Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benji77
aktív tag
Tőle rendelt már valaki chipet?
[link] -
ielektros
senior tag
válasz
gliga69 #9187 üzenetére
Proto-hoz en fotozok inkabb mert marha gyorsan megvan. Ha nem bonyolult a panel akkor osszedobom Sprint Layout-ban aztan fel ora mulva elottem van a nyak minimalis munkaval.
Feri nyakja mondjuk egyelore semmit nem tartalmaz egy alultervezett tap aramkoron, es egy quartz-on kivul.Ez igazabol meg nem a paneljanak egy verzioja
Ez inkabb csak egy ismerkedjunk a DIP40-es PIC csaladdal. Ez igy hosszu projekt lesz
A breadboard meg valahogy nalam is kimerul abban, ha egy db muveleti erositovel jatszom. Vagy hirtelen az arduino fronton ossze kell valamit dugdozni egy probahoz. De szigoruan olyan szinten amit meg lehet kovetni. Felette mar elvesztem a fonalat.
Ez 1 eve keszult. Bar ezen a LötStop lakkot sikerult elszurnom mert agyonvilagitottam. Egy AVR-es alkatresz vizsgalo.
Ez meg a "fusebit doctor"
Megneztem neked keso este a rev.1.2-es lapot. Szerintem halott a BIOS IC mert egy ora kuzdes utan egy mukkot nem sikerult belole kiolvasnom. kuldtem privattot
-
gliga69
tag
-
Nem értelek? Ez nem bableves, hogyha egy kicsit sótlan akkor sózzuk, ha ízetlen akkor paprikázzuk...
Amikor elektronikai eszközt tervezek akkor tudom, hogy mit akarok csinálni, és eleve azokkal a komponensekkel tervezem, olyan alakúra, olyan perifériákkal amikre majd szükség lesz. Főleg a mai időkben borzasztó egyszerű; mert amikor eleve hülyeséget csinálsz behány a PCB dizájner szoftvered. Úgyhogy ha panel, akkor elküldöm a PDF-et és max. 30,- Ft/cm2 áron olyan puccos, szitázott, lötstop-os panelt rittyentenek neked másnapra, hogy notebook-ban nem látsz olyat!Próbálkozni meg eleve ott a deszka;
(néha olyan szépre sikerül, hogy sajnálja az ember szétbontani)
-
gliga69
tag
ha már kufárkodás akkor van 2 db Samsung MCCOE64GQMPQ-M1A típusú 1,8" zif SSD
ha valakit érdekel dobjon PMet -
gliga69
tag
-
Hunter2
addikt
tud valaki olcsón páka hegy reactivatort?
ólmos kéne már ha ez számít ilyen esetben.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #9162 üzenetére
Nincs vele bajom meg lesem irom,mint markat.
En csak furaltam ennyi.
Nyilvan kalibralas utan tutira pontos lenne.
Nekem fluke a labor tapom is, es szeretem egyre jobban
En azon is gondolkodtam hogy nagyobb kndit kellene merni lehet ennyire a legalso hatarahoz kicsit pontatlan mivel 1nf-tol tud merni.
Az ellenallas jonak tunik feszko is. Stb... -
ielektros
senior tag
Delvo-rol kuldok kepet holnap. Magyarorszagon van. Le kell fotoznia fathernak elobb.
Az, hogy ez a muszer nem kalibraltan erkezik az nekem kicsit erdekes... Ezeket altalaban kalibraljak maximum nem hitelesitik dokumentumokkal. Ennek ellenere minden megtortenhet. Az, hogy be sem kapcsoltak vagy nem nyomkodtak vagy ki tudja lehet megmertek mar vele 10x, hogy hany amper van a konnektorban...
A masik meg az, hogy en most nem turom fel az adatlapot de erdekes lehet, hogy milyen formaban meri a kapacitast. Mert ha jol tudom ennek a kapacitas meroje semmi extra. Amugy meg alkatresz (kondi) vizsgalatra inkabb LCR ESR mero muszer valo. Ha ezen kivul minden ok akkor amugy sem erdemes vele szarozni. De mondjuk ha mar ilyen muszered van akkor erdemes legalabb egyszer kalibraltatni.
Ennek ellenere nem erdemes egy nem ujonnan erkezett muszer miatt leirni egy nagy multu es megbizhato muszereket gyarto ceget. Nem mondom, hogy nincs jobb de en szeretem a Fluke-ot. KillHates peldaul nem.
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #9160 üzenetére
Igen,csak azert baxa meg az annyat az ilyen gyarto,hogy megveszel egy draga muszert es utanna meg szenvedj/fizess hogy bekalibraljak?
Regi fos muszerem meg atom pontos es sosem kell kalibralni?
Most hova a pecsembe vigyem kalibraltatni?Delvo csavarosodrol szurjal mar nekem egy kepet.
-
f27
senior tag
Na tutira a flukenak van ekkora szorasa.
A scopom az 40,2 nF nezi
A fluke 44,6nF
A regi muszerem pedig 39,02nF nezi a katonai 39nF kondit.
Elmentem egy itteni tv szerelohoz es megmerte o is ami 39,9nF nak merte o ki.
Vagyis akkor kalibraltatni kellene erosen ugyfest. -
Kocska89
tag
-
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #9143 üzenetére
Valami talán cég felszámolás, aztán haver kapott pár cuccot nesze itt van agyad el! Szóval csak viszont eladó volt a srác.
Ha lesz még szóljak ?
Meg egy húú most fejből meg ne mondom a nevét/típusát 24V csavarozót vettem ( ami lóg le innen onnan, operátor meg vadul csavarozza vele a munkadarabot telefon, stb) az ipari kivitel nyomaték állítós, kefés motoros cucc. De made in japan. Bitet kell szerezni hozzá. Szintén 5000 be sikerült.
Volt még programozható kép generátor, 2db ayoue hőlég, csavarozók. Meg aszt hiszem 2db JBC stand Azt hiszem ilyen:
-
Tamás9x
őstag
Huhh mindenki kamerázik? csak én csinálom szabad szemmel?
-
Kocska89
tag
Közben sikerült egy HP 34401a multimétert vennem 5000 pénz volt
Esztétikailag nem ilyen szép, le van kopva a kijelzőnél a típus jelzés, kicsit karcos a plexi de szerintem nagyon jó vétel voltbbarna Ilyet láttam vaterán csak nem te vetted meg?
-
bbarna
tag
válasz
gliga69 #9140 üzenetére
Nem néztem meg a videókat róla, de tudva, hogy az ember sok mindenre képes, igazad van.
Viszont nehezen tudok elképzelni egy pad pótlást pl. a segítségével.
Sajnos nekem már egy 603-as smd forrasztásához is mikroszkóp kell.Van egy Varioszkop-om, aminek elhalt a vezérlése és át kellene alakítani. Van valakinek valamiféle ismerete róla?
-
Kocska89
tag
Ez még bele is fér az időmbe
Ez valami osztrák üzletláncba visszavitt gép. A gazdája szerint golyózni kéne. De mondtam neki ami bga hibás az általában függőleges csík stb ilyet még sohasem láttam. De valaki golyózott neki ugyanerre a hibára és megjavult, akkor simán elképzelhető rosszul volt pattintva az lvds kábel Vagy elgyúrta az operátor a gyárban, és hol érintkezik hol nem.
Összeszerelték rendesen és megjavult a "golyózásra". -
bbarna
tag
válasz
ielektros #9133 üzenetére
Én nem tudnám megszokni, hogy nem a kezem fele nézek, amikor dolgozom.Munkához csakis analóg mikroszkóp, digitális pedig ellenőrzésre v. dokumentálni, de ha van normális analóg, azzal is megoldható.
Lényeges szempont még a normális állvány, mint amilyen gliga69-é is pl.#Benji77- Neked milyen csodád van 20 cm-es fókusszal 50x-es nagyítással?
-
gliga69
tag
válasz
Benji77 #9127 üzenetére
Alpha, de pontos típust nem találtam rajta. Nagyítás és fókusz állítható, két lencsém van hozzá. Az egyikkel kb 20cm a fókusz táv a másikkal kb5 a másodiknál minden nagyobb
Személy szerint azt gondolom hogy ezzel együtt fogok meghalni. Vagy rohadt sokáig húzza vagy a kardomba dőlök mert nem volt ócó -
f27
senior tag
Pasword megvan de ezzel csak annyit ertem el hogy belep a calibrator menube ahol ki irja hogy 1to52
Vagyis 52 allas van amit kalibralna kabelen keresztul. -
hoax
senior tag
Juteszembe!
Van egy eladó körfényem mikroszkóphoz... Ha valakit érdekel, írok részleteket! -
f27
senior tag
válasz
ielektros #9118 üzenetére
Megmertem egy 2200mF kondit arra azt irta 2120mF
Megmertem egy 3,3k ellenallas az 1% os arra mega zt irta 3.2796kA regi muszerem nemtud ekkora kondit merni,de az ellenallasra azt irta 3,3k
Talaltam egy kalibration menut.
Minden allasnal lehet alogatni,vagyis lehetne mert jelszot ker -
f27
senior tag
Skacok mertem probakeppen a fluke muszerel meg az en kis bovlimmal hogy nevessek mekkora tevedesel mer a regi muszerem.
Igen am de pofara estem.
Elokerestem egy katonai pontossagu vagyis az adatoknak megfeleloen halal pontos kondit.
Pontosabban egy 39nF katonai kondit.
Ramertem flukeval azt irta 44,5nF os
Ramertem a regi muszerem,el az azt irta 39,02nF
Most akkor mivan? Szar ez a fluke mar most? -
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #9110 üzenetére
Ertem, es igazad is van. Mondjuk a szemunk is kulonbozo. Amit a kinai cuccok eddig tudtak azokat azert nem hasznalom mert szabad szemmel jobban lattam amit akartam.. Ertem en, hogy nagy csak amikor egy ossze vissza randa zajos kepet kell bamulni ami raadasul nem 100% "realtime" az engem mocskosul zavar. De ezt meg embere valogatja.
-
hoax
senior tag
válasz
ielektros #9109 üzenetére
Ezek között nézz körül...
Ilyet használok. Megfelelő optikával, elegendő közgyűrűvel verhetetlen(ár-érték)! Nálam jelenleg 5 közgyűrűvel kb. 15-20cm a gyújtópont... -
ielektros
senior tag
válasz
gliga69 #9106 üzenetére
Hat nezd. Nekem van egy csokor kinai usb mikroszkopom, semmire sem valo eddig egyik sem. Lassu, rossz felbontasu mindegyik amit eddig probaltam. Latom mar vannak 5-10MP-es gepek is de a kerdes az, hogy az valoban annyi e. Mert nekem a 3db 2MP-es ami eddig itt jart valojaban meg sem kozelitette a 2MP-t.
En mar nagyon regota szeretnek valami optikai vizsgalo kamera cuccot epiteni vagy vasarolni, de ami tetszik az 2000€-nal kezdodik.Tagarno Magnus FHD
Ennek ellenere ha hihetunk a teszt kepeknek meg videoknak akkor egesz jonak tunik ezert a penzert.
-
-
gliga69
tag
Vettem egy ilyet vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest