Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Video digitalizálás
- Lézervágás, gravírozás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wutuka
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnélek kérni benneteket, aki tud valamit mondani,van ötlete,megoldása a következő problémára.
Vettem egy ASUS GTX 1050 TI kártyát.Miután behelyeztem a gépbe,feltelepítettem a legújabb drivert(a Windows is új) a Full HD monitoron alacsony felbontáson indul el a kép,és 5-7 mp múlva a rendszer le is fagy. Négy őt indítás után képes rendesen 1920*1080 ban elindulni és akkor a Windows is rendesen elindul,sőt az Unigine Heawen vga tessztprogi is tokéletesen lefut. Nem értem, hogy miért kell 5-6 szor is alacsony felbontáson indulni és legagyni.
Amikor a proci IGP jét használom. akkor ilyen probléma nincs.
Valami PCI-E sévszél lehet a probléma?
ASUS Z370 Prime A lap
Samsung 960 EVO SSD
Samsung 840 SSD
8 GB RAM
Core i5 8400 proci.
Kérem akinek van ötlete, segítsen vele! Tisztelettel köszönök minden felvetést. -
wutuka
aktív tag
válasz
BomiBoogie #27031 üzenetére
Igen,egyetértek!
Azt elfelejtettem,hogy írásom szerint a mai 4 magos processzorokat említem,és ez már nem helyes AMD-ben már 8-as is van... Így jár,aki csak Intelben gondolkodik...Persze az AMD-hez is bőven elég.
-
wutuka
aktív tag
Egy 500W-os táp,főleg ha az 80+ os hatásfokú,akkor bőven elegendő a jelenlegi 4 magos processzorok mellett még a csúcs egykártyás vga-s rendszerekhez is. Egy chieftech 80+ os táp normális összegért kapható.Pár ezressel többért aki megengedheti magának még jobb a Corsair.
-
wutuka
aktív tag
Na,akkor még egy próba- hátha!
Üdv Mindenkinek!
Kére a segítségeteket. ASUS P8 Z77V alaplapom van.Tegnap BIOS-t frissítettem.Le is ment rendesen minden,viszont egy hiba előjött a gép működése során,ami idáig nem volt.
HD 7850 a vga-m és Intel HD Graphics a prociba integrált (I5 3450 ).
Eddig az alaplapi DVI kimenetre volt a monitor kötve, BIOS-ban az elsődleges grafikus eszköz az IGPU volt megjelölve. Szépen működött a gép. Ha kellett a Virtu bekapcsolta a HD 7850-et, ha nem kellett maradt az IGPU.
Most ugyanezen felállás alatt 16 színben indul a gép,és kiírja a HD Graphicsra,hogy az eszköz nem talál elég használható erőforrást. Kód:12. Ha akarja,hogy működjön le kell tiltania egy másik eszközt.N
Mit lehetne csinálni?
Érdekes,hogy ha az elsődleges grafikus eszközként a biosban a PCI-E jelölöm,azaz a HD7850-et,akkor rendben megy. Ha kiveszem a HD 7850-et,és csak az IGP-u marad,az is megy rendesen. A kettő egymás mellett nem!!! Már illesztőprogikat,mindent cseréltem,de nem lett jó!!! Please Help! -
wutuka
aktív tag
25023 ????
-
wutuka
aktív tag
válasz
csucsbicep #25035 üzenetére
Mindíg a legújabb van,tehát a közvetlen előző volt.
Még sosem jártam meg,de most aztán...
Szerinted a BIOS frissítés miatt van a dolog? -
wutuka
aktív tag
válasz
csucsbicep #25029 üzenetére
ASUS oldaláról természetesen a legújabbat!
-
wutuka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kére a segítségeteket. ASUS P8 Z77V alaplapom van.Tegnap BIOS-t frissítettem.Le is ment rendesen minden,viszont egy hiba előjött a gép működése során,ami idáig nem volt.
HD 7850 a vga-m és Intel HD Graphics a prociba integrált (I5 3450 ).
Eddig az alaplapi DVI kimenetre volt a monitor kötve, BIOS-ban az elsődleges grafikus eszköz az IGPU volt megjelölve. Szépen működött a gép. Ha kellett a Virtu bekapcsolta a HD 7850-et, ha nem kellett maradt az IGPU.
Most ugyanezen felállás alatt 16 színben indul a gép,és kiírja a HD Graphicsra,hogy az eszköz nem talál elég használható erőforrást. Kód:12. Ha akarja,hogy működjön le kell tiltania egy másik eszközt.N
Mit lehetne csinálni?
Érdekes,hogy ha az elsődleges grafikus eszközként a biosban a PCI-E jelölöm,azaz a HD7850-et,akkor rendben megy. Ha kiveszem a HD 7850-et,és csak az IGP-u marad,az is megy rendesen. A kettő egymás mellett nem!!! Már illesztőprogikat,mindent cseréltem,de nem lett jó!!! Please Help! -
wutuka
aktív tag
válasz
agressiv #21209 üzenetére
Vhiktor kolléga a catalystos topikból:
Sziasztok!
A segítsélgetkre lenne szükségem.Mai nap letöltöttem a legfrissebb ati drivert, a telepítő végigment, és a végén kiírta, hogy problémák adódtak. Nem sikerült telepíteni a GPU drivert.
Innentől kezdve az eszközkezelő sem ismei fle a vidikártyát. Próbáltam visszeatenni az előző 12.8-as drivert de arra is ugyanezt írja. Próbáltam eszközkezelőből feltenni, ugyanez az eredmény. Próbáltam a windows updates drivert is az sem megy fel. Mindig azt írja, hogy sikerült megtalálni a naprakész verziót, de nem sikerült telepíteni.
Uninstalláltam mindent és ugysem megy. A driver sweeper progit is próbáltam, semmi eredménye:SHD 6770 kártya, 12.10-eset akartam frissíteni elötte 12.8as volt rajta. Próbáltam a kártya mellé adott DVD-n levő régi drivert telepíteni de ugyanez a helyzet.
Nagyon furcsa lenne,ha meghalt volna a kártyánk... Be is nyomnék az ATI-nak!
-
wutuka
aktív tag
válasz
agressiv #21209 üzenetére
Mitől halt volna meg?
12.8-as catalyst volt rajta.Tökéletesen ment.Feltettem volna a 12.10-es hivatalos WHQL AMD drivert,és onnan nincs tovább.Van itt néhány sorral feljebb egy kolléga,aki szintén így járt,ugyanezekkel a driverekkel.
Ma du,sajnos win újrainstall lesz... -
wutuka
aktív tag
Sziasztok!
Valami nagy baj trötént nálam.Telepítettem a 12.10-es win7 64 bit Catalyst drivert.
Azt írja,hogy egy INF file hiányzik. Kilépett a telepítőből. Most már a régi catalistok is ezt írják ki.Nem is tudok drivert felrakni! Elképesztő! Nincs így 1980*1020 felbontásom sem.
Mit tudok tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd