Új hozzászólás Aktív témák
-
kretenallat
senior tag
Sziasztok, Radeon 470 4GB (sapphire nitro) erdemes lehet javittatni? Egyik nap ugy dontott h nem ad kepet, a ventik felporognek es ennyi. Nem szedtem szet, mert nem ertek hozza, inkabb nem nehezitem meg senki dolgat.
BPn vagyok a kartyaval, ha valakinek lenne ra kapacitasa mostanaban, varoson belul kb barmikor el tudom vinni.
-
Router
őstag
Lenovo Y50-70 Biosban hiányzik a product name, MTM, board number, uuid és ha winyó van benne Blinitializelibrary failed 0xc0000229 hibával megáll, nem tudok bootolni. Mivel lehet szerkeszteni az adatokat? Csak usb-ről tudok bootolni dosban úgyhogy csak dos progi lenne jó.
-
darkpaws
csendes tag
Köszönöm a válaszod.
Honton ht r490-t vettem hogy a saját ( t61p , xbox 360 , r9 270 ) javítására . De olvasva a forumot nézegetve a videókat sok gyakorlás lenne szügsé mire sikerülne. Ezért már meg is hírdettem az állomást . Az lenne a kérdésem ,hogy az alsó fütésnél szinte hasonló hőmérséklet van mint a felsőnél . ( a gyári beállításokban is , és a videókban amit láttam )
A PCB alján lévő alkatrészek nem esnek le ? ( a videókban nem láttam hogy le lenne ragasztva a pcb alu vagy kapton szalaggal )
. -
akos86
aktív tag
Sziasztok Urak!
Sok éve csendes megfigyelője vagyok a topiknak, elnézést ha a nem teljesen a témába vág a kálváriám, de adott az alábbi hiba amire szeretnék megoldást találni.
Adott egy Dell Optiplex 790 asztali pc, ami random bekapcsol illetve random leállítja magát szabályosan mintha megnyomnám a bekapcsoló gombot, a windowsban a főkapcsoló beállításoknál kikapcsoltam azt, hogy a főkapcsoló megnyomásakor ne történjen semmi. A biosban wake on lan és az ehhez tartozó beállítások mind disabled értéken vannak, már tápot is cseréltem de a hiba továbbra is fennáll, viszont az az érdekes hogy ezt csak a tulajdonosnál csinálja, nálam otthon nem, ilyet még életemben nem láttam.
-
mobileman
senior tag
válasz
darkpaws #18092 üzenetére
Cserélheted, ha le tudod venni a masszívan beragasztot chipet panelfelszakítás nélkül...Értsd, nem a sarkai vannak beragasztva, amit ki lehet kaparni, hanem az egész felülete telibe van nyomva saroktól- sarokig alul... Szóval ha szerencséd van, akkor lejön sérülés menesen, ha meg nincs, akkor szakítja a panelt levételkor...
-
darkpaws
csendes tag
Sziasztok !
Egy thinkpad t61p -ben g84-950-a2 -t az egyből chip csere vagy érdemes előtte újra felrakni az eredeti chip -et . Esetleg van valakinek megbízható forrása a chip vásárlására.
Üdv. -
lacima
tag
Sziasztok!
Debrecenben vagy környékén tudnátok e megbízható embert ajánlani? Egy HP All in One gépbe kellene életet lehelni. Se kép se hang, töltő jó alaplapi elemet cseréltem.
Laci
-
Tamás9x
őstag
Asus M2A-VM bumpja nincs valakinek véletlenül?
-
nahunn
tag
Köszi srácok, asszem kipróbálom a mobileman féle céget, Amerikából kicsit sok idő lenne, no meg nem is vagyunk elegen...
-
nahunn
tag
Hali,
tud valaki forrást eredeti NC559-re vagy vmi használható helettesítő termékre.
TME már nem forgalmazza, németországból rendeltem egy cégtől, de libazsír jött -
Jokerx84
csendes tag
Hali Gali Srácok!
T420s nem kapcsol be ha rá van dugva a cmos elem, bios lecserélve neten talált dumpból és azzal is ugyanaz a helyzet! Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával? -
Router
őstag
SNSV X555LD Rev 2.0 nem hajlandó hdd-ről bootolni, bios írás után sem. USB-ről win installt bootolva látja az összes partíciót. Ötlet?
-
Hujikolp
őstag
-
IO.sys
őstag
Ilyet hol és milyen néven találhatok szerintetek hazai boltnál? Kábeles is jó, csak valahogy sikerüljön. Laptop DVD meghajtónak kell egy slim gépbe.
mini Slim SATA 7 + 15 22pin male to female SATA 7 + 6 pin 13 poles converter adapter -
Hunter2
addikt
tudtok valami magyar vagy európai forgalmazót aki forgalmaz Quick termékeket?
ezt néztem ki csak az ebay-es árat kissé sokallom.
[Quick TS1200A 120W LCD Touch Control Antistatic Soldering Iron] -
egyedije
csendes tag
Keresnék Asus FX505GD alaplapra SR40B chipet.
Esetleg alaplapot.
Az sem baj ha a dedikált gpu nem megy csak a prociban lévővel működjön.Üdv.
-
IO.sys
őstag
válasz
envagyok #18067 üzenetére
Én se értek hozzá, de 6028 vásárló 2925 értékelése alapján ez 4.9-es:
TZT CH341A 24 25 Series EEPROM Flash BIOS USB Programmer Module + SOIC8 SOP8 Test Clip For EEPROM 93CXX / 25CXX / 24CXX DIY KITA full pack 1062 Ft. Nem tudom, hogy ezért miről kell lemondani...
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Tudtok esetleg segíteni, Bios chip flashelésre (alaplap, laptop) olcsón Aliexpressről mit érdemes beszerezni.
Olyan lenne jó, ami egyszerű, hatékony, olcsó.
Lassan nem árt minden beszerzendő cuccot berendelni onnan előre, mert 9 hónap múlva ÁFÁ-s lesz minden. -
egyedije
csendes tag
Üdv.
Lenne valakinek esetleg a fiókjában egy TPS51225C táp ic?
Rendeltem kínából , de sürgős lenne.egyedije
-
Tamás9x
őstag
Nincs valakinek a polcon egy "216-0810005" ? A1286-ba kellene.
-
válasz
lightbulber #18058 üzenetére
Szerintem az a PCH, a CPU és az NB egy flipchipben van a hűtés alatt. Azért nincsen a cpu-val közös hűtése a PCH-nal mert az szeret 100-105 fokon üzemelni akkor is, ha a CPU tétlen és akkor a fűtené a procit.
-
lightbulber
csendes tag
Urak!
Ilyet láttatok már? Kedves Acer E5 ös szériájának a hűtése i7 procin, mellette nvidia kártya.Elég gusztustalan,hogy kivágják,hogy ne hűtse semmi az inteles vga-t.
Azt produkálja,hogy lcd-n van kép külső monitoron nincs. Ha letiltom az intel driverét, és csak az nvidia megy akkor belsőn nincs csak külsőnGyanús,hogy az inteles halt meg hűtés hiányában. Viszonyt játéknál meg csíkoz,mindegy melyik kártya megy.
illetve
Lenovo M5400 -hoz van e valakinek kapcsolási rajza?
Beleöntötték a kólát, alapos takarítás után néha felismeri a töltőjét és szépen megy, sajna viszont legtöbbször azt írja bekapcsolásnál,hogy töltő nem támogatott és kikapcsol. (több gyári töltővel tesztelve).Biosban nem lehet letiltani,hogy ne csipogjon a töltő miatt. -
Tamás9x
őstag
N752V laptophoz nincs valakinek kapcsrajza? csak egy powerON-ra lenne szükségem. bill egér, minden halott, oxidos. A lap egy ideig éledt, polcra került, most semmire sem reagál, feszültségek megvannak.
-
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Elitebook 8540P
Van egy kis gond vele, ma a lányom bekapcsolta a laposát, pár perc múlva kék képernyő, és újraindítás felirat. Innen csak a felpörgő venti volt.
Szétkaptam, a hátulja felőli memóriát kivéve, semmi változás. Visszatettem.
Leszedtem a billentyűzetet, majd a cpu felőli memória slot-ból kivéve a memóriát indult a gép.
Gondoltam megadta magát a ram, de a másik foglalatba betéve a ram-ot indult a gép.
szóval ha a cpu felőli ram slotban van memória, nem indul a gép.
Nem ismerem a cpu felépítését (Intel Core i5-520M), a memória vezérlő itt már a cpu-ba van integrálva? Vagy az alaplapon adta meg magát valami?
Van itthon egy 540m, de ha nincs rá esély, hogy jó legyen a cserével, nem akarom vele tölteni az időt.Köszi szépen a válaszokat.
Üdv:
L. -
TBC
tag
Sziasztok,
Lenovo Flex 2-15 gép biosa le van jelszavazva. (még az is lehet hogy én voltam pár évvel ezelőtt, de már nem emlékszem rá). Ellenben el kellene adnom, de így a vevőnek nem kell (Win 10 megy rajta, de gondolom finomhangolni is szeretné). Egy a lényeg: ki kellene kapcsolnom a jelszót. Van erre lehetőség, vagy felejtsem el? Unokatesómé a gép és halványan rémlik, hogy a secure boot kikapcsolásához kellett megadni jelszót(hogy USB-ről tudjak boot-olni), de ez már több éve volt és már mindent végig próbáltam ami szóba jöhetneElemkivétel már próbálva.
-
Router
őstag
Lenovo G50-45 - NM-A281 lappal. Pillantra indul és egy kis pattanó hangot ad a lap (nem a hangszóró) aztán leáll. Ilyet láttatok már? Valakinek sikerült ezt megoldania? Ez már nem az első ilyen gép nálam ugyanezzel a hibával és nem tudok rájönni.
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #18046 üzenetére
Közben megoldódott nálam, semmi se volt igaz abból, amit leírtam, illetve csak tünetei voltak más dolgoknak. Semmivel se tudtam hatással lenni a dGPU-ra, végül átkapcsoltam a powerplayt folyamatos akkus üzemre és így felére esett a videoteljesítmény, de megáll 70 fokon. Játékokban szerencsére nincs érezhető hatása, úgyhogy ez a tanulság amd mobil gpu-k esetére, legalábbis egyedi implementációk esetén.
-
Hunter2
addikt
Olyannal találkoztatok már hogy HP 250 G6 5 hosszú és 3 rövidet villog?
Bios, EC újraírva de semmi hatás. -
IO.sys
őstag
Tudtok Afterburner alternatívát mondani? Sikerült felismerni a dGPU-t, de semmilyen beállítás nem érvényesül.
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #18040 üzenetére
Bakker, sikerült... Csak nem úgy. Végigpróbáltam mindent az XTU-tól kezdve, ThrottleStopon át, MSI Afterburner és TRIXX-ig, semmi. Mondom, megnézem, mit csinál akku nélkül. Hát power throttle volt a dolog mögött. Valami ördögi mérnöki csalafintaság okán a 69+°C és a power limit közt lineáris összefüggés van. Most el tudott menni a dGPU (és az egész rendszer) 83°C-ig, tovább nem erőltettem. Beállítok neki egy -50mV-os undervoltot, javaslok egy hűtőpadot és írom a számlát. WIN!
Azt ne firtassuk, hogy ettől a dilatációtól el fog engedni a dGPU, úgyhogy becsületes szervizesként a vastól való megválást is javasolni fogom. -
Tamás9x
őstag
válasz
IO.sys #18037 üzenetére
Ha megszünteted a dedikált tápját, és hajtva nem döglik le... Nem emlékszem, hogy a fedélen a szellőző nyíláson itt van e plusz perforált lemez, mert azt alapból ahogy megjön le is tépem, szinte mindről.
Egy everest stressz teszt log-ban csak látod mi az ami hamarabb befűti a házat.. -
IO.sys
őstag
Sziasztok! Van nálam egy Dell E6540 laptop i7-tel, switchable graphicsszal, a típusra jellemző túlmelegedős leállással. Most pasztáztam újra jó vékonyan, nyertem is 5 fokot, de a probléma maradt. Kipróbáltam, hogy lecsökkentem a CPU max frekvenciát 85%-ra, nincs változás. Letiltottam az integrált GPU-t, ugyanaz, amit nem is teljesen értek. Tudja valaki, hogy mi az eredeti probléma és hogyan oldható meg?
-
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #18029 üzenetére
Jaja, ilyen kene. Arrol mar almodni se merek, hogy a sata-t es az nvme-t egyszerre tudjam hasznalni... En is csak ebayen talaltam, de mire onnan megjon az egy honap.
Sajnos mamar alig van jo laptop, foleg 12.5" koruli kijelzovel. Az milyen mar, hogy x260-ban egycsatornas a memoriavezerlo. No meg az i7-6600u talan 10%-al erosebb az i7-3520m-nel. Van koztuk vagy 3-4 ev. A fogyasztas javult csak az evek alatt. Az x260 talan akkuidoben jobb, illetve az fhd ips kijelzovel, mint egy hp 2570p, viszont vagy triplajaba kerul.
Ha nem kene az x86, mar reg sajat tervezesu laptoppal rohangalnek.
Apropo:
A485-hoz kapcsolasi rajzot tud valaki? Kivancsi vagyok, hogy ha a wwan-t letiltom a bioszban, akkor a tapjat is elveszi-e, illetve, hogy az a tapkor amire ra van kotve mekkora terhelest bir el. -
válasz
Reggie0 #18028 üzenetére
Hogy az is sz@rna sünt az élete végéig aki ezt a szép szabványos vackot kitalálta!
Ma láttam egy döglött Yoga-ban egy ilyen hdd-tKérte, az ügyfél, hogy mentsem le neki róla a képeket. Hát, mondtam neki, hogy 2 hőnap, amíg megjön az ALI-ról az adapter hozzá! Természetesen ez is egy sz@rtégely Lenovo-ban volt!
Egy saját mém:
from Imgflip Meme Generator">
-
Reggie0
félisten
Lenovo T480/A485-hoz sata kabelt nem tudjatok hol lehet szerezni itthon? Cikkszamra, P/N-ekre keresve nincs talalat.
-
yohnsee
tag
válasz
Gigabyga #18026 üzenetére
Ok. Tápköröket rajz hiányában sem nehéz megtalálni, a nagy(obb) tekercsek környékén lévő kondikat mérve valamelyiken ott lesz az 1.05V (vagy nem), de akkor már egyértelmű a dolog.
Visszafele haladva onnan könnyen meglesznek a kapcsoló FET-ek, és a DC-DC vezérlő IC is.
Valamelyik csak elárulja, hol a hiba. -
yohnsee
tag
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztatok már a Lenovo Ideapad 700-15isk laptopnál azzal a jelenséggel, hogy gép bekapcsol a ventilátor melegedésre ragál. HDMI-n nem ad képet, belső képernyő meg a bekapcsolás pillanatában teljesen feketére vált de se háttérfény se semmi.
Előzménye: 20V-os tápkörben zárlat volt. 2 kerámia kondi sült meg. Javítottam, működött is többször bekapcsoltam. Kiment az árajánlat, kérték a javítást. Raknám össze utolsó teszt bejön a lenovo logo elvette a képet és azóta csak az van amit írtam... -
Hunter2
addikt
Tudna valaki adni egy működő BIOS dumpot ehhez a Lenovo X200 laphoz?
07226-4
Mocha-1
48.47Q01.041
Sehol nem találtam hozzá, bios-downloadson sem.
Talán vinafixen van de oda meg nincs előfizetésem. -
Router
őstag
n12p-gs-a1 n12p-gt-a1 felcserélhető? GT550M-GT540M
-
NBB
csendes tag
Sziasztok,
Laptop proci cserehez keresek szakembert Budapesten/kornyeken. Tudnatok valakit ajanlani?
Elore is koszonom
-
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek nemlenne véletlenül egy VEGAS/TURIS 15341-1 91N85 laphoz rajza? Esetleg az is elág ha a PQ4410 alkatrészt be tudná azonaositani....
Előre is köszönöm -
imisz
tag
Azért kérdeztem az első hozzászólásimban hogy lenne e itt profi szaki aki bevállalná a szervizelését a laptopnak
-
imisz
tag
-
imisz
tag
Üdv Mesterek. A gyereknek vett lenovo Y700 (15.4 col 960GTX, I7 procc) standard kikapcsolás után úgy döntött hogy nem kapcsol be. Vagyis bekapcsoláskor billentyűzet 1-2 másodpercig világít, ventik felpörögnek, wincsi beindul de se kép se hang. (hdmi-n sem). Esélyes hogy BGA hiba lesz. Keressek esetleg egy szervizt vagy esteleg egy itt lévő profi guru bevállalja a szervizelését a gépnek?
-
Router
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki nekem működő biost küldeni egy Toshiba portege z30-a-13p-hez? Alaplapja: FAUXSY3 A3667A - 8MB file kellene.
Direkt ezért vettem accountot a bios downloads-ra de ami ott van azzal egyikel sem indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest