-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi videokártya támogatja-e a DP Daisy Chain funkciót?
EVGA GeForce GTX 750 TiA válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
van egy ilyen videókártyám
R9280X-DC2T-3GD5
elég hangosan is 100 fok körül van játék közben
van esetleg valamelyik gyártónak olyan bordája
amire 2db 120as ventit tudok aplikálni?
ha halkabb nem is lenne de legalább nem lenne olyan forró
és még nincs is nyár...a Raijintek Morpheus II-őt néztem de elvileg
kb pont csak a 280x nem kompatibilis.. -
wyzz`
csendes tag
A GTX 1080-at ki tudja hajtani az i7-2700K 5GHz-en?
-
Zolko_86
csendes tag
Sracok 3. hete van egy strix 2080 oc kartyam eddig quiet biossal hasznaltam de ma kiprobaltam performance biossal ahol idleben nem allnak le a ventik es igy feltunt hogy morgos hangja van valahogy. Mivel tudom kulon szabalyozni a kozepso es a szelso ventiket rajottem hogy ha csak a kozepso venti forog nem hallani a morgast, ha a szelsoket felkapcsolom mindegy milyen fordulat, hallani. Miutan megfogdostam a kartyat feltunt hogy kartya vegeben levo ventinel vibraciot erezni ami erezhetoen szinkronban volt a morgassal. Mi okozhatja ezt sracok? Lehet valami problema a ventivel? Orvosolhato esetleg vagy csak a reklamacio marad?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Laptop esetében mekkora lehet a különbség egy AMD Radeon Vega 8 és egy AMD Radeon 540 között?
-
szzimo53
tag
Üdv!
Mi lehet a probléma?
Adott egy konfig most lett az alaplap+cpu+ram cserélve.
Kb 10 perc BFV után fekete képernyő, a monitor nem kap jelet. Újra inditás után megint van kép. Volt hogy sima netezes közben ugyan ez történt.
Drivert próbáltam legfrissebbel és régebivel is ugyan ez.Az tény hogy nem volt friss windows telepítés a félkonfig cseréje után , de előtte tökéletesen müködött.
i7-8700
Asrock B360 Pro4
4x8GB DDR4 2400Mhz (új)
Corsair RM1000
Zotac GTX 980 Amp Omega
120GB Kingston a400 SSD -
hopex
csendes tag
A bios a legfrissebb és ezen a mATX lapon csak egy PCI-E slot van.A tápom úgy gondolom rendben van,hiszen a FurMark teszt és az Aida64 stressz tesz is hibátlanul lefutott.
Azok a játékok amik,két héttel ezelőtt Inteles lapban,i5-ös procival,ugyanezzel a táppal és kártyával gond nélkül elindultak, most nem működnek.Nem az bosszant,hogy a kártyát nem tudom játékra használni (nem vagyok egy hardcore gamer)hanem,hogy lövésem sincs arról,hogy miért nem.
-
AtHoS
nagyúr
Mivel a 1030 "hangyafasznyival" gyorsabb a 2200G IGP-jétől, nézd meg azzal is, hogy előjön-e ugyanaz a jelenség, miközben a 1030 nincs berakva a gépbe
Furmark nem hozott problémát, lehet proci/memória oldalon lesz a hiba arra pedig talán Prime progi lenne hatásos
Kérdezz be ebbe a topikba Azonnali processzoros kérdések órája
-
hopex
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Asus Prime B450 M-K-Ryzen 3 2200G-2x4 GB Patriot Viper DDR4 3000MHz-be quiet! System Power 9 400W Bronze valamint egy GT 1030 kártya.Játékoknál már a betöltésnél vagy néhány perc után a gép újraindul.Windows-ban az automatikus újraindítás letiltva,ennek ellenére újraindul,így módom sincs megállapítani a hiba okát.Memória teszt,AIDA64 stressz teszt,FurMark teszt hibátlanul lefutott.Nvidia driverekből 6 különbözőt kipróbáltam semmi változás.
Inteles gépben a kártya hibátlanul futtatja a játékokat.Tanácstalan vagyok.Minden segítséget,ötletet előre is köszönök.
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Acer Nitro VG270UP monitort és olyan probléma merült fel, h ha a windowsban 144hz re van állítva, akkor konkrétan kisebb akadások vannak. Például, ha a tálcáról felugrik egy ablak, akkor szaggat.. vagy ha egy ablak méretét növelni akarom, akkor olyan mintha nem is lenne vidi kari driver. A kurzor ilyenkor 1-2 másodpercre megáll, a kép lefagy, utána pedig megint megy tovább.
A win10et már újra raktam, vidi kari driver a legfrissebb, maximum a chipset driver az aminél van frissebb. Ugyan ezt a kérdést már feltettem a monitor fórumra is, de hátha ez vidi kari gond, nem pedig a display port.
Pár adat: 8700k, 1080ti, win10pro 1803.
Ha valakinek van ötlete, annak előre is köszönöm! -
-
-FLY->
őstag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy 3 megjelenítőt használok egy GTX1060-al, viszonat nem találom, hogy a hármat hogyan lehetne egyesével vezérelni. HDMI 1 egy fhd plazma tv, HDMI 2 egy 4k monitor, DVI egy 120Hz-es fhd monitor. Felbontások és Hertzek külön-külön is rendben vannak, viszont csak úgy engedi a kapcsolgatást a win10, hogy egy kiterjesztett (azaz kettő), plusz egy külön. Nekem úgy kellene, hogy az összes megjelenítő készenlétibe van és oda kapcsolom a képet, ahová csak akarom egyesével, de csak max 2 megjelenítőig jutottam el így, harmadikat már nem adja ki.
-
válasz
solfilo #73028 üzenetére
Mindkettőben 4GB ram van.
Hardveresen támogatott kodekek a kicsinél:
MPEG-4 part 2 (DivX, Xvid)
MPEG-4 part 10 (H.264, AVC)
WMV 7/8/9/ VC-1 & ASF Demuxer
Tudom, hogy régi de azért egy film lejátszása nem lehetne gond neki szerintem. Ok, megy rajta a minidlna, de nem minden fájlt lát a tv valamiért, azokat akartam a Xubuntuval lejátszani. -
Dinomano
őstag
Configom:
FX 6130
Asus m5a97 Evo alaplap
8 GB DDR 3 RAM
PSU: Coolermaster 550+Jelenleg egy RX 460 2GB GDDR5 VGA van a gépben. A kérdésem: Ez a config elbír egy erősebb kártyát is? Ha igen, ár/érték arányban mit ajánlatok? (Energiakarékosság+"hűvös" kártya érdekel leginkább, VGA tápcsati van.)
-
válasz
Victoryus #73027 üzenetére
Mivel a HD6480G és az HD8280E sem gyorsítja a Youtube-ot, amióta átálltak VP9-re, így a proci teljesítményétől függ, hogy hogy megy.
Pici könnyítés lehet, ha felrakod a h264ify addont (Chrome-ra tuti van), az kényszeríti a régi formátumot, ott már be tud segíteni a GPU is valamennyire.A GX-217GA 2 mag, 1,65GHz, alacsony fogyasztásra kihegyezett cucc, az A4-3305M 2 mag, 1,9-2,5GHz turbóval, de régebbi architektúra (Phenom II utáni gen). RAM mennyiség mennyi a gépekben? TDP az A4 felé billent (15 vs 35W)
-
Viszonyítási alapom: A4-3305 + HD6480G laptopom. Hát ebben 2 évvel korábbi a hardver, mint a GX-217GA, mégis mindent visz normálisan Windows 10-zel, még játszani is lehetett vele. Akkor a GX-217GA-nak is illene fhd-ben lejátszani mindent nem? A HP t620-at nem tudom kipróbálni windows 10-zel sajnos.
-
Adott egy Hp t620 vékonykiliens, Amd Radeon HD 8280E gpu-val. Xubuntu van rajta, fájlszerver+seed+minidlna. A lényeg, hogy összekötöttem a tv-vel, és néznék rajta filmet, youtube-ot, de elég harmat gyenge, 720p felett nem folyamatos a kép.
Ez ennyire gyenge, vagy a Xubuntu nem tudja normálisan használni? Ezek a gpu-k már alapból támogatták az 1080p-t nem? -
208
csendes tag
válasz
Lacko32 #73016 üzenetére
Ha bekapcsolom, rendben lemegy a post és indul a W7. Minden rendben. CSAK a biosba nem lehet belépni. Ma volt lehetőségem egy X48 gépbe betenni. Nos itt MINDEN jól ment a driver telepítése után. 10× ki-be tökéletesen működik, biosba azonnal belép, és indítható a memtest86+ is azonnal.
-
wyzz`
csendes tag
Üdvözletem! 👋🏼
Az R9 290X miért ilyen olcsó?
-
Lacko32
tag
Első körben kábelek ellenőrzése, csatikat megnyomkodni stb. Próbáld meg, húzd le az egeret billt a gépről, úgy jó-e (anno a p45-s msi lapom a billentyű miatt nem bootolt).
Ha ezek nem jönnek be, akkor körbepróba. Egyszer vgat veszed ki, elinditod sipol keresi, akkor az rendben. Rambol ha több van egyszer mindegyiket, utána sorba rakod őket vissza. HDD-t lekötöd, vissza. Én ezzel kezdenék -
208
csendes tag
P45 alaplapon (500W enermax) cseréltem 6850-ről 7870-re a vga-t, W7-64 rendszeren. A 3. 4. újraindulás után sikeresen megtörtént a legújabb driver telepítése. A win7 RENDESEN működik, A gpu-z render teszt is jól fut látom a felvett + ~160W-ot is a teljesítmény mérőn. A nagy GONDOM, hogy nem tudok a bios-ba belépni, vagy pendrájvról indítani. A del gomb nyomkodásra végigfut a post, ciripel a buzzer, de aztán abbahagyja. A fekete képernyőn csak az aláhúzás karakter villog balra fent. Az usb egér sem éled fel és a billentyűzet sem működik, se usb, se PS2.
Erre szeretnék javaslatot kapni, tapasztalt szakemberektől. Köszönöm. -
Csupingo
veterán
Amelyik a legolcsóbb és amelyiknél nem fog hiányozni a közeljövőben az a kimenet a kártyán, ha mondjuk egy tv-t is kötnél rá. Talán egy dp-t lenne célszerű átalakítani, gondolom abból több is van a kártyán. Egy régebbi monitorhoz még jó lehet a dvi-d, egy fhd tv-hez pedig a hdmi. Érdemes olyan átalakítót venni, aminek az oldalán találsz pár vásárlói véleményt és leírják, hogy működik, mert előfordulhat, hogy nálad nem lesz valamiért jó egy nem véleményezett termék.
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Egy GTX 1060-at szeretnék összekötni egy full-hd monitorral amin csak D-SUB bemenet van.
Az alabbiak kozul melyik atalakitot javasolnatok?
DVI-D -> D-SUB
HDMI -> D-SUB
DPort -> D-SUBKb. 5k-t tudnek raszanni.
Koszi,
Sleed -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van egy MSi GTX 1660Ti 6GB armor vga vatta uj, drivererzés után nem adott kpet bekapcsoláskor igen de mikor a windows 10 üdvzöljük képernyő jött kikapcsolta a monitort, lehet driver hiba, nagyker most vizsgálta be a kártyát és szerintük teljesen rendben van végigfutott minden teszt vele.
Létezik ilyen?Beleraktam az adott gépbe egy GTX1060 6GB strix vga ugyan ugy 8 tűs tápcsatlakozóval, azzal minden rendben.
Gép nem egy mai darab:
Asrock N68-GS4/USB3 FX + AMD FX8320e proci van melette. -
válasz
Helsing #73004 üzenetére
Nem tud ilyet. UVD 4 van benne, az nem viszi a 4K gyorsítást H264 esetében sem. H265-öt meg egyáltalán nem gyorsít, régi technológia már ez a kártya (GCN1)
wikipediáról:
UVD 4
UVD 4 includes improved frame interpolation with H.264 decoder. UVD 4.2 was introduced with the AMD Radeon Rx 200 series and Kaveri APU."X.ORG Radeon UVD (Unified Video Decoder) Hardware-UVD4.2: KAVERI, KABINI, MULLINS, BONAIRE, HAWAII".UVD 5
UVD 5 was introduced with the AMD Radeon R9 285. New to UVD is full support for 4K H.264 video, up to level 5.2 (4Kp60). -
Helsing
aktív tag
Nem találok a kérdésemre választ. Az AMD R9 270X-ben van hardveres gyorsítás a 4K-s videókhoz?
Ha van akkor hogy lehet bekapcsolni? -
törölt tag
Sziasztok. Ha kaptam a kártyámhoz játékokat az eladható valahogy? Én nem szoktam játszani. Nem itt akarom hirdetni őket, tudom hogy nem szabad. Elméleti a kérdés. Mondjuk G2A-n meg tudom őket hirdetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest