Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Ha egy DVI kimenetre az van írva, hogy DL-DVI-D, akkor az hangot is viszi?
És ha átalakítóval DP-re, vagy HDMI-re alakítom, akkor ott is jönni fog a hang?Köszi!
-
Csupingo
veterán
Elvileg az lenne a tuti, ha a win 10 minden gyorsindító okosságát kikapcsolnád, 59185-től érdemes olvasni, aztán ddu-val, vagy más eltávolítóval leszeded az amd drivert, gép kikapcs, kártyacsere, aztán várni a csodát.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
VGA-t kell cserélnem a gépemben, W10 Pro van rajta, jelenleg AMD kártya, Nvidia lesz helyette.
Ha csak simán kicserélem őket elindul a win, hogy onnan leszedjem a régi drivert és feltegyem az újat, vagy nem ártana előtte megcsinálni az eltávolítást?
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65192 üzenetére
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65122 üzenetére
Nagy köszönet a segítségért!
Úgy néz ki Megoldódott a probléma. Remélem így is marad. Kis fórumos csoport munka mellett sikerült sfabillá tenni a rendszert. Örülök, hogy vannak ilyen srácok akik szabadidejük egy részét mások segítségére áldozzák -ez természetesen mindenkinek szól aki máson segít.
-
athomi
veterán
válasz
hungar #65181 üzenetére
F13-as BIOS a legfrissebb, valószínűleg frissíteni kellene.
Z77-es lappal többünknek is a BIOS frissítés oldotta meg a tiédhez hasonló problémát.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz
hungar #65178 üzenetére
Szia..
Az AMD kártya driverét rendesen lepucoltad? Egy DDU-t ráereszthetnél..
Illetve milyen konfigba ment a VGA? Ha valami régebbi alaplapba tetted akkor lehetnek kompatibilitási gondok.. Esetleg még egy BIOS frissítés sem árt..
Viszont csak találgatni lehet egyenlőre a géped többi alkatrésze hiányában... -
hungar
tag
Sziasztok!
Vettem egy videókártyát: gigabyte gtx 1050 ti gaming 4 gb ram. Beleraktam a gépembe (amibe korábban ati r9 280 3 gb vga volt) és a boot képernyőn túl nem enged a rendszer...billentyűzetre se reagál. A kártya jó mert egy másik gépbe kipróbáltam és gond nélkül megy. Mindkét gépbe 500as chieftec táp van, viszont ez az új kari még kevesebbet is fogyaszt mint a régi szóval nem ez lehet a hiba.
Van valami ötletetek mi lehet a baj? másik kártyával gond nélkül elindul a számítógép...
-
-
rena76
csendes tag
válasz
TheProb #65164 üzenetére
Arra válaszolnék, hogy mennyire jó a VGA bios frissítése. Tehát vagyon egy MSI R9 280OC....Nemrég vettem. Minden teszt alatt 2 percen belül, kb 100fokos volt a kártya, így leállítottam. Újrapasztáztam, de minden változatlan maradt. Ugye van rajta 1 kapcsoló, h UEFI-s biost, vagy legacy-t használok. Az UEFI-s részét lefrissítettem és most már nem melegszik. Max 65-75fokig megy fel, terhelés alatt. Nos erre jó....De a sokadik bios lett a jó, mivel ehhez a kártyához van egy pár...
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz
rena76 #65172 üzenetére
Szia...
A virtuális szuperfelbontás az a virtuális szuperfelbontás..
Kamufelbontáson tudod futtatni a játékaidat.. Gyakorlatilag bekamuzzza a játéknak, hogy pl 4K-s felvbontású monitoron futtatod...GPU méretezés pedig annyi, hogy, ha nem natív felbontáson használod a monitorod akkor hozzáméretezi a képet...
Szerintem mindegyiket kapcsold ki! -
rena76
csendes tag
Sziasztok!
1 hibajelenségem lenne, de 2pc-n is jelentkezik, amik 1tv-re vannak kötve. Tehát a videokártyák: MSI R9 280x és egy Gigabyte R7 370. HDMI-n vannak a tv-re kötve. Amikor online videót nézek, sötétebb a kép, de amikor a képen megjelenik egy világosabb rész (mondjuk a fehér felirat), akkor kivilágosodik. Mikor eltűnik a felirat, megint besötétedik. Rettentő zavaró, mert sokszor nem látom mi történik sötétebb jeleneteknél. Mind2-n a legújabb ati driver van fent. Lenne valami tipp, hogy miért csinálja ezt? Az R9-esnél rájöttem, h a hdmi kábel rossz volt (mindig sötétebb volt a kép és nem elég éles) így az cserélve lett. Valamilyen beállítás lehet a ludas, de nem tudom mi. Van olyan beállítás, h: gpu méretezés. Nem tudom ez mit takar, de be van kapcsolva mind2-nél és a virtuális szuperfelbontás is.
Köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65134 üzenetére
Talán csak megoldódik a nyavalyám. Nem UEFI-s telepítéssel használható a kártya igaz win7 alatt - egyelőre. Win10-et is így teszem fel hátha ez segít. Azt még nem tudom, hogy a Rufus-al mbr vagy gpt lesz a jó. Valszeg csinálok több telepítő pendrive-ot és amelyik jó lesz az marad.
-
komi77
senior tag
válasz
Viktor77 #65162 üzenetére
A próba ma lesz de egy tény: nem UEFI-sen telepítve win7 alatt tegnap kb. 3 órát játszottam, stresszteszt csak gpu-ra is akadás mentesen kb. 20 percig. A gép azóta is megy, semmi gáz. Szóval úgy tűnik nem hardver gond lesz hanem a nem UEFI-s telepítés megoldja. Remélem win10 alatt sincs más okosság ami keresztbe tehet a telepítésnél. Egyelőre köszönöm a segítséget, majd írok mire jutottam.
-
TheProb
veterán
válasz
Goldboy90hun #65165 üzenetére
-
Goldboy90hun
kezdő
Gyors segitsegre lenne szuksegem.Rendeltem egy termaltake view 27 hazat.Van benne vertikalis videokartya alvany de vezetek nem kaptam hozza.Tud valaki linket kuldeni ahol tudok rendelni.lehetoleg ahol van is raktaron.Koszonom
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy video és fotó szerkesztéshez a videokártya mely tulajdonságai a mérvadóak?
Gondolok olyanra, hogy :
Unified shader egység, Texture mapping egység (TMU), Render output egység (ROP):, Compute egység:, SMX/SMM száma:, Pixel fillrate:, Texture fillrate:, Single Precision (csúcs):, Pixel shader:, OpenGL:, OpenCL:, Mantle:, stb... CUDA...Természetesen van még memóriasávszélesség, memória és gpu frekvánciák is. De csak a példa és simán lehet rossz példa kedvéért, lehet egy gpu
"Xmillió"GHz ha a videoszerkesztéshez a render output egység számít azt pedig minimálisat tartalmaz akkor nem éri meg egy "gyorsabb" kártyára váltani.Van egy R9 290-es 4GB referencia kártyám, de zavar, hogy 275W-ot eszik és ebben a nagy melegben eléggé melegszik.
Videot és fényképeket szoktam szerkeszteni és megfelelő videokártya esetén lecserélném. Nincs távolt tőlem a váltás gondolata.
Mi lenne a kézenfekvő megoldás?
200W alatti fogyasztás legalább 4 GB és jól működjön a videózáshoz. -
MK VII
veterán
válasz
Goblin12 #65155 üzenetére
Má' megint?
Ha ezeregyedszer leírjuk akkor már nem lesz több ilyen kérdés?
A bányászok felvásárolták a piacot...
Lassan minden hír, topik erről szól...
Néha bele kéne olvasni a hírekbe, újdonságokba. A PH szerkesztői nem a levegőbe írják a híreket, hanem nekünk, nektek, mindenkinek...
Csak egy kettő:
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Akinek kicsivel nagyobb belelátása van a VGA-paicba, árulja el nekem, hogy miért nincs se 1060 se 1070 de még 1080 se a piacon?
Mi történik?
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
-
TheProb
veterán
Lehet vasutas kérdés, de ha gyengébb a táp, mint amit a rendszer megkívánna, akkor el se indul vagy csak csökkentett teljesítménnyel fog menni?
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Ezzel a lappal és egy 4770K-val ki tudok csikarni 2560x1440-es felbontást?
[link]Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sziasztok Nviflashal szeretnék vga Biost frissíteni egyszer már csináltam egy 580 ról és működött is a dolog csak azota már nem emlékszem ,hogy csináltam azt tudom ,hogy uj Biost leszedtem átírtam NEWBIOS.rom-ra és elindítottam a programot megnyilt a parancsor onnatol pár lépés volt e már nem találom az oldalt ahonnan megcsináltam ugyanezt 580nal
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65134 üzenetére
Mindenképpen megéri a próbát, mert másik kártyát csak legvégsőbb esetben vennék. Nagyon jó kis kártyák ezek és a koruk ellenére is nagyon jól dolgoznak még napjainkban is. Fhd-s játékra nem is kívánnék jobbat. Bízom benne, hogy tényleg nem kell kukázni
A mostani kártya választék és az árak nem a legjobbak. Fhd-re nem kell 100k feletti kártya. A max 60k-ig kategóriában csak a Gtx 1050 Ti (ami azért nem rossz) és elvétve néha egy-egy Radeon 460/560 4gb van. Azért ezekkel is lehet játszani. Viszont nem lenne nagy lépés egyik sem, csak pótlás.
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65132 üzenetére
Remélem én is. Azért egy vga bios-t frissítünk és kipróbálom gyári telepítő cd-vel hátha.
-
TheProb
veterán
válasz
komi77 #65130 üzenetére
Remélem fasza lesz a komp.
Más: ASUS vga-t csak viszonteladón keresztül lehet javíttatni? ASUS/FixDirect-hez közvetlen nem lehet beküldeni? Most beregeltem a kártyát az asus fiókomhoz, de az nemtom számít-e valamit.
btw, nem kellett volna nvidia kupont kapnom a 1070-hez?
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz
TheProb #65128 üzenetére
Az kiváló választás. Nekem is van egy 1600-om. El kell mondanom, hogy nagyon szeretjük. Az első napok Agesa bios frissítésekkel teltek. Amióta véglegesnek mondható a biós, már nem problémázik semmin csak pörög mint a gép
Én nem nyomatom neki a tuningot - csak kipróbálás volt, jól ment - és mindenre bőséggel elég ez a platform. Csendes, gyors, pörög.
-
TheProb
veterán
válasz
OutSider17 #65123 üzenetére
és (#65125) komi77: Köszi, remélem időtálló választás volt.
Már csak a gép többi része kéne, hogy megjöjjön... -
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65122 üzenetére
Én is erre gondolok. Ha lesz egy kis idő erre, akkor azonnal megcsinálom. A win10-et is 0-ról feltelepítem pik-pak. Viszont ahogy a vga driverhez nyúlnék egyből gondjaim lesznek. Aztán jönnek az indulás utáni kék képernyők. Végül már egyből a javítás vagy újraindítás menüig jutok csak. Win7-el és linux-al tegnap szinte egész nap ment a gép megingás és kék képernyők nélkül. Vga bios frissítést a techPowerUp-on kívül hol tudok még megoldani?
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Boci23 #65119 üzenetére
Most egy kölcsön kártyám van ami egy 9600 GT, ha a tápom lenne a hibás amit kétlek ez a kártya akkor se tudja megsanyargatni kicsit sem. 750W Enermax.
Nekem a jelenség a tökéletes stabil rendszerből 3 nap alatt már boot-olni képtelen rendszert csinált.
Most nincs probléma.
Próbálnék valami erős kártyát venni, akkor kiderül majd...
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65117 üzenetére
Én sem tudom mi okozhatja ezt. Az biztos, hogy amint a win letöltéskezelője elkezd drivert keresni, azonnal problémát észlel és ledobja. Azt még nem próbáltam ki, hogy ha letiltom a telepítéskori frissítést és felteszem az eredeti telepítőlemezről a drivert, akkor mi lesz. Linuxon tegnap fél napot ment system stabiliti test bekapcsolva - semmi -, win7 alatt is stresszeltem itt sincs gond. 8.1 ugyanúgy leszed valamit mint a 10 ezért ott sem megy hosszú ideig.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Boci23 #65113 üzenetére
Az én HD6970-es kártyám is ezt produlálja.
Pár napra rá már viszont a windows boot végén mikor az üdvözlő képernyő jött be, már ott meghalt.
Én használnám még pár napig hátha romlik a helyzet és nem is a táp a hibás, bár midnenféleképpen jó volna egy márkás táp ha az a baja, ha nem. -
komi77
senior tag
válasz
OutSider17 #65052 üzenetére
Hali! Legutóbbi beszélgetésünk óta egy csomó minden történt. Amiket javasoltál kipróbáltam de nem lett tartós a siker. A hétvégén sok ezredik próba után kiderült, hogy az R9 270-esem csak win10 és win8.1 alatt nem működik. Win 7, linux, xp alatt semmi probléma nincs. Nem tudom, hogy a win10-el mi történt vagy Amd csinált-e valamit a driverekkel de ez van. Úgyhogy egyelőre nem kerül a kukába a kari.
-
Boci23
csendes tag
válasz
OutSider17 #65112 üzenetére
Köszönöm válaszod,már kértem is ajánlatot a "Milyen tápot vegyek? " topicban.
-
Boci23
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van 1 fél éves Asus GeForce GTX 1060 6gb videokártyám. Olyan hiba jelentkezik ,hogy játék közbe egyszer csak elmegy a kép,kikapcsol a monitor, a kártya ventilátorai felpörögnek és ennyi csak a kikapcsolás segít. Utána egyből indul és működik minden tovább ,mintha mi sem történt volna.Csak játékoknál csinálja, internetezés, munka közbe egyszer sem csinálta.
Feltettem az MSI afterburner progit és elkezdtem monitorozni a gépet. A végeredmény az lett,hogy az olyan játékoknál csinálja ezt(pl. Mass Effect Andromeda, Dirt 4) ,ahol a kártya 100% közeli (GPU Usage 95-100%) használatba van.
Ahol kevesebb ez a % (GPU usage 40-50%) ( pl FIFA 17 ) ott akár napokat is játszhatok,akkor se áll meg a gép.Ahogy az elején írtam a kártya fél éves ,maga a konfig kb. 3 éves (i5 4590 proci, 8gb ram, 500W táp)
Kérdésem szerintetek ez videokártya hiba,vagy esetleg valami más? (esetleg táp)
[ Szerkesztve ]
-
MRProff17
csendes tag
Sziasztok!
Mik ezek a hatalmas árugrások a videokártyáknál, mi történt?
Mikor fog rendeződni ha fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Opel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Nyomtató topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd