- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benji77
aktív tag
Akkor te a "fehér" Phobya holmit próbáltad, az elvileg 7W/mK. Én az 5W-os szürkét használom, ami gyurmaszerűen alakítható! A fehér nekem sem jött be...
Én is a 7w/mK-s Phobya-t próbáltam.
Nagyon merev, szinte törik.Benji!
Nem a csíkot kell venni, hanem a 100x100-as táblát, az arányaiban jobb árban van!100*100-as táblát szoktam venni.
-
Na, igen le lehet sarkazni a flipchip-et a rézlemezzel, de ahhoz kell némi kontár tehetség.
Mi 0.1 mm-es "felbontásban" használunk rézlemezeket és nem volt eddig ilyen jellegű gond.
Vannak olyan modellek ahol kritikus a használatuk (pár Acer gép) mert a gépház merevségének a kialakítása vetekszik egy lekváros palacsintáéval és ott tud kárt tenni a merev lemez, hacsak nem csavarozok egy kazánlemezt a gép aljáraSzerintem a Phobia egy kalap sz@r... Olyan merev mint a fagyott kutya lába és már nem egyszer találkoztam azzal, hogy berepedezett. Ez a grizzly hogy nézem lágyabb cucc, egész szépen visszahajlik az egyik fotón.
Én igazából a Dell-ekből és az AlienWare-ekből kitermelt almazöld gap-pad-okra esküdnék... Azok elég lágyak és jó dinamikával vezetik a hőt. -
Zoli986
tag
Igazad volt az r61-el kapcsolatban.
Az alsó fűtés volt a gond.Ma volt időm kísérletezni és kipróbáltam a sleep funkciót,de ugyanúgy fűtött szóval valami nem stimmel,vagy én használtam rosszul,majd teszek még egy próbát.
Az előmelegítést elnyújtva szépen lejött a chip.
Nem gondoltam volna,hogy ekkora különbség van két lap között.Hőmérőből milyet ajánlasz ami pontosabb? -
Zoli986
tag
Teljesen jól gondolod.Altec PC410 van rajta a fűtőtest is olyan amilyet irtál.Ki fogom próbálni amit irtál,hogy első lépésben előmelegitek gondolom eben az esetben a sleep funkciót kell használni,mivel van end amivel lezárja a profilt a sleep és a kövekező beállitási lehetőség a 0.02Celsius/s ez teljesen elkerülte a figyelmemet mint ahogy az is,hogy szilárdtest relén kapja a tápot,pedig át is néztem a belsejét mikor a ventilátort átkötöttem,de annyit agyaltam már ezen az egészen az elmúlt 1-2 napban,hogy már simán átsiklottam ezek fölött.Maga a mókolás annyira nem probléma ha normál keretek között kivitelezhető.
A leirása szerint egyébként ez az üveglapos megoldás azért jobb mint az elődje,mert ha rácseppen valami akkor könnyen takaritható.az már más kérdés,hogy rengeteg hőt elnyel.Meg is lepett kicsit mikor videókon azt láttam,hogy 300+ fokos alsófűtéssel dolgoznak vele.Köszönöm a segitőkész hozzáállásod.
-
Zoli986
tag
Köszönöm a választ,meg fogok próbálni valami vastagabbat,bár azt nem értem,hogy ha eleve alulméretezett a fűtés hogy raktak rá még egy üveglapot is?Így is határeset a dolog és gondolkozok azon,hogy csinálok a profil elejére egy félig meddig "üresjárati melegítést mivel az alsó fűtést nem tudom külön bekapcsolni,hogy melegedjen magának csak együtt a felsővel és így első lépébe beállítanék mondjuk negyed fokot másodpercenként mondjuk 70 fokig és ott tartanám 1-2 percig a felsőt ezzel időt nyerve az alsónak és mikor elért mondjuk 150 fokot akkor mennék tovább a felső fűtéssel nagyobb léptékben profil szerint és akkor "nem maradna le" az alsó sem.Igazából ami kérdéses számomra mivel még nem próbáltam,hogy ezzel elgörbítem e a lapot.
ui.:az alsó fűtés cseréjével javulna a helyzet ha ugyan olyan teljesítményű,de márkásabb kivitelre cserélném,vagy eleve a teljesítmény kevés,esetleg az áram amit lead a készülék a fűtőbetét felé?
-
-
ielektros
senior tag
Ezt is ertem... De nem egeszen errol van szo. Tudom melyik muszer mire valo
Nem ezzel volt a gond hanem mint irtam is erzesem szerint turesen kivuli szerszamokat kaptam... Nyilvan mikrometernek is megvan a maga elonye es hasznalom is. Viszont van amikor tolomerovel kell dolgozni es ennyi. Akkor viszont elvarom, hogy hozza azt amit rairnak. Semmi tobb hidd el. Nincs ilyen szempontbol nagyobb igenyem csak kiakadtam, hogy mit megengednelk maguknak a kereskedok/gyartok. A technologiai reszevel, szerszam kivalasztassal boldogulok en gond nelkul
de amugy teljesen egyetertek veled a leirtakkal kapcsolatban. A szerszamokat altalaban 20-22Celsiuson hitelesitik ha jol tudom. Ezzel is egyutt tudok elni.
-
DisRespect
csendes tag
OLX-en hirdetett egy faszi több darabot. Kérdeztem itt egy párszor hogy kinek mi a véleménye róla de sajnos választ nem kaptam. Aztán megtaláltam az új eredeti árát (200eHUF), így le is csaptam az utolsóra 40e-ért. Kicsit tartottam tőle (bár nem volt még szerencsém bevetni) de kézrátétellel elég jól szív és aránylag halk is!
-
gliga69
tag
De mitől lesz nyomásmentes a visszacsapó és a kompresszor között, ha nem ereszted el a nyomást? Nem rosszindulatbol mondom, csak beszéljük ki.
Gyakorlatilag ha csak egy visszacsapod van, a kikapcs pillanatában lévő nyomás marad az emlegetett csőszakaszon. Ahogy a tartály nyomása csökken és eléred a hiszterézis alsó pontját, a visszacsapo előtt még a kikapcsolási nyomás azaz a hiszterézis felső pontjának nyomása van.
Itt azt feltételezem hogy a kompresszor fele nem szivároghat a nyomás, hisz annak a kifúvószelepe pont e célt szolgálja. Tehát ha csak egy visszacsapót raksz inkább ártassz mint használsz. -
gliga69
tag
Visszacsapót ha berakod ugyan ugy nyomás alol indul. Gondold végig. A nyomaskapcsolonak van egy külön ága ami a visszacsapo elotti részt lefújja. Nekem is taknyolt a kompresszor, amirev2 megoldás van. 1. A kompresszor kijovő csövére egy 20 centis függöleges szakasz.B a kijovo csore egy automata üritésű leválasztó. Nekem a második egyszerűbb volt és1500ből megállt.
-
f27
senior tag
Nemtudom,,, vasalotalpnak jo de forrasztashoz nem.
En undorodok tole,pedig egyszer en is vettem veletlenul egyet.
Palyafutasom alatti legroszabb dontesem volt.
Alig birtam megszabadulni tole.
Reszletre adtam el a gepet,es ugy hogy ugysem fizetik ki ,de akkor se lassam tobbet.
Meglepodesemre kifizettek,de szidta az uj tulaj is mint a bokrot a grilsutos forrasztotEn csodalom azokat az embereket akik barmit is megberhalnak vele es mukodik is.
Sajna en jo ha 10-bol 6-7 lett jo forrasztas.
Aztan meg sok chipcsere eseten,a chipek mellett levo matricak,ill a chipek alatt levo matricak leegtek megbarnultak stb. Errepedig egyket nagy marka szerviz ugrott hogy miaz ott ganyolas!?Nezd meg a videomon a reball utan a matricakat.
Sertetlenek nem barnultak meg stb...Bar nekem egyszer egy holegfuvos ganyolok szervizes azt uzente,nem egy tobb millios geppel kell tudni chipet cserelni,hanem egy tescos holegfuvoval.
Erre csak azt montam igen ahoz mar tudni kell hogy az eletbe maradjon
Bezartak a boltjat tobszoros csalas garazdasag,megtevesztes,meg nemtudom en mikert mert sorra feljelentettek a gepek szarra egetese miatt
De 20 evig bolt volt. -
JSHammer
tag
persze
feltöltöm rá a 945 változat biosátkísérletező alkat vagyokXD
üzleti oldalról nem volna sok értelme, de kb 10 olyan noti van nálam , ami minden szép minden jó csak egyszerűen a butított chipset korlátozza a cpu- felhasználást
pl:az már egy nagyon meredek dolog ha valaki egy t4200-assal 4 giga rammal és egy gma 950 böngészővel nem tud úgy win 7et futtatni, hogy akadásmentesen működjön..
mindegy ez ilyen egyéni,álmdozás és projektmunka, mert sajnálom azokat a gépeket amik a piac áldozatai lettek a hajítófát nem érő chipset miatt, holott stabil 80 fok mellett sem vált el a forassztás évek alatt...sokkal jobban értékelem a megbízható mint a csili vili gépeket...de persze szigorúan szubjektív vélemény
-
f27
senior tag
-
ielektros
senior tag
hat nem mis kicsit.
en ugy emlekszem, hogy H2 meg O2 -bol lesz H2O vagy mi a fene (csak kulsoleg)
H2 a hidrogen ami viszont baromira gyulekony kellene, hogy legyen. Amint oxigennel erintkezik rogton reakcioba lep vele. Es elvileg nem valami hideg ez a moka.
te szupert. Most akkor milyen anyag van abban a palackban? Mar majdnem megvezettel. Milyen szinu a tartaly? Ha Linde akkor mar a szinebol is tudjuk elvileg, hogy mi van benne. Azt hiszem amugy ez eloiras.
"Fizikai és kémiai tulajdonságainak köszönhetően a hidrogénnek számos ipari felhasználási módja létezik. Alkalmazzák égőgázként és védőgázként a metallurgiában, nyersanyagként a vegyiparban, továbbá jó hővezető képessége miatt fémek, gépelemek hőkezelésére. Az elektronikában félvezetők, elektrotechnikában alkatrészek gyártásakor védőgáz, formálógáz és segédanyag.
Egyéb alkalmazások:kőolajiparban hidrogénezéshez és kéntelenítéshez
méréstechnikában (spektrometria, gázkromatográfia) vivő és égőgáz
hűtőgázként generátorok, motorok hűtésére a villamosenergia iparban
finomvegyszer gyártáshoz redukáló közeg
fémek forrasztásához és plazmavágáshoz
fűtőanyagcellákhoz üzemanyag
élelmiszeriparban zsírok, növényi olajok hidrogénezése
ivóvíz nitráttartalmának megkötése
rakéta üzemanyag, fűtőanyag
hidrogén magfúzió
felhajtógáz léghajókhoz" -
f27
senior tag
Igen 2,5-3perc alatt megteszi a 8 m tavolsagot a kemenceben.
Tudom milyen hofokokon megy evekig dolgoztam ilyen gepsoron.
Indulo homerseklet a kemence szelenel 130 fok volt 1 meterel bejebb mar 200 a kozepen mar 232fok es kifele szinten 200 majd 130 korul es maga a panel kb 120 fokosan lett betoltve a rackekbe es ott hult ki magaban. -
ielektros
senior tag
-
gliga69
tag
basztakuli, megnéztem a rajzot és lehet mind a kettőnknek igaza
Az express bus tényleg az nf100ból megy, de a mini card csatija tartalmaz usb-t is ami meg a déliből megy.
És 1x volt hasonló hibám, ami déli cserére oldódott meg, de mindezeken túl simán lehet hogy az északi rosszalkodik!
Szóval egy félig felemelt fasz vagyok tábla -
gliga69
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest