- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliga69
tag
Ha lesz egy kis időm csinálok neked egy folyamatábrát az elképzelésemről, hogy hogy működik a szervizelés
Aminek igazából a lényege, ha sikertelen a javítás nem kérek pénzt (a részleges siker ekvivalens a sikertelennel), ha sikeres akkor fizet. Ha sikertelen esetén fizet, az a bevizsgálási díj vagy lehúzás, tehát a jobbik usecase-t feltételezem.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
bitfarago #8568 üzenetére
Engem ma reggel hívott fel egy srác,érdeklődött javítás felől és tök normálisan elmodntam neki az árakat.Erre felháborodott,hogy már nem is tudom a helység nevét ahol 6000ért golyóznak...Mondtam akkor vigye oda bátran..
Éésss belekezdett....hogy 5 xboxból neki 1et megcsináltak..hát kiröhögtem,én adnám vissza a vállalkozóim ha ilyen aránnyal javítanék.
Azért megkérdeztem milyen gépről lenne szó..Albacomp...megköszöntem neki az érdeklődését és letettük a telefont.Van itt Tb-n egy manuska,hozza a gépeket állandóan chip cserére...Minden egyes gép ripityára van melengetve,levan ültetve de lövésem sincs hogyan sikerül neki...jah meg egy tonna folyatószer van rajta plusz csomagmzsepi.... :-)
Múltkor visszahozott egy gépet,hogy meghalt chipcserével 2hét után hááát szarrá volt melengetve nem bírtam leszedni mert nem volt alatta golyó már :-) de pengetett a hülyeségéért xD -
gliga69
tag
Szerintem mind a kettővel.
Ha olcsón dolgozol számlásan, és tényleg jól akkor hülye vagy, vagy olyan kőgazdag hogy nem tudsz mit csinálni a pénzeddel, max havonta forgatod vasvillával hogy be ne penészedjen az alja.
És ha tényleg 4kért javítottál macet az éves 200 vaio mellett, akkor egy nagy vöröskeresztes pólót kéne felvenned, vagy ingyen dolgozni a továbbiakban, mivel úgy is csak passzióból megy, a fent említett penészedés miatt.
Egyébként annó ez egyik barátom azt mondta hogy "amit lealkudnak tőled azt gyakorlatilag a gyereked elől veszed el" -
f27
senior tag
válasz
Benji77 #8593 üzenetére
Kb
annyi sem.
Bar az igazat megvalva a noti sem lett jo
Sajna csak anyira tudtam megjavitani hogy ment 20 percig azt kikapcsolt utanna 5 perc pihi es ment ujra.
Hiaba mostam ki sok volt az oxidacio porlatt alkatreszek nem is szenvedtem vele tovabb kifizettettem az ultrahangos mosas arat azt sanyi -
beeper129
csendes tag
Sziasztok,
ki tudna valaki segíteni 1-2 db RT8206B-vel és 1-2 db RT8209B-vel?
Nem értem mért nem lehet ilyen vackokat ebben az országban beszerezni. -
bitfarago
csendes tag
Csak egy story röviden.
Asus K50Ab került hozzám, persze előtte volt szervizben szegeden, egyszer újragolyózták 25k-ért.
Ment 2 hónapot. Mikor a gazdája visszavitte, közölték vele nem javítható csak alaplap cserével... pedig előtte is ők csinálták. Közben a tulaj elhozta hozzám. Az alaplapcserét csak megerősíteni tudtam, mert hogy "és ilyent tényleg nem látni minden nap:" A gépet nem szedték szét, csak a fedelet vették le, és a proci hűtőt.
Benne volt ram, proci, szalagkábelek, wifi, DVD, bill, és minden kábel a helyén.A legdurvább, hogy nyakon öntötték fogyasztószerrel és úgy adtak neki kb 300 fokot. Minden megégett és használhatatlan lett. Mindent cserélnem kellett, a kijelző kábele csatlakozóval együtt jött le, mert összefolyt a műanyag. ebből ítéltem, hogy nem 240-250fok volt.
A processzort alig bírtam kiszedni, mert beleolvadt a műanyagba.Egy a lényeg, ez elvileg egy hivatalos szerviz volt, nem is ez a lényeg hanem hogy sokan hozzányúlnak mert láttak egy youtube videót
-
-
mobileman
senior tag
Újabb gyöngyszemet találtam... [link]
-
mobileman
senior tag
Kicsit off, nincs valakinek véletlenül egy Macbook Pro A1211 alaplap- ja, ami működőképes is?
-
Benji77
aktív tag
ERSA Digital 2000A indukciós páka?
-
Bournetti
csendes tag
Mi a véleményetek egy indukciós vagy egy infra előmelegitőről?
Indukciós generál valamilyen feszültséget a nyákba, ami tönkretehet ezt azt?
Az infra előmelegtő, szerintetek átmelegti rendesen a nyák másik oldalát is? -
Kocska89
tag
Csak pusztán kíváncsiságból , ezek: [link]
A csövek vajon használhatóak alsó fűtésnek? Ahogy megláttam őket egyből ez ugrott be. 230V 800W /db állítólag 300 euró darabja.
-
-
bitfarago
csendes tag
Éppen most láttam a vaterán egy újabb Józsi bácsis hirdetést.
1 hó gart vállal, cserélni nem cserél semmit mert nem éri meg, csak melegít, mindezt 8-ért.
Elég szomorú.....Egyébként a napokba érkezett hozzám egy dv6-os, se kép se hang...
Szétszedés után egyértelmű volt, hogy sütögették, rákérdeztem és mondták hogy fél órára 350fokon sütötték.
Sajnos épp alkatrésze nem maradt, így kénytelen voltam visszaadni a gazdának -
fero02
nagyúr
válasz
gliga69 #8533 üzenetére
De miért kell ilyen gyökér dologgal "terhelni" ezeket az amúgy is gyenge hw-eket...
Router: már mondtam is a srácnak, hogy ha megint beszarik és visszajön chip cserére, akkor megcsináljuk a bios flast is, addig meg éljen ezzel együtt.
Ma fogom vissza adni a gépet neki, csak gondoltam megkérdezem itt is, hátha van valakinek valami okossága.
-
gliga69
tag
vannak gépek, amik bios jelszó checksumhoz használnak hw azonosítókat, pl vga id, nb, sb id. Amikor elkezdett lerohadni az ic, behülyítette a jelszóért felelős területet. Írjál rá egy biost, külső égetővel (ha os alól teszed a jelszó marad!) és megszűnik a problémád. Asusoknál tipikusan szokott lenni ez a probléma.
-
Tamás9x
őstag
Nincs valakinek elfekvőbe egy asus X50DAD alaplapja? Megkínálták egy kis sütővel, GPU csere után működött fél óráig majd elfüstölt 2 vezérlőt is
beazonosíthatatlanul.
-
fero02
nagyúr
Srácok!
Nemrégen hoztak hozzám egy Asus X5EA lapot, hogy nem csinál semmit. ATI chipsetes a lelkem. Kapott egy reflow-ot (géppel természetesen, nem barbár főlégfúvós módszerrel). Azóta megy is szépen, de a BIOS azóta jelszót kér (eddig nem kért). Szokásos F1 (kihagyás), F2 (belépés) után kéri a kódot, amire ütök 3 entert, így "elrontom", majd ismét F2-őt kér, továbblép és tölti az OS-t.
Tudtok ehhez valami "master" jelszót? Vagy csak a chip ki, újraflash út járható?
Köszi a segítséget!
Üdv!
-
f27
senior tag
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #8521 üzenetére
Azert en hozza teszem hogy 23 eve muszereszkent butykolok,20 eve 3000w sinus erositoket terveztem epitettem meg majd koncerteket adtam veluk.
Mar epitettem 2 forraszto allomast es igaz az elso nevetseges volt de a masodik mart profi vezerlokkel dolgozott illetve a mai napig dolgoznak vele szombathelyen!
En nem agyilag vagyok zokni,csak idohianyaban szenvedek.
Es nem az elektronikai kerdes a problema nekem hanem bevallom kb semmit nem ertek a program irasahoz.Vagyos megepitek en barmilyen bonyolult elektronikat csak programozni nekeljen melle semmit
Ami meg nekem kell program a forraszto allomashoz,nemfogja megirni nekem a programot 1 napalatt de egy honap alatt sem.
Ugyanis beszeltem egy emberkevel aki ezzel foglalkozik,es azt monta az igenyeimnek megfelelo progi min 2 het irasa lenne.
Nem egy 20 perc alatt megirhato forrasztopaka tartalomrol beszelunk ugye.
De ezt nemkell itt senkinek vazlatolni,hijszen legtobunknek van forraszto allomasa tudjuk hogy a programon mulik minden,az elektronika csak veghezviszi a feladatot. -
gliga69
tag
-
Hunter2
addikt
válasz
Tamás9x #8517 üzenetére
konkrétan az acer-emachines-packard bell.gateway egy cég. Így lehetséges hogy kompatibilisek a lapok, konkrétan mindegyik La-5911P csak a vga más mindegyiken, meg persze az indító képernyő.
Eprom íróm nincs sajna de annyira nem is érdekel a probléma hogy hardveresen nyúljak hozzá.
Ha lenne hozzá szoftver átmoddolnám a biost, de ha nincs akkor marad így. Kis szépséghiba de így is meg fogják venni. -
Tamás9x
őstag
Huhh
Maga a vezérlő egy célhardver, amin egy PID algoritmus fut. Egy hozzáértő azt épít belőle amit akar, legdurvább esetben egy kicsit kábelezni kell, és adni egy nagyobb eepromot neki
Kérj meg egy középiskolást, olyan vezérlőt összedob neked egy hétvége alatt, hogy csak nézel
(Én is egy 16 évestől tanulok per pill, tananyagban van az MSP-Arduino technika órán jobb helyeken)Hunter2: Van a közeledben eeprom író? Megrendelésre készíthette az Acer, így hardveresen tökéletesen megegyezik azzal a lappal ami helyére került.
ACER-eMaschine-PB -
Hunter2
addikt
-
gliga69
tag
vagy ha megvan a rossz alaplap rakd át a flash-t vagy flasheket
-
Hunter2
addikt
létezik valami szoftver amivel lehet moddolni acer/packard bell/emachines biost?
Egy packard bell-be került egy emachines alaplap és kicsit hülyén néz ki mikor indul. Meg kellene változtatni legalább a kezdő képernyőt. -
-
bitfarago
csendes tag
igen pic-et írtam. Túl sok vezérlés nem kellett hozzá, a kijelző pedig egy nyomtatóból bontott 2*16 soros grafikus LCD.
Egyébként a cég küld szívesen próbadarabokat, akár 5db-ot is, pláne saját egyedi fejlesztésekhez. Érdemes felvenni velük a kapcsolatot.
Én a TI-től rendeltem-kaptam ingyen 5db PCM2902-es IC-t mikor USB-s hangkártyát építettem.
Szóval érdemes megpróbálni. -
f27
senior tag
Szerintem kov het utan igy is itt lesz.
Mas kerdes....
vettem ilyen controllert
Kerdesem az hogy szabajozhato forraszto pakat csinalt mar belole valaki? Van egy wellerem gondoltam epitek hozza egy trafot csecse kijelzovel stb... -
bitfarago
csendes tag
Említettem már neked a kvarc előmelegítőt, na azt építettem meg. Mivel szabályozható a hőfok, ezért szerettem volna látni is, hogy mikor mennyi, így ez tűnt a legjobb választásnak.
Szerencsére mikor vettem, olcsóbban jutottam hozzá, és fontos volt hogy mielőbb megérkezzen.
Ez mellett lett volna pár fejlesztés, de időhiányban elmaradt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged