert egy másik gépben simán települ, és a Maxtor Powermax progi is hibátlannak irja. Ez egy IBM Netvista 6339-bfg gép.

Köszi előre is.

I Love Progressive....

(#2056) Tiger.huhhhh válasza djrobaa (#2055) üzenetére

Tiger.huhhhh
(senior tag)

[link]
Itt próbáld meg feltenni a problémád, írd le, milyen géped van (memória, táp, alaplap, stb) és azt is írd le, hogy eddig mit próbáltál cserélni-kiszűrni..
A bios frissítés helyett nekem a bios retes és a memóriák ellenőrzése lenne az első gondolatom :U

A tudás kezdete a nem tudás tudása.

(#2057) pubos

pubos
(lelkes újonc)

sziasztok
maxdata pro 650t valaki nem tudja honnan tudnák biost letölteni hozzá?
köszi

(#2058) Solesz84

Solesz84
(újonc)

Sziasztok.Mióta megvettem a gépet kb 3éve azóta vettem bele 1 másik procit Quad core q8400-at (2éve) és 1 másik videokártyát hd 5750-et (1éve).Szerintetek kellene frissítenem a BIOS-t? Alaplapom Gigabyte GA-EP31-DS3L (rev. 2.0) jelenlegi BIOS verzió FC Rendszer BIOS dátuma 09/16/08, Video BIOS dátuma 01/18/10.A Gigabyte honlapján ez az újabb BIOS: FDc 22/05/2009 Beta.
Szerintetek próbálkozzak meg ezzel a frissítéssel?A gép jól működik meg minden csak azért kérdem h ajánlott-e frissíteni?
Előre is köszi a segítséget!

(#2059) Tiger.huhhhh válasza Solesz84 (#2058) üzenetére

Tiger.huhhhh
(senior tag)

Ha minden működik és nem akarsz fejleszteni, akkor hagyd. Felesleges veszély forrás a frissítés. Nem lesz se jobb, se gyorsabb tőle a géped. A gyártó honlapján amúgy megnézheted, milyen válltozásokat tartalmaznak az azóta kiadott frissítések. Ha nincs bennük számodra érdemleges, akkor felejtős.

A tudás kezdete a nem tudás tudása.

(#2060) pubos

pubos
(lelkes újonc)

Meglett a bios viszont ezt írja ki friss előtt.
ez mért van mit tudok csinálni?

[link]

(#2061) Solesz84 válasza Tiger.huhhhh (#2059) üzenetére

Solesz84
(újonc)

Okés köszi akkor inkább hagyom.

(#2062) Livius válasza pubos (#2060) üzenetére

Livius
(fanatikus tag)

Igazából a windowson belűl nem fogja engedni a frissítést. Bekéne bootolni DOS-ra flopppyról vagy pl bootolható win98 CD-ről és ott elindítani.

Intel DX38BT, Intel Q9300, 4GB DDR3 1333Mhz Corsair XMS3 RAM, nVIDIA GeForce GTX 280, Corsair Force F80 SSD

(#2063) pubos válasza Livius (#2062) üzenetére

pubos
(lelkes újonc)

szia
floppy-ról próbáltam és ott írja ki ezt.
már több verzióba próbáltam indító lemezt csinálni de mindegyiknél ez a hiba.
ráadásul két egyforma gép és egyiket sem sikerül.

(#2064) tibi_hun84

tibi_hun84
(újonc)

Szia!

Nekem is most ilyen problémám lett a biossal. Neked sikerült orvosolni a dolgot? Ha igen segítenél benne?

Köszi,Tibi

(#2065) pubos válasza tibi_hun84 (#2064) üzenetére

pubos
(lelkes újonc)

szia ha tőlem kérded nekem sikerült.
de csak ezzel.MS-DOS 3.3
innen letöltheted.
[link]

(#2066) LagerMaister

LagerMaister
(lelkes újonc)

Helló. Még igen csak kezdő vagyok ebben a témában, sosem volt részem még BIOS frissítésben, valaki segítene nekem, hogy honnan, és mit kell letöltenem hogy frissítsem az alaplapom biosat? ALAPLAP:Gigabyte GA-P31-ES3G. Melyik módszer lenne a legjobb a frissítéshez? Előre nagy köszönet.

Gigabyte GA-P31-ES3G<<<Intel Pentium DualCore E5200_3Ghz<<<Kingmax 2x2Gb DDR2<<<Ati Radeon HD5670 1Gb/DDr5<<<Samsung F3 1Tb<<<Delux 500W<<<Acer P223W 22"<<<Genius SW 5.1 5005 HOME THEATER

(#2067) Rendeske

Rendeske
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A BIOS-t szeretném frissíteni mert a közeljövőben szeretnék új DDR3-as RAM-kat venni a gépembe és úgy látom a gyártó honlapján hogy az újabb BIOS-ok pont a memoria problémákat orvosolják...

[link]

Szóval még sohasem frissítettem BIOS-t és kérnék tőletek egy jó szájbarágós leírást hogy hogyan csináljam.

Az F5-ös BIOS-t szeretném föl rakni! van egy 16GB pendrive-om, plus Verbatim cd-im...

A segítséget előre is köszönöm!

Szép napot!

Core 2 Duo E7400,Gigabyte GA-EP45C-DS3,KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT,ATI Radeon Sapphire HD 4870 Toxic,SAMSUNG(1 TB, 7200 RPM, SATA-II),WD3200KS,Creative SB X-Fi XtremeGamer,LG W2600 [26" LCD] TV: Panasonic TX-P42G20E

(#2068) sasaera

sasaera
(újonc)

Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem BIOS frissítéssel kapcsolatban.
Alaplap: ASUS M2V-TVM
Pendrive-ról próbáltam frissíteni, mivel Floppy meghajtó nincs a gépben.
Az USB-ből készítettem 1 boot-olható lemezt, a jelenlegi BIOS (AMI v.02.58) fel is ismeri, elindul az AFUDOS, majd újraindítást kér a gép.
Restart után nyomok 1 ALT+F2-őt, majd az EZ-FLASH keresi a floppy és cd meghajtót sikertelenül....
Tudna valaki segíteni ezzel a problémával kapcsolatban, mert pár napon belül vizsgázok és szükségem lenne az asztali pc-re.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdv! sasaera

"Tiësto is the best of the best!"

(#2069) beefjeez

beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy ASrock AM2NF3 VSTA lapom, és új bios kell neki.
Hogy álljak neki?
A floppy lemezt nem lehet elkerülni?

|| bífdzsíz. || Vodafone 858 blog. http://tinyurl.com/646f7eb ||

(#2070) sz.j válasza Rendeske (#2067) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Szia!

Látom giga lapod van, bár nem olyan mind amire a leírást készítettem, de ha összeveted a lapod manuáljában írtakkal, szerintem sok eltérés nem lehet.
BIOS frissítés Pendrive-ról
De csak akkor frissítsd a biost ha biztos vagy a dolgodban!

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#2071) Rendeske válasza sz.j (#2070) üzenetére

Rendeske
(kvázi-tag)

Szia!

Jó leírás köszi!

Közben meg ez történt:[link]

Én úgy csináltam mint ahogy 04ahgy írta! SZinte ugyan így.

Core 2 Duo E7400,Gigabyte GA-EP45C-DS3,KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT,ATI Radeon Sapphire HD 4870 Toxic,SAMSUNG(1 TB, 7200 RPM, SATA-II),WD3200KS,Creative SB X-Fi XtremeGamer,LG W2600 [26" LCD] TV: Panasonic TX-P42G20E

(#2072) Teodor52

Teodor52
(tag)

Sziasztok!

Bios-t szeretnék frissíteni Gigabyte GA-MA 790XT UD4P alaplapra,de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki!Igazából azért lenne szükségem a frissítésre, mert a jelenlegi( AMD PhenomII X2 545 3GHz)procit lecserélném egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition-re, illetve egy ASUS Radeon hd 4850 512MB Ram videokártyát cserélnék GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 PCIE-re.

Tudnátok segíteni?

(#2073) LagerMaister

LagerMaister
(lelkes újonc)

Sziasztok, hülye kérdés, de hogyan lehet downgradelni a biost? Elég ha csak egyszerűen vissza felteszem a régi elmentett bios filet, és ugyan az a menet mint az updatenel? Alaplap tipusa GigaByte GA-P31-ES3G.

Gigabyte GA-P31-ES3G<<<Intel Pentium DualCore E5200_3Ghz<<<Kingmax 2x2Gb DDR2<<<Ati Radeon HD5670 1Gb/DDr5<<<Samsung F3 1Tb<<<Delux 500W<<<Acer P223W 22"<<<Genius SW 5.1 5005 HOME THEATER

(#2074) nanus válasza Teodor52 (#2072) üzenetére

nanus
(fanatikus tag)

[link]

[link]

Egyszerű és nagyszerű....progim letölt -telepit.....-bios letölt .... progi indit azt go.

[ Szerkesztve ]

Érdi családi ház sürgősen eladó 12.500.000ft.irányár .......Lego-Bionicle 12db 3999ft

(#2075) atti1848

atti1848
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Van egy Gigabyte 8pe800-s alaplapom.Tettem bele egy 2.8 Ghz-s inteles Northwood magos CPU-t és ebből csak 1.8-at ismer fel.

F8-s BIOS van rajta,de F9-s kellene rá.

Sosem frissítettem bios-t csak windows alól programmal.
Segítsetek,hogyan tudnám megcsinálni.Előre köszönöm. :R :R :R

Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#2076) Win6Gyury

Win6Gyury
(újonc)

Sziasztok
Ojan gondom van hogy van 1 P4Xp-X alaplapom ami nem mai darab Nos mint kontár belenyultam a BIOSba több kevesebb sikerrel.Aztán találtam 'kézikönyvet hozzá.Kérdésem az lenne hogy Bios restart után ha ugy állitom be a BIOSt ahogy ott van az jo e lessz?

(#2077) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Üdvözletem!

Van egy Asrock N68C-S UCC alaplapom 1.4 biossal.
Szerettem volna a legegyszerübb modon frissiteni a biosát,
Igy megprobáltam az instant flash funkcioval felfissiteni,de nem engedi azt irja ,ki,hogy a fent lévő a legujjabb verzió
Tudom,hogy legalább 3 újabb kiadás volt már ,és mégsem engedi frissiteni.
Probálkozzak más modszerrel felrakni a 1.6 vertioját vagy ne is erőltessem a dolgot?

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#2078) lucky123

lucky123
(újonc)

sziasztok.
Nekem egy compaq evo d510-es atik gépem van.F1el idul és azt mondták,hogy biosz frissítés kelene neki.Lehet ilyen öreg gépen ezttenni?Én nem értek semmit hozzá ezértkérdezem.Köszi Gyula

(#2079) Fényhozó

Fényhozó
(tag)

Üdv!

Szerintetek egy Intel DP35DP lapon, ha vissza szeretném tenni a régebbi biost, az jelenthet valami gondot?

Előre is köszönöm.

Üdv :R

"A győzelem kulcsa a merészség és az újítás." Konfucius

(#2080) Darth Raven

Darth Raven
(újonc)

Üdv !
Érdekelne hogy mi van olyankor ha egy Abit IB9-es deszkán próbáltam egy BIOS Flash-t (mert ugye floppy meghajtó nélkül nem szeretne winfost telepíteni mert ugye azon kellene megadni neki a sata drivereket....) aminek az lett az eredménye hogy win továbbra sem települ, de legalább sűrű lett a kékhalál ami szerintem nem van jó :) Ha visszarakom a régi BIOS-t és pendriveról telepítek megy minden rendesen.
Viszont érdekesség hogy a linux meg bootolás közben egy pillanatra kidob egy ilyet hogy Extremely broken Bios detected ami ugye jót már nem jelenthet... Kezdek már kopaszodni ettől a géptől...

Primarch-Progenitor, to your glory and the glory of him on earth!

(#2081) ne_nezze válasza Darth Raven (#2080) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

frissítés után volt Clear CMOS, Load Setup Default majd reboot? beállítottál mindent újra rendesen a fenti három művelet után?

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#2082) Darth Raven

Darth Raven
(újonc)

Igen.... Viszont eltűnt egy két beállítás a biosból. Ne kérdezd hogy pontosan melyek mert ezt kb egy éve próbáltam viszont most vettem észre hogy van ilyen topik :)

(#2083) ne_nezze válasza Darth Raven (#2082) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az a driver amit floppyról szeretne a win megenni az melyik? ahci? anélkül is próbáltad telepíteni ha IDE módra állítod át a hdd vezérlőt?

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#2084) Darth Raven válasza ne_nezze (#2083) üzenetére

Darth Raven
(újonc)

Igen az. De ha nem adom neki akkor egyáltalán nem is lát merevlemezt...

(#2085) krasds

krasds
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem. Asus P4PE X-TE alaplapom van 1005-os BIOSszal. Frissiteni szeretnem a BIOSt mert a CPU amit most beletennek az csak 1008-tol tamogatott. Asus EZ FLASH (nem 2-es) - el szeretnem csak egy gondom van. Mindenhol azt irjak hogy a letoltott fajlokat mentsem ra floppyra es aztan onnan inditsam a frissitest, de az a abaj hogy nincs Floppy meghajtom. Nem lehet ezt valahogy megoldnai USB kulcsrol, vagy esetleg CDrol?

(#2086) _Oscar

_Oscar
(tag)

Van egy Intel DQ35JO lapom. Tegnap Biost frissítettem rajta. Azóta nem bootol. Kizárólag recovery módban hajlandó indulni, de változatlanul nem bootol. Mi lehet a megoldás?

Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még '97-ben... Keddig nem leszek itthon. Ha valami kell a cucaimból telefonon keress.

(#2087) Tidus válasza krasds (#2085) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Igy csináld.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#2088) Black-core

Black-core
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Valaki eltudná nekem mondani hogy cd-ről hogyan lehetne biost frissíteni? Dell optiplex gx240-es gép. Sajna flopy-m nincs. Segítsetek pls! :R :R

Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk afelett, amik lettünk

(#2089) petakpa1

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos bios frissítés után elszállt a lapom:(

Asus F1A75-M PRO lap volt. Ennek a biosában van egy EZ Flash nevű rész ott csináltam. Simán végigment a folyamat, ki is írta hogy sikeres, és újraindul. Na ezt köveően se kép se hang:O:O:O

Kellene valaki, aki megnézi!

Vagy próbáljam meg visszavinni, ahol vettem? Az csak egy webshop sajnos, meg a bios frissítéssel össefüggő hibák amúgy sem garisak. Pár ezer forintot nyilván kifizetnék a javításért. Help please!!!

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#2090) GeryFlash

GeryFlash
(fanatikus tag)

Nagyon fontos, légyszi segítsetek!
Gigabyte GA-K8RS482M ez az alaplapom, és ebbe szeretnék berakni egy amd 3800x2-t.... Na már most a gépemben egy 3000+-os van, és ma haverral a megvett 3800+-t be akartuk rakni.... Lekaptuk a hűtőt, és a procit kicseréltük.... Ezek után, vissza a hűtő és indtanánk, de a gép nem adott képet, a legfurább, hogy semmilyen pityegés nem volt, se sípolás... A VGA-nak és a ramnak semmi baja, tuti a proci volt a ludas.... Erre fogtuk, és vissza a 3000+, de ez is szarakodott, elindult a gép, hűtő felpörög, de a pityegés elmaradt... Végülis 5-ik indításra ment a 3000+-szal, aztán felbátorodva visszaraktuk a 3800+-t, természetesen semmi, és a 3000+-szal is szenvedtünk, a 6-ig indításra adott képet és itt már indításkor pityegett az alaplap... Biosz frissítés kéne? Vagy a 3800+t is százszor próbálgatni? Esetleg többet kéne várni (mi kábé 20-30 mp fekete kép után lőttük ki a gépet)....Vagy ebbe a lapba nem is jó ez a proci (939-es elvileg mind2)? És ha bioszfrsiíítés kell, akkor honnan tudom letölteni ehhez a laphoz a frissítést, és windowson belül lehet vagy csal flashdriveról bootolva?
Nagyon köszi

Akik odaírják a hirdetéseikhez, hogy okoskodó kommentet nem kér, azoknak a 98%-a bolti ár felett szeretné elpasszolni a cuccosát.... Persze Te abban a 2%-ban vagy:)

(#2091) EkibiT

EkibiT
(újonc)

Szevasztok.

a segítségeteket kérném. a problémám a következő.: van egy Msi GX620 laposom és Bios lett rajta frissítve, na most azóta olyan baja van hogy lefagy amikor be bootolna a gép. az msi felirat bejön a bioszba be tudok lépni de utána semmi. annyit ír ha kinyomom a kezdő képet hogy Checking NVRAM....

és nincs tovább..

gondolkodtam olyanon hogy lehet e olyat csinálni hogy külső gépről biosz frissíteni vagy valami ilyen megoldás létezik e...?!

remélem valami guru tud valami okosat mondani mert a szervízbe azt mondták hogy videokártya baj, cserélni kell, aztán volt olyan verzió hogy alaplap csere...

szóval előre is köszönöm ha valaki tud nekem segíteni, telefonon is zaklathattok!!!

SEGÍTSÉÉÉGG!!! :O :O :O :O

(#2092) Atipapa

Atipapa
(lelkes újonc)

Sajnos nem tudok segíteni , de nekem is volt már ilyen problémám , én szervizbe vittem a gépet .

(#2093) EkibiT válasza Atipapa (#2092) üzenetére

EkibiT
(újonc)

és mit csináltak neked a szervizbe a gépeddel?

[ Szerkesztve ]

(#2094) EkibiT válasza EkibiT (#2091) üzenetére

EkibiT
(újonc)

lemaradt hogy NAGYON FONTOS nekem ez a gép!!! fontos és sürgős!!! munka eszköz... hajlandó vagyok fizetni is érte!! csak valaki segítsen

[ Szerkesztve ]

(#2095) Xanderas

Xanderas
(újonc)

Hali.
Van egy Abit GD8 Pro alaplapom amin processzort cseréltem (ilyet tettem bele).
Bekapcsoláskor csak F1 el indul el a rendszer és azt írja ki hogy a HT technológia enabled.
Na de ez egy HT-s proci.
Gondolom valamit állítani akar vagy biost kellene frissítenem?
Elakadtam ha van valakinek ötlete kérem help

(#2096) akoska23

akoska23
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Valaki le tudná nekem írni nagyon nagyon szájbarágósan az adatlapomon megtalálható alaplapom bios frissítésének menetét? Sajna code5 el leál telepítés közben utána olvastam frissítés megoldaná a problémát de nem merek belekezdeni viszont újra kellene raknom a wint.... :W :R

Rendkívül türelmes tudok lenni, feltéve, ha a végén elérem, amit akarok.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.