Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
kabanka
aktív tag
válasz
Atticus85 #27694 üzenetére
Persze tudsz nézni. Őszintén nem tudom mi játsza le, mert ilyen torrentes Bluray filmet egyszer ha leszedtem
A Bluray egy lemezformátum technológia amit kék lézerrel írnak aminek más a frekvenciája és a spirál sűrűsége a DVD-vel ellentétben. Bluray lemezre jóval több adat fér rá ezért álltalában HD filmeket írnak rá aminek nagyobb a mérete mivel magasabb a bitrátája, a képfelbontása és még több beállításban eltér a DVD-től.
A FullHD részletesebb szebb képet ad, de jóval többet is foglal. Ízlés kérdése kinek milyen minőség felel meg az elvárásainak. (Sok ember 700megás Avikat néz meg youtubon 240 és 360pben néznek klippeket a zene minősége alacsony bitrátájú mp3 addig nem beszélhetünk széleskörben nagy igényekről, ezzel senkit nem akartam megbántani) -
Atticus85
tag
válasz
kabanka #27693 üzenetére
Értelek és köszi,én most szedtem le egy újabb KMplayert ezen is megy tökéletesen,és már nem kapcsolja ki az Aerpt
Az MPC is biztos jó,de sztem kicsit régi módi-as a kinézete,nem,mondjuk nem akarok hülyeséget írni,mert csak képeket láttam róla,de hát az a lényeg,hogy vigye őket akadálymentesen.
Egyébként Blueray-t tudok nézni a gépemen?
Az miben másabb,mint a HD,vagy a DVD azon kívül hogy olyan 20 giga körül van egy film?
Melyik a jobb? -
kabanka
aktív tag
válasz
enginev3.0 #27692 üzenetére
Pinnacle Studio HD 14 van már magyarban. Esetleg nézz rá arra.
-
-
kabanka
aktív tag
válasz
enginev3.0 #27689 üzenetére
Időt kell szánni mindegyikre. Az After Effect már bonyolultabb
-
válasz
enginev3.0 #27689 üzenetére
Hát nem is egyszerű annak a kezelése
-
-
kabanka
aktív tag
válasz
Atticus85 #27681 üzenetére
Elég sokfajta van. Az MKV az DivxPlusHD kódolású elég jó törömítéssel és szép akadásmentes képpel. Kamerák AVCHD-t használnak ez Mpeg alapú de van még külön Mpeg2es HDis. De ha filmeket töltesz, gyakrabban találkozol az MKV kiterjesztéssel. Én az összes gépre csak az MPC-t teszem, eddig senki nem panaszkodott rá
sokan VLC-t használnak, nekem volt egy problémám vele azaz nem is vele hanem az mpc kivételével több lejátszóval mert ATI kártyám szerintem hibás volt de halvány csíkosan jelenítette meg a képet. Nvidia után már egyik sem de megszoktam addigra az MPC-t és kevés memóriát eszik, gyorsan elindul
-
total90
veterán
Hello!
Szeretnék vásárolni domaint+tárhelyet egy helyen. Kiket ajánlatok?
-
ÉM
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy win7-ben hol tudom beállítani azt, hogy intézőben a fájlkiterjesztések is látszódjanak?
A googliban csak xpre és vistára találtam meg -
Atticus85
tag
Üdv!
Van egy koncertfelvételem,elvileg HD-lenne,mkv a kiterjesztése,és amikor megnyítom KMplayerrel ezt a koncertet akkor a win7 kiírja:
"A rendszer átváltott a windows egyszerű színösszeállítására"
És alul a tálca sem áttlátszó,hanem ilyen szürkés-halványkékes.
Ez mitől van???????????
Köszi előre is a válaszokat
-
HA veszek egy 2.5-ös 4 pólusú jack dugót ami átalakítja 3 pólusú 3.5-ösre akkor meg fog szólalni a Nokia MD-8-as az E90-es kommunikátorommal?
Potyán nem akarok 400ft-ot erre kidobni. Én úgy vélem menni fog. Valaki megerősítené aki csinált már ilyet? -
Hogy lehet Xp-n a töredezettségmentesítést kikapcsolni? a dfrgui nem működik a futtatásnál.
Köszi előre is.
-
Atticus85
tag
Üdv!
Van egy koncertfelvételem,elvileg HD-lenne,mkv a kiterjesztése,és amikor megnyítom KMplayerrel ezt a koncertet akkor a win7 kiírja:
"A rendszer átváltott a windows egyszerű színösszeállítására"
És alul a tálca sem áttlátszó,hanem ilyen szürkés-halványkékes.
Ez mitől van???????????
Köszi előre is a válaszokat
-
Satyricon
addikt
válasz
molnarpeter #27667 üzenetére
Köszi srácok!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
enginev3.0 #27668 üzenetére
Pl. Sony Vegas, Adobe After Effects.
mp
-
válasz
enginev3.0 #27668 üzenetére
Sony Vegas pl.
-
Ezt a videót vajon mivel csinálta?
http://www.youtube.com/watch?v=Fg85o-r6H6U
Mivel lehet ilyen szépen feliratozni, effektek stb...?!
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #27663 üzenetére
A HD5670 TDP-je 61W, szóval bele kellene férnie a PCI-E 1.x 75W-jába.
A sávszélcsökkenés nem jelent érdemi problémát annál a kártyánál sem.
-
Satyricon
addikt
Hali srácok
Barinőmnek szeretnék vásárolni érintőképernyős telefont, lehetőleg újonnan. 30.000 Ft-ot szánnék rá. Na jó. Max 35.000-ret de az már tényleg nagyon max! Nincs nagy igénye, szóval nem kell neki android, meg kutya... Max annyi lenne a lényeg, hogy jól nézzen ki a teló. Jah és pannonos kártyás legyen. Tudnátok ajánlani ennyiért pannonos telót? kapható, kifutott széria is megfelel neki azt mondta. Várom hozzáértők hozzászólásait!
Jah és sürgős lenne, jövőhéten meg szeretném venni neki!
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #27661 üzenetére
Elméletileg igen.
-
moha21
veterán
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. ( ki gondolta volna
)
Adott egy kép : [link]
Nos ezt kellene valahogy "kitisztítani" és " vonalszerűbbé" tenni.
Szóval kontúros legyen rendesen, hibátlanul. Apumnak kellene én csak tolmácsolom.
Ha van hozzá esetleg topic a link is jöhet.
Bármilyen tippet, segítséget elfogadok, köszönök!
-
törölt tag
-
Sokan emlegetik CPU-nál egy a Sandy azonosítót, ez mi is pontosan? Olyan mint a Wolfdale stb?
-
Boxi88
őstag
válasz
pocokcsont #27652 üzenetére
-
BogyóBP
addikt
válasz
pocokcsont #27649 üzenetére
Szia, irj WEST nevü PH tagnak ő foglalkozik asus notebookokkal, 100% hogy tud neked segiteni. Amúgy mért hagytad ott ahol a pici is elérte?
[ Szerkesztve ]
-
pocokcsont
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X5DIJ laposom, csak egyik reggel a kislányom kipattogtatta belőle a billentyűket, mint a popcornt.Vissza tudtam tenni őket kettő kivételével. A gombtartó műanyag mechanikának letört a tartó kis füle. Kérdésem az lenne, hogy lehet külön ilyen műanyagot venni? És ha igen, akkor hol? Vagy esetleg nincs e valakinek véletlenül akivel el tudom schoppingolni?
-
Воланд
titán
-
maláj
addikt
üdv
melyik a legismertebb, legközkedveltebb portable CD/DVD cover program -
Giovanny
őstag
Sziasztok,segítséget kérek a döntésben,router vásárlásban,moddolni akarok a FW és nem tudom melyik routerrel járok a legjobban,Asus vagy Linksys ? Árban olyan 25-30k gondoltam.Főleg sávszélesség korlátozásra kell,de gondolom ebben az árkategóriában ez a minimum amit tudnia kell.
-
Воланд
titán
-
Mag__
tag
Hali!
Segitséget szeretnék kérni, hogy mennyit kérjek ennek a megoldásáért:
Igy oldottam meg:
Csináltam egy reg fájlt, és hozzáadtam a r.leirohoz.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command]
@="\"%1\" %*"Majd reboot.
De nem volt egyszerü megtalálni,mert a csak egy angol nyelvü forumon volt fent, még a microsoft oldalon is csak a rundll32.exe-t visszaállito parancsot javasolják megoldásnak,pedig a rundll32 ott volt a helyén, és a gyári méretben,meg létrehozási idövel.
Szoval a fenti a jo megoldás.És még feltettem egy Ubuntu Linuxot is hogy ha ujra beokádik a windoz,akkor legyen rajta még net,meg használni lehesssen,bár nem a tulaj kérte a Linuxot,hanem azért ugymond nem számolnék fel semmit.
Akkor csak a fenti mennyi lenne ?[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
BogyóBP
addikt
válasz
quemby1 #27639 üzenetére
Lehet. A hangeszközöknél a speciális fülnél tudsz állitani mintavételezést. De ha a legnagyobbra teszed lesz olyan játék ami nem biztos hogy elindul pl just cause 2.
Amúgy az a kis sárga hangszoro ikon (gondolom realtek van beépitve) nélkül nincs jack detektálás. Csak ha az is fenn van. üdv
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz
quemby1 #27630 üzenetére
Windows7nél csak engedélyezned kell hogy az illesztőprogramokat letölthesse a Windows Update webhelyről aztán Hardverváltozások frissítése, megtalálja az eszközt, és telepíti. Ha nem, nézd meg a gyártó honlapján, ha ott sincs hozzá driver, próbálj egy Vistásat feltenni, ha az sem megy vagy már az sincs a gyártó oldalán akkor nagy valószínűséggel elavult régi a kamera.
Közben érkezett válasz hogy xpsp3
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz
Nkrissz #27628 üzenetére
A drivert az alaplapgyártó oldaláról szedted le? Valószínűleg elsődlegesnek az SPDIFet akarsz a digitális kimenetet használni, ezt írja is a Lejátszóeszközök listájában. Én letiltottam a digitálist utána bedugtam a Jacket az egyik lyukba és feljött a kis ablak. Windows Update driverrel nem ment, csak a gyártó hivatalos oldaláról szedettel. Ez még friss élmény pont tegnap csináltam
-
quemby1
csendes tag
sorry de nem tudtam hova kellen írnom a kérdést de egyszerűen nem jutok vele sehova, ehhez kéne nekem valami működőképes driver: canyon inter chatpack cnr-cp4sp1 webcam. előre is köszöünöm
-
Nkrissz
csendes tag
Na sziasztok!
A minap vettem egy procit és resetelni kellett a cmos-t ,de a reset után a Realtek High Definition Audio Manager nem észlel semmilyen eszközt amit a géphez csatlakoztatok.
Már próbáltam mindent ,újratelepíteni a driver ,kissebb drivert fölrakni ,a windowst is újratelepítettem ,de semmi nem működött.
A biosban elvileg engedélyezve van a hang ,tehát a tálcán ott van az a kis hangfal ,de ez a szar driver egyszerűen nem észlel semmit.Amúgy megnéztem win7-en is és xp-n is és egyiken sem talál semmit.
(amúgy amikor bedugsz valamit a gépbe akkor egy ablaknak kéne feljönnie hogy csatlakoztattál valamilyen eszközt)
-
kabanka
aktív tag
válasz
KaiotEch #27626 üzenetére
Szia KaiotEch! A Catalystról, hát azt kell mondjam nekem már a 10. akárhányastól nem írta a venti sebességét, régebbit feltéve simán ment.
(((Amúgy sajnos nagyon sok hibát fedeznek fel minden egyes catalystban, pl nekem volt olyan hogy a legultolsó driver nem most pár hónapja olyan volt hogy a jobb felső sarokban az egérkurzor szaggatott és ugrált és külföldi oldalakon írtk hogy rossz az ati drivere. Akkor még van az OpenGl amiről olvastam hogy 10.4 volt az ultolsó amibe volt a többiből kihagyták, igazából nem veszed észre, csak veszel egy kártyát ami OpenGl akárhányast tud csak éppen driverbe nincs benne és ha olyan programot használsz ami OpenGl-s nem tudod mitől fagy be vagy éppen dob ki hibaüzeneted és elkönyveled annak hogy a program rossz, de sajnos az Ati ilyen lett.
(Külföldi oldalakon az állításaimra van megerősítés mikor ati-m volt kerestem rá ezekre, utána váltottam nvidiára))))Remélem azért a kérdésedre valamelyest válaszoltam
-
lalimano
tag
válasz
föccer #27618 üzenetére
Na ezt a hsz-emet harmadszor fogalmazom át
Tehát, azóta kipróbáltam másik táppal, és azzal is előjött a hiba(#27623) BogyóBP:: Az egér is letapad, de asszem, hogy a hang az maradni szokott
(#27624) daa-raa: Szia! A gépem körvonalakban: Intel Celeron 2.6GHz, ASRock P4VX4 alaplap, 400W-os Codegen (most cseréltem egy ismeretlen márkájú 350Wattosra), 2x256Mb DDR1 RAM
Egyébként bocs a lassú reagálásért, csak mire befejezem a hsz. írását addigra befagy a gép.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz
lalimano #27616 üzenetére
Szia, az egér is letapad a fagyás pillanatában??? Hang is elmegy? Akkor fix hogy alaplap.
Amúgy ez a tekercs hang amit irtok ez nálam is jelen van, anno irtam a zotac nak egy levelet hogy miez, mire azt irták vissza hogy a tekercs hangja ez load értéknél és ez rendeltetésszerü működés.
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz
Воланд #27620 üzenetére
Milyen hardver? A proci kizárható? vagy hűtésen kívül más baja is lehet?
Egyébként egy ideje nem jelentkezik a probléma. 21:42-kor jött elő leőször, aztán újraindítottam, de a TV előtt ragadtam, és csak 22:40 körül jöttem vissza a gép elé (addig ment, és bár csak az Asztalt mutatta, nem fagyott be). Ekkor elindítottam a Firefoxot, kattingattam párat (2-3 perc), aztán megint fagyás.
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy keményre fagy a gépem? Én a procira gondoltam, de az BIOS szerint 41-42 fok fölé nem megy (az meg szerintem celeronnál nem számít soknak). A RAM-nak sem hiszem, hogy baja lenne, de majd le futtatok egy memtestet.
AIDA szerint a proci csak 29 fokos, viszont az a 71 fokos Motherboard érték kicsit fura.
Magát az alaplapot nem érzem melegnek, csak a táp 20 tűs csatlakozóját, de az sem hiszem hogy 71 fokos lenne (bár meg van pörkölődve).Tehát mikre gyanakodjak a fagyás miatt (olyan szinten keményre fagy, hogy a NumLock nyomogatására se reagál a bill ledje)? Válasokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,egy Linksys E2000 routerben ha FW cserélek (tomato) és ha véletlenül elrontok valamit van-e lehetőség visszaállítani az eredeti FW ?
-
Lejárt az idő, a szerkesztéshez.
Csináltam róla hangfelvételt. 5mp-nél kezdődik. Olyan mintha köszörülne.
-
válasz
Probber #27605 üzenetére
Ezaz amit nem tudok. Szimplán azokat a beállításokat alkalmaztam amit Lord Vader beállított ugyan ilyen gépével. Amikor megterhelem a CPU-t szokott ciripelni, az megszokott volt 3GHz-n is, de most, hogy felhúztam 3,6GHz-re 3D Mark Vantage alatt "nyöszörgött" is néha amikor játékot váltott. Nem hinném, hogy a táp mert eddig auto-n volt 1V körül és most 1.25-re van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsit megemeltem az FSB-t 400-ra a lapomon így 3,6-on megy a CPU, de 3D Mark Vantage alatt érdekes "nyöszörgő" hangot adott ki néhányszor. Ez mi lehet?
-
kabanka
aktív tag
Erről eszembe jutott a Vaklárma című film eleje amikor a süket megmondja a magáét a fuvarosnak aki beszólt neki, hogy miért nem hagyja befordulni
aztána süket mondja hogy: "maga a béna állat" mire a vak: "ezt nekem mondtad te s*ggfej?
" mekkora