- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz Ice&Lime #23092 üzenetére
3.3GHz-en menni fog az rendesen. Korabeli tesztekben Core I3 530-as 1156-os processzort teszteltek és hozta a 4 magos 3.2Ghz-es Phenom II teljesítményét (játékban), ráadásul a tiéd még erősebb, szóval jó lesz az.
BrianGT GTX260 17-20 környékén mennek.
Milanfan Valószínüleg elég, de érdemes a jövőre is gondolni, meg aztán mennyire van 1920 alatt a felbontás?
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
copass
veterán
válasz Ice&Lime #23482 üzenetére
alapértelmezetten mindíg az alkalmazás vezérli a függőleges szinkronizálást, de ezt felül tudod bírálni:
nvidia vezérlőpult
3d beállítások kezelése
globális beállítások-függőleges szinkronizálás-ki
az adaptív az egy köztes megoldás."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
RootRulez
félisten
válasz Ice&Lime #26639 üzenetére
Nem értem a kérdést... Jobb-e a passzív? Mert a kettőt nem igazán lehet így összehasonlítani.
A passzív halkabb (néma), de jobban melegszik és mindenképp kell neki légmozgás (rendszerhűtő venti kavarjon befele) Az aktívnak hangja van, de nem kell aggódni, hogy megsül a VGA.
Agy kis teljesítményű kártyát meg elvisz egy passzív akár magában is. Bár folyamatos terhelés mellett, az is megsülhet...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
-
törölt tag
-
Fred23
nagyúr
válasz Ice&Lime #69124 üzenetére
Ezek annyira régiek, hogy a stabil 60 fps szerintem garantált bármilyen beállítás mellett, de vélhetően a 75 sem gond.
Crysis 3 30-45 fps ilyen alacsony felbontáson, ami egy 2013-as, nagy gépigényű játék!
Deus Ex első részét is próbáltam, gyakorta mentem ilyen alacsony felbontásokon 500 fps fölé.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
-
Viktor77
titán
válasz Ice&Lime #69143 üzenetére
Attól függ, hogy az adott játék mennyi memóriát eszik. Ha a 8-ból megeszik 7-et, 1 (se) marad az IGP-nek, szaggatni fog. 16-nál ez nem áll fenn. Az 1280 meg az 1366, amiket kérdeztél, ott elég lesz a 8 giga.
Csak IGP-nél, bár dGPU-nál is van némi javulás a DC javára, de közel sem ennyi.Sehogy nem fér bele, legalább egy GT1030? Már az is ég és föld az IGP-hez képest. Vagy gondolkodj Ryzen G-ben, az hozza a GT1030 szintet, ha semmiképp nem akarsz dGPU-t.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Ice&Lime #69149 üzenetére
Ne csináld már, kérlek. Szerinted egy 10 éves fullos proci egyszálas teljesítményénél nem jobb egy Ryzené?
2004-es játék az NFSU2. Mutasd meg az akkori legjobb procit, aminél gyengébb a Ryzen egyszálas teljesítménye. Tessék, P4-ekről meg Athlon 64-ekről beszélünk, amikkel lehetett fullon nyomni az U2-t. Melyiknél nem jobb egy Ryzen?
[ Szerkesztve ]
-
orc88
őstag
válasz Ice&Lime #69149 üzenetére
A 2003-2008 játékok ~Pentium 4 teljesítményt követelnek meg. Mondanom sem kell, hogy a P4 már a közelében sincs a jelenlegi prociknak. 2009/10-től meg már jöttek a Core2Duo és társai igényű játékok.
Szerinted melyik játék fog megfingatni ezek közül egy 10 évvel újabb procit?
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
veterán
-
Viktor77
titán
válasz Ice&Lime #69155 üzenetére
Nem értem miért kardoskodsz a HD mellett mikor a Ryzen G minimum dupla olyan jó.
Itt a HD630 és a GT1030 összevetése, a GT1030 pedig azt tudja mint a Ryzen.
Ha nem jöhet szóba diszkrét VGA, akkor nem gondolkozunk Intelben semmiképp.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ice&Lime #69157 üzenetére
Én sem értelek.
i3-7100 / i5-7400 + GT 1030 teljesítményt kb megkapsz egy Ryzen 3 2200G-tól önmagában, jóval olcsóbban, s mehet a 2x4GB RAM a gépbe. A platform is fejleszthető marad, AM4-be jön még proci.
Ha az a baj, hogy AMD, akkor írd azt és nem erőlködik senki.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Fred23
nagyúr
válasz Ice&Lime #69159 üzenetére
A 2200G nagyon jó megoldás lenne mindenképpen, viszont azért azzal is számolnod kéne, hogy ha a meglévő 2400-as RAM-od mellé vennél egy ugyanolyat, akkor úgy 19%-kal kevesebbet dobna nálad a cucc, mint annál, akinél 3200-on tud járni a RAM.
De ez még így is kenterbe verné az Intel HD 630-at.
Kevés pénzből, kevés igénnyel viszont egy apróról lőtt G4600 is megfontolandó lehet Számodra. 15k alatt is VAN, és ebben is Intel HD 630 van, nem csak az i3-7100-ban. Így már talán maradna keret a másik 2400-as RAM modulra is.
Illetve hamarosan jön a G5500, van rá egy pici esély, hogy nem lesz nagyon elszállva az ára, annak meg az lenne az előnye, hogy időtállóbb alaplapba költözhetnél (ez meglenne a 2200G-vel is!).
Rengeteg lehetőség, majd megírhatnád, végül mit döntöttél!
-
Viktor77
titán
válasz Ice&Lime #69163 üzenetére
Amivel én teszteltem neked (i5-6600, 3.6-ról indulok 4 magon és 3.9 a vége 1 magon) az gyakorlatilag egy 8100 csak nekem van turbom (kétlem, hogy 300Mhz osztana-szorozna ilyen régi játékokban). A HD530 és a HD630 meg gyakorlatilag ugyanaz.
Azért sajnálom, hogy nem sikerült meggyőznünk, majd idővel magadtól kell rájönnöd.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Ice&Lime #69169 üzenetére
Én is épp most néztem a Ryzen 3 2200G-t. Valóban írnak itt ott ilyeneket, hogy nem ad képet, stb... Én ezt azért különösnek tartom.
PCX-nél a 2200G (Radeon Vega 8) 31K, ami a párja intel fronton árban az az i3 8100 (Coffe Lake UHD 630). Most néztem, még a teljesítményük is hasonló, csak az APU 2-szer erősebb az AMD-ben.A HP Notim AMD A8 6410 APU-val van szerelve. Ami tartalmaz egy R5 M240 (64bites csonkolt verziójú) IGP-t.
Én szeretem azt is, és direkt vettem AMD aput.
De eddig szigorúan intel vonalon mozogtam asztali megoldás téren. Nálam majd kiderül, hogy a fiam (Minecraft, GTA IV, NFS The Run), és az én játékos igényeimet (új Tomb Raider, meg néhány régebbi FPS game) mi az ami kiszolgálja. -
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #69169 üzenetére
Kiegészítésképpen: itthon és külföldön előforduló probléma vele, hogy alaplappal bios frissítés végett és ram cserével van több út a boltba. A másik, hogy a meglévő ram nincs benne egy-két jobb alaplap támogatott listájában, megint másik, hogy páran írták, hogy előfordulhatnak problémák, bizonyos hynix ramokkal is, és stb.. így azért elég nehézkes a dolog. Mintha úgy festene a dolog, hogy a boltban kellene összeszerelést és beállítást külön kérni hozzá, hogy biztosra menjen az ember...
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Ice&Lime #69178 üzenetére
Persze, csak semmi értelme! Nem a proci fog limitálni régebbi játékoknál, hanem az IGP. Megnézted az én procim leterheltségét a képeken? Az Intel HD 530, 630, és UHD 630 szinte teljesen egykutya, a HD 630-ról UHD 630-ra váltás kábé 1 fps-t jelentene játékokban. Ezért érdemes túrni a netet? Intel UHD 630 vs Intel HD 630.
De azért itt van pár link:
TechPowerUp
Tom's Hardware
OCN
GAMESPOT
Guru3D[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Ice&Lime #70418 üzenetére
Úgy tudom, a dirt annyira nem fekszik a gyengébb kártyáknak: 1050 ti, gtx 1060. Persze ha csak közepes minőségi beállításokat használsz, akkor nyerhető még pár fps. A gta 5 talán gyengébb kártyával is beéri. Most nehéz megkimélt kártyát találni aprón, mert sokkal bányásztak. Van aki le is írja, hogy bányászott vele, van aki nem. Amire még sok garancia van, azt talán meg lehet venni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
hegegabi80
addikt
-
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #71696 üzenetére
Még annyi érdekesség lenne, hogy pl. egyik gamenél bekapcsolva 4x anti-aliasing-ot még mindig megvan vele a 62-75fps, szóval még mindig elméletileg jónak kéne lennie, viszont úgy már nagyon laggol és picit szét-csuszizik a kép is.
Ezalatt a proci használat kb. 25-30%, igpu használat 95-99%, hőfok átlag 40-43C, és ugye 62-75fps megvan, miközben viszont már eléggé laggol.
Anti-aliasing off és alap beállításokkal u.ez, proci használat 20-25%, igpu használat 90%, hőfok 41C, és 129-138 fps, még így is ezzel párosulnak a mikrolaggok, hiába a stabil magas fps értékek.
Minden game amit próbáltam, kb. 4-5-öt, mindnél ugyan ez a jelenség van.Nem tudom mi a gond, az alaplap nem nyújt-e megfelelő teljesítményt, a táp (amiről előbb írtam, hogy nem egy gagyi fajta lenne) vagy a procival van valami.
Valakinek van ötlete?
-
Źşë'
addikt
válasz Ice&Lime #71697 üzenetére
képfrissítési frekvencia mennyin van? nem lehet hogy 59hz esetleg? rakd 60ra, nézd meg az igp asztali beállításánál ill. játékban szintén - felbontás és hozzá tartozó képfrissítés mennyi
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
veterán
válasz Ice&Lime #71752 üzenetére
Olvastam az elejét is, azért nem írtam semmit, mert lövésem nincs. Az egész nagyon fura, főleg, hogy régebbi HD graphics-szal meg nincs ilyen gond, ahogy írod. Gondolom próbálgattál többféle drivert is, RAM-ok dualban mennek, bios legfrisebb, feltételezem megnézted teljesítménycentrikus energiasémával is, ezeken felül más ötletem nincsen sajnos.
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gigabyte GTX 1050 2GB vga korrekt áron és állapotban eladó!
- GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER GDDR6 - ELADÓ! 35.000.-
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó! 103.000.-
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G (jegelve: mark oo)
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest