- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)
- Milyen videókártyát?
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #6445 üzenetére
Van Budapesten valaki, akinek tapasztalata inverterekkel kapcsolatban (esetleg van egy tutira jól működő invertere Asus A6VM-hez, vagy egy LCD ami tuti jól működik)?
Tényleg csak kíváncsiságból, mert az eladó vaterán hiába volt megbízható, rettentő link módon viselkedett, hazudozott 4 nappal később adta fel a csomagot stb. Állítása szerint ez egy új inverter, gyakorlatilag félbe van vágva a védő műanyag rész, és használt/poros/régi ragasztó van rajta.Mert még mindig olcsóbb lenne egy megbízható inverter-t venni mástól, és ráborítani az asztalt a srácra, mint új laptopot venni.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6239 üzenetére
Sajnos nem inverter hiba.
Vagy pedig egy rossz invertert küldött a srác, sajnos mindkettő esélyes, de ezt mivel nincs plusz LCDm nem tudom tesztelni...úgyhogy bízom az eladóban, és azt mondom LCD hiba, ami viszont ebayről 16k-ért van, itthoni shopokat még nem néztem, de ha az inverter is 5-6k körül akartak adni a bontók....nem nagyon invesztálnék többet ebbe.
Egy kérdés, van biztosításom ami az ingóságokra is kihat, ha azt mondom, hogy ezt túlfeszültség/villám okozta, az hihető? Vagy mit mondjak a biztosítónak? (még mielőtt köpködne valaki, nem kevés pénzt utaltam már a biztosítónak, úgyhogy nem sajnálom tőlük a töredékét (30-40 ezer forintot) "elvenni")
-
BullZeye
veterán
válasz mindthecrap #6321 üzenetére
Földhurok probléma lehet, nincs rendesen árnyékolva valamelyik kábel. Legalábbis nálam ez volt pár éve, pár 100ftért csináltam egy kis dobozkát, és megoldotta.
-
BullZeye
veterán
válasz 5000watt #6307 üzenetére
HÁH ! Dettó ugyanez a hibám van az Asus V6ommal
De nekem ez évek óta megvan időnként elindul jól (ha a legelején látod az ASUS logót, meg a windowst ahogy töltődik, akkor tökéletesen jó lesz, utána csak sleepbe kell pakolgatni, és nem kikapcsolni, és nem lesz baja neki.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Ez a 4felé osztott képernyő 4-5 éve megvan, ezzel tudok élni, mer már "rájöttem a titkára", viszont az, hogy nincs kép, vagy csak 1 másopercig az elég zavaró.
Úgyhogy egy próbát mindenképpen megér, egy LCD csere 10-13k körül mozogna, ez viszont 2-3k, úgyhogy ha nem is működik, tovább adom, vagy megtartom, hátha szükség lesz valakinek rá.
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6243 üzenetére
Soha, azóta is megvan/volt. De kiküszöbölhető volt azzal, hogy mozgattam az LCD-t (fel le, szóval lcd kikapcs, bekapcs) minden ki-be kapcsolás után újraindítottam (hosszú power, majd megint power). Aztán egyszer csak megjelent az ASUS felirat, és onnan tudtam, hogy nyert ügyem van, és windowsba is jó lesz. Nem tudom/mások se tudták, hogy mi miatt lehet ezt, mert képet adott mindig, csak van amikor as AUS logó helyett feketeség volt (már amennyire feketének lehet nevezni a efketét egy 7 éves laptopon).
Utána pedig sleepberaktam kikapcsolás helyett, és így mindig pöcre indult. Csak 3 nap után sleepben lemerül, sajnos már csak 2-3órát bír az akksi netezés alatt 7 év után, így sleepben is csak pár napot.
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #6240 üzenetére
Ugyanez volt a hiba nálunk is. Úgyhogy yeay! köszönjük a segítséget!
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6235 üzenetére
Szóltam bnőmnek, hogy írjon rá, én sajnos nem vagyok otthon, úgyhogy remélhetőleg elég ügyes, és megoldja magának, ha nem, jövőhéten megcsinálom neki.
És akkor ez 99% hogy inverter, és nem LCD hiba? Honnan lehet tudni, hogyha LCD hiba lenne? Akkor nem jönne be abszolút a kép?
Mert ha most lehajtom a monitort és vissza, akkor szokásos "picit" pirosas kép fogad, aztán eltűnik teljesen. szóval van kép, csak eltűnik Ha lcd hiba lenne, akkor kép se lenne?[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6232 üzenetére
Néztem őt is, viszont most elbizonytalanodtam
Asus A6VM q064-es laptopom van (A6000 series)
Szóval bármit rakhatok bele, amire rá van írva, hogy Asus A6? Vagy csak konkrétat lehet?
Mert ez konkrétan írja, hogy A6VM, viszont pont 2x annyiba kerül, mint amennyit nyugodt szívvel rászánnék egy 7 éves laptopra.
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6230 üzenetére
Ebayen néztem, itt egy fokkal olcsóbb, viszont valszeg amilyen peches vagyok elkeveredik postán utána meg 30 nap múlva újraküldi és 2 hónap múlva ér ide. Rendszerint ami fontos az késik a legtöbbet. Van tipped, hogy hasonló 2k körüli áron hol lehetne beszerezni itthon? Valamilyen bontó, ami 7 éves alkatrészt nem akar tripla haszonnal eladni?
Mert az ILYEN finoman szólva remélem éhen hal.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6227 üzenetére
Gyanítottam, mert most megpiszkáltam az inverter-t és elment a kép megint megpiszkáltam és pár másodpercig újra van kép. Ahogy nézem ez egy 7 ezres dolog, HA be tudom szerezni, de az egész laptop nem ér ennyit, úgyhogy ez kuka, hát nagyszerű -_-
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #6224 üzenetére
Hozzátéve, pár hónapja mikor bekapcsolt (ha csak egy percre kapcsoltam ki akkor is) monitor akkor sötétvörös már-már barnás árnyalata volt az LCDnek, és kellett neki jó pár másodperc, míg újra visszanyerte az eredeti fényerejét, viszont visszanyerte.
-
BullZeye
veterán
Sziasztok!
Egy ASUS A6VM 7 éves laptop míg még garanciális volt, már akkor is csinált olyan furcsa hibákat, hogy mikor elindult nem adott képet és mikor belépett a windowsba megnégyszereződött a kép. Garanciálisan állítólag akkor cseréltek benne LCD-t és alaplapot is, gyakorlatilag a hiba maradt. Viszont ehhez hozzá tudtam szokni, mert időnként, mikor a legelején kapott képet utána is maradt, nem négyszereződött, normálisan működött monitor ki-bekapcsolgatásokkal is.
Most negyed órával ezelőtt a képernyő elkezdett pislákolni, majd kikapcsolt. Hogyha billentyűkombinációval ki-és be kapcsolom a monitort, akkor eleinte visszajött a kép 20-25 másodpercre, most viszont hiába nyomom a gombot, maximum egy másodpercre jön vissza aztán újra elsötétül. Érdekesség, hogyha pihen pár percet a monitor akkor hosszabb ideig jön vissza a kép. (5-6 másodperc az 1-hez képest)
Esetleg tapasztalt már valaki ilyet, van megoldás, vagy könyveljem el, hogy kész gallyra ment és kakukk?
A válaszokat előre is köszönöm!
szerk.: Monitorra rákötve tökéletes a kép, úgyhogy nem VGA probléma, valamint az akksit is kivettem, szóval az sem lehet baj.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nyaralás topik
- TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)
- Gran Turismo
- Milyen mosógépet vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT
- Ingyenes szállítással ASUS TUF Gaming A17 FX706IU
- Hp EliteBook 820 G4 - i7, 16GB, 256 SSD
- Dell Inspiron 15 3541 (AMD A4-6210-8GB-320GB) újszerű állapot, megbízható működés, a kijelző foltos!
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11