- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Aktív témák
-
szupi
tag
nem tudom hol kezdjem, friss problemam akadt. talan vkinek van otlete:
A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
ez a vista esmenynaplojaban van, jelenseg: jatek kozben elmegy a gep, es (neha helyreall), de leggyakrabban megadja magat. mintha uzemmodot valtana, de semmi kep nincs. egyszinu, semmi reakcio. es csak jatek alatt ugy vettem eszre.
a 3adik nvidia drivert probaltam mar ki, ugyanaz a bibi. kb 3 perc utan megmakkan. csak resetelni tudok.
parametereim:
c2d 642, asus p5b, gb 8600gts, 2gb geil ultra... es vista ultimate. (eddig nem volt ilyen gondom, pedig kb 2 honapos a rendszer)
volt olyan is, hoggy, 10-15 ilyen hibauzi (lasd fent, esemenynaplo) van egymas utan 5-10 secenkent...
vkinek vmi otlet? -
hi all. x1900xt 256mb megér 40K-t használtan,majd 2év garival? vagy dobjak hozzá még 20k-t,és 8800gts? thx a válaszokat!
-
Yamaha R1
tag
Akkor egyenlőre maradok a 7900-es szériánál egy GTO személyében. Jó lesz az egy darabig. Remélem.
Köszönöm szépen a segítséget. -
Yamaha R1
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik VGA-t érdemesebb megvenni most? 8600GT-GTS, - 7900GT-GTO?
Nagyon sokat hallottam arról, hogy a 8600-os széria dx9-ben gyenge, 10-ben mégjobban. Illetve azok csak 128 bitesek.
Egy 4200 X2 mellé lenne.
Köszönöm.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #889 üzenetére
Nekem még sohasem volt. Én az nVidia-s korszakotegy TNT2-el kezdtem. De hiába az AMD szerintem marad az nVidia.
-
t1
veterán
válasz
VaniliásRönk #889 üzenetére
sosem volt ATI-m de sztem nem is lesz
max 1950PRO
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #886 üzenetére
Engem az ATi csak azóta ''érdekel'' mióta megvette az AMD. De még így is félek tőlük.
-
Boci_83
őstag
Pci-ex videokari lehet 32 bites??? Ezt irja rá a z Evereszt és az eredményei is elég érdekesek 3DMark05-ben mint azt feljebb is irtam.
[Szerkesztve] -
t1
veterán
válasz
VaniliásRönk #883 üzenetére
25k? az megéri nem?
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #883 üzenetére
HD2600XT vagy 7600GT DDR3-s?
-
AMD Power
titán
ATi-ból 25K-ig mit érdemes venni?
-
Lacpac
őstag
LC Power 550W-os tápja van, nem csifi, lehet ez a hiba forrása?
-
murmancs
csendes tag
.
-
bubuka71
aktív tag
nem tudja valaki hogy az miért van hogy a kártyámban az aida szerint 4 vertex árnyaló 1 pixel árnyaló van , az everest szerint 2 vertex árnyaló 4 pixel árnyaló van ? nem értem .
-
alienpapa
senior tag
Miért van az, h 1280*960*85hz-en minden játék teljse képernyőn fut, de ha átkapcsolok egy másik felbontásra, akkor a kép hol szűkebb lesz, hol szélesebb, tehát nem teljes képernyőn megy. Ha a frissítést átállítom más értékre, akkor változik a kép, de még úgy sem tökéletes. Mit csináljak vele?
-
murmancs
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy milyen videókártyát ajánlotok ehez az alaplaphoz ASRock 775i65G (Max 15e Ft-ig)
Elöre is köszi mindenkinek! -
Lacpac
őstag
Hoppsz, most olvastam el mit írtam, bocs a hejesírási hibákért
-
Lacpac
őstag
Hát igen, már másfél hónapja nálla van a kártya, azt mondta most lett alaplapja, meg proci. Több mint egy hete rakta össze, és játékkal még csak most próbálta ki. Két órát ment neki. Szerintem nem fogom visszavenni tőle. Ez így gyanus. Most vettem Xelótól az enyém, az volt az első mikor megérkezett, hogy 3Dmark 03-05-06 hibamentes, majd Oblivion, és S.T.A.L.K.E.R. Ezekután gondoltam azt , hogy hibátlan a kártya.
-
Lacpac
őstag
Az előzőt rossz helyre írtam, ide is beteszem.
Sziasztok!
Adott egy x850xt! Enyém volt, nálam hibamentesen ment, a srácnál több mint egy hét használat után, egy játékban, fuggőleges csíkok jelentek meg kettő darab, ami más szinű volt, mint kellet volna. majd le is fagyott, legújjab catalyst van fent neki, 450 ''csíftek'' szolgáltatja a tápot. Először csak 3d-s alkalmazás, most már bekapcs utánn is jelentkezik a hiba. Szétesik a kép, és fagyás. primecooler van a vga-n, melegnek nem meleg. Valakinek van valami ötlete? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Krissz22 #856 üzenetére
7900GT-s tesztben processzorlimitált beállításokat alkalmaznak, így a proci gyosasága ennyit javít a teljesítményen. Tehát a C2D ennyivel gyorsabb mint az X2.
A második tesztben pedig pont fordítva van, vagyis vga limitált beállításokkal játszanak, ahol a proci nem annyira számít, inkábbb a vga. -
kukci
csendes tag
Koszonom gyors valaszod.
amit az elejen irtal, hogy helyezzem be a PCIs kartyat az AGPs melle, azt termeszetesen ugy csinaltam.
atiflash -p -u -f 1 újbios.bin
megkerdezhetem mit jelent az az -u kapcsolo? azt hiszem azt meg nem probaltam, mivel az atiflash 3.41-es verziojaban nincs is ilyen kapcsolo, esetleg ha megirnad hogy melyik verzioban van ilyen.
Eredetileg csak ezekkel a kapcsolokkal volt hajlando felulirni, a regi BIOSomat a rosszra:
atiflash -p 0 ati.bin -r -f -sst
Viszont visszairni mar ezzel a parancsal nem akarta, azt irta ki hogy „Flash ROM is not erased”, probaltam -st kapcsoloval is de semmi kulombseg. -
Mcray
senior tag
Sziasztok! Lehet rossz helyen járok ezzel de hátha más is járt már így és tud segíteni.
Szitu: Játék közben( Stalker )( Csak akkor ha: Sun shadowE) egy fura fekete ''álárnyék'' rohangál körülöttem mégpedig 2 irányban ''V'' alakban. Amikor célzok a fegyverrel ez a jelenség szinte betölti a kép alsó harmadát, ha futok akkor ''cipelek'' magammal egy négyzet alak, grafikus hiba( árnyékhiba) ''szőnyeget és élvezhetetlen a játék.
Hasonlóval sosem találkoztam. Eddig 2 kártyával volt tesztelve: Asus 7600Gt, MSI 7900GTO, 93.xx ás 94.xx driverekkel maximum és minimum kártya, valamint game settings mellett. Mindig ugyanaz...
Vki azt mondta hogy ez egy beállítható( kikapcsolható) probléma Nvidia kártyáknál, Atinál nincs ilyen... Ha jól emlékszem a 7950GTX2( vagy mi a szösz) és vele egy időben kiadott Ati kártyák közötti összehasonlításoknál jött elő 1 éve és az Nvidiások hamar rájöttek mit kell átállítani. Azt nem tudom hogy ez a stalkeres bibi ugyanaz- e, de remélem tudtok segíteni. -
Ivan15
senior tag
tegyél bele egy pci kártyát az agp mellé.
állítsd be a biosban a PCI slotot elsődlegesre, hogy a pci kártyáról bootoljon (hogy legyen kép)
az ''atiflash -i'' kapcsolóval nézd meg, hogy melyik kártya a ''0'' és melyik az ''1'' -es
utána beírod a parancsot: atiflash -p -u -f 1 újbios.bin (ha az agp az ''1-es)
az újbiosnak érdemes vmi egyszerű nevet adni pl.: ''m.bin'' -
Boci_83
őstag
Üdv Uraim!
Van nekem is egy ilyen Gainward 6200 Turbo DDR2 128Mb.os karim. Passiv. Pci-expresses. Amit tudni kell hogy egy második gépben lenne, most állt össze a gép.
Msi K9Nu neo 3800+ 2x512DDr2 +20 Gb winyó
Nah most futtatam rajta egy 3Dmark 05.öt, és iszonyatosan gyenge eredményt produkállt. azaz 691 pontot. 91.xx driverrel +dx9 fentvan. Drivercsere 94.xx 692 Pont. Hihetetlen gyorsulást....!
Kérdésem az lenne mi lehet a baj?? Ti tuélajok segítsetek nekem mennyi a reális érték egy ilyen tetsztben, mert én legalább 2000-2200 pontra számítottam.
Feldobtam az atitoolt, és a 3D-s kocka ilyan szinten akadt hogy elképesztő, a 3D mark05.ben 3-4 Fpseket produkál. Legyetek szivesek némi információval ellátni, mert tudom hogy nem egy nagypukkanás ez a kari, de ha cod2 multiban elfutna rajta az jó lenne.... -
kukci
csendes tag
Egy sürgős kérdésem lenne a BIOS flashelésel kapcsolatban. Van ez az AGP-s Asus X800 XL videokarim, ami 3D-ben dilizik. A szervizben azt mondták a Rialto chip melegszik túlságosan, és valóban miután ráraktam egy bazi nagy hűtőbordát már valamivel jobb lett, de egy idő után így is fagyott. Nem rég felfedeztem, hogy a kártyán levő BIOS PCI-Expresses. Gondoltam rakok bele AGP-set, de az Asustol nem találtam ilyet. Akkor kiválasztottam egy BIOS-t az Ati kártyák közül, csak figyelmetlenségemben egy All In Wonder BIOSt válsztottam, amelyikben R423-as chip van, az enyémben meg R430-as. Az atiflash 3.41-el nagy nehezen sikerült átírnom a BIOSt ''-f'' és ''-sst'' kapcsoló használatával. Mert egyébként azt írta ki hogy ''Cannot disable block protection'' meg hogy ''Serial Flash ROM is locked''. De miután kicseréltem a BIOSt azóta nincs kép. Rudi leírásában az volt, hogy ha ilyen történne, akkor tegyünk be egy PCI-s kártyát, és próbáljuk meg úgy visszarakni az eredeti BIOS-t. A problema csak az, hogy egyszerűen nem hajlandó, visszaírni semilyen BIOSt, már próbáltam mindenféle kapcsolóval az Atiflash-t, meg a flashrom 2.37-es verzióját, de egyszerűen nem hajlandó átírni sehogysem ezt a nem hozzá való BIOSt. Próbáltam ''-st'' és ''-sst'' kapcsolóval is mivel az R423ashoz való BIOSnál SST25VF... kiírás volt, a réginél, amivel meg működött ST M25P... De sehogysem hajlandó átírni, mindig azt írja ki hogy ''Flash Rom is not erased''. Kérem, ha valaki tudna segíteni milyen kapcsolót használjak, vagy mivel tudnám visszaírni a használható BIOSt kérem segítsen. Az Atiwinflash egyik verzióját sem tudtam a gépemen elindítani, azért csak ezzel a kettővel próbálkoztam. A válaszokat előre is köszönöm.
-
dagijoe78
csendes tag
GeForce 2 vidkari érdekelne régi gépbe! Ha tuningolt az se baj! msg me akinek van!
-
Genius007
őstag
válasz
VaniliásRönk #851 üzenetére
Vagy X2 6000+ -t
scope2007 : nincs mitRemélem tudtam segiteni.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #848 üzenetére
aha, kicsit átmentünk amd vs intel topicba (offba)
ez már így alakult, mindig is akartam HT-s procit, max buktam 2k-t, más drogozik, én meg procit veszek, tesség eldönteni melyik jobb! -
Genius007
őstag
Az biztos hogy gyorsabb.
De mennyivel lesz gyorsabb ? Megér +4k -t ?
Mert ha eladod, akkor szerintem annyiért fogod majd az ''uj'' procidat eladni, mint ezt.
Remélem érted hogy gondolom
Természetesen megértem, hogy neked igy 1szerübb..
No mind1.. procikrol ennyit...
Nem a VGA-k közt van a helye szerintem -
dulifiO
aktív tag
válasz
Genius007 #835 üzenetére
sajnos biztosan nem, én elhiszem, hogy egy 3200+-os is gyorsabb mint az intel, de nekem így sokkal de sokkal egyszerűbb, mert csak a procim cserélem, nem biztos az se, hogy olcsóbb (4k), de biztosan a legegyszerűbb! és mindenesetere gyorsabb mint a mostanim, ebben 100%-ig biztosak lehetünk!
-
scope2007
addikt
hy all!
kérdésem a következő lenne:
msi 7800GTt mennyire érdemes/szabad húzni?
gyári adat: MSI - 400/1000 MHz
a hűtő még a gyári rajta... de sztem hamarosan kapni fog egy VF900-Cu -et
pls egy ráérő kedves ember segítsen... előre is thx
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Azért mert konfigcserével sem kerülne sokkal többe (25k/17k), most még lehet hogy el tudja passzolni a cuccot, bár már most sem lesz egyszerű, és a 6800GT-vel sem lesz sokkal beljebb abban a gépben a 6800LE-hez képest, ha legalább fel lenne rántva 2200-ra a CPU... de alapon.
chungee: Azért mert ez tipikus esete a ''kevesebb néha többnek'', csak most rossz értelemben, ha lepasszolnád a konfigot az öcskösnek egyben, és vennél egyszerre egy egészet, akkor korszerű konfigot építhetnél ugyanannyiból, és nem kéne kompromisszumokat kötnöd. Mi sarkall most a VGA-vásárlásra? Gondolod a 6800GT-vel eléred a célod?
[Szerkesztve] -
chungee
addikt
Hé!!! A jövőre is kell gondolni!! Csak előbb VGA-t akarok, hogy szebb legyen. Idővel vmi S939 vagy mitom én vmi erős AGP-s lapka lesz véve prockóval. S462 tesónak jó lesz ofícozni.
Ja és lesz másik táp is hogy nektek jó legyen
Csak mért baj ha az ember a buxájához igazodik és tud kompromisszumokat kötni? Tudom, hogy 7600GST erős, tudom, hogy PCI-E jobb. De ilyen a helyzetem
[Szerkesztve] -
C4mp3r
addikt
válasz
VaniliásRönk #838 üzenetére
Ha kb. ugyanolyan erős, akkor miért ne tegyen bele 6800GT-t?
-
VaniliásRönk
nagyúr
6800GT, de 462-es gépbe nem sok értelme van ilyen VGA-t tuszkolni, 7600GST PCI-E pl. kb. ugyanolyan erős és sokkal olcsóbb.
Szerk.: Meg az a táp is vad (ha legalább 300-as lenne, a 350-es gyk. ugyanaz, csak belekontárkodtak a vezérlésébe, ettől ha lehet még veszélyesebb), nem kötnék rá egy 6800GT-t.
[Szerkesztve] -
chungee
addikt
AGP
X800PRO 256mb
6800GT 256mb
melyik erősebb?
ja és mind DDR3-as
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #834 üzenetére
Jah, és a tesztben csak egy 754-es Athlon 64 szerepelt, aminek egycsatornás a memóriavezérlője.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Akkor vegyük számításba azt is, hogy a Prescott alkalmatlanabb játékra (meg minden másra is, de arra méginkább), mert hosszabbak lettek az utasításvégrehajtó láncok (20 helyett 31 (Athlon 64-nek 12)), ezért is nőtt meg a cache, hogy ezt ellensúlyozzák, ill. a hosszú pipe-ok már Northwoodnál is gondot okoztak, ezért találták ki a HT-t.
Szerk.: [link] Láthatod hogy szinte mindenhol lemarad egy kicsit a Northwoodtól, és még ezekben a régi játékokban is csinos kis hátránya van a 3.2-eseknek is az Athlon 64 3200+-hoz képest is.
[Szerkesztve] -
dulifiO
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #832 üzenetére
ha jól vettem ki, akkor ott nw magosak a P4-ek, ergó csak 512kb cache van bennük!
-
Genius007
őstag
-
dulifiO
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #828 üzenetére
Abszolút nem vagyok olyan típus, aki elkezdi szarozni azt amit nem kedvel, annélkül, hogy nem tapasztalta igazából milyen is.
Az intel is épp úgy tönkremehet mint az amd, semmi se isten által gyártott, remélem hogy csípni fogják a játékok, az meg hogy kinek mi tetszik a saját véleménye, nekem sokkal egyszerűbb egy procit eladni és a helyére egy másikat szerezni, mint még egy alaplapot is eladni/venni, és még azt összehangolni, hogy ne kelljen heteket gép nélkül várnom!
igazából csak azt szeretném tudni - mert ugye azt írtátok, hogy az 533-as fsb miatt akadnak - hogy a 800-as fsbvel be fog-e szaggatni? (gondolok itt a megy 35-40fpssel és hirtelen leugrik 1-3secre 10-15-re aztán vissza)
köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
zolika76
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #822 üzenetére
A ramok másik gépben mennek tökéletesen nem hiszem hogy azok lennének rosszak.
comador LC-B300atx, nem egy világmárka, haver tápjával próbáltuk (400w) ment szépen azért kérdem cseréljem-e?
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zolika76 #820 üzenetére
Ha csíkoz a kép az VGA-RAM hiba, viszont akkor azt nem oldhatná meg a rendszermemória kivétele, talán a táp annyira a határon van hogy már egy modul fogyasztása is sok neki. Szabad tudni milyen márka? Mert ha kodegány vagy hasonló akkor mindegy hogy hibás-e vagy sem, azonnal cserélni egy ilyenre [link], ez tényleg 300W-os, nem csak ráírják, és nem fog pirítóst csinálni a gépből.
-
zolika76
csendes tag
Sziasztok
lenne egy problémám game közbe 5 perc után csikoz a kép minden játéknál De viszont ha egy ram van benne fut rendesen.Hőmérsékletek szerintem normális tartományba vannak Ált 50-55 fok.jelenleg 300w-os táp van benne. Kérdésem nagyobb táp orvosolná-e a problémát.A kártya geforce 6600, 2*512 geil ram msi865 pe neo2 alaplap,120G vinyo 2.6 celeron,dvd rom -
VaniliásRönk
nagyúr
A 3700+ SanDiego magos, lehet hogy megy 3GHz-et is, de a 3200+/3500+ Venice-ek is mennek 2700-2800-at, és alapórajelen is erősebbek mint a P4-ed 3GHz felett, játékban legalábbis mindenképpen. Persze a tuninghoz azért kell egy rendes hűtő, az még kb. 4k.
Szerk.: Steppingek, elvileg az E4 jobban tuningolható, de a tuning szerencse kérdése, E4-ből is kifoghatsz kevésbbé tuningos db-ot.
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
dulifiO
aktív tag
na akkor most 3700+ v 3500+-ra hajtsak? mert 3500+-t tudnék +2k-ért kapnék (a procimra annyit kéne ráfizetni), de 3700+-t nem is találtam
-
Genius007
őstag
-
-
Genius007
őstag
Biztos ( valamennyivel ) jobban fog menni ..
De Én a helyedben 3700+ vennék.
Már csak az 1Mb cache miatt is .. ( 3500+ -ba csak 512 cash van .. )
És a 3700+ os procit jó esetben feltudod huzni 3Ghz környékére.
Használtan 12k körül van itt a PH!-n, új ára meg 15-16k körül van !
Ez alá bedobsz még egy lapot.. ami 12-14k-bol kijön .. és jo lesz -
Genius007
őstag
válasz
VaniliásRönk #808 üzenetére
Hát ha minden Very High-on van, meg 1280*1024 (valakik szerint 1024*768-ba jobban szaggat, mint 1280*1024-be.. ) akkor szerintem annyira nem futtathatja jól ..
Nekem ilyen gépem volt ..
Asus P5ND2 SLI
Intel P4 630 3Ghz @ 4Ghz
7600GST 256Mb 1.2ns ram 500/700 @ 600/800
2x256Mb 533 @ 800Mhz ram
és mikor jöttek szembe vagy 10-en (közbe repült a Flash meg minden..) akkor elég sokszor lecsökkent 30fps-re..
És szerintem Source-hoz kell vagy 70fps ( ha jön az ellen.. )
Mert pl: 30fps-ed van .. jönnek ..akkor nem adja be a lövéseket rendesen ..
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom ...
[Szerkesztve] -
dulifiO
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #808 üzenetére
semmi gond, de még mindig nem válaszolt senki se arra, hogy most ez a 3500+ jó lesz ezekhez a játékokhoz? mert ha ugyanúgy megy mint a mostanim nem leszek túl boldog!
-
Gery89
csendes tag
Hogyan lehet hardverütközési hibákat elhárítani, mert Vista alatt nem látja a videókártyámat csak az eszközkezelőben, mert a Windows kikapcsolja hardverütközés miatt. XP alatt ilyen nem volt, de nem akarom újra visszatenni az XP-t. PLS HELP
-
Genius007
őstag
válasz
VaniliásRönk #803 üzenetére
CS mint Counter Strike ?
vagy
CSS mint Counter Strike Source ?
Mert pl a CSS az nagyon processzor igényes..hiába veszel pl 7600GT-t ha csak egy AMD 3500+ procid van.
Mert CSS -be a vga nem annyit számit ... -
dulifiO
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #797 üzenetére
hello, azt hiszem sikerült meggyőznöd
ha veszek egy 3500+-os 939-es A64-est azzal jó lesz már? -
VaniliásRönk
nagyúr
Az Inno3D-nek is vannak ArcticCooling/Zalmanos megoldásai, meg a Galaxy-nak is vannak tré gyári hűtői.
Az órajeleket mindig csekkolni kell, főleg ''occsó'' VGA-nál, aki nem ért hozzá az kérdezzen hozzáértőtől, konkrét tipust kérjen a boltban nehogy átejtsék, aki meg mindezt elmulasztja az megérdemli a sorsát.
ASUS, EVGA, GigaByte, Leadtek, MSI... mindnek van AGP-s DDR2-es 7600-a (utóbbi pl. még GT-nek is hívja!), PCI-E-ben pedig a Galaxy-nak is van DDR2-ese.
ryli kérdése elsősorban a minőségre vonatkozott, azzal egyiknél sincs baj, a többit meg fentebb vázoltam.
Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest