-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Csupingo #128716 üzenetére
A képeden a villám jelölés a Thunderbolt kimenetet jelöli (márminthogy az adott port nem csak type C, hanem Thunderbolt szabványú kimenet is), nem azzal függ össze, hogy azon a csatlakozón keresztül tölthető-e a laptop.
Nincsen olyan notim, ami annyira "új" lenne, hogy eleve type C portot használna töltésre, de szerintem nagyon gyártótól függ, hogy egyáltalán jelölik-e valamivel.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tim82 #128715 üzenetére
Igen. Miután w.miki kicsit jobban kifejtette, úgy már el tudtam képzelni. Inkább az volt az új infó számomra, hogy type c porton keresztül is tölthető a laptop.
Ez lenne az? A villámos? -
Tim82
félisten
válasz
Csupingo #128710 üzenetére
Szemléltetésnek ez megfelel?
A képen egy Power Delivery (a továbbiakban: PD) szabványnak megfelelő Baseus GaN töltőfej (type C porton le tud adni 65 W-ot, mint egy normál 65 W-os töltő), egy szintén a PD szabványnak megfelelő, egyik végén type C-s (a töltőfej megfelelő csatlakozójába kell dugni), másik végén meg kerek Lenovo csatlakozós kábel. Ez így nekem utazó töltő szett Lenovo Thinkpad X230i-hez.
Jobbra meg egy szintén PD szabványnak megfelelő type C-type C kábel, amire ezúttal egy adapter van dugva, ez is ugyanúgy működik egyébként.
A noti ugyanúgy viselkedik, mintha normál gyári töltőre lenne dugva.
-
MasterMark
titán
válasz
Csupingo #128712 üzenetére
Manualban meg specifikációban biztosan benne van. Néha szoktak olyankor az adott csatlakozó mellé egy villám jelet tenni. De az a jó konfig ahol bármelyik USB-c portján töltheted, pl. macbook.
szerk.: 65 Wattot biztos tud amelyik tudja, macbook pro-nak meg van 96 Wattos töltője is. Amelyik tud ilyet, azon rendesen tölthető.
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterMark #128711 üzenetére
Nahát! Noti fronton nagyon le vagyok maradva. Ezt említik a manual-ban, vagy a csatlakozónál is van külön jelzés? Gondolom ezen a porton jóval kevesebb áramot bír, mint simán töltővel, vagy azért ezzel is emberi idő alatt feltölthető? Vagy inkább ez arra való, hogy amíg dolgozol, addig se nagyon merül, mert kb. szinten tartást tud?
-
Tim82
félisten
válasz
w.miki #128707 üzenetére
Acer Aspire E5-571-EAD
MacBook Pro 2009 mid 13"
HP Omnibook XE3
Lenovo Thinkpad X200s
Lenovo Thinkpad R61
Lenovo Thinkpad X220
Lenovo Thinkpad T430
Lenovo Thinkpad X230i
Lenovo Thinkpad T420
Lenovo Thinkpad L450
Lenovo Thinkpad L470(jellemzően max. 35W TDP-s proci és a MacBook Pro-t és talán az Omnibook-ot leszámítva integrált videokártya)
Amúgy deja vu-m van, hogy én ezeket már leírtam egyszer neked, mert nem először kérdezed meg tőlem.
-
Tim82
félisten
válasz
Tibi09 #128669 üzenetére
Én használok Power Delivery szabványnak megfelelő type C tápegységeket és szintén PD képes (egyik végükön type C, másik végükön a noti által használt szabványnak megfelelő csatlakozós) kábeleket, amik ráadásul Aliexpress-es beszerzések. Még egyikkel sem volt problémám.
A merítés eddig:
- Baseus type C kábel + többféle adapter
- "noname" type C-kerek centerpines Lenovo kábel (Thinkpad-ek Core 2 Duo-tól Ivy Bridge-ig)
- "noname" type C-szögletes Lenovo kábel (Haswell, Broadwell, Skylake generációs belsős Thinkpad-ek)
- "noname" type C-2,5x5,5 mm-es csatlakozó (Broadwell-es Acer Aspire, de egy ősi HP Omnibook XE3 is működik róla)
- "noname" type C-Magsafe 1 kábel (2009 mid 13" MacBook Pro)65W-ot leadni tudó tápról mindegyik noti elmegy a megfelelő kábellel (kétféle Baseus töltőfejjel meg egy "noname", Wotobe "márkájúval" rendszeresen használva). Van egy 45W-os Ikeás töltő is, arról a régebbi, többet fogyasztó notik nem mennek, az ULV procis újabbak igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest