- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
albi31
aktív tag
Az igazság(Nvidia-val kapcsolatban) "odaát van"(a kínaiaknál és az Nvidia vezetésénél)!
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #9394 üzenetére
Igen ugy 6 eve visszahivtak oket aztan elkeztek gyartani az uj javitott chipeket.
A regi gyartasu chipek siman feherrel van rairva hogy nvidia
Az uj gyartasu chipekre pedig vonalakkal irtak ra az nvidia feliratot.
Ha gondolod lefenykepezek egy uj gyartasu javitott gpu-t es egy regebbi gyartasut -
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #9387 üzenetére
Persze,ez termeszetes.
De valoszinunek tartom a sok tervezes fejlesztese ezeknek a chipeknek. ( pl G86 szeria) mar megterult.
Vagyis jelen pillanatban mar csak a legyartasi dijat lehet figyelembe venni.Ez kb olyan mint a mi BGA cserenk.
Kb a csere kotsege kerul vagy 50forintba a tobbi 10ezer a haszon.
Persze ez a kulvilag erzese mert nyilvan itt is van fejlesztes es a haterbe millios befektetesek stb.... -
f27
senior tag
-
Router
őstag
válasz
KillHates #9382 üzenetére
Nincs is benne proci
Ami még gyanús, hogy a bluetooth led szakadatlanul világít.
KBC/BIOS/SB/NB csere megvolt, átlapátoltam már mindent donor lapról mire észrevettem, hogy tűz forró az órajel ic, azt is cseréltem de nem akarja
Bekapcsol, egyik caps led felvillan egy pillanatra és így megy tovább míg le nem állítom. Tápok rendben vannak. Nem értem.
-
Router
őstag
Van valakinek ötlete arra, hogy egy asus F5SL lapon mi a búbánatért forrósodhat az órajel IC? Már ki is cseréltem de ugyanúgy forrajla és semmire nem reagál.
-
Gigabyga
aktív tag
Van valakinek ilyen elfekvőben?
-
Kocska89
tag
ASM1480 nincs valakinek? Pci-e 16x port mellet laknak, ha minden igaz valami multiplexer.
Hibajelenség a következő: 16x pci-e port 7300gt vel működik, de egy 8600gt vel már nincs kép. Háttérben windows indul. Szerintem valamelyik elfáradt valószínűleg a csati vége fele.Benji77:
Az biztos jó borsos az ára. Ezek szerint létezik ténylegesen új chip is? -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Ezt az eladót ismeri valaki? A "new" mennyire lehet leharcolt, sarkazott? Ugyanez az eladó árul ilyen chipet "Manufacturer refurbished
" címen is olcsóbban, -
gliga69
tag
válasz
KillHates #9358 üzenetére
baszki benne hagyjátok a cmos akkut? Mindíg kiforrasztom.
A panel aljára eső kapcsolókat,gombokat, csatlakozókat szoktam én is kaptonozni,
de felül nem értem minek kellene bármit is maszkolni, ha csak nem közvetlenül a bga mellett van.
Ha ott van akkor pedig neke eddíg a kapton mindíg rajta maradt, ezért ttartottam érrtelmetlennek az aluszalagot.
Én az aluszalagot a K szonda rögzítéséhez használom, sokal pontosabb lett a lap hőmérséklet mérése, mondjuk 2-3 havonta cserélni kell a szondát mert összetaknyolja a ragasztó, de valamit valamiért -
válasz
gliga69 #9356 üzenetére
Mi főleg infrás munkáknál szoktuk használni, ott adja magát miért, mert különben a halálcsillag mindent megfőz!
Meleg levegősnél ha alulra esik a beforrasztott (mondjuk Acer) Cmos akku, akkor azt szoktuk letakarni.
VGA kártyáknál a kondikat bugyoláljuk be, mert azok is kapnak a melegből.
Műanyag cuccokat is le szoktuk takarni, hogy ne deformálódjanak. -
zizi7229
tag
Üdv!
tudom hogy nem teljesen ide tartozik, de itt mégiscsak értenek hozzá: Mi a maximális hőmérséklet, ami még hosszútávon egy gpu-nak egészséges?(Konkrétan 9800gx2 ről van szó, és terhelve 96 fok a max amit elér) -
gliga69
tag
Na mégegyszer:
mi
értelme
a
maszkolásnak
? -
f27
senior tag
17,3" led kijelzo erdekelne valakit?
-
gliga69
tag
kapton szalag? Más néven ribbon tape?????
-
albi31
aktív tag
Valaki múltkor linkelt egy Vatera-s embert,akinél lehet venni maszkolásra alumínium szalagot,ha valakinek megvan,belinkelné?Thx!
-
Gigabyga
aktív tag
Elkészítettem a saját Rosin fluxomat.Kikevertem a szerintem legjobbat minimális füst,szag nélküli,könnyen takarítható és még jól is lehet vele dolgozni.
Még tesztelem 1-2 hetet és ha kell valakinek küldök mintát. -
hoax
senior tag
válasz
chipkonzol #9338 üzenetére
Akkor én azért nem találkoztam még a "gépészekkel" mert mindig csak nem működő gépeket hoznak...?
-
ielektros
senior tag
válasz
gliga69 #9336 üzenetére
En nem kaptam dorzsi kikepzest
de amikor jott a nagy otlet, hogy majd joarasitom az ersa dorzsit es veszek a tescoban 300-ert 2db-ot a 4000/db helyett akkor koppantam amikor megtapogattam egymas mellett a ket drotszivacsot. Az egyik eles a masik nem. A tesco-s a boromet siman letolja ahhoz kepest amilyen lagyan az ersa kenyezteti
Bar mondjuk ez hosszutavon mutatkozik csak meg. Nekem mondjuk a weller-hez egysegnyi ido alatt tobb hegyet kellett vennem mint az ersa vagy a JBC pakahoz. Mondjuk az is igaz, hogy sokkal nagyobb a keszletem a kulonbozo csucsok miatt mint a Weller eseteben volt.
-
gliga69
tag
Látom te is találkoztál már normálissal
Annó forrasztási oktatáson beszéltek a "különbség"ről a dörzsi és dörzsi között -
Ha valaki esetleg bádogos munkát (is) vállalna, ajánlom figyelmébe:
Weller WECP forrasztóállomás pákával,fűtött ónszippantóval,tartozékokkal, kellékanyagokkal
-
gliga69
tag
Egyébként lehet tenyészteni kéne a nünükéket, és a gyökére ügyfeleknek a gépébe rakni egyet egyet
-
-
netzoli
tag
válasz
ielektros #9316 üzenetére
Én régebben alkatrész fotózáshoz használtam ezt a kamerát. Csak nem volt elég részletgazdag a végeredmény. Viszont nagy előnye volt, hogy gyorsan lehetett vele haladni és mindig élőben láttam a kimenetet, majd azonnal a gépre mentett. De utána csináltam egy fotósátrat, lámpákkal és egy normál fényképezőgéppel fotóztam tovább. De ez se az igazi. Olyat szeretnék, ami ötvözi a két megoldást egyben. De jelenleg még nem találtam...
Ez állítólag még jobb, mint a Studio. Logitech HD Pro Webcam C920
-
chipkonzol
csendes tag
Van valakinek raktáron X810634-002 gpuja?
-
ielektros
senior tag
-
f27
senior tag
Tudnek szerezni egy gyari mikroszkop kamerat.
795(H)x596(V) pixel
Szerintetek ez meg jolenne valamire? -
dpu1
csendes tag
Nincs valakinek törött B173RW01 kijelzője? A LED meghajtó IC kellene róla (L1101-1N) AUO gyártmány.
Olyan gusztustalanságot csinál, hogy bekapcsoláskor nem indul a háttér csak villan de ha Ctrl+Alt+Del-t nyomok akkor már működik. Ha ekkor fényerőt állítok akkor meg egy bizonyos szint alatt lekapcsol.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest