Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #59299 üzenetére
Video Memory Stress Test minden módon lefutott.
Tökéletes semmi baja
Döbbféleképpen teszteltem.
Rohadjon meg a Roksztár a szar bugos szarj@val.
Itt szenvedek Flashelem a bioszokat erre kiderül a játték szar.
Köszi a visszajelzést akkor játszok így. -
kasa85
őstag
Legelső gyári bioszt vissza raktam,de annak ellenére az egekig boostol a GPU
-
kasa85
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #59296 üzenetére
Hali szép reggelt
Most raktam fel egy új bioszt.
Stabilabb,és újabb mint a régi.
Remélem ezzel minden okés lesz.
Az a baj csak az árnyékoknál jön elő.
Fehér lesz a fa.
Vagy a Néger polója fehéren elkezd pulzálni -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
-
Zoli54213
aktív tag
NFS 2015-ben, R9 270X 2GB-on valaki tudja miért kapom ezt a hibaüzenetet 5 perc játék után? Addig semmi baja, egyszer csak megfagy és ezt írja ki:
Win 10-en, a driver pedig a legfrissebb Crimson. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Skacoook
Vram tesztelő ?
6GB kéne lefednem -
Mitírjakide?
csendes tag
Üdv!
Van nekem egy Gigabyte GTX950 Xtreme nevű videokártyám, és az a helyzet, hogy nem működik az RGB led világítása, mert elvileg világítania kellene rajta annak a kis "WINDFORCE" feliratnak. Mikor összeszereltem, és először beindítottam a gépet, akkor teljesen jól működött rajta ez a kis világítás, de most mikor leszedtem az oldalát a gépháznak látom, hogy nem működik. Fogalmam sincs, hogy mióta nem világíthat... Mondjuk időközben telepítettem hozzá ugye a drivereket meg a Geforce Experience-t (ahol egyébként lehetne változtatgatni a világítását, de nem akar működni akármit is állítok a világításán...)
Igazából egyáltalán nem fontos ez nekem, hogy világítson, de azért kíváncsi lennék, hogy miért nem működik...
Bocsi a kicsit pontatlan fogalmazásért, de nem nem nagyon értek hozzá...
Köszi előre is! -
Hapi18
tag
Adott egy monitor és egy Samsung Tv mindkettő csatlakoztatva egy msi gtx 1070 videokarihoz. Ritkán játszom vagy filmet nézek pc-ről a Tv-n ezért folyamatosan csatlakoztatva van de alap helyzetben csak a monitoron jelenít meg képet a PC.
Feltettem a windows 10-et és most ha játszom és valaki közben bekapcsolja a TV-t a monitoron elmegy kép, alt-tab meg 3 klikk rendbe hozza, pedig úgy van beállítva hogy a tv-t ne használja.
Van e erre megoldás azonkívül hogy fizikailag huzogatom ki a kábelt? -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Olyan program kéne mely a Vramot teszteli.
6GB Vramom van le szeretném játék nélkül progival terhelni.
Az egész gépet letesztelem,és nem szeretném,hogy a Vram is kimaradjon.
Tuning esetén is jól jön.
Ha hibázik akkor gari.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
MK VII
veterán
válasz
Ochocinco46 #59278 üzenetére
Gyári hűtővel nem lesz gond..
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
Vakegérke #59274 üzenetére
MK VII, trancemusic köszönöm a választ nektek is.
Kiszerelem akkor mindneképpen a vga-t. Hűtőnek ebből a szempontból szerencsére, csak egy gyári intel van benne, az nem hiszem, hogy a néhány grammos súlyával komolyabb kárt okozna. Megpróbálom fektetve szállítani, de nem tudom mennyi hely lesz az autóban. -
trancemusic
senior tag
válasz
Ochocinco46 #59273 üzenetére
Ha toronyhűtőd van a procin, jobb ha leszereled, nekem törte le a cpu felfogatót a hűtő szállításkor, igaz, az amd volt, de jobb az óvatosság.
Rázkódás a legrosszabb, ellentétes irányú erők hatnak folyamatosan ismétlődve. -
MK VII
veterán
válasz
Szia.. A VGA-t mindenképp szedd ki. Hűtőt nem muszáj.
Ahogy az előttem szóló írta, fektetve szállítsd, hogy a dolgok függőlegesen legyenek. -
Vakegérke
félisten
válasz
Szia!
Én kiszedném belőle. Az biztos, hogy úgy kéne szállítani, hogy a kártyák, meg a hűtő függőleges pozícióban legyen(ek).
[ Szerkesztve ]
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv! A szamitogep autoban valo szallitasa elott, erdemes kiszerelni a vga-t, hogy a razkodast ne kelljen elviselnie, vagy siman maradhat benne is?
-
Gregpowi
tag
Sziasztok !
Milyen programmal tudodk fps-t, valamint egyéb adatokat nézni játék közben ?
Gfx G1 Gaming 1070
-
MK VII
veterán
válasz
gabesszor1 #59265 üzenetére
Nem tudom.. Tapasztalatom nincs.. Esetleg a 380-as topikba térj be és kérdezd meg ott.. Több tapasztalattal bírnak az ottani fórumozók.
-
varmi2
nagyúr
válasz
AVarice #59264 üzenetére
A vga-knak nem az a káros, ha végig x fokon megy, pl: mindig 80 C-on, hanem a káros az a nagy hőingáns, tehát terhelve mondjuk 80, terhelés nélkül 30C, ilyenkor előbb utóbb elpattannak az ólommentes forraszgolyók a gpu, vagy a memoria bga-k alatt. Tehát jó az 50C körül terheletlenül.
-
AVarice
tag
Nekem lenne egy kapcsolódó kérdésem. Nemrég vettem használtan egy Sapphire Nitro R9 380 D5-öt. A ventilátor szabályozást próbálom most beállítani. A házam szerintem jó szellőző, bár még néhány vetni hiányzik belőle - eddig VGA nélkül nem volt gond, de most tervezek még 3 ventit.
Alapjáraton 50 fok körül van a VGA passzív hűtéssel, ha kicsit néha megjáratom a ventiket, akkor olyan 45 körül tartja. Terhelés alatt felmegy 78 fokra, ha fenn van a gép oldala, anélkül 70-71 körül megáll. A ventik ilyenkor kb 65%-on pörögnek, ami azért hallható. Azt tudni kell, hogy a viszonyítási alapom nem túl jó, az utolsó dVGA-m egy 9600 GTS volt.
A gépházat is átrakom majd egy jobban szellőző helyre és a ventik is segíteni fognak minden bizonnyal a hőmérsékleten. A kérdésem az lenne, hogy 50 fokon hagyjam a VGA-t alapon, vagy itt is érdemes a ventiket járatni?
Reggel próbálkoztam, de ahogy láttam akkor éppen elindultak egy kicsit, hosszabb szünet, majd újra pörögtek.... A sok indulás leállás nem okoz problémát? Bár elvileg nem 0-ról kap feszültséget, hanem egy olyan feszültséget szintet kap ami még nem elég az induláshoz. -
válasz
gabesszor1 #59262 üzenetére
Annál tuti halkabb.
-
gabesszor1
tag
Köszönöm, írtam is neki, remélem halkabb mint a ref. hűtéses 7970-em volt.
-
MK VII
veterán
válasz
gabesszor1 #59260 üzenetére
Így érthető. Rendben.. Nem tolakodni akartam, csak, ha lett volna még egy kis időd akkor érdemes lett volna várni.. Mindenesetre gondolkodj el a Sapphire Nitro+ hűtéses 380-on. Szerintem és nem csak szerintem jobb mint a Giga hűtése.
-
gabesszor1
tag
válasz
MK VII #59259 üzenetére
Szia, bocs, hogy még nem tudtam válaszolni neked, észrevettem, csupán nekem most ott van kártya nélkül a gépem, és létfontosságú, hogy működjön a jövőhéttől, ezért nem tudnék várni egy új szériára, amúgy is csak egy olyan szintű kártya kell, amim volt, viszont halk, hogy ne őrüljön meg tőle a lakótársam, ha netán játszok egyet este.
-
MK VII
veterán
válasz
gabesszor1 #59258 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de egyrész Lec nagyon korrekt ember, ha garanciáztatásra kerül a sor akkor rá számíthatsz, másrészt a Sapphire hűtése hatékonyabb és halkabb.. Igaz drágább is.
Én még mindig azt mondom, hogy várj a 470-re, de úgy látom észre sem veszed az ilyen irányú közléseket.[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz
gabesszor1 #59256 üzenetére
Tőle vedd:ezt
SAPPHIRE R9 380 4GB NITRO DUAL-X W/BP (11242-13-20G) - 59.990
-
MK VII
veterán
válasz
gabesszor1 #59252 üzenetére
Nem tudom mennyire sürgős, de én a helyedben várnék az RX470-re. 1-2 hónapon belül már talán választék is lesz belőlük és hasonló árban lesz mint a 380 viszont újabb GCN-es, DX12-ben jobb lesz mint az eddigiek.
380-at csak akkor vegyél, ha nem tudsz várni, mert hamarosan leesik annak is az ára, ha megjelenik a 470.
A 470 csendes kari lesz. 60 fokig meg sem mozdulnak majd rajta a ventik.[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz
Ha ezt nekem címezted illetve a Nitro ról van szó akkor az egyik legjobb illetve leghalkabb hűtés. A válaszal tudsz valakinek írni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Van ilyen hűtővel 120 W-os gtx 960 is. Az is hasonló teljesítményű, és tényleg egész hűvös, halk kártya.
[ Szerkesztve ]
-
gabesszor1
tag
Gigabyte R9 380 4GB ennyit tudok róla, ateljesítményben ugyanazt akarom, nem kell már erősebb gép, csak csendes kell hogy legyen. Windforce 2x hűti tudtommal, mennyire hangos ez terhelve?
-
olle
senior tag
válasz
gabesszor1 #59249 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
gabesszor1 #59249 üzenetére
Hasonló a teljesítményük. A 380-nak 60 W-al kisebb a tdp-je. Nem írtad, hogy konkrétan melyik típus (sok nincs), de valószínűleg halkabb és hűvösebb is. Bár szerintem azonos tudású kártyára nem igazán éri meg váltani, hacsak nem bőven megfelel a jelenlegi teljesítmény és inkább csendesebb és kisebb fogyasztású gépet szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
gabesszor1
tag
Sziasztok, vga vásárlás előtt állok, r9 280x-et akartam de lebeszéltek az artifact hiba miatt, r9 380-ról vélemények? Elsődlegesen az érdekelne, hogy halk-e? (Gigabyte kártya) Mivel referencia hűtéses 7970-em volt a halkság az elsődleges prioritás most nálam, valamint gyengébb-e ez a kártya mint a 7970-em volt?
-
Raysen623
addikt
-
bodo753
tag
Sziasztok!
Egy számomra furcsa dologról szeretném megtudni hogy mi az oka.
Egy haveromnak a gépe i5 3470 és egy msi r9 390 gaming,minden alapon.Ehhez vett egy 600W-os Cooler Master tápot,a típusára nem emlékszem csak hogy osztott ágas,egyik 24 másik 21.16 ezer körül vette újan.Ez ment neki egy pár hónapig aztán elkezdett terhelésen újraindulni a gép,átvittem hozzá az Adata HM 550W-os tápom,azzal jól működik,de pirosan világít ami azt jelenti hogy komoly terhelést kap(persze játék közben).
Nálam csak a benti 32 fokban volt piros húzott i7-tel és tuningolt 290-nel.
A CM táp ment szervizbe,onnan visszaküldték hogy egy 390x-et kötöttek rá és 3 órán keresztül hibamentes volt terhelés alatt.
Kérdem én akkor hol lehet a hiba? -
core i7
addikt
Sziasztok REF GTX 780-nál mennyi a normális terhelés nélküli alap hőmérséklet?
Nekem ilyen 40 körül van az normális? -
varmi2
nagyúr
Üdv.
Az aláírásomban szereplő első gépről van szó. A farcry4-el akartam játszani, de mindig kifagyott, de csak a játék, a win8.1 nem. Cserélgettem pár vga drivert, de nem segített, sőt, egy idő után már ha az asztal van csak, akkor is kiírja hogy az amdkmp nem válaszolt, utánna helyreált. Játszani vele lehetetlenség.
Majd gondoltam egyet, és formázás után felnyomtam a win10-t. Fel is tett magától egy drivert, de ugyan így viselkedik. Csak az asztal van, és kiírja megint, és a naplóban is látszik. semmilyen hibás képmegjelenítés nincs, se kockák sem semmi. Szétszedtem, sem a vga-n, sem az alaplapon nincs egy púpos kondi sem. Minden tuning vissza van véve, sőt a vga kicsit még visszább, mint az alapból volt. De semmi nem segít. Egyedül, amit észreveszek, hogy a hd sentinel szerint folyamatosan bed szektor keletkezik a hdd-n, naponta csökken a kondíció. Esetleg ez okozná a hibát? De ez esetben a win is hibázgatna, nem csak az amd vga drivere. Remélem tudtok valami megoldást mondani. -
Raysen623
addikt
Sziasztok,
Mostanában a VGA-m random időkben (játékok alatt leginkább) fekete blank screen-t tol és csak a reset gomb segít. Legutóbb már bejött egy teljes piros képernyő. VGA-val lehet a baj vagy driveres inkább? Legújabb geforce driver van fent.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
HD7770-nél játék közben 70C°-os hőmérséklet még elfogadható?
-
core i7
addikt
Sziasztok mennyire számít az ,ha egy videókártyában samsung vagy Hynix vram van melyik a jobb? Melyik vga-ba teszik a hynex-t és melyikbe a samsungot és miért? például volt egy 580-am és Nvidia Samsung volt benne lett egy 780-am ami szintén Nvidia és Hynix van benne ez miért van? Mitől függ melyik vga-ba melyiket teszik
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
Jó, csak ahogy néztem, neki nvidia a main kártyája is, ami számol alapból is. Viszont nekem a main cardom AMD lenne. Erre lennék kíváncsi. Táp van elég neki, ráadásul nem is itthon menne a gép, szóval a fogyasztás nem számít. Azért én megpróbálnám valahogyan összehozni.
Ezt találtam, de csak a régi driverekkel megy, esetleg újabb nincs? Vagy valamilyen más megoldás? Kísérletezős kedvemben vagyok
-
Zoli54213
aktív tag
Hi!
Vettem magamnak egy második konfigot, amiből jelenleg csak a vga a lényeg, de leírom a főbb komponenseit:
-VGA: R9 270X
-CPU: i5 2320
-RAM: 8GB
-MOBO: Asrock Z68 Extreme 7 Gen 3Ami a lényeg, hogy van nekem még egy régi, de Physx-es Nvidiám is (8600GT). Meg lehet azt oldani valahogy, hogy a kis kártya menjen Physx-nek az R9 270X mellett? Csak szimplán kísérletezés céljából is érdekelne.
Próbálkoztam, de a gépen win10 van, és csak régi driverekhez találtam meg ezt a hybrid cuccost. Van aki csinált már ilyet, vagy esetleg olyan aki tudja konkrétan hogy ez hogyan működik?
Előre is köszönöm a választ!Üdv.
-
trancemusic
senior tag
Sztem akkor hibázik, mikor az összes, ( 3gb ) vagy majdnem az összes vram használatban van.
3dmark, szőrös fánk heaven stb. ezért megy hiba nélkül.
Ezek nem sok vramot használnak, plusz játékok egy része is befér 2gb vramba.
Ha ennek fényében reprodukálható a hiba, videoval együtt lehet a garit intézni. -
Rambi
tag
válasz
Csupingo #59221 üzenetére
Crimson 16.6.1 van fent jelenleg, de próbálom régebbiekkel mindjárt.
Nagyon ritkán BF4, Dying light, NFS-be is van ilyen ugrálás, FC4-be volt mikor rossz textúrát töltött be... de pl a mortal kombat, skyrim, wolfenstein-be meg sosem vettem észre, hogy lett volna ilyen baj, csakúgy mint a Haeven benchmarkba,msi kombostor, vagy a 3d mark demoba se.... -
Rambi
tag
Sziasztok
Ez egyértelműen vga hiba? --> KATT
Volt egy kis túlhajtása a vga-nak, megsülhetett? -
G-Zsolt
csendes tag
válasz
Ochocinco46 #59214 üzenetére
Köszi!
Pontos típust nem tudok, /tegnap náluk próbálkoztam vele :-)/ de legalább megerősít válaszod,hogy nem VGA hiba.Nem láttam még ilyet
/ újraindítás után nem lehet bejutni a biosba... /legalábbis nem látom
/ ezért gondoltam hogy csak monitor lehet, nem VGA...
Gondolom a javítás meg nem éri meg...[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Értem, köszönöm a válaszokat!
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
G-Zsolt #59211 üzenetére
Szia!
Pontos típust nem írtál, de anno nekem is volt 19'-os samsung talán 713 vagy 720n vagy valami ilyesmi, hasonló problémával, és monitoros topikban mondták, hogy ez sajnos széria hiba.. a panelben microprocit kell cserélni.
Ez jópár éve volt, nem tudom mennyire foglalkoznak még ilyenekkel.
itt esetleg rákérdezhetsz.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
gabesszor1 #59212 üzenetére
r9 380, gtx 960, gtx 770 hasonló. Talán picit gyengébbek: gtx 950, gtx 760. A 760 pl. egész jó áron van már aprón.
-
gabesszor1
tag
Sziasztok, van egy hd 7970-es kártyám, és be akarnám cserélni egy hasonló teljesítményűre, de jóval halkabbra, mivel a koliban szobatársam nem bírta elviselni ahogy zúg ha játszok vele
Ötleteket várok.
-
G-Zsolt
csendes tag
Sziasztok!
VGA vagy monitor hiba lehet? /szerintem monitor :-(/
Régebbi samsung 19' LCD monitor, GIGABYTE GTX460 VGA unokaöcsémé...
Egyre sűrűbben megjelenik egy "nem optimális felbontás" feliratú üzenet, /a felbontás jó, de ha jól emlékszem 60,4MHZ-t ír ??? és semmit nem lehet kezdeni vele...
ctrl+alt+del re is csak fekete képernyő, majd újra a felirat... resetre is, újraindításra is! driver frissítés után is...
Azért gondoltam a vga-ra, mert a PC kikapcsolás-újraindítás után is ez a kép fogad, a biosba se enged be... /legalábbis nem látható :-)/ ill. a monitor kíhúzása-bedugása után néha eltűnik a hiba, és minden OK.
Valaki találkozott hasonlóval? Ötlet amíg szerzek egy másik monitort kipróbálni?
Ha lehet priviben. Köszi, szép napot mindenkinek! -
flymi
addikt
-
flymi
addikt
Az a VGA, ami gond nélkül működik XP alatt, mennyire esélyes, hogy Win7 alatt hibás?
Van egy videokártya, amit nem tudom meg merjek-e venni. Az eladó szerint XP alatt hibát nem mutat, mégis alkatrészként hirdeti. Konkrétan a következőt írja:
"Teszteltük xp operációs rendszerrel és működik, de ez nem garantálja a kártya teljesítményét.
Ezért adjuk alkatrésznek vagy javításra." -
bandi0000
nagyúr
válasz
Csupingo #59202 üzenetére
természetesen nem vagyok gyökér
mivel HDMI csak 1 van a vga-an, és vettem egy dp-vga átalakítót de ha megmozdítom a kábelt akkor el megy a tv-n a jel, és ezért gondoltam hogy talán ezt tudja az alaplap vagy valami, de akkor felejtős
(#59201) bobalazs : hol tudom megadni?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
bandi0000 #59200 üzenetére
De ha játszani akarsz, akkor nem tudom, hogy miért használnád a cpu igp-jét. Akkor érdemesebb lenne mindkét kijelzőt a vga-ra kötni. Szerintem az is működne, ha kiterjesztett képernyőt használnál és ablak módban indítanád a játékot, akkor áthúzhatod a másik kijelzőre és ott választanál teljes képernyős módot.
De ha tv-n való játéknál kikapcsolnád a monitort, akkor a legegyszerűbb az lenne hogy az asztal megjelenítése itt: 1, 2 -t választanád és azt a kijelzőt teszed aktívvá, amelyiket akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...