Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
Most miert okoskodsz mar megint?
Kosd ki azt a szar szenzort. Nem kell masik. Kikotod, valtozik a hibakod?
Igen valtozik -> Szopas, keresunk tovabb
Nem valtozik -> Szar a szenzor. Hiaba teszel oda masik szenzort ha peldaul nem K tipusut hasznal hanem J vagy a tokom tudja milyet. Szoval eloszor MERD meg, hogy mit produkal. "Tutira jo" az nem adat.Ha K tipusu akkor dugd be egy homeros multimeterbe es nezd meg. Ha nem az akkor hiaba is teszel helyette be K tipusut.
"Aszem mas hibauzenetet ir ha az a senzor lenne a hibas."
F@szom az "asszembe"... Tudod vagy nem tudod. Ne irj mar ilyeneket ha az ember faradozik, hogy segitsen neked. Miert allitod, hogy mas a hibakod ha a gyarto ezt mondja? Ne blablazz mar. TF200 doksiKillHates: Rohadt regi tenyleg. 60 rugot adnek erte de csak ha mukodik. Az ebay-en amennyiert neha kinaljak, na annyit soha nem adnek erte. Minek??? Igazabol ha levego kell ott a Leister (bar utalom, hogy "bazi" nagy). Ha olyan smd-ket buzizok arro jo az AOYUE is... Szoval total igazad van. Relikvia. De, hogy ez a jomodu BMW tulajdonos mit szopik vele ez dobbenet.
-
ielektros
senior tag
Fingom nincs milyen van benne. Lehet J is
Van benne egy homerseklet szenzor nyilvan a "kezi egysegben." Az a szenzort ha meghal vagy ha nem mukodik rendesen akkor ertelem szeruen azonnal tiltja. Lehet a szenzor rossz, lehet a muveleti erosito koreben is a hiba. De nezd meg mindenkeppen azt a szenzort. Nyilvan vagy szakadt vagy zarlatos lesz.
Ha nem es van egy erteked ami valtozik a homerseklet fuggvenyeben akkor lehet a muv.erosito is kuka es falsch erteket ad a vezerlesnek ami tilt. Tul magas illetve tul alacsony homersekletre gondolom szinten tilt.
-
ielektros
senior tag
Ahh ok. Ettol meg lehet baja ha vizsgalja. A foldhurok ennel trukkosebb csavo. Hagyjuk. Ugorjunk.
Szerkesztettem feljebb. Olvasd el. A szenzorral mi a helyzet? Ra kellene merned. Most hogy nezem a kepet amit korabban linkeltel, ott a hibakod. Arra meg a maintenance manuel egyertelmuen azt mondja, hogy a handpiece homerseklet erzekeloje fos.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6991 üzenetére
A foldeles tudod mibol al itt?
A konektorbol a hazig a haztol a forraszto fem kulselyehez megy es ennyi.
Magara az alaplapra nem is megy sehol.
Semilyen foldelesi baja nincs szerintem.Van hatul egy zold led aminek szerintem vilagitania kellene egyfolTaba hogy menjen.de az csak villan egyet mikor a rele is behuz egy pillanatra.
-
ielektros
senior tag
Es kikotott foldelessel jol szigetelve sem? Mert a foldhurok az nem mindenhol ugyan az a foldhurok...
Feri ez a hibauzenet NEM azert jon mert a futobetet fos, hanem mert a futobetet szenzor a szakadt.
Open Sensor Error: The handpiece heater assembly sensor is open. Replace heater assembly
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #6990 üzenetére
Hat lehet, hogy a Feri extra foldelese a hibas amit mar kiveseztunk.
De ezt te mar megint honnan tudod?
f27: kosd ezt is hozza az udvari vascsohoz vagy mi az.
Amugy szerintem eleg ha siman kikotod a foldeles vezetot es JOL szigetelve mindentol az asztalon beinditod. De jo lenne ilyenkor egy levalaszto trafo...
60 penz jo erte...
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6988 üzenetére
60 ezerbe vettem igy hibasan
Tudom hogy egyszeru lesz a hibaja,csak megtalalni lesz nehez.
Azert gondoltam beszerezni mert tud hoprofillal is dolgozni.
Ha ramokat cserelgetek letudja venni a sajat leszedojevel.
A levego elletasa egyenletes lenne nem pumpaval szenved stb... -
ielektros
senior tag
Mennyiert vetted?
Engem erdekel olcson.
Olyan oreg mar ez a kutyu, hogy a flash tartalman kivul szinte minden filleres alkatresz benne. En a helyedben azt bebiztositanam, mert ha kinyirod akkor az egesz mehet a levesbe. Aztan vegig kell nezni mindent szepen sorba. Bodulet egyszeru lesz a hiba szerintem. -
ielektros
senior tag
Ha a rele nem ad at rendesen akkor is tilthat siman... Mivel az erintkezok osszevannak kokszolva sok esetben, olyankor megno a soros ellenallasuk, igy hiaba ellenorzni az eszkoz (szerintem nem ellenoriz az amugy szart se) a futobetet soros ellenallasat mert a rele pogacsain lesz csukobol 100-300Ohm ellenallas. Rengeteg vezerlesben szoptam ilyenekkel. Nem vagyok messze biztos benne, hogy ez a baj, de amig nem mered meg nem fogod tudni kizarni. Es tok egyszeru megmerni.
-
f27
senior tag
Mikor elindult akkor ad 24v a relenek ami kiosza a 220v es az opto csatolason varna a vezerlest.
De ahogy kijon a 24v a relere kattanik egyet es el is veszi a feszt,majd tilt.
Megkene talalnom hol var jelet hogy atverjem esetleg en.
Sok infot nemkaphat a futoszalrol hogy jo e vagy sem. -
bbarna
tag
Nem ismerem az állomást sajnos, csak tippelek, hogy rossz értéket kap valahonnan a kontrollere a bekapcsolási folyamatban és ezért tilt. Csak tanulságnak írom, hogy az OKI MFR állomásom beüzemelése majd egy hétig tartott, mire kiderült, hogy a hálózati aljzatban a föld vezetéknek (régi alu) nagy az ellenállása, ezért tiltott a kontroller. Utána vagy két hétig KIKAPCSOLÁS után a visszajelző LED ütemesen pirosan villogott, ami elmúlt, miután 180 fokot fordítottam a dugvillán.
Szóval valami "pitiáner " dolog lesz a probléma megoldása, de jó sokáig is eltarthat infó nélkül. -
f27
senior tag
A benne levo futobetet 74Ohm
Van itt futobetet masik gepbol az 88Ohm
Szerintem mennie kellene vele siman. -
f27
senior tag
Varom a lehetseges otleteket mert ez meg mindig szopat
Meg egy rohat kapcsolasi rajzot sem talalok rola.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6974 üzenetére
Kicsereltem.
Az volt a masodik dolog ami eszembe jutott.
De az eredetit sem talaltam hibasnak.
Kulon kis panel van a meghajtasara.
Raadasul a mostani triak sokkal erosebb mint az eredeti volt.
Egy pillanatra megjelenik a 220v is aztan letilt hogy hibas a futoszal.
Jah valami trukkel nezi hogy van e ellenallasa a futoszalnak.
Egy tekercsen keresztul fuzi a futoszal vezeteket es ha magneses indukcio jelenik meg akkor jo a futoszal.
Namost az a tekercs is jo a futoszalat is kilehet merni a triakig a triak is jo,plane hogy egy pillanatra kapcsolja is a teszt erejeig. -
f27
senior tag
válasz
KillHates #6961 üzenetére
Igen azt.
Elegett a futoszal benne,kicsereltem de ugyan ugy hibasnak nezi a rohadek.
Kivettem a futoszal vezerleset tuti ami tuti kicsereltem a triakot benne hatha de semmi megnezi a futoszalat es ki irja hogy hibas.
A sajat futoszalat is osszetekertem probara de arra is azt irja hibas.
Otlet?
Van itt valakinek amugy ilyen gepe?Place thermoflo pps95
-
Gigabyga
aktív tag
Áhhhhh de sajnállak titeket mi most keltünk
Nálunk nem kelnek a gyerekek révén,hogy nincsenek
Én házi forralt bort szürcsölgettem nagybátyáméknál
A gép is pihizik a boltbancsütörtökig nem nyúlok hozzá akkor is azért,hogy kikihun tippjével lyukat égessek a lapba
-
válasz
kikihun #6967 üzenetére
disztroj!
Reggel 6.30 óta Cadance póni-hercegnő már háromszor hozzáment Shining Armor-hoz és már levezettem vagy 5 póni szülést is...
Tegnap miután leraktuk a gyereket begurítottam egy kupica Baileys-t (mert addig nem ihattam lévén, hogy furikáztam a nagyikat) és mivel baromira nem bírom a piát, most úgy hasogat a fejem mindennek a tetejében, hogy minden nyerítés a kisagyamig hasít...
-
egyedije
csendes tag
De legalább a gépek is "pihennek" ilyenkor.
Az asszony meg is ölne ha a főkapcsoló nem off állásba lenne.
No persze a fórum az más.Az kell mindíg. -
kikihun
csendes tag
Na de korai vagy
-
Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
Kocska89
tag
Boldog Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
Az idióta reklám és az ünnepi süteménykétől feltornázott vércukorszint eredménye:
Nem leszólni ez ment gyorsan
-
f27
senior tag
-
Benji77
aktív tag
Minden Kedves fórumtársamnak Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok.
-
albi31
aktív tag
Minden ólmot szívó fórumtársnak BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!Albert
-
FuckeR19
senior tag
válasz
FuckeR19 #6943 üzenetére
Egy kis szemléltetés a leírtakhoz.
Kellemes ünnepeket kívánok minden fórumtársnak!
-
mobileman
senior tag
-
mobileman
senior tag
-
Benji77
aktív tag
Egy érdekes hibával találkoztam a mai napon:
Adott 2db Asus noti (Asus K51 és Asus F50Z)
Mindkettőnek ugyanaz a problémája. Nevezetesen ha kivesszem az akksit és lehúzom a tápkábelt, akkor a bios visszaáll eredeti állapotba (elfelejti az időt,dátumot,stb.)
Az elem cserélve lett újra. A BIOS downgrade/updgrade megtörtént. Hiba nélkül lement. BIOS chipet még nem cseréltem.
A South Bridge adott lábán( ha jól emlékszem 2. láb) ott van a fesz. (3.15V).
Ötlet? -
FuckeR19
senior tag
Sziasztok
A jó öreg PC410es vezérlőmmel lenne 1 kis gondom.
Ma gondoltam ránézek a porosodó cuccokra...Áram alá helyeztem a rendszert, minden olyan volt mint máskor is. Viszont amikor rányomtam az indításra a set value egyből ugyan arra az értékre ugrik mint abban a pillanatban a mért érték, és ennyi.
A run visszajelzés világít de az SSR kimenet meg se nyekken.
Találkozott már valaki hasonló hibával? -
Gigabyga
aktív tag
válasz
kikihun #6941 üzenetére
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Roxy & Tommy xD
Ha ünnepek után felbukkan valakinél egy ACER 5536 aminek (rózsszín)ESD védett fóliában van az igp-je,az én voltam meggondolták magukat és nem kérték a javítást de már rajta volt az új bios ic meg az új igp..
(gép megy kép nincs de igp csere nem oldotta meg feltehető,hogy gpu-s rajz alapján az vezérel mindent.) -
kikihun
csendes tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk mindenkinek.
Krisztián
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek szabadban pár órácskája?!
Ülünk pár napja egy HP pavilion dv6 1202EH típusú notin...
A deszkán egy Richtek gyártmányú főtáp vezérlő forrósodik.
I/O chip cserélve újra,MPSC cserélve bontottra.Már azon vagyunk,hogy alaplap csere.
-
albi31
aktív tag
válasz
KillHates #6926 üzenetére
volt hasonló esetem,de ott az alaplapi szenzor mért rosszul a rossz BIOS miatt,notebook oldalán figyelt burkolat nélkül,mert csak így tudtam egy hatalmas ventivel hűteni,majd new BIOS elindít,és izgul,hogy ne akkor csattanjon le amikor aktiválódik a new BIOS,new BIOS rajta,a gép órák múlva is stabil,mindenki örül!
-
válasz
ielektros #6927 üzenetére
Ja, igyekszem minél több info-t összeszedni ott ahol tudok. A legtöbb hiba amikkel órákig (napokig) kínlódunk, általában típushiba vagy egyszerű konstrukciós hiba és mivel hozzánk általában később jutnak el a gépek, így már van rájuk egyszerű megoldás, vagy kitaposott ösvény a javítás metodikájára.
-
válasz
ielektros #6925 üzenetére
Máris idézem kikihun-nak írt levelem:
"Azért sikerült hülyeséget írnom, mert HM67-es chipsetről van szó. (HM55-re hívatkoztam)
Olvastam (a TomsHardware-n, aztán több helyen is publikálták) hogy a HM67-es chipset logikai hibája, hogy egy meghatározott idő elveszti a szinkront az CPU-val és ilyenkor lekapcsolja a gépet. Ezt az "opciót" a gyártók nyomására eredetileg arra találta ki az Intel, hogy ne lehessen "B" kategóriás processzorokat "i" kategóriásra cserélni büntetlenül. Aztán több gyártónak (főleg a HannStar vonulaton) sikerült olyan BIOS-t kiadnia ami tartalmazza ezt a rossz mikrokódot és egy update után egyes modellek eldobják így magukat.
Megpróbálom előtúrni a cikket, de így a Karácsonyi rohanásban nem ígérem. Ami a lényege, hogy nem leállnak (HALT signal fut be az SM vezérlőbe) a perifériák, hanem az időeltolódással vacakol valamit rendszer, így nem generál hibát, hanem egyszerűen olyasmit produkál a logikai vonalon, mintha "levágnád egy mozdulattal" a fél alaplapot. (tudom ez ökörségnek hangzik, de egy ilyen leállás után mértem egy Samsung-ot, és döbbenetesen tapasztaltam, hogy a fél alaplap még működött, a másik fele meg nem; nem volt táp és leálltak a kvarcok istápáramkörökön)"
-
Gigabyga
aktív tag
Erre a hibára én is kíváncsi vagyok nálam is volt egy hasonló hibával müködő gép,de az nem mindig 1időben kapcsolt ki.pasztázás után javult kb.3órát működött egyfolytában utána kikapcsolt és amkor újraindítottam 3-5perc között kikapcsolt.biosban,windows,linux alatt a hőmérséklet nem ment 53fok fölé
-
f27
senior tag
Sracok egy erdekesseg.
Adott egy Acer Aspire 5741G notesz.
Tű pontosan bekapcsolás után 4 perc 57 másodperccel leáll.
Kitisztítva, újrapasztázva benne minden, nem melegszik.
Proci melletti hőszenzor nem hibás.
Ugyanezt csinálja akkuról, tápról, HDD nélkül, lehúzott klaviva, másik kijelzővel.
Cserélve lett proci, ram.
A lekapcsolást stopperrel mértem, minden esetben ugyanannyi lett az eredmény, 4:57.Bios problema?
Tul pontos a kikapcsolasi ido. -
Picur123
csendes tag
Sziaszok,
egy gtx 270 ami szintén csíkoz és nincs hűtője, van kettő 9800 gtx, nem adnak képet, és van egy 9800 gx2, ez csíkozott, de mostmár képet sem ad....és egy hűtő nélküli 5850 Radeon, ennek sincs hűtője...
Mégvalami, van egy AM2es alaplapom, ami rendesen dogozott, aztán egyik napról a másikra alig alig akart bekapcsolni, kb húsz de több alkalommal is be kellett kapcsolni a gépet, hogy elinduljon de mostmár egyáltalán nem akar indulni, az alaplapon van integrált VGA.Aki tudna segiteni dobjon privit.
-
ielektros
senior tag
Elhiszem, ne ertsd am felre. Csak ha megnezed, hogy a Windows 8.1-bol kiszedtek parszaz drivert (ismetlem, szerencsere) ami erinti a 4-5 eves konfigokat is erosen. Nyilvan attol is fugg, hogy milyen gepekrol beszelunk, milyen alkatreszeket alkalmazott a gyarto. A Win7 ha igy nezzuk "kompatibilisebb" mint a 8 ebben total igazad van. Mindezek mellett en vettem egy kupac upgrade licencet az osszes gepunkre amin eddig win7-volt, es egy VAIO FZ11S kivetelevel mindegyiken 8 van. En jobban szeretem mar hasznalni a 8-as gepeket. De ez izlesek es pofonok.
-
ielektros
senior tag
Ez nem windows hiba hanem ezer eves hardver inkompatibilitasa a Windows 8-al. Szerintem nem erdemes semelyik 4-5-6 eves HW-tol csodakat varni egy 2013-as rendszeren. Nalunk az osszes gepen stabil es jol fut a Win8.1. Viszont az olyan gepeken ahol meg Vista volt a top amikor gyartottak, azokon kivetel nelkul mindig van valami gond. De nem is azokra a gepekre valo igazandibol. Eljart felettuk az ido, es nem erdemes raeroltetni egy uj windowst mert amivel tobbet tud az uj rendszer na azt kell mind kikapcsolni, hogy elvezheto sebesseggel fusson. Rengeteg HW tamogatasat kiszedtek a Win8.1-bol. Hala a magassagosnak nem kell mar 5-8 giga libraryket meg drivereket vonszolni allandoan a 15 eves hardverek tamogatasahoz.
Ennek ellenere valoban baromi idegesito ha a kedves ugyfelek feleroszakoljak a cuccukra a windows 8.1-et amiben semmi normalis driver nem lesz a gepukhoz. Aztan ha inditok egy AIDA-t a frissen javitott gepen akkor azt latom, hogy nincs 70 fok latti alkatresz a gepben es minden letezo tranzisztor uveghangon sikit az aramert. De az ilyeneknek nem lehet ugysem elmagyarazni altalaban, hogy ez igy ebben a formaban sz@r. Es telepitse ujra a gepet. Ilyen esetekben szoktam a garanciat megfelezni vagy akar harmadolni meg a szamla iras pillanataban, mert nem uzemszeru hasznalatra
-
-
nahunn
tag
megint Win8 de most nem off:
megjött a 026 felrakom minden szép és jó, 3.ik indításnál win8 lefagy a gurigák közben, ha elindul akkor hibátlanul megy utána
gyanús volt, ilyet nem nagyon szokott 026 csinálni ugye, másik winyó win 7 telepít 10-ből 10-szer indul...másik gép go7600 csere után wifi jel gyenge, fél óra szíves a kártyák és antennák cserélgetésével
...persze ez is w8
ráguglizok, hát persze h ez is valami winfos hiba -
Kocska89
tag
Sziasztok.
HD6950@70 Elindul vele a gép alpalp egyet jelez, de képet egyik kimenetén sem ad. A windows elindul a háttérben. Reball nem segített neki. GPU 0,9V memória 1,6V ot kap. Halott lehet a gpu?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Túra és kirándulás topic
- PlayStation 1 / 2
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rajzol, fest, photoshopozik valaki?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest