Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Van egy régi Asus M6-os notebookom, ami megadta magát, bekapcsoló gomb lenyomásakor egy halk pityenés és csak felvillannak a ledek meg a táp ledje.
Valami ötlet, hogy mi lehet ez?
Köszi,
Ispy -
szekra
addikt
Az újonnan vett laptopot milyen tesztelésnek lehet (ajánlott) alávetni, hogy előjöjjenek az esetleges hibái? Gondolok itt melegedésre, processzor, RAM hibára stb. Vannak kifejezett programok a gép "gyötrésére"? Vagy ez nem nagyon ajánlott?
-
NoOne1976
őstag
Segítsetek nekem. Adott egy Dell Inspiron 1520. Tegnap azzal hívnak szüleim, hogy "meghalt". Ma sikerült szemügyre vételeznem, a helyzet a következő:
A gép elindul, az xp betöltődik (hallom a bejelentkező hangot), viszont a képernyőn gyakorlatilag semmi nem látható. Azonban bizonyos szögből és fényviszonyok mellett ha nagyon figyelmesen nézem, akkor látom pl. a tálcán a jobb alsó sarokban az ikonokat, illetve a bejelentkezéskor kiírt üzeneteket. Az alt+f4-el való leállításkor is látom a kilépő képernyőt, de pl. az egeret nem tudom kiszúrni. (Gyakorlatilag észrevehetetlen, láthatósága 0,5%)
Mi lehet a baj? Bármi javaslatot, ötletet szivesen fogadok! -
ravail
senior tag
Szia!
A Li-Ion akkuk nem érzékenyek a töltöttségre. Tényleges formázást -tudtommal- nem igényelnek. Ennek ellenére egyes laptoptop típusoknál javasolja a gyártó a 12 vagy 16 órás "első" töltést. Egyes, az akkukkal foglalkozó szakemberek szerint a 2. vagy 3. teljes feltöltés után érik el a Li-Ion akkuk a maximális kapacitásukat. Míg, mások szerint ez sem igaz. Így nehéz megmondani, hogy mit tegyél. Az viszont biztos, hogy nem fog ártani neki egy hosszú, és alapos első, "formázó" töltés. -
fess
őstag
sziasztok
Mivel ez a topic úgy tűnik bezárt,ezért itt érdeklődnék, hogy milyen laptopot ajánlanátok 100-105k-ért újonnan? Javarészt csak netezésre kellene, max néha filmnézésre. Én eddig ezt és ezt néztem ki eddig. Ezektől lennének jobbak ebben az árkategóriában? -
1501N
tag
Sziasztok!
Új laptop akksiját vásárlás után kell formázni? Többször tölteni / kisütni? -
randras
veterán
Helló,
adott egy Dell Inspiron 5110-es gép, amit leejtett a tulaj, azóta ötöt pittyen bekapcsoláskor. A hiba elvileg a CMOS elem elmozdulása vagy lemerülése, de egyik sem áll fent. Mi lehet ez, mit lehet vele csinálni?
-
FZsolt15
aktív tag
Üdv!
A tesómnak van egy Acer AO756-os laptopja. Szeretném megosztani az internetet a Connectify nevű programmal, ami ezt írja, hogy a wifi disabled és az fn+f2 kombinációval kapcsoljam be, de ez nem működik.
Másképp, hogy tudom bekapcsolni? -
Vasinger!
nagyúr
Hol található, ha egyáltalán található mSATA csatlakozó a notimban? Latitude E6430
ExpressCard helyére lehet rakni SSD-t? -
Impressa
őstag
válasz
Girmin93 #4478 üzenetére
Na, ezen már meg sem lepődök, hogy ha marketingfogás akart lenni. Érdekes, pedig a használatijában is szerepel ez a beállítási lehetőség, amit linkeltem. Ezt nézd meg szerintem. Amit még olvastam a használatiában, hogy nem minden eszközt támogat.
-
Girmin93
tag
válasz
Impressa #4474 üzenetére
elméletileg driver nélkül is mennie kellene,de itt más a gond. A C855 sorozat nem is támogatja a Sleep&Charge funkciót. Hiába szerepel annak a boltnak a leírásában ahol vettem,ha nem támogatott. Ugyanis toshiba oldalán sem szerepel. Biosban kellene állítgatni ezt, de erre vonatkozóan a biosban semmi nincs. Pusztán marketingfogásnak tudható be a dolog,sajnos. Reklamálni nem fogok, mert jó kis laptop ez,és nem ettől fog összedőlni a világ
Ettől független írtam nekik, hogy pontosítsanak a leíráson,mert ez így nem igaz.
-
mg105
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy egy pár hónapos Lenovo Z500 töltője halkan, de hallgatóan sípol, ha a gép alvó állapotban van. Ilyenkor a gép állapotjelző led-je villog, a töltő hangja pedig magasabb-mélyebb, a led villogásának ütemére. A töltő ennek ellenére hibátlanul működik. -
castor84
csendes tag
igen, sajnos ez van. akkor kénytelen leszek kibírni így ezt a pár hónapot( illetve a párom gépét nyúzni), amíg meg nem veszem a másikat.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
Impressa
őstag
válasz
Girmin93 #4471 üzenetére
Ezen az oldalon van két driver, amit fel kellene tenned, és akkor szerintem elérhetővé válik ez a funkció is.
Majd jelezz vissza légyszíves mire jutottál. -
Girmin93
tag
válasz
Impressa #4468 üzenetére
cdt amiken esetleg szoftverek lennének még csak nem is kaptam hozzá, ugyanúgy kezelési útmutatót sem mivel előre telepített op.rendszer eredetileg nincs rajta. driverek közt keresgettem,van "usb driver"-is felraktam attól sem lett más a helyzet, szóval már ötletem sincs.
-
Impressa
őstag
válasz
smallmer #4463 üzenetére
Szia!
Ha be tudod dugni, a töltőcsatlakozóját a gépbe, és passzentos, akkor tudod használni.
(#4467) Girmin93 ez esetleg? itt úgy látom, hogy a Toshiba saját szoftverében állítja be ezt a funkciót.
Egyébként, az Asus gépek egyes típusai is támogatják a Sleep & Charge módot.
-
Girmin93
tag
válasz
köszörü #4451 üzenetére
szerintem te pedig nem tudod,hogy működik ez a funkció. nézz utána neten. régen toshiba netbookomnál ez ment rendesen.Szerintem ez csak Toshibánál van,többi más márkánál nincs is.
a lényeg az,hogy kikapcsolt laptop mellett is megy az usb port,és így lehet tölteni usb-s dolgokat. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. van egy acer aspire one 756 os laptopom, de a töltőjét otthon felejtettem. Most a héten nagyon kellene nekem a gép, de csak legközelebb pénteken tudok érte menni.
olyan kérdésem lenne, hogy egy asus u31g töltő jó lenne e hozzá? előre is köszi a válaszokat. -
ravail
senior tag
válasz
castor84 #4461 üzenetére
Szia!
Ez sem rossz, a belseje. Bár, a rendszer chip láttán még nem vagyunk előrébb. Még mindig nem láttuk az alján lévő, a laptop adatait tartalmazó matricát, vagy az AIDA64 által kiolvasott adatokat.
Az amit látsz az nem a VGA chip. De, ha úgy döntöttél, hogy hagyod így, akkor le is zárhatjuk a kérdést. -
Rivaul
addikt
-
padi68
senior tag
Sziasztok, szerintetek milyen külső HDD-t érdemes venni?( márka; ár/érték arány; garancia)
köszönöm -
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy milyen laptopot érdemes venni £250-400 között. Tudom magyar fórum, de UK-ban vagyok.
Sajnos nem nagyon tudom milyen márkák a jók. Sosem volt laptopom előtte. Jelenleg netezésre kéne, de persze sosem tudni mennyire lesz nyüstölve. Min. 15.6"-ra gondoltam, min. 4 GB RAM, I3 vagy I5 proci és valami jó videókártya, Intel HD graphic 4000 talán. Egy ilyen konfigurációt hallottam jónak. Köszönöm előre is a segítségeket!
-
Girmin93
tag
Sziasztok!
Toshiba C855-24D boldog tulajdonosa lettem. A gondom az,hogy a sleep and charge funkciót amit az usb 3.0 portom lehetővé tesz, nem tudom használni. Raktam fel valami usb drivert is toshiba oldaláról, ezen felül bios-ban is állítgattam, de semmi. Amint kikapcsolom a laptopot a telefonom nem töltődik tovább usb-ről. Mi lehet a gond? -
ravail
senior tag
válasz
castor84 #4446 üzenetére
Az "Asus K51L VGA" kifejezésre ezt találtam. De az egyáltalán nem biztos, hogy ez így igaz, és bele is rakható. Az a legnagyobb gond, hogy az Asus WEB-lapjain sem található "K51L" típusú laptop. Az lenne a javaslatom, ha még látszik és nem kopott le a használat során az alján lévő matricáról az adatsor, akkor csinálj róla egy képet, és tedd fel. Hátha abból többet megtudunk a laptopodról. A másik lehetőség, hogy az AIDA64-el próbáld kiolvasni, ahogy ezen a három képen látod, és azt tedd fel ide.
-
castor84
csendes tag
Üdv!
másik topikba már feltettem, de nem jött válasz, hátha itt több szerencsém lesz.
szóval:
van egy kb 4-5 éves ASUS K51L laptopom. ebbe ugye integrált videokártya van. kérdésem, hogy lehet e bele tenni valami egyszerű, de használható videokártyát, ami picit használhatóbbá teszi? tehát van e az alaplapon foglalat kialakítva neki?
köszönettel NyZ -
Gallac
senior tag
Szerencsére nem az enyém, de magamnak egyenlőre Win 7-est vásárolnék, a Win 8 pedig hát nem is tudom
szerintem egy elég nagy rakás az amire gondolokde hát ízlések és pofonok
nagyon remélem a Vista sorsára jut és Ms-ék valami normális oprendszert fejlesztenek majd, lásd Win 7 nem ilyen felhős lópisztolyt...
a tanácsodat azonban köszönöm : )
Maga a cucc nem kukás, de a BIOS eléggé szegényes lehetőségű...
-
ravail
senior tag
Ha Te mondod, biztosan úgy van. Én még nem láttam a BIOS-át. De ebben is igazad lehet, hisz egy UEFI-s win 8-at kiszolgáló BIOS csak "kukás termékre utal"-hat. Bocs! Nem tudok segíteni, hiszen a "biosa viszont über az..".
Arról viszont sem én sem a fórumtársaim nem tudtunk, hogy az Asus olyan új BIOS-t fejlesztett ki, ami ha win7-et lát, letilt bizonyos hardvereket. Köszönjük az infót!
-
Gallac
senior tag
Sok embert végigkérdeztem, namost az, a baj hogy én is azt gondolom lehet az ASUS WIN 7 oprendszert érzékelve, letiltja az Nvidia GPUT, igaz maga a masina BIOSa is akkora kukás termékre utal,pedig hát könyöröm 8 G ram, Core i5 proci, 600M GT GPU ezek nem gagyik, a biosa viszont über az..
-
Gallac
senior tag
válasz
piRate_nEx #4436 üzenetére
Igen, de az eszközkezelőben az egyik Videokártyát el sem indítja... ami nem hangzik túl jól
-
ravail
senior tag
Szia!
Ötlet nem sok van, csak egy: Lehet kísérletezni! Ugyanis ha a gyártó csak(!) és kizárólag(!) windows 8 x64 operációs rendszerhez ad támogatást, annak -valószínűleg- oka van!!! De ha ettől Te eltérsz, és szeretsz kísérletezni, annak semmi akadálya.
(Az USB 3.0-ához is találtál megfelelő driver-t, ami paramétereiben is hozza az USB 3.0 jellemzőit?)
Ilyen esetben nem marad más lehetőséged, mint keresgélni és kísérletezni. De szerintem nem valószínű, hogy minden megfelelően fog működni win7 alatt. Kétlem, hogy a win7 (persze abból is csak a 64 bites) el fogja fogadni a win8-as driver-eket. Azok ugyanis visszafele sohasem kompatibilisek, míg fölfelé kis "erőszakkal" és szerencsével működhet a dolog.
Esetleg próbáld meg letölteni a "DriverPack Solution 13 build for DVD"-t, írd ki DVD-re, és próbáld arról, illetve azzal pótolni a hiányzó driver-eket. (A megnyitott DVD képfájl tartalmát USB pendrive-ra másolva is működik, és magyarul is tud).
Mindössze ennyi ötletem van, illetve keress ehhez hasonló driver kereső és letöltő programot, hátha...
Sok sikert! -
Gallac
senior tag
Szia !
Adott egy ASUS K55-vj notebook, Win 7 feletelepítve, chipset, Lan stb. driverek is, de a legújabb NFORCE driver nem akar feltelepülni, a GPU-Z látja a 635 GT és a HD 4000 GPUt is (ez gondolom a prociba levő ), de ez az szájbaszeretkezett Nvidia telepítő azt írja nem detektált az eszköz és leáll.
Ötlete valakinek ?
Felraktam a legújabb BIOSt is, de vajmi kevés beállítási lehetőség van VGA témában
beállíthatod mennyi Mega legyen a videomemória..
-
trec12
addikt
válasz
rgeorge #4428 üzenetére
Win 7, Vista, XP 32/64-es mindhez jó a driver kivéve Win 8. Hogyan kell kompatibilis módban telepíteni a drivert? A Win 8 egyébként felismeri gond nélkül az eszközt. De ha használni akarom a hozzá tartozó szoftverrel, akkor lefagy az egész op. rendszer. Már utána olvastam ez a driver miatt van....
-
Kampó
senior tag
csak mert itt találtam egy ciket amibe intel hd4500 plusz ati hd 3450 van a gépbe.
http://appel.hu/lenovo-thinkpad-t400/ -
Kampó
senior tag
Sziasztok.
nemrég beszereztem egy lenovo t400at. intel p8600 procival 3gb 1066os ddr3 al.
az integrált intel vga nyilván nem acélos és nem gamelni hivatott.. viszont a biosba lehet választani pci express menüt is videokari beállitásainál.. nem nagyon vagyok laptop guru.. szal ez azt jelenti hogy lehet bele tenni valami komolyabb videokarit is?? -
trec12
addikt
Adott egy Win 8-al előteleptett noti. (dell) Nem jön be nekem a Win 8 ill. egy külső eszközhöz nincsen driver (nem is lesz) így azt használni lehetetlen. Van egy Win7-es (gyári) lemezem. Hogy tudnám rávarázsolni az utóbbi op. rendszert mert nem akar összejönni sehogy sem! Később szükség esetén vissza lehet állítani a Win 8-at? Van Win 8 Recovery lemez a géphez....
-
ravail
senior tag
válasz
Impressa #4422 üzenetére
Akkor passzolok! Ahogy mondtam sajnos nincsenek nagy tapasztalataim SSD terén. Vettem egy döglött 32GB-st egy ezresért, hátha lehet bele lelket lehelni, de nem jött össze. Így az ez irányú tapasztalatszerzésem várat magára. Ami laptopban járt nálam, azzal meg semmilyen gond nem volt, így nem is foglalkoztam vele.
-
ravail
senior tag
válasz
Impressa #4412 üzenetére
Nem vagyok "SSD" világában kellő jártasságú, elhiszem hogy így van. Egyáltalán nem is változik a hőmérséklete működés közben? Mert ha nem, akkor úgy van ahogy írták. Minden esetre meglepő, hogy egy ilyen jelentéktelen többletköltséggel járó elemi dolgot lehagynak róla, és főleg az, hogy ez OCZ. Na akkor ismét tanultam!
-
_ak_
addikt
AMD Power, Impressa, köszönöm. megkeresem őket!
-
Impressa
őstag
Szia!
Őt kellene megkeresned privátban.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Tudok esetleg ajánlani valakit, aki jártas Lenovo-k szervizelésében? Lenne egy R61, amiben cserélni kellene a rollcage-et ill, ha van rá mód, akkor a vga hűtésén javítani.
-
-
ravail
senior tag
válasz
Impressa #4409 üzenetére
Ezt most nem értem. Azt mondod, hogy az SSD- nincs szenzor, és akkor 30-at kell mutatnia? Vagy mit értettem félre? Kicsit hihetetlennek tűnne, ha az SSD-d nem szolgáltatna magáról hőmérsékleti adatot a rendszer számára, hisz már az IDE (PATA) 2,5"-ös HDD is szolgáltattak hőmérsékleti adatot a rendszer számára.
(Persze, lehet, hogy igazad van, csak én nem tudok valamit.) -
ravail
senior tag
-
AMD Power
titán
Ölemben a gép, netezek ,letöltök , közben 1x két játékot is telepítek....
CPU:60 fok
GPU:50 fok
HDD: 50 fok
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest