Új hozzászólás Aktív témák
-
Sütimüti
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, elakadtam. Javításra hoztak egy dell LJ61-es lapot.Bekapcs - ventillátor felbőg-kép nincs. Vártam vele kicsit hátha bemelegszik az RS780.Így is lett biosig eljutott. Reflow-kép nincs venti bőg,újragolyóztam uaz ...Kicseréltem - most venti felpörög, leáll - szabályoz, halk..de kép se külsőn,se sajáton..
Szerintetek?
-
Router
őstag
GRAP pad.
-
Gigabyga
aktív tag
Héten csináltam egy FS amilo-t 1 hővezetőn volt MCP+703-A2+Processzor és 4cm hőleadó felület.Gap pad-el elérte a 90fokot a szerkezet streszteszt alatt.Kicsi tükör polír(minden tiszta matt,rücskös)+ vörös réz betétek +heat pipe-ra lapos v.réz borda.
Most a rendszer nem megy 79 fok fölé stresszelve sem.Ennyit lehetett kihozni belőle.
Érdemes elbíbelődni -
Benji77
aktív tag
Sziasztok!
Intel LE82GL960 SLA5V Helyettesítő LE82GM965 SLA5T- vel?
-
Tamás9x
őstag
Hali Aksi resethez ért valaki? HP 2510P-hez kellene 25%-ig engedte feltölteni ma reggel csak magát. (nem lenne kedvem megbontani és újraírni az eepromot ha máshogy is bele lehet nyúlni)
-
dpu1
csendes tag
Helló!
Nem tudja valaki? ASUS F3T-be tehetek GO7300-B-N-A3 helyett GO7400-B-N-A3-t? Van, ahol írják helyette van, ahol T-set írnak.
Köszi.
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőbe felesleges eladó Aoyue 968 típusú páka fűtőszál?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
G86-920-A2 mivel helyettesíthető?
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
Kemotox75
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, ez helyett mit lehet felrakni?
http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-B20PO3-B20P03-SOP8-/380560612904?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item589b2e1e28 -
f27
senior tag
Valaki rendelt tolem G84-625 cipeket.
Megerkeztek.
Ha ram irna akkor nemkellene kutatnom privik kozott -
gliga69
tag
autópályán voltam 130nál nem sok ha csak egy P marad le
-
válasz
gliga69 #9962 üzenetére
Mert néha a tükörfordítás nevetséges;
újralabdázás újraömlesztés (mondjuk ez utóbbit szoktam mondani)A dokik azért beszélnek latinul, hogy a beteg ne kapjon frászt (főleg ha hypohonder) mikor felállítják az anamnézist, mert csak belepofázna a kúrába, vagy úgy megijedne, hogy lenne exitus. Hiszen a scientia sit potentia, de ezt f27 kolléga tudja a legjobban!
Elvégre; nyelvében él a nemzet...
-
-
ielektros
senior tag
Ezt nem mondod komolyan.... Hol erdekel engem ha valaki szarul dolgozik??? Hova irjuk ha nem ide? Ez itt nem a reklam helye hanem "szakmai" beszelgetes.
Feri, egy szike kell kb a vakbel kivetelehez. 5000Ft. Ez azt jelenti ha veszel egy sziket akkor rogton van hozza tapasztalatod, kepzettseged es egy mutohelyiseged is??? Aki kezzel nem tud BGA-t cserelni az meg akkor nem tapasztalt eleget a forrasztas fizikajabol. Nem regota BGA-zok de amennyure szarra van misztifikalva annyira egyszeru is. Az a hulye, aki mindenfele tapasztalat, kepzettseg vagy eszkoz nelkul nekiall szetegetni a lapot, hidd el akkor is nekiesett volna ha mindenki azt irna, hogy lehetetlen...
-
f27
senior tag
Meg jo hogy ezeket ide beirkaljatok..
Es csodalkuzunk ha a sok kontarjelolt csak azert is megprobalja,hisz egy profi is megoldotta akkor oneki miert ne menjen .
Azt kellene hireszteni hogy nem semmikeppen nemlehet ,csak tobb millios gepekkel.
Akkor talan kevesebb lenne az onjelolt jozsibacsi. -
gliga69
tag
hát, igen. A dokiknál tényleg a misztifikálás miatt megy, hogy egy magasabb szintre emeljék magukat a pór földi néptől. Erre van egy sztorim
Egy barátom felesége volt orvosnál torokgyulladással, és az elkezdte a latin szavakkal teletűzdelt dumát. A nő hagyta hogy befejezze, majd megkérdezte hogy miért akarja kivenni a vakbelét, ha a torka fáj.
És a latin egy holt nyelv, az angol nem az. Kellene nekünk is találni valami holt nyelvet ha már misztifikálni akarunk -
f27
senior tag
-
gliga69
tag
Valaki belegondolt már hogy miért használunk remek idegen kifejezéseket, bizonyos folyamatokra azok érthető magyar neve helyett, mint pl reball reflow? Ez a dolgok misztifikálása végett van?
-
gliga69
tag
válasz
hupisom1 #9953 üzenetére
Kedves leendő kolléga.
Elsőre az jött hogy emelt hangon elküldjelek messzire, de rájöttem hogy akkor megint én lennék a fasz
Csináltam régebben egy nem megfelelően tagolt, de tartalmilag helytálló leírást, amit ajánlok figyelmedbe.
Ha felmerül valamilyen kérdésed, szívesen próbálok(unk) segíteni -
hupisom1
tag
Sziasztok! Szerintetek bga golyózáshoz honnan érdemes beszerezni kellékeket, pár laptopot hőlégfúvóztam már , de szeretném megtanulni a reballt is , üdv mindenkinek!
-
Gigabyga
aktív tag
Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek!!
Akinek van eladó sztereo mikroszkópja ami alatt lehet jól dolgozni, az írjon rám pü-t.
#Mosuka:Jobbulást
-
Benji77
aktív tag
Esetleg ezen kívül más eladó cuccod?
Labortap, multimeter, oszcilloszkóp, paka? -
Mosuka
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos időhiánya, és megromlott egészségi állapotom miatt eladom mobileman-tól vásárolt HONTON HT-R490-s gépem. Összesen kb 5 óra üzemidő lehet benne.
Próbáltam összeszedni magam, de nem ment, és így teljesen feleslegessé vált. Csak hobbi szinten használtam, megjavítottam vele pár PSP-t, és ennyi volt a történet.......
Ha valakit ismertek, és keres hasonlót, megköszönném a segítséget. Van golyózóm is (rugós), pár flux, Attis-tól vettem, tehát eredetiek. Árban biztos megtudok egyezni bárkivel. -
tibidb
csendes tag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődőm, hogy egy HP Pavilion Dv9500 laptopba érdemes-e az Nvidia 8400 bga chip-et kicserélni? Mennyire lehet tartós?
-
válasz
gliga69 #9935 üzenetére
A legparasztabb megoldás; leveszed a 3.3V-ot a mPIC-E-ről, rákötöd direktben a pirosra (ha diódázod, akkor bukod a nyitófeszt!!), a fekete marad, és a többit meg elhagyod. Így pont elég lesz, hogy ne süljön meg a RS780 - persze réz betéttel (a procit meg ki nem sz@rja le, 3.000,- Ft-ért lehet cserélni, de mondjuk az meg kibírja még azt is, ha hólyagos lesz mint az öregasszony valaga)
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #9929 üzenetére
legalább egy kicsit megéledtek a dolgok a hülyeségemre
K50AB ben 4 vezetékes venti van. 2 alkatrésszel meg lehet oldani a hőmérséklet függő venti vezérlést. 1 pic 1 hőmérő 20perc
De ha bárkinek van értelmesebb ötlete, hogy ez vagy az az smbusos hőmérő szokott megrohadni, akkor azt szivesen veszem
Konkrétan az a terv hogy lecserélem az 1-2 alaplapi smbusos hőmérőt, aztán kbc-t és ha nem javul a dolog tákolok valamit. -
ielektros
senior tag
Aaaa. ATtiny 13 PWM vezerlessel, sorosan vezerelt LCD visszajelzessel, PT100 vagy meg jobb DS18B20 erzekelovel. ATtiny-re kell kotni a ventillator jeladot majd feedback-et programozni az alaplapi fordulat visszajelzo bemenetnek. Igy lehet egy hetvegi projektet csinalni 3000Ft bevetelert
persze Assemblyben mert tiszta es stabil kod kell.
uuuu jonnek az otletek csak ahhoz mar ATmega 2560 kell lassan
Az 1 helyett 2 erzekelovel pompasan lehetne HeatPipe es holeado "teljesitmenyt" kalkulalni.
Epitsd kulon dobozba a vezerlest gliga
-
gliga69
tag
f@szkivan... Lehet kap egy lm35 heatpipera ragasztva meg egy 12f picet
-
válasz
gliga69 #9915 üzenetére
Én már találkoztam ilyennel, de a legtöbb meg azt csinálja; hogy nem megy a venti; sunyin felkúszik 80-85 fokra, majd üveghangon pörög; lemegy 40-re, megáll és kezdődik elölről. Próbálkoztam BIOS frissítéssel meg minden vajákolással de nem jutottam semmire. Végül az ügyfél beleegyezésével lekötöttem a PWM-et.
-
gliga69
tag
Valaki találkozott már olyak K50AB-vel ami nem szabályozza hőmérséklet függvényében a ventit?
Konkrétan: Bekapcs os betöltés előtt üvölt, ahogy szokott, majd os betöltése után visszaveszi a fordulatszámot és nem növel rajta semmit ahogy melegedik a gép. 98C°-nál áll be a thermikus egyensúly. Heatpipe rendben van. -
gliga69
tag
jó lett az X201, ha valakit érdekel. Biosra megjabult
-
mzs66
csendes tag
Szervusztok,
a múltkori minkroszkóp-kamera brain-storminghoz kapcsolódva:
eladósorba került két-három szett az alábbi kamerából és objektívekből:- mvBlueFOX 221c profi C-mount objektíves USB kamera és szoftver[specifikáció]
- 4.2 mm 1:1.6 PENTAX PENTAX TV lens
- 50 mm 1:1.8 PENTAX Cosmicar TV lensLehetséges alkalmazási példák:
Az 50-es objektívvel gyakorlatilag kiváltja a mikroszkópot, és a nagyítás közgyűrűkkel szükség szerint még tovább növelhető, a 4.2-es objektív pedig pl. videofelvételre tökéletes.
Az asztali állványon látható két közgyűrűs konfiguráció 23 cm szabad munkaterület-magasságot biztosít a látható nagyítás mellett (14,1" a képernyő).Ha valakit érdekel, PÜ plz.
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #9909 üzenetére
En aszem meseltem is anno nektek mikor vettem 5 db G86-771-A2. Chipet egy mikor feltettem driver utan sotet kep fogadott.
Majd gondoltam hibas a chip ratettem abbol a szeriabol masikat ,de ugyan az volt a dolog.
Gondoltam akkor hibas az alaplapon meg valami,erdekeseg kedveert dobtam ra egy sima 770nest es hibatlan volt.
Ami 771 nem ment azon az ment masik pont ugyan olyan sony laptopon.
Nem tudom miert volt ez de megtortent.
Szoval ha te bena voltal akkor en is -
gliga69
tag
válasz
Hunter2 #9908 üzenetére
630-631 beválik de ott gddr2
620 quadro és gddr3. Gyártó oldaláról töltöttem a drivert,
ne nézzetek már baleknek ebben a témában. Leírtam hogy mi történt és mindent kipróbáltam hogy menjen.
Ezután jön majd hogy az ic volt hibás. Nem volt az másik gépen ma is megy.
Úgy gondolom hogy gyártástechnológiai egyediségen múlik hogy megy e vagy sem. Úgy tudom litográfiailag azonos alkatrészekről van szó. -
gliga69
tag
na, megvolt a nap fénypontja.
A fél napomat elb@sztam... flowcode avr ben atmega 48al próbáltam uart RX interruptot csinálni, de nem jött össze.
Nap végén elmesélem az asszonynak (építészmérnök), mire ő teljes természetességgel: "miért nem használtál béta blokkolót..." -
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi erősitsetek meg ahitemben:
G86-620-a2 helyére fel rakhatom a g86-631-a2 ?Dell latitude D630 az áldozat.
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #9900 üzenetére
Az ok de en erre is gondoltam.
A futotest ha direktbe kotom be max 300fokot tud es nem olyan hirtelen tehat kell neki kb 15s mire. Oda elmegy.
Ertelek en csak felig mindenre keszulok.
Meg nincs eldontve mely modon lessz megoldva.
Viszont azt elmondom hogy a gyari festekegeto holegfuvo par s alatt 600 fokon van,es egy ilyen vezereltettem anno a weller paka vezerlojevel es fokra pontosan jatszott vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged