Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Hello!
Láttam pár hírdetésben, hogy az Asus töltők jók lehetnek MSI-k hez. Ez amit most találtam szerintetek tökéletes egy MSI VX600-hoz? Az Output: 19V 4.74A 90W szerint megyegyezik az eddig MSI töltővel. -
Dell XPS
veterán
Kár a fórumért....
-
Impressa
őstag
válasz
dangerzone #4695 üzenetére
Biztosan szoftver gondod van. Mostanában volt bármilyen driver frissítve, vagy win update? ezek is okozhatják ezt a jelenséget.
-
Rivaul
addikt
válasz
dangerzone #4691 üzenetére
Az fn+monitor gomb nem hozza vissza?
-
Impressa
őstag
válasz
dangerzone #4691 üzenetére
Szia!
Ilyenkor próbáld meg a ctrl+alt+del kombinációt, ha ezzel visszakapcsolja a kijelzőt, akkor a drivert kellene frissítened. Pontosan ezzel szívtam én is, de nekem még az egérpad drivere is közrejátszott. Mindkét driver frissítésével megoldódott.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Szombaton vettem egy HP 4340s probook-ot. Win 7 64 bit van rajta. A gondom az vele, hogy ha alvó állapotba küldöm, bármilyen módszerrel, (power gomb, fedél lehajtás, billentyűkombináció), akkor ha "felkeltem" nem ad képet. A vinyón látom, hogy dolgozik, tehát működik, viszont a kép tök sötét. Akkor tudom életre kelteni, ha kikapcsolom, majd újraindítom.
Van esetleg valami tipp, hogy mitől lehet ez? Amúgy minden más teljesen jól működik, tesztprogik, játékok, kékhalált nem kaptam.
-
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Én hálózatról használom a laptopom és az aksi ki is van véve és az lenne a kérdésem hogy eshet valami baja a gépnek ha este miután kikapcsoltam a gépen lekapcsolom az elosztót amiről kapja az áramot? Tehát így hálózati áramforrás és akkumulátor nélkül lehet valami baja?
Mellesleg az elektromos dolgokra van almifajta hatása annak hogy minden este így lekapcsolom az elosztót?(külső merevlemez, monitor,)
-
-
Szakiii
addikt
Clevo m570tu laptopom van, valakinek van ötlete hol tudnék bios updatet csinálni ingyen? Csak fizetős oldalakat találtam.
-
Dicker
őstag
válasz
littlemamba #4680 üzenetére
Az összes cellád jó?
-
cildren
tag
Helló olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Dell Vostro 500-as gép és egy OEM(Lenovo) Intel WiFi Link 5100-as ezt szeretném össze hozni mivel alapból a gépben csak egy Intel 3945AG-s kártya volt és szeretném ha menne ezen a laptopon az N-es hálózat. Eszközkezelő a következőt írja:
Az Intel oldaláról letöltött driver malmozik egy kicsit és nem csinál semmit sem.
Az lenne a kérdésem, hogy tisztában vagyok azzal, hogy Lenovo ThinkPad-ekhez van whitelistes bios Delleknél ezzel miújság? -
psg5
veterán
válasz
Dell XPS #4675 üzenetére
Nincs multiméterem...
Most nézegetem Itt még külön burkolat is van, lehet jobban járnék rendelnék innen és akkor épek a csavarbemenetek. Csak pont azt a típust kellene eltalálni, de itt van egy kis eltérés a számsorban. Az enyém: 6-39-M66N2-014 a neten meg 016 végű van...
Így még a már meghalt touchpad-en a jobb gomb is újra jó lenne... -
Dell XPS
veterán
BIOS battery-t "műanyag tasakban" (érintkezés), és simán visszaragasztod. Annyi csak a lényege, hogy ne mozogjon össze-vissza, de ha bent van az alaplap nem igazán fog. Mondjuk rakhatták volna a billentyűzet alá, mert nincs jelentősége, hogy hol van - sikerült megtalálni a legalkalmatlanabbat..
Ki tudod mérni multiméterrel? (3-3.3V)
-
psg5
veterán
válasz
Dell XPS #4663 üzenetére
Nah nagyon durva de minden csavar elengedte, bill-t sikerült leszedni. Annyi, hogy pár vezeték még fogja, de már hozzáférek az elemhez,de nem tudom hogy szedjem le? Húzni nem merem, valami az elemet is a kis fekete "tasakban" hozzáfogja?
Már teljesen hozzáférek! Siker!
De az elemet nem tudom hogy veszem le, feszegetni nem merem, mi lehet a titka?
-
oncsi
őstag
Üdv mindenki!
Dell D630-ba keresek gyorsabb mobilNET kapcsolathoz WWAN kártyát. A mostani 3G-s kártya, eléggé lassú. HSDPA, LTS kártya kompatibilitási listát tudna esetleg valaki?
-
Dell XPS
veterán
még ezt nézd meg légy szíves, és jöhet a "lejárt bankkártya", "SIM-kártya tartó" (amiből ki lett törve.):
-
Amennyiben a laptopom hálózatról működik, akku nincs benne és bekapcsolt állapotban vagy sleep módban van, mi történhet, ha behelyezem az akkut ilyenkor?
Valahol azt olvastam, hogy nem ajánlott. -
Dell XPS
veterán
válasz
littlemamba #4637 üzenetére
2-3 alkalom után "elvileg" már jónak kell lennie. Egyébként más rendellenességet nem tapasztaltál? Folyamatosság megszakadása töltés/merülés közben (megáll egy ideig X százalékon..), hirtelen kikapcsol kritikus pont előtt, stb..
Ha nem, akkor próbáld meg és jelezz vissza. A töltésvezérlő-elektronika védi, így nem kell félni a teljes mély-merítéstől!
-
szcsaba1994
tag
válasz
szcsaba1994 #4617 üzenetére
Erre valaki tud választ?
-
ravail
senior tag
A BIOS elem lemerülése sokféle érdekes dolgot képes produkálni.
A laptopok szétszerelése kevés kivételtől eltekintve egyféleképpen és szigorúan kötött sorrendben lehetséges roncsolás nélkül. Azonban sajnos semmilyen szerviz utasítást vagy szerelési leírást vagy erről videót nem találtam. -
wolfman
veterán
Hali
Egy Alienware Area-51 M9750 notebookba kellen memóriát cserélnem, gyárilag 667-es ram van benne. Működne a 800-as rammal??
-
Dell XPS
veterán
válasz
littlemamba #4632 üzenetére
Elképzelhető, hogy néhány alkalommal "csontra" kell merítened (majd teljesen feltöltened), hogy újra elérje a 100%-ot.
-
Impressa
őstag
Szia!
Jól elrejtették a burkolat alá.
-
psg5
veterán
Szaisztok!
Nem találom Albacomp Actriva-Standard Mobil Speedy notebook-ban az elemet, valszeg cserére szorúl, mert összevissza állítódik a dátom. (Igaz azt nem értem, hogy miért nem visszaállítódik, hanem pl előre 2017-re...)
Elméletileg Ez az, de nem látom a leírásban sem.
Merre lehet az elem? Biztos elem merülés lehet, így is, hogy előre állítódik az idő, nem hátra?
Több mint 7 éves a noti. -
Dell XPS
veterán
válasz
littlemamba #4628 üzenetére
Szia,
Próbáld lemeríteni "teljesen" és utána nézd meg légy szíves.
-
littlemamba
aktív tag
Sziasztok,
olyan gondom van, hogy elkezdte az akksim, hogy nem töltődik 100%-ra, csak 85-re. Gyakran csak 80%-ig töltöttem, ha el akartam vinni valahová és tudtam, hogy kell a +20, akkor szoktam merítés után tovább engedni 100-ig. Everest szerint 4%-os az elhasználódottság, de ez már egy ideje 4%-on áll, szóval nem ez a kiváltó ok. Bármi tipp? Mit tudok csinálni, hogy felmenjen megint? -
csusza`
senior tag
válasz
Dell XPS #4625 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Ahogy hozzám került első volt a pasztázás meg takarítás.
Valószínű, hogy a HDD lesz a szűk keresztmetszet. Kitömörítéskor is olyan szinten akad a netrádió, hogy borzalom. Még egy teljes újradriverezést megpróbálok, aztán meglátjuk. Pár napos folyamatos használat jön.CCleaner van, vírus tuti nincs. Ez gyakorlatilag új állapotában került ide, még én telepítettem.
AIDA-val most nézem, hogy a CPU 58 °C. Hmm.
-
Dicker
őstag
válasz
csusza` #4620 üzenetére
Gyári HDD van benne? Mert ebben a gépben az gyenge, azért érezheted lassúnak, és ha szerencséd van az jelzi a végét, vagy szoftveres a gond.
Illetve amióta megvan takarítottad/pasztáztad újra? Mert melegedni is tudnak ezek a Dell-ek, és az gyilkolni tudja a gépet, ha nincs karbantartva.
Volt vihar mostanában arrafelé, amikor hálózaton volt a laptop?
Vírusokkal hogy állsz? Plusz egy CCleaner takarítás se árthat.Nálam ilyen esetekben jöttek ezek a megakadások régebben, amiről írtál.
-
csusza`
senior tag
Betojt az akksi teljesen. Ha rá volt dugva a töltő, akkor narancssárgán villogott az akku jele. Kivettem az akksit, ugye ellenőrizhető az akku allján ledekkel, nem gyullad ki egy sem. Ennek csók.
Netes rádióhallgatás közben hallgathatatlan a rádió. Letöltésnél össze vissza akad minden. Lehet, hogy ennek az alaplapja kezd elhalálozni. Illetve az is.
-
csusza`
senior tag
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell D420-as notim, amiben úgy néz ki, hogy elszállt az akkumulátor.
Az elmúlt egy hétben elég fura dolgokat csinált a laptop, kékhalál, újraindulgatás stb.
Vajon betudható ez kizárólag az akkumulátornak? -
atibuc
tag
Sziasztok.
Került hozzám egy Asus F5R Nem egy mai lány.
A zsanérnál valószínű gyerekek megmozgatták a szalag kábelt. /A takarót lebontották/
Hiába dugom vissza mozgatásra csíkosodik?
Valószínű megtört?
Vagy csak nem tudom összedugni rendesen?
Van valami praktika amiről nem tudok?Előre is köszönöm.
-
sch_a
addikt
válasz
szcsaba1994 #4613 üzenetére
Valószínűleg azért ugrál, mert túlmelegszik. Nem nézted a hőmérsékletét játék közben?
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Notebookban hogy lehet stabilizálni a VGA órajelét? Konkrétan egy Lenovo G580-am van GT635M VGA-val és játék közben 210 és 660MHz közt ugrál az órajel, ezzel viszont az FPS sűrűn leesik.
Másik, ehhez kapcsolódó kérdés: GPU-Z-ben a Boost órajel 800MHz, azt hogy lehet elérni? -
Varesz_86
aktív tag
Sziasztok adott egy laptop amire van csatlakoztatva egy lcd-tv és olyan problémám van hogy nem tudom átméretezni az asztalt:
AMD Radeon HD 7670M ilyen grafikus vezérlő van a laptopba...
ilyen programra gondoltam:a legfrissebb driver van fent meg minden...
a Catalyst Control Centerbe semmiféle ilyesmi beállítást nem találok, köszi előre is a segítséget!!! -
murdoc24
csendes tag
Sziasztok,
Uk-ben vettem egy samsung NP350V5C-A02UK laptopot és uk 3 ágú áramforrás csatlakozója van a töltőnek. Közben hazaérkeztem Magyarországra.
A kérdésem az lenne,hogy : tudom e használni a töltőt ha kicserélem a kábelt (mickey) ami csatlakoztatja a töltőt a konnektorba , normális magyar 2 ágúra?
a töltő típusa: adp-60zh d
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv
Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Hibátlan Apple MacBook Air 13" 2017 magyar !! 1 Hó Jótállás
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest