Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Egy 32bites Win7 oprendszer mekkora méretű ddr ramot kezel maximum? 4 GB?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
nagyúr
válasz bitpork #113794 üzenetére
Kb. 5-6 óra. Hétvégén több volt.
A HP-nek kevesebb volt amit muter nyüstölt de az bírt ki így 4-5 hónapot. Igaz, abból is az egért kellett tölteni leginkább. Ott 4 egértöltésnél volt 1 billentyűzet.
Logitechnél nem volt ilyen. Az bírja.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Csupingo #113792 üzenetére
Javítás, az M510-est használom 3 éve, de az 2 elemes. Amúgy nem csinálok én vele semmit. Nem kapcsolgattam még semmit rajta. Még játszok is vele. Vagyis játszottam, mert most Microsoft Sculpt egér + bill kombóval nyomom.
Az 560-at anyámnak adtam, mert neki HP vezetéknélküli volt de az úgy járt mint te. 4-5 hónap és cserés volt az elem. A K360-as billentyúzetben is még gyári elem van ami bírja és azt is anyám nyűzi.
Amúgy igen, az 560 már csak 1 elemes."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Shingen #113773 üzenetére
Logitech M560 például energia takarékos. Két egerem is ilyesmi a Logitechtől és az egyikben még a gyári duracell van, amit 3 éve vettem és még mindig 3/4-ig van a töltés benne.
Az hogy van e az MM-ben passz. De webshopban bárhonnan beszerzed."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Blue meth #113786 üzenetére
Az utóbbi valami kamu oldal és semmi köze a dologhoz. Kétlem, hogy vírus csinálná, inkább hardver hibára gyanakodnék (nem mondták még, hogy a gép nem szereti ha ész nélkül nyomogatod a reset-et?), de persze nem árt ha letolsz egy malewarebytes-ot vagy hasonlót. Van egy rakás online scanner, ami végignézi a géped és fizetned sem kell érte. Warezolni vírusirtó nélkül meg kb. öntökönlövés. De te tudod. Én 10 éve hagytam abba a témát, amikor hirtelen divat lett, hogy mindenbe vírust raknak, és a letöltött appok 4/5-e már vírussal érkezett. Gondolom mára ez már 5/5-nél járhat. Régen ez is jobb volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodius #113785 üzenetére
Nem tudom én se, hogy mennyit jelent az ilyen ESD védelem. Valószínűleg sokat.
Ha beleolvasol bármelyik video kártya cserés (vagy gép szerelős) tutorial-ba, akkor úgy kezdődnek, hogy nyomd ki a tápot, aztán húzd ki a konnektorból is. Utána meg nyomd meg a bekapcsolás gombot, hogy a maradék áram is kipörögjön a gépből (ilyenkor általában még forog kicsit a CPU hűtő). Aztán lehet szerelni... Gondolom nem véletlen. Én jobb híján arra szavaznék, hogy emiatt mehetett tönkre, persze biztosat gondolom csak egy villamosmérnök tudna mondani, ha megnézné, hogy mi a baja.
Ami még érdekes lehet, hogyha ilyen szerelésnél száll el valami, akkor az ember azt várná, hogy pl a videokártyát nem ismeri fel a lap, vagy az megy tönkre, nem pedig a HDD-vel lesz a baj. Szóval elképzelhető az is, hogy a két esemény egymástól független, és valamiért pont így jött ki. Érdemes a fenti módszerrel lekapcsolnod a gépet, aztán utána megnézni a sata kábeleket, hogy rendben vannak e. Ha olyan változat, hogy nem bepattintós, hanem simán lehúzható, akkor cserélni őket bepattintósra, mert le tudnak lazulni a rázkódástól. Az is lehet, hogy a lapon a sata portok mentek tönkre valamilyen úton módon, és át kell dugni másikra, ami működik. Igy, hogy nem mindig jelentkezik a hiba még debuggolni is nehéz lesz ezen a módon.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes sztorival állnék elő, nekem még most is magas, hogy mi a franctól lehet, hátha valakinek van tippje. Szóval, valamikor márciusban volt, hogy leszedtem valami oldalról a cs 1.6-ot nosztalgiázni, megnézni milyenek a régi pályák. nagy valószínűséggel benyeltem egy vírust, és elkezdett fura dolgokat csinálni a gépem. aztán egyszer amikor már talán be is lassult nyomtam egy resetet, és hiába indult újra, nem volt kép... totál fekete lett a monitor, készenlétben villogott a led is, közben a gép meg be volt kapcsolva. és az istenért nem tudtam vele semmit sem csinálni. jó megpróbáltam azt hogy berakom win cd-t hátha valami történik, semmi... mondom akkor tuti vga hiba, átkötöttem integráltra, semmi.... aztán addig babráltam, míg a mostani d-portot lecseréltem vga kábelre (mákom volt hogy volt itthon régi vga kábel meg dvi átalakító) és valahogy akkor sikerült életre kelteni a monitort. azt vontam le a dologból, hogy vagy lehalt a d-port csatim vagy a kábel ment gallyra, mert dvi-vel ment szinte egyből... pár héttel később csak kíváncsiságból visszadugtam d-portot és működött... azóta hibátlanul futott ezzel. erre most nosztalgiából nézegettem régi üzeneteimet facebookon, és az egyik link egy régi kedvenc oldal fórumos linkje volt, ami elvileg már megszűnt, de mondom megnézem, hátha tárolt verzió és bele tudok olvasni 😀 erre basszus bejön egy piros oldal fehér órási betűkkel, valami szöveg mellé egy férfihang elkezdi angolul mondani hogy vigyázat, az ön számítógépe valószínűleg megfertőződött stb stb. meg valami firefoxos bejelentkezős ablakot dobott fel username meg passworddel amit nem tudtam bezárni, se ezt a piros oldalt. pánikból gyorsan nyomtam egy resetet és megint azt csinálta mint a múltkor, halott monitor, a gép meg megy. újabb reset, semmi. mondom de jó megint rakhatom újra a windowst... erre betolom a cd-t, nyomkodom a billentyűzetet hátha csinál valamit, eltelik másfél perc és bejelentkezik a gép mintha mi sem történt volna. Na ez mégis mi a tököm lehet? Ötlet, tipp? Hardverhiba lenne? vírusírtó nincs fent
-
Csupingo
veterán
válasz Shingen #113781 üzenetére
Amúgy meddig megy neked? Én most tesztelek egy olcsó logitech-et, most járok 3 hónapnál. Ez szerintem valami készenlét félére áll be, ha 1-2 percig nem piszkálom, mert ilyenkor mikor éled, kicsit késve reagál. Az alján sose kapcsolom ki, viszont az alaplapnál beállítottam, hogy kikapcsolt gépnél ne maradjon áram alatt az usb, így mintha tovább bírná. Talán win-ben is van pár usb-re és egérre vonatkozó beállítás.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egy igen érdekes problémával találtam szemben magam. Ma délelőtt volt egy videokártya cserém és minden rendben is volt, de mikor bekapcsoltam a gépemet, akkor nem látta a windows a két merevlemezemet (a win. SSD-n van, az működött).
Újraindítottam és minden rendben volt, helyreálltak a dolgok. Aztán 30-60 perccel később egyszerűen csak eltűnt megint a két merevlemez, újra reset majd megint helyreállt minden.Mi lehet a baj? Mit futtassak le?
-
Cs1csó
félisten
válasz Shingen #113773 üzenetére
Üdv, először is miért pont csak az MM? Vezetékes,vezetéknélküli? Egy modern (nem túl régi modell) és egyszerű (nem világítós, nem gamer stb.) egér nem fogyaszt sokat. Esetleg linkelhetnél párat formára, árban, tudásban , hogy mit szeretnél.
Pl.: ennél írják is az energiatakarékos működést [link]
Amúgy főleg a vezetéknélküli egereknél fogják hozzáírni hogy energiatakarékos a vezetékeseknél ez nem kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryes #113768 üzenetére
Lehet, hogy szabályok alapján vesz el, de mindegy egyes újratömörítés során elvesz. Szóval igenis minőségromlással jár, még akkor is ha magasabb bitrate-re kódolod vissza. Ráadásul minél kevesebb a valóban pszichoakusztikusan minimális romlást okozó minta, annál inkább fog az észrevehető romlást jelentő mintákhoz nyúlni. Szóval az érezhető minőségromlás minden egyes átkódolással exponenciálisan növekszik.
-
Shingen
addikt
Hali!
Tudtok olyan egeret ajánlani a MM-ből ami energia takarékos?
Gondolok arra, hogy nincs kapcsoló az alján hanem ha nem használod az infrát leállítja.風林火山
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Win 1803-asra való frissítés óta 2 gépemről is eltűnt az otthoni csoport lehetőség. Valakinek ötlet?
-Wake up Neo!
-
dragonfx
veterán
annyiról van szó van egy mix amibe van egy szám shazam nem veszi be.mondom leszedem és kivágom belőle ennyi.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
nagyúr
válasz #65675776 #113767 üzenetére
Már miért okozna minőségromlást? Ez nem másolt kazetta másolatának a másolása, hogy minden tömörítésnél újabb adatok vesszenek el. Ha ugyanarra vagy magasabb bitrátára kódolod vissza, semmit nem fogsz belőle észrevenni. A kódolás nem véletlenszerűen vesz el adatokat a stream-ből a tömörítés érdekében, hanem szabályok alapján.
-
dragonfx
veterán
köszcsi holnap rájuknézek.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
mondjatok már léci win7 alá egy free mp3 vágó progit?
semmi xtra nem kell.
mixből vagy szám eleje végébő akarokj levágni és menteni.??
-
Laprasi991
aktív tag
válasz Laprasi991 #113760 üzenetére
Ha jól látom, akkor a fájl indexelés épített egy óriási adatbázist, közel 25 Gb. Ez kb. a hiányzó hely.
Köszönöm az ötleteket. -
Laprasi991
aktív tag
válasz King Unique #113759 üzenetére
Köszönöm , megnézem egy másik fájlkezelővel is
-
King Unique
titán
válasz Laprasi991 #113756 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő, csak a szokásos eset... Példák: [link], [link].
Vagyis a Windows fájlkezelője helyett külső fájlkezelővel (pl. DC, FM, TC, UC), illetve direkt ilyen célra való programok valamelyikével, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat stb. kellene ránézni.
(#113758) inf3rno:
Van ám lemezkarbantartó is a Windowsban és lehet vele törölni a frissítések után... Amúgy meg nemcsak az eheti, hanem pl. a rendszer-visszaállítási pontok is, ha be van kapcsolva. De azokat, illetve a régebbieket megint automatikusan törli a rendszer, ha a beállított méreten túlmegy. Amúgy meg nem szokott csak úgy eltűnni a tárhely, csak a megfelelő módon, a megfelelő programmal kellene lecsekkolni, hogy mi és mennyit foglal...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Az automatikus frissítések szokták megenni a helyet. A 30GB nekem is hiányzik ha összeadom. Csodálatos technológia. Én átköltöztetek mindent a szerveremre hosszú távon, és a kliens gépeken utána már csak Linux lesz, talán-talán dual boot-ban megmarad a win7 is néhány csak winen menő játékhoz, ha a wine nem viszi úgy őket. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Doky586
nagyúr
TreeSize Free -vel nézd..
-
törölt tag
válasz BogyóBP #113734 üzenetére
Vízhűtésnél nem a házban levő levegő, hanem a vízkörben keringő víz a hűtőközeg. Szóval a ház belső léghőmérséklete a hűtés hatásfokát csak minimálisan befolyásolja. Azokra az elemekre lehet negatív hatással, amelyek nincsenek vízzel hűtve. A radiátornak meg az az előnyösebb inkább ha a külső hűvösebb levegővel hűtöd, nem pedig a benti meleggel.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
https://ibb.co/k0uMN8
https://ibb.co/imLT28
https://ibb.co/inBPaTSrácok ezeket a kis "tipliket" ventikhez hogy hívják? Lehet én vagyok béna de nem találom.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sygnus #113749 üzenetére
Attól függ. Ha képpontokból áll, mint az LCD, akkor van rá esély. Ha olyan, mint a számológépeken van, hogy egyedi vonalak vannak rajta, és abból áll össze egy szám vagy betű, akkor esélytelen. Esetleg ilyen bontott ringder-eket, vagy ahhoz alkatrészeket lehet keresni a neten, de nagyon be kell mákolni, hogy találj. Szerintem pár óránál többet ne szánj a keresésre, inkább vegyél 8-ért egy újat, vagy kérj árajánlatot, ha van szervíz, aztán le van tudva.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Sygnus
tag
válasz inf3rno #113746 üzenetére
Szétszedtem már, nincs semmi írás rajta, hogy miféle lenne...
Ez egy ringder tc-320 as kínai cucc, csak az Aqua medic átmatricáztatta a saját nevére....a ringder 8ezer, az aqua medic 25 ezer ft, szóval akkor lehet kb esélytelen. Az aqua medic tuti nem foglalkozik ilyen alkatrésszel, a rigder től meg kínából iderendelni egy ilyet, már ha egyáltalán adnának alkatrészt....
Gondoltam talán vannak ilyen méretű kijelzők, amit simán be lehet tenni a helyére....de akkor látom ez nem így működik
-
Thusor
őstag
Pénteken jött meg 4 darab WD Red HDD. Raid10-at építenék belőle. LSI9212-4i a vezérlő. Az lenne a gondom, hogy amikor elindítottam a tömb inicializálását, akkor 3%-on leállt, mert az egyik HDD-nál hibát észlelt. Azóta az a HDD nem felismerhető a Bios, raid vezérlő es a windows számára sem. Lehet hogy gyárilag hibás a HDD? Próbáltam másik gépben másik sata kábelekkel is de ott se látta a bios.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
nagyúr
válasz BogyóBP #113739 üzenetére
Ha kívül van a venti, átszívja a levegőt a lamellákon és löki rögtön kifelé a külvilágba. Ha át kéne fújnia rajtuk, a lamellák ellenállása miatt valamennyi levegő az illesztéseknél mindenképp visszajönne a gépházba, míg fordított esetben (ha az illetéseknél "fals" levegőt szív be) legfeljebb meleget szív el a gépházból és szintén kifújja, ami legalább hasznos, nem kárbaveszett teljesítmény. Plusz még a venti saját maga termelte hőt sem fújja át a lamellákon, de gondolom ez nem számottevő. Tessék, megmagyaráztam, bár valószínű a valósághoz semmi köze nincs, amit leírtam.
-
Sygnus
tag
Sziasztok !
Egy hűtés/fűtés vezérlőben tönkrement a kijelzőm, ezt akarnám kicserélni, de nem tudom hol kapni ilyet.....5,4x2,5 cm 12 csatija van, kéken világított, kijelezte a hűtés/fűtés ikont és a c fokot pl 24,7 ..... hol lehetne ilyet találni?vagy ez olyan speckós h nincs is alkatrész ?
-
varmi2
nagyúr
válasz BogyóBP #113739 üzenetére
Nekem nincs kompakt vizem, de sztem azért kell a ventit a ház és a radi közzé tenni, mert a készletbe csak ilyen hosszú csavarok vannak, olyan rövid nincs, ami csak a radit rögziti a házhoz. És a radin nem átmenő furatok vannak. Legalább is épített vizes radiknál így van. És ezek a játékvizek minig a legvékonyabb radit használják, így nincs jeletőségge, hogy a veni szív vagy fúj.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BogyóBP
addikt
válasz varmi2 #113738 üzenetére
Jó ezt én értem, de magát a radiátort nem lehet a házra felcsavarozni és úgy rátenni a ventiket hogy a lamellákról lefújja a levegőt kifele a házból? Ennek látnám értelmét főleg akkor ha a radiátor nem elől hanem felül van.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Doky586 #113736 üzenetére
Miért is?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, ha kinyomtatok egy MM-es laptopról az első oldalt ahol az ár szerepel mindig €-t jelenít meg miért van ez? (miért nem Ft látszik)
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Valaki fel tud világositani hogy miért forditva rakják be a Kompakt Vizhűtéseket a számítógép házakba előre? Mindenhol úgy látom hogy előbb beteszik a ventiket majd aztán rá a lamellát amire a víz szállitja a meleget. Így a Ventik minden meleget ami rámegy visszafúj a gépházba, jól van ez így? Miért nem úgy csinálják hogy letolja róla kifele a házból? független attól hogy elöl vagy felül van e.
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Kéne egy kis segítség.
Egy ismerősömnek vásároltam egy app-ot az én kártyámmal de az ő email címére,mert neki nincs bank kártyája.
Majd töröltem a kártyámat a play áruház beállításokból ,még is aktív maradt ugyan úgy le tud tölteni fizetős app-okat.
A play áruházból hogyan tudom törölni az előzményeket?
Egyszerűen nem tudom törölni a telefonjáról az általam letöltött appokat(fizetőseket).hogyan tudom törölni?
Lehet,hogy új kártyát kell kérnem??
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz UserX #113727 üzenetére
OK, reméljük menni fog.
Az viszont fura, hogy nálad nincsen külön egy rendszer számára fenntartott partíció, mert normál esetben a 8.1 létrehoz egy 350 MB-osat BIOS-MBR alapon történő telepítésnél. Viszont, ha már elő volt particionálva a lemez a telepítés előtt, akkor szokott előfordulni, hogy a meglévő elsődleges partíciót használja ilyen célra és azt jelöli meg aktívként.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz UserX #113722 üzenetére
Semmi különös oka nem volt, csak nem volt túl konkrét és kimerítő a válaszom (nem úgy, mint az utánam következő), mert még nem használtam konkrétan ezt a programot, de klónoztam már többször különböző más programokkal, amik ugyanígy működtek, és az ebből levont következtetést tettem off-ba.
-
UserX
addikt
válasz King Unique #113725 üzenetére
Ok. Köszönöm, a segítséget, ennyi info bőven elég! Szerintem meg fogom tudni csinálni!
Lemezkezelő:
Sajnos a napokban egy 10 éves winyóm megadta magát, egyik percről a másikra. Elkezdett kattogni, a HD Sentinel 2 hibás szektort látott, két óra múlva már 14-et, Végül a Windows már nem is érzékelte. A legfontosabb fájlokról (családi képek és videók) van szerencsére biztonsági mentés a felhőben és másik vinyón is. Azért lenne róla még mit menteni...!
Úgy döntöttem, hogy beruházok rendszernek egy SSD-be, további adatok tárolására meg (egy darabig) jó lesz a 320-as WD, ami szintén nem egy mai csóka, de a HDsentinel szerint 100%-os.
Mint látod az 1,5 TB-os két külső vinyón nemigen van hely..
Ez az én történetem.
-
carl18
addikt
Hello !: D Ismét itt vagyok, szóval messengerben Storyban megosztottam egy gyakorlos videómat amibe táncot gyakorlok! " Ki gondolta volna"
A legnagyobb gondom nincs hang, konvertáltam telefonon, gépen egyik se vezetett sikerre. Már annyira ki vagyok idegileg, 2 órája ezzel tökölök. Tököm tele van már, legszívesebben kivágnám a kukába, szar droid.
Most ilyenkor mi van? Mit kezdjek? Googleba írtam angolul de nem dobot ki semmilyen megoldást.
Fél órája törtem szét a billyentyűt a lábamon......
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
King Unique
titán
válasz UserX #113724 üzenetére
Az előbbi válaszban már le volt írva, vagyis akkorára, hogy a rendszer számára fenntartott partícióval / partíciókkal együtt beleférjen a nettó 223,5 GB-ba. Vagyis pl. max. 220-222 GB, vagy ahogy gondolod. De mondjuk a lemezkezelőről nem mutattál screenshotot, az sem ismert milyen módban telepítetted a 8.1-et, milyen partíciók vannak...
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz King Unique #113723 üzenetére
Akkor így mekkorára állítsam az EuseUs-ban a 'C'-t?
Szerk.: ha mégsem sikerülne, újra lehet húzni, de az sok energiát, időt stb igényel, mire mindent beállítok, a magam igényei szerint szabom testre.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz UserX #113722 üzenetére
A 240 GB az SSD bruttó tárolókapacitása SI mértékegységrendszer szerint decimális (1000-es) alapon. Viszont többek között a Windows is IEC mértékegységrendszer szerint bináris (1024-es) alapon számolja, azaz az nettó ~ 223 GB, mint pl. az alábbi screenshoton. Plusz a rendszerpartíció (C) méretén túl még hozzá kell venni a rendszer számára fenntartott kisebb partíció(k) méretét is. Valamint egyes SSD-knél az optimális működés érdekében gyárilag le van foglalva a tárterület egy része, tehát ezeknél még azzal is számolni kell. Ha a tiednél nincsen ilyen, attól viszont még ugyanúgy figyelni kell arra, hogy általánosan a teljes tárolókapacitás 10-15%-a legyen szabadon az optimális működés érdekében. Ami lehet particionált területen lévő szabad hely, de akár particionálatlan (nem lefoglalt) terület is.
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz King Unique #113720 üzenetére
aryes #113719: Kösz! Miért írtad 'OFF'-ban? Úgy tudom itt bármi IT témáról lehet kérdezni.
King Unique: Köszönöm a részletes tájékoztatást!
Megpróbálkozom a klónozással, de előtte particionálom a 'C'-t, ahogy javasoltad 240 GB-ra. Remélem jól értettem.
Szerk.: az EuseUS-t ismerem és sokszor használtam.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #113720 üzenetére
6. Esetedben a HDD tárolókapacitása, illetve a rajta lévő rendszerpartíció mérete nagyobb (320 GB), mint az SSD (240 GB). Tehát a klónozási / lemezképfájlkészítési művelet előtt célszerű a lemezkezelőben a kötet zsugorítása opcióval lecsökkenteni a rendszerpartíció (C) méretét, hogy ráférjen az SSD-re. Ha esetleg nem engedi, akkor külső particionáló programmal, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. De amúgy a Macrium is kínál lehetőséget a művelet előtt a partíciók méretének megváltoztatására. Hasonlóképpen használható pl. a kötet kiterjesztése opció, vagy az előbbi külső programok, ha a művelet után esetleg nem lefoglalt terület lesz az SSD-n.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz UserX #113718 üzenetére
1. Célszerű pendrive-ra rakni a program WinPE változatát és azt használni, de nem feltétlen kötelező. Használható akár a rendszer alól is a program telepített változata. Attól is függ, hogy pontosan mi a cél.
2. Ha költöztetni akarod HDD-ről SSD-re a rendszert, akkor lehet egyből akár klónozni is a Macrium szoftverével. A lemezképfájl akkor hasznos, ha egyben egy biztonsági mentés is kell rendszerről. Menteni pedig lehetőleg külön fizikai meghajtóra javasolt, illetve annak egy partíciójára, semmiképpen sem a célmeghajtóra (SSD).
3. A célmeghajtó (SSD) csatlakozhat ilyenkor SATA-n / USB-n egyaránt. Vagyis pl. klónozni lehet úgy is, hogy az SSD USB-n csatlakozik, ha netán egy laptopról van szó és nem lehet belerakni ez időre mindkét meghajtót. Ellenben ha igen, akkor nyilván mindkettő csatlakoztatva lehet, akár klónozol, akár lemezképfájlból állítasz vissza.
4. A Macrium tömöríti a lemezképfájlt kb. az eredeti méret felére, vagy akár még kisebb is beállítható. Tehát nyilván nem 186 GB-os lesz, vagyis elférhet 111 GB szabad helyen. Viszont, ha a C-re akarod menteni, az megint kicsit ízé és akkor már célszerűbb lenne egyből klónozni.
5. Egyébként akár klónozol, akár lemezképfájlt készítesz, nyilván nemcsak a rendszerpartíciót (C) kell ilyenkor lementeni, hanem a legacy BIOS (CSM) / UEFI telepítési módban létrehozott kisebb partíciókat is. De ezeket a program alapértelmezetten eleve kijelöli és belefoglalja a mentésbe, illetve a klónozásnál is átmásolja. Sőt, van olyan opciója is, amivel egyből ezeket és a Windowst lehet menteni.
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Nem találtam külön topikot , ezért itt kérdeznék.
240 GB-os SSD-re szeretnék Win 8.1-et költöztetni. Ezt a programot ajánlották: Macrium Reflect 7 Free Edition.
Ha jól gondolom a menete a következő:
1. Csinálok egy Boot Disk-et.
2. A jelenlegi rendszerről csinálok egy image filet, külön partícióra, vagy vinyóra.
3. Beszerelem az SSD-t, bebootolok a disk-ről, betallózom a képet kivállasztom az új meghajtót és megy a 'Restore'.
1. Jól gondolom?
2. Egy ekkora rendszernek kb. mennyi üres helyre van szüksége, hogy meg tudjam csinálni a képet? Sajnos tárhelynek híján vagyok! :
Bocs, ha hülyeséget írtam, előre is THX!
-
Storms
őstag
Üdv!
Tegnap 2 hónapnyi szervízelés után visszakaptam a Huawei Y5 II LTE telefonom, ami töltőcsatlakozó elromlása miatt került szervízbe, viszont miután visszakaptam azt vettem észre ,hogy egyáltalán nem rezeg, hiába állítom be akkor sem, se hiváskor , se érintéskor. Előtte pedig jó volt.javítási papiron ez van: SW frissítés, teszt, fődarab csere! Hiba kijavítva.
És új IMEI számot is kapott.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Most megint vigyem be a boltba amikor 2 hónapot vártam rá? Vagy egy gyári beállítások visszaálítása segitene? Mi az ,hogy fődarab csere volt?
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
toza
senior tag
válasz Sub-ZeRo #113704 üzenetére
ha nem duplikaod a screent csak extended,akkor tudod huzogatni jobbra balra,aztan alt tab.
alt enter ablakba v full screen.de hangal-kontrollal ugyis zur lenne mindig igen.
ezek a programok sem oldjak meg ezt.csak mas hattert tudsz rakni meg hasonlo felesleges dolgok.
amennyiben jol ertelmeztem.
#113706 kutga
kerdesedben a valasz,sshd akkor. 12 ropi korul a hasznalt 1TB.hajra
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbi konfighoz szerintetek milyen háttértárat lenne érdemes venni:
ASUS P5GPL-X SE alaplap
Intel P4 3.0 GHz CPU
2*1 GB DDR-400 RAM (CSX)
EVGA GeForce 8400 GSElső körben SSD+HDD kombóra gondoltam, de mivel nem mai darab, nem tudom hogy profitálna-e az SSD előnyeiből, továbbá, hogy az alaplap egyáltalán támogatja-e.
Az sem utolsó szempont, hogy egy 120 GB-os SSD árából nagyjából 1 TB-os HDD-t tudnék venni. A gépet csak torrentre és videó lejátszásra használom.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
toza
senior tag
válasz diegho #113701 üzenetére
eshacsak letolod ms oldalrol a hivatalos win10 usb csinalo fajlt .usb t csinalsz .es telepitesnel nem turod le csak update es ott adod meg a kulcsot sem jo?
win10 enged installni kulcs nelkul is.kulcsiras lapon kozepen lent ott a gomb.
vagy felrakod ,es dual boot .vagy azt kesobb ki lehet iktatni .
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
nagyúr
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy a közeljövőben dual monitort használnék. Az elsődlegesen (27-es ultrawide) menne a film, böngésző fps játékok, a másodlagosan (24-es normál full hd) meg egy szimulátorba menne majd.
Olyan program van e, amire a másodlagos monitorra csak egy meghatározott programokat küldjek ki rá?
Dirt rally, RIchard Burns Rally stb.Találtam egy oldalt [link] amin van 5 program, de nem tudom melyik lenne jó nekem.
Tudtok valami jó programot mondani rá?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
diegho
nagyúr
válasz philoxenia #113702 üzenetére
Domain-be lehet vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok