Információmorzsák a boszorkánykonyhából

Rengeteg dolog zajlik párhuzamosan a Prohardver! lapcsalád műhelyében, ezek egy részéről  csak kicsit később tudunk majd hírt adni, pár apróságról azonban már most is. Kezdjük a triviálissal: a Prohardver után a Mobilaréna is megkapta az új ruhát a 2011-es kollekcióból. Picit hangoltuk  (csökkentettük) a fontokat mindkét site-on a visszajelzések alapján, volt némi nagytakarítás a css kódban, de a lényeg, hogy sikeresen átálltunk.

Hardverapró. Márciusra terveztük a tetőtől-talpig megújuló site indulását, ám ez biztos nem fog összejönni. Ennek egyébként jórészt én vagyok az oka, millió adminisztrációs és egyéb feladat van a háttérben, amivel nem sikerült úgy haladnom, mint illene. Legutóbbi bejegyzésünk a témáról nagy adok-kapokba fajult a fórumon, jó lenne ezt most elkerülni. Pár konkrétummal azért tudunk szolgálni, ráadásul a legérzékenyebb témában:

  • egy, már a nem ingyenes keretből feladható apróhirdetés ára sms-sel fizetve bruttó 250 ft  (itt ugyanis a szolgáltatók elviszik a bevétel felét), bárhogy máshogy fizetve 150 ft lesz;
  • lesz lehetőség "éves bérletre", vagy valami hasonlóra, aminek megváltásával az adott időszakon belül annyi hirdetést ad fel a delikvens, amennyi beléfér. Up-olni is lehet majd legalább napi kettőt;

Az első verzió azoknak lehet kényelmes, akik csak ritkán hirdetik meg használt cuccaikat, a második pedig rendszeresen "hardverapróznak". Aki esetleg nem olvasta az előző, részletes írást a készülő új Hardverapróról, kérem, most tegye meg -- még azelőtt, hogy hatalmas, színes-szagos felhördülést vésne be a fórumba, izomból! Tervezünk egyébként egy kellemes meglepetést is az új site-ra, ami miatt teljesen fölösleges volna bárkinek idejekorán kiábrándulni belőle... ;)

Aztán: Bog és Bocha nem bírnak magukkal, lázasan készülnek egy új portállal a lapcsaládba, ennek indulása már csak néhány hét! Ennek örömére üzembeállítunk majd még egy szervert, ami már csak 4 procit és 48 giga memóriát kapott (nem akartuk elkényeztetni őket, na..!), de hátha elég lesz.

Komoly készülődés zajlik a Prohardver tartalmi hadosztályán is, új főszerkesztőnk van Daywalker személyében, megújulásra készülünk több ponton is, felrázzuk az (évek óta) kótyagos, alvó oroszlánt!

Most ennyi, és mivel kitört a vadtavasz, tessen mindenki szerelmesnek lenni, focizni, kirándulni, a fórumos anyázást minimálisra szorítani... :)

Azóta történt

Előzmények