Hirdetés
- Milyen hangkártyát vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
xKacsax
aktív tag
Még egy kérdésem lenne már mással kapcsolatosan.. Adott egy asztali gép, össze van pakolva minden frankón. Elkezdem a win xp -t pakolni rá aztán olyat csinál hogy bizonyos fájloknál megáll a másolás és csak restartra vagy még arra sem lép tovább. Volt már rá példa hogy végig betöltötte a file-kat a cd-röl aztán mikor a licenszt kellene behoznia újraindul magától. A pláne az egészben hogy 4 vinyóval próbáltam és egyikkel sem jó, illetve hogy több cd-olvasóval és win cd-vel..Mi lehet a baj ? előre kösz a válaszokat!
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, h több játék közben is szaggat a gépem, pedig a gépigény megfelel a leírásnak (pl. League of Legends). Normálisan megy 60-70 fps körül, majd leugrik 10-20fpsre kb. 5 másodpercig, utána visszaugrik normálisra. Ezt időközönként megismétli. Mi lehet a probléma?
-
xKacsax
aktív tag
válasz
molnarpeter #26985 üzenetére
Hát sajnos egyáltalán nem. De így legalább van egy pont ahonnan el tudok indulni. Köszi a segítséget !!
-
SE6AL
csendes tag
Hali!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy vettem a gépembe, egy új alaplapot és procit, valamint ramot! Összerektam az alaplapot, összekötöttem ELVILEGmindent mindennel. Bekapcsolom a gépet, elindul, majd kapok egy fekete fehér, amolyan ms-dos hibaüzenetet, miszerint valami hiba va, és választhatok, hogy csökkentett módban indítom a gépet, vagy "a legutóbbi beállítások alapján" normál módban! Bármit választok, a gép újraindul, de mindig csak idáig jut el! Direkt csak xp-val gondoltam a beüzemelést, de el se jut az oprendszer betöltéséig!
Köszi a segítséget!
-
jozsikka
tag
Koszi a válaszokat
Szerintem ATX-es lesz csak úgy felmerült bennem ez a kérdés
Koszke még egyszer a gyors reagálást
-
jozsikka
tag
Sziasztok.
Feltennék egy láma kérdést
ATX-es házba is bele lehet rakni a MicroATX-es alaplapot igaz? Csak fordítva nem gondolom mert annak már kicsit lenne ház...jól gondolom?
-
sCr89
tag
Hali, hibernálás után csak villog a kurzor, nem megy, mi lehet a hiba? /Asrock 770 Extreme3/
-
szarnyalosas
tag
válasz
molnarpeter #26983 üzenetére
A gep az uj memoriakat elfogadja, nem azzal van bajom, hanem hogy a kis LC deje kirja hogy welcome aztan power off es kikapcsol
Kb 1 masodpercig megy
Szoval valoszinu a bios nem indul el, de kerdem en akkor hogyan tudom a biost elinditani, valami otlet valakitol ? -
xKacsax
aktív tag
Hello!
Lenne nekem egy olyan olyan bajom hogy ma kérdezték hogy van egy Asus sd 701 eeebook-ja az ismerősömnek aztán mikor bekapcsolja csak a BIOS jön be rajta. nem tudom konkrétan hogy mi a helyzet vele, mert nem tudom megnézni mostanság. Tehát a kérdésem az lenne hogy milyen baja lehet ? Én vinyóra vagy ram-ra tippelnék, de nem tudom. Kösz előre is a választ! -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szarnyalosas #26978 üzenetére
Az alaplapod támogatja az új ramokat a gyártó szerint? (nézd meg a honlapját, fent szokott lenni egy lista)
mp
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Ezt a videot hogyan, vagy milyen programmal tudnal letolteni:
[link]
nagyon surgos lenne, koszonom. -
szarnyalosas
tag
Sziasztok
Kis segítséget kérek.
A probléma, hogy új ramokat alig pár órára tudtam használni, aztán csak egyszer a gép kikapcsolt, és azután ha kapcsolom be csak megvillan minden koller és kikapcs, és így tovább. Elemecske volt kivéve, bios reset volt, első és második BIOS-szal indítva volt, más táppal tesztelve volt, és a táp is más gépbe, Mi lehet a probléma, segítsetek, lehetőleg PM be.
CONFIG
Alaplap :ASUS Rampage Extreme
Memoria: Mushkin High Performance HP3-12800 DDR3 4GB(2*2GB)
Uj memoriák, amikkel alig ment: Corsair Dominator DDR3-1333mhz 8gb (4*2gb)
Processor: Intel Quad Core Extreme QX9770 3.2Ghz
Videokartya: Ati Radeon HD4890(Msi Cyclone)
Tap: Zalman ZM850-HP 850W
Merevlemez: Seagate Barracuda 7200rpm 1.5TB SATA
DVD-ROM: LG BH10-LS30 SATA
Processorhutes: Zalman CNPS9700
Haz:Antec Twelve Hundread(1200)
kösöznöm előre is. -
fatal`
titán
-
Peetry
senior tag
válasz
fatal` #26965 üzenetére
ja 300, azt észre se vettem
wikipediából másoltam, mert nem emlékeztem mindenre. De a szabványban benne van a távolság is. Ami nem azt jelenti hogy annyit tud, hanem az az elméleti maximum, mint ahogy a sávszél is csak névleges, sose tud annyit egyik router se.
Nyilván függ a routertől,az antennák számától, és erősítéstől, de általánosságban elmondható hogy az n-es router közel 2szer akkora távolságot tud átlőni. -
Воланд
titán
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
8k alatt keresek normálméretű vezetékes szabvány halk billentyűt amivel gyorsan lehet gépelni.
Köszönöm a segítséget!
-
fatal`
titán
válasz
falaci2002 #26952 üzenetére
"Van itt "brightness" opció is, ami normálra van állítva, viszont le van tiltva!
Ez nem lehet az oka, hogy nem reagál a kijelző a változtatásokra?"De igen mivel a kijelző fényerejét pont a brightnessel állítod.
Viszont nincs több ötletem mi okozhatja.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Firefox 4-es böngészőt használok. Pár napja feltelepült valami Conduit Search bar nevezetű dolog. Azóta kifagynak a flash alapú oldalak. Próbáltam eltávolítani többféle módszerrel: 1. szimplán kikapcsolni a firefox beállításokban, 2. programok eltávolításánál, 3. a neten is keresgéltem, de semmi sem segített.
Ha el is tűnik egy időre, a firefox újraindítása után megint ott van....Valakinek van tippje hogy tudnék megszabadulni tőle?
-
gamer0101
aktív tag
Hy all! Van olyan topic ahol építkezésben gyakorlott szakik tudnak válaszolni kérdésre? Épületgépészettel kapcsolatos lenne a kérdésem! Köszönöm és bocs, ha nincs és rossz helyen kutakodtam!
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy új vezeték nélküli egeret. Logitech m505-öst. Előtte egy Icon 7 volt.
Letöltöttem egy olyan programot, ami stand by-be helyezi a programot, ha elindítom. Ez azért jó, mert ha nem vagyok huzamosabb ideig gép előtt, akkor lelövöm a képernyőt egy kattintással.
Eddig minden oké volt, de ahogy lecseréltem az egeret, azóta mindíg 1-2-3 perc múlva magától visszakapcsola a képernyő, mégha az egeret nem mozgattam meg, akkor is. A régi egérrel ilyen gond nem volt. Az érzékenységét is lejjebb vettem, de ugyan úgy előfordul ez a hiba. Windows 7 SP1-et használok a képernyő egy LG W1934S. Vajon mitől lehet ez a gond, mert nem tudok rájönni...Válaszotokat köszi. Szépet, Napot, Jót
-
SzalaiG
addikt
Lehetséges az, h két gépet használjak egy monitorral,billentyűzettel és egérrel úgy, h mindegyik fullHD és DVI?
Ha igen milyen módon és az mennyibe kerül? -
Peetry
senior tag
válasz
Lonna18 #26953 üzenetére
tartsd nyomva a resetet fél percig. típustól függ, hogy mennyi ideig kell nyomvatartani hogy resetelje magát, és nyilván áram alatt legyen közben. Utána elvileg alaphelyzetbe kell állnia.
Amugy kézikönyvében le van írva, meg az IPje is amin elérhető. És ugye reset után kábelen probálod elérni nem wifin? + a gépen dhcp automatikus legyen.
Ha mindeezek stimmelnek és nem éred el, akkor esélyes, hogy kuka a router.[ Szerkesztve ]
-
Újoncka
aktív tag
Viszont lenne egy olyan kérdésem hogy tudtok valamit a márciusra ígért új pontozó rendszerreől?(hardverapró)
-
Újoncka
aktív tag
Én is így tudom... hogy távolságban is számít!
Egy BELKIN routeren láttam egyébként felvázolva ilyen kör sávokkal! arról írtam le! -
Lonna18
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, és nem tudom hogy lehetne megoldani.
Van egy DI 514 routerem, de pár napja nem működik, a cimét beirva a gép nem is látja, van rajta power, status, wan, wlan, 1,2,3,4 ledek, ebből folyamatosan világit a power, a wlan villog, s az 1,2,3,4 pedig egyszer az összes felvillan, aztán 4től 1ig összevissza megy.
Próbáltam resetelni, h legalább Operában elérjem beállitás miatt, de ez sem segitett.
Ha simán a modemből gépre teszem a netet, teljesen jó, viszont ha routerrel próbálom, semmi reakció.
Lehet még ezzel kezdeni valamit, vagy kukás szerintetek a router?:S
Köszi a válaszokat:
Zso -
falaci2002
tag
válasz
fatal` #26926 üzenetére
Szia!
Szerintem minden szoftvert feltettem. Ha mozgatom a fényerő pótméterét az egérrel, szépen írja még az értékeket is, csak kijelző marad ugyanolyan fényes.
A bios-ban találtam egy "display" menüt, amiben állíthatom a kijelző típusát. Három féle lehet: lcd, hdmi, meg még egy. Ezeket szépen tudom változtatni.
Van itt "brightness" opció is, ami normálra van állítva, viszont le van tiltva!
Ez nem lehet az oka, hogy nem reagál a kijelző a változtatásokra?
[ Szerkesztve ]
-
Újoncka
aktív tag
válasz
fatal` #26946 üzenetére
Soroljuk fel az összes gyártót!
Bocs ha kimaradt valami meg balgaságot írtam
megesik ... Honnan vettem című fejezet a nem tom nem emlékeszem!
"nem én voltam bíróúr"Azt tudom hogy sebesség függő! De úgy emlékszem hatótávban is van különbség! Bár lehet hogy ez antena függő ? Úgy tudtam hogy más erősítővel szerelték a routereket lehet rosszul tudtam SRY
-
molnarpeter
nagyúr
-
Újoncka
aktív tag
válasz
XP NINJA #26927 üzenetére
3antena általában N-es routereken van:
A-B a leggyengébb: házon belül 2-3 szobára
G közepes már elbír egy nagyobb házat
N már alkalmas házon kívüli sugárzásra is!
Ajánlot márkák: D-Link,NetGear,Edimax"Jobb vétel illetve adás teljesítmény és minőség. Nagyobb nyereség, eltérő polarizációs irányból adódó veszteség kiküszöbölése meg ilyenek."
Helytálló
Nem rossz kis router
Bár attól függ hogy mire akarod használni!
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
-
Atticus85
tag
Hali!
Kinek van 80 megás vagy e körüli nete?
-
tomgabor
senior tag
Egy egyszerű kérdés mi kell ahhoz hogy multiplatformos legyek, mert amikor megvettem a Wii-t ezt a hsz.-t kaptam:
Grat a kis géphez, abszút multiplatformos leszel[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
Üdv!
Routert szeretnék vásárolni 10.000FT környékén. Mi lenne a legjobb választás?
Ezt néztem ki magamnak, de nem tudom hogy mi az értelme a 3 antennának!
Valaki tudna segíteni?
-
fatal`
titán
válasz
falaci2002 #26925 üzenetére
Átfogalmazom: Nem telepítetted fel a szoftverét.
-
Spet
addikt
válasz
fatal` #26921 üzenetére
A 2600xt esetében én személy szerint kizárom a vga hibát hiszen elötte egy Benq920WL-re volt rákötve és tökéletesen működött. Hacsak nem az okozza a gondot, hogy a benq-n 720p-ben használtam a rendszert és azt a felbontást S-17 viszont nem tudja megjeleníteni. A 9xxx szériás kártya lehet hogy halott, mivel a ventrie meghalt viszont a melett szép nagy aluminium bordázata van, ami csak elvinné passzívban csak rendszer futtatást (véleményem szerint
). Viszont még van egy HD3650-esem amivel megtudnám nézni, hogy azzal működik-e.
-
sCr89
tag
Hali, hibernálás után bejön hogy Win folytatása aztán csak villog a kurzor, nem megy, mi lehet a hiba? /Asrock 770 Extreme3/
-
fatal`
titán
"Csökkentett módban azonban minden normálisan betölt. Ez vajon mitől lehetséges?"
Csökkentett módban nem töltődik be a vga drivere, így gyakorlatilag semmilyen terhelést nem kap. A régebbi 9xxx-es AGP vidkari tuti, hogy működik? Mert én mindkét esetben vga hibára gyanakszom, ha monitor gond lenne már biosban / csökkentett módban is jelentkezne a probléma.
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek olyan kérdéssel frdulok hozzátok hogy van nekem egy Neovo S17 típusú monitorom, ami elég érdekes tünetet mutat. Normál indítás során az asztal betöltése utána kép szétvan hullva, csíkos, mintha a vidkari memóriája meglenne sülve. Csökkentett módban azonban minden normálisan betölt. Ez vajon mitől lehetséges? Ati 2600xt-nél és egy régebbi 9xxx-es AGP-s vidkarinál is ezt csinálja. A kábele nem tűnik töröttnek eddig minden klafán üzemelt vele. Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok! Linxos gépen hogy tudom megnézni, hogy milyen hardverek vannak benne (olyasmira gondoltam mint windowsnál a dxdiag) Köszönöm
-
fatal`
titán
válasz
kiralytom #26915 üzenetére
Mondjad neki, hogy küldjék fel. A legtöbb nagyker nem szarozik egy egérrel, általában kicserélik. De ha mégsem akkor is letesztelik rendesen, már, ha jó a kapcsolata boltnak a nagykerrel.
Két hétig tesztelte, persze. Ki tesztel két hétig egy egeret? Vagy nagyon nincs munkájuk, vagy senki. Szerintem a sarokban porosodott...
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Phvhun #26912 üzenetére
AB Informatika. A probléma hogy itt Szegeden megszűnt a helyi képviselet a helyükön a régi cégtábláva, régi személyzettel de más cég. Azt mondták bár nem hozzájuk tartozik de ránéznek és megpróbálják megoldani. Gyanús volt nekem ez az egész és bűzlött, mert azt mondta 2-3 napot teszteli , majd telefonál mi a helyzet, kiderítik melyik nagyker. és felküldik Pestre. 2-3 hét....
Ehhez képest 2 hét után én mentem be az üzletbe mi van, azt mondta egy hétig próbálta és semmit nem produkált és felküldheti de így nem valószín hogy sikerrel járok.Mivel Pesten még van AB Info írtam nekik 2 levelet, hogy mi a problémám a vásárlás minden adatával, de nem válaszoltak 2 mail után se egy hét alatt!
-
kiralytom
aktív tag
válasz
kiralytom #26906 üzenetére
leáll az egér -> eltávolítom az eszköztárból -> majd új hardver felismerésére megyek és láss csodát újra elindul. a problémás egér mozgatása nélkül, hisz másik egérrel teszem mindezt. nem gondolom lehetne ezek után is kontakthibára gyanakodnom.linkeltem a fórumot ahol egy srác irq coflictet jelöl meg a probléma forrásaként. ezért akartam ennek utána keresni elsősorba.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
fatal` #26902 üzenetére
szerintem nincs megtörve pláne kicsi az esélye, hogy 5böl 5 egér kábele meglenne. teszteltem, tekergettem , ráztam és semmi reakció nincs nem volt. álló helyzetben is képes kikapcsolni ami tovább csökkenti a kontakthiba lehetőségét
érdekes, hogy nem produkálja a hibát a pl. a pcbolt gépén (már ha letesztelték)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
falaci2002 #26904 üzenetére
Hiányzik a szoftver hozzá.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Qtya123 #26889 üzenetére
Ez jól gondolom, hogy azt jelenti, hogy földeletlen az aljzat, amibe a gépem van...
Elképzelhető, de nem biztos. MIndenesetre, ha földeletlen, akkor valószínűleg hangosabban búg. És azért a mélynyomó, mert az 50Hz az ő "dolga", bár a többiben is jelen van a jel.
A lényeg, hogy környezetünk tele van 50Hz-es elektromágneses térrel. Minden árammal működik, ezért ez nem csoda. Ezen alapulnak az érintéses fényerőszabályozók például. Ha testre teszed a dugót akkor létezik egy hurok, ami antennaként veszi ezt a teret.
Semmiképp nem statikus elektromosság (lásd Újoncka kommentjét), mert annak nincsen váltóáramú "változata", na meg a nevében is benne van az, hogy statikus, azaz egyenáram. -
fatal`
titán
válasz
kiralytom #26900 üzenetére
"A hiba a következő: az egér kikapcsolja vagy újraindítja magát."
Most olvasom csak.
Nem IRQ probléma, hanem megtört/kontakthibás a kábele, sajnos régi MS egerek hibája. Kénytelen leszel újat venni, több 1.1a halt meg nálam így, de pl. kollégáé évek óta hibátlanul működik. A LaserMouse 6000-el pl. még nem láttam ilyen problémát.
Sajnos semmilyen IRQ probléma nincs, ma már nem is szokott lenni, ezért is nem tudod állítani a BIOSban.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Windows 11
- Milyen hangkártyát vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- További aktív témák...