- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan odacsapna készülő AI gyorsítóival a Meta
- HDD probléma (nem adatmentés)
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Van két lapom is, amik kísértetiesen BIOS hibásnak tűnnek:
- ha rájuk adom a kakaót, szépen bekapcsolnak, pörögnek a ventik, egyik csip sem tűnik melegebbnek az üzemi hőfoknál, alapos szemle után is épnek tűnik mindegyik alkatrész, nem érte őket semmilyen baleset, mégsem bootolnak.
Az egyik lap egy ECS K7VTA3 ver. 5
A másik egy Asus K8N-E ultra.
Mindkét cuccban PLLC bios csip van, így gondoltam megflashelem őket egy működő PLLC-s lapban (Asus A8N-E)
Fogtam először az elsőt, szedtem hozzá gyári biost és hozzá való Award falshert, csináltam neki indítólemezt, amiről bebootoltam, utána hotswap, és hajrá. Az awdflash beolvassa a fájt, majd villog a Please wait, és ennyi. (ez a ECS lap biosával).
A K8N-E Ultra biosát(AMI) is hotswappal, hozzá töltött biossal, flasherrel próbáltam hasonló módszerrel, de itt is hibaüzenetbe futottam: az afudos.exe (a falsher amit az asus ad) valami hibát észlelt, és nem hajlandó a flashelést megcsinálni.
Nem tudnátok segíteni, hogy hogyan és miként tudnám mégiscsak megflashelni hotswappal a cuccokat? Így legalább a BIOS-t kizárhatnám.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest