- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz XFoxyX #75000 üzenetére
Elsőre azt mondanám, hogy kábel, átalakító, csatlakozó, vagy monitor gond. Ezeket kéne cserélgetni, próbálgatni. Ugyen nem d-sub bemenetes monitor hosszú kábellel, mert az analóg jel miatt az több zajt tud összeszedni.
Most néztem a monitort, remélem a dvi-t használod.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
gege321
tag
Sziasztok!
Most raktam be a gépbe egy új rx 570 kártyát (asus ex-rx570-o4g) és annyi a bajom vele, hogy játék közben a „gpu usage” pár másodpercenként lemegy 0%-ra utána vissza. Közben az fps nem esik le, a játék folyamatos, a gpu órajel állandóan maxon akkor is ha a kihasználtság 0%, szóval nem értem. Az előzőnél ilyen nem volt, ott beléptem és egyből max minden addig még ki nem léptem.
Köszönöm!
[kép] -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy TOSHIBA TECRA A11 notebook. Egy DualCore Intel Core i5 560M proci van benne a VGA-nak viszont annyit ír minden (windows, directX, aida, gpu-z), hogy "Intel GMA HD". Ez miféle VGA akar lenni? Esetleg a proci neve alapján kellene utánajárnom? Pl egy nála jóval idősebb Toshiba notiban "Intel GMA 4500MHD " van... Ebben mi lehet?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
tasiadam
veterán
válasz RootRulez #75007 üzenetére
The integrated Intel Graphics Media Accelerator HD (GMA HD) graphics card is known to be clocked up to 500-766 MHz and should be clearly faster than the old GMA 4500MHD. A GeForce 9400M (ION) should still be a faster (especially as Nvidia and ATI cards have a better driver support than Intel up to now). According to rumors, the GMA core will also use the Turbo Mode regulate the clock speed.
Ekkor kezdodott el a HD iGPU.
Van a HD1000, HD2000, HD2500, HD3000, HD4000 4400 4600 520 620 uhd620 etc.[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
GabeE3e
tag
Sziasztok, van egy KFA2 Gtx1060OC videókártyám, ami körülbelül egy hete elkezdte azt csinálni, hogy teljesen véletlenszerűen felpörgeti az egyik ventilátorát néhány másodpercig üresjáraton, amikor például semmi nem terheli és 30 fokos a kártya.
Futott már bele valaki ilyenbe?
Leszedtem hozzá az OC programját, amiben hiába állítom akármire a venti sebességet továbbra is csinálja, egyébként az nvidia driverre gyanakszom, mert az utóbbi pár napban elég gyakran jött frissítés.
Érdekes, hogy játék közben nincs ilyen problémám. -
Corsair90
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan vga tuningoló programokat, ami segít nekem az értékek beállításában? Vagy javaslatot tesz, stb.?
-
ro10
friss újonc
Sziasztok!
Igyekszem összefoglalni minden lényegest röviden.
Vettem egy msi Rx 580-as kártyát, múltja ismeretlen.
Eddig egy 1050ti-t használtam.
Config:
i5 8400
msi z370 a pro
ssd wd green
8gb 2400mhz
A Windowst újratelepítettem, driverek fent vannak a legújabbak.
A 1050ti mellett smoothie volt minden játék.
Mióta cseréltem erre az 580-ra egyfolytában microlagos a lol és az overwatch is, próbáltam mindenféle játékbeli beállítást, de semmi.
A bechmark programokat lefuttatva egy a confignak megfelelő értéket kapok.
Az fps nem ingadozik, a kártyát próbáltam a gyári órajeleken és emelve is.
A problémát nem érintik a változtatások.
Lehet e probléma, hogy 8 giga ram van a procinak és esetleg kevés a kártya mellé?
Számít ez egyáltalán medium beállitásokkal vagy még alacsonyabbak?
Competitive módon játszom csak és számomra a 2x élsimítás, off shadows és medium beállítások mellett, mondjuk 120 lock fps, de érezni, hogy nem smooth.
Amit szeretnék, valamilyen elfogadott teszt által kimutatni a kártya hibáját vagy megoldani a probléámát, amennyiben nem a kártya hibázik.
Bármilyen jellegű ötletet szívesen veszek, mivel 2 napja nem jutottam előrébb és kifogytam az ötletekből.
Köszönöm!
Üdvözlettel,
Ro10 -
Csupingo
veterán
Esetleg ezzel a bevállt régi driverrel is tegyél egy próbát: 18.12.1.1
Ha nem javul a helyzet, kérdezz be a kártya topikjába is.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
bobalazs
nagyúr
válasz Viktor77 #75015 üzenetére
Te bízol az automata tesztelőben? Mondjuk egyértelmű szokott lenni, ha fagy vagy hibázik a kártya akkor nagyon csövön jár, túl sok rajta a tuning, vissza kell venni. De amúgy jobban szeretem elolvasni a teszteket stb majd magam állitgatni amit tudok, pl. a control +Fes órajel-fesz görbével.
-
tasiadam
veterán
A memoria feltoltese nalam is szaraxik neha. Probald massal lockolni es nem a gyari v-sync-el. Pl probald ki a riva tunert erre. A 960-am nekem se volt laggos a 2 giga 128 bites memoriaval, most azert a 2szer annyi bit es a 4szer annnyi memoria mas.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
ro10
friss újonc
-
ro10
friss újonc
nincsen fps lagom, egyszerűen papíron jó minden, ha ez a grafikon is az, de még is laggosnak áérződnek a játékok és azok is, ezek a fusztráló kis mikro laggok.
-
-
sota81
csendes tag
Sziasztok,
Win 10 Pro 64bit rendszer alatt szeretném "rendesen" feltelepíteni a videokártya driverét. Nem megy. Vagy felkiáltójeles lesz az Eszközkezelőben, és semmi nem megy rendesen; vagy visszaállok a Windows által legjobbnak ítélt driverre, azonban ekkor is 10 FPS-sel megy pl.: a Portal (LOL!), a HD videók szétesnek, stb.
Addig már eljutottam, hogy az nVIDIA tavaly befejezte ennek a kártyának a támogatását, tehát a legújabb driver nem jó hozzá. A legújabb, ami még támogatja, az a 395.15, ha ól emlékszem.Nos, kérek szépen segítséget.
Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel a problémával.Köszönöm.
"Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
Pörp
senior tag
válasz sota81 #75023 üzenetére
Letöltöd a legutolsó támogatott drivert. DDU-val csökkentett módban minden korábbi driver maradványt leszedsz, újraindul a gép normál módban, netkábel kihúz. Kihúzott netkábel mellett a korábban letöltött drivert feltelepíted, netkábel vissza.
GTX560Ti-hez én úgy látom, hogy a 391.35 az utolsó Win10-es driver.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Ha az eladó nem őszinte (mint általában, tisztelet a kivételnek), akkor honnan lehet sejteni, hogy bányásztak a kártyával? -
tasiadam
veterán
válasz Ice&Lime #75027 üzenetére
Én találtam itt egy rx470 8gb-t eladót, és mondtam h számítsák be a kártyám, ha nem bányász, akkor 10 ezerért, ha igen, akkor 15 ezerért. Az eladó annyit írt, hogy akkor 10ért jó lesz? Se nem a "kérdésre nem válaszolt" se nem tudott semmi infót adni, csak hogy van sok belőle.
Amúgy gondolj arra, hogy ha van egy vga-d és bányászott 1 évig, akkor az tuti jó. Amelyik 1 éven belül meghalt, az meg is érdemli. Az ipari HDD-ket szokták ilyen bit buzerálással terrorban taartani, és amelyik hdd azt túléli, az nem fog elromlani x éven belül. Le kell pasztázni, hűtőt átnézni, és használható. Én nem félnék tőle.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
JSandor
tag
válasz tasiadam #75028 üzenetére
Ez így van. A bányász láz már 1 éve lecsengett és aki még mindig árul olyat az biztos hogy nem fog elromlani, mert akkor már meg főtt volna fél éven vagy éven belül. Persze aki úgy bányászott vele hogy nem állította be normálisan meg a környezet is rossz volt ott persze hogy megfő a kártya.
-
owen23
tag
Sziasztok!
Bocs ha nem ide, de az első képen a videókártyám dvi-a szerepel alul a monitorom vga-ja.
Milyen átalakítot tudok venni amivel össze tudom kötni őket?
Ez jó lehet: https://www.emag.hu/gembird-adapter-dvi-d-24-pin-apa-vga-15-pin-hd-3-sor-fekete-atalakito-a-dvid-vgaf-01/pd/DYJXVFBBM/?X-Search-Id=c1924f7c0847f2c053c4&X-Product-Id=32615019&X-Search-Page=1&X-Search-Position=4&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=viewA HDMI-t másra akarnám használni azért szeretnék átalakítót, hogy így tudjam használni kihúzás nélkül mindekettőt.
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
-
Csupingo
veterán
válasz #46372352 #75033 üzenetére
Ha dvga-val próbáltátok, akkor gpu vagy vram hibának tűnik. Betegeskedik a kártya.
Akár lehet javíttatni is, de gondolom nem olyan olcsó.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz #46372352 #75037 üzenetére
Talán a fifa nem használja a memória hibás részét, de ebből kiindulva, akár az is lehet, hogy a win egy újabb drivert tett fel, ami nem tetszik az F1-nek.
Dx12-vel és dx11-gyel is próbáltátok?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz #46372352 #75040 üzenetére
A játék topikjában, ahol már kérdeztél, kérdezz rá, hogy lehet dx12-ben, és dx11-ben futtatni a játékot. Én úgy láttam, hogy mindkettőt tudja a játék, de én nem játszom vele, ezért pontosabban nem tudok segíteni.
Ezzel a régi driverrel is tehetsz egy próbát: 18.12.1.1
Driver telepítés ügyben itt, vagy a kártya topikjában tudnak segíteni.
Drivert az amd oldalán találsz.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
energy4ever
addikt
2db egyforma felbontasu kijelzonel (Tv, monitor), 1vga-ra kotve, windows alltal tukrozve. Ha a tv nem freesync-es, de a monitor igen, akkor ebben a tukrozott kepes modban is menni fog a freesync a monitoron?
-
gunco0202
csendes tag
Sziasztok.
Sikerült hozzá jutnom egy asus rx 580 strix 8gb oc kártyához. A mostani asus r7 250x váltja.
A régi kártyához 6 pin kellet.
A az új hoz 8pin kell
Tapom elég régi.
chieftec ctg-500-80p 500w[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz gunco0202 #75047 üzenetére
Azon a tápon van 8-as pcie tápcsatlakozó is. Elégnek kéne lennie az 580-hoz is, de ha a topikjába bekérdezel, ott segítenek jól visszafogni a vga fogyasztását szinte teljesítményvesztés nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Apple notebookok
- Automata kávégépek
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Ascrok Challenger RX 5600 XT Pro 6G OC
- GTX 1660 SUPER - OEM HP - 6 GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 2070 Windforce 2X 8GB
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti Phantom Reunion 12G videokártya - Alza garancia: 2026.08.25.
- MSI GeForce RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB GDDR6 192bit videokártya,hibátlan,dobozos,tesztekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest