Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
sto1911
veterán
Mivel es hogyan szoktatok letakaritani a lencset, ha foltos lesz? Gyakorlatilag egy kisgyerek hagyta rajta az ujjelnyomatat.
-
Zozzant
addikt
HD és HD között is van különbség, ha mondjuk a 720p-s és 17Mbit/s az adatfolyam (az avchd lite ilyen) akkor az kb. 2.1 MB/s (MEGABYTE/másodperc). Az MJPEG kicsit több, nem sokkal, 2.5 MB/s körül lehet, kevesebb fér a kártyára.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
herrká
senior tag
Sziasztok! A Fujis topikban már kérdeztem, de nincs válasz. Segítsen már valaki, ha tud!
Fuji S1600-os gépem van. A nyári kisebb kirándulásokra való kényelem tekintetében, néha készítenék vele videót is. (ne kelljen a videokamerát cipelni) Szeretnék HD-ben videózni (AVI - Motion JPG-ben rögzít), így viszont csak 9perc fér rá, a 4GB-os kártyámra. Nézegetem a 16 vagy 32GB-os kártyákat, és ott van, hogy Class 4 = 4Mb/sec, Class 6 = 6Mb/sec, Extreme stb. Az ár pedig hatványozottan emelkedik. Melyik az az írási sebesség, ami kellene minimum a Hd videó rögzítéséhez?
Köszönöm! -
Zozzant
addikt
válasz --=Zolee=-- #7186 üzenetére
-
máyköl
veterán
válasz --=Zolee=-- #7186 üzenetére
Camera Kft. - 2500Ft.
Más megoldás sajnos tudtommal nincs. -
--=Zolee=--
csendes tag
Sziasztok!
EOS 450D vásárlás előtt állok. Hogy, illetve hol tudom megnézni hogy hány expo van a gépben?
Sűrgős lenne mert ma du nézek meg egy használt gépet.
Előre is THX!
Elmenteménavásárba ;)
-
addikt
válasz Szten Márs #7170 üzenetére
Na, most kerültem újra fórum közelébe.
Igen, olyan gépre gondoltam amin rajta van az objektív és nem lehet leszerelni/cserélni. De magában a gépben van tükör.
Köszi a tippet, utánanézek hamarosan. Azt gondoltam még ma is aktívan nyomatják ezeket a gépeket nagy gyártók, de úgy látszik eléggé ritka dolognak számít.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
camalot
tag
válasz Szten Márs #7181 üzenetére
Van egy otthoni kis szkennerem (hp f380). Oldjam meg azzal vagy vigyem valamilyen szakemberhez?
-
camalot
tag
Hi! Régi papírképeimet szeretném digitalizálni, a diákat már nem találom. Mit tegyek?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz benedekco #7168 üzenetére
Amirete gondolsz az a SONY R1
Az objektív amit ráraktak piszok jó volt, az AF-je viszont gyengécske, ezért nem lett slágertermék.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Zozzant
addikt
Arra ilyen való: Lenspen Micropro
-
szakipeet
csendes tag
Ezer bocs, nem profi kérdés, csak nem tudtam hol feltenni: Sony DSC-S90-hez milyen kábel használható? Mármint tudom, hogy VMC-14UMB2, de ez USB2 to ? Milyen utángyártottat használhatok helyette?
-
máyköl
veterán
válasz Szten Márs #7170 üzenetére
No, ez nem az én napom.
1, Hát igen, ezt nem ismertem, de alapvetően így lehetséges a dolog, ahogy írtam, erről a ZLR-ről nem hallottam, de egy kivételes eset.
2, Igen, ez az én hibám, figyelmetlenség volt, elnézést!
3, Ide is azt tudom írni, amit az 1, nél írtam. -
Szten Márs
nagyúr
Húha, ennyi téves információt egy hsz-ben leírva rég láttam.
""tükrös volt de fix obis" Ez úgy lehetséges, hogy egy DSLR vázon egy fix objektív van."
Nem csak úgy lehet, és nem is hiszem, hogy arra gondolt a kérdező. Tükrös, de fix obis: csak egy szót mondok: ZLR - nézz utána. Az Oly gyártott régebben tükörreflexes nem cserélhető objektíves gépeket."Na, a cserélhető obis, az a DSLR."
Erre gondolom nem is kell ellenpéldát hoznom, ismersz szerintem te is elég nem DSLR rendszerű cserélhető objektíves gépet, és még csak nem is egy kategóriából. És ez nem csak mostanság van így, nagyon régen is voltak cserélhető objektíves gépek, amik nem voltak SLR-ek. Lényeg az, hogy ez a kijelentés így nagyon nem igaz."Egyébként ami nem DSLR és nem is kis zsebredugós kompakt, azt úgy hívják, hogy Bridge"
Vagy az előbb említett ZLR, ha régi. Vagy TLR - Twin lens reflex, ha még mindig régi gépeknél vagyunk. Vagy a távkeresős gépek - amikből új, digitálist is találsz. Aztán a most divatos tükör nélküli cserélhető objektíves digitális csodák. Szóval bőven nem nyerő ez így, ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz benedekco #7168 üzenetére
Ezt most nem igazán értem.
"tükrös volt de fix obis" Ez úgy lehetséges, hogy egy DSLR vázon egy fix objektív van.
"Mert nem cserélhetős obis, de nem is kompakt" Na, a cserélhető obis, az a DSLR. Egyébként ami nem DSLR és nem is kis zsebredugós kompakt, azt úgy hívják, hogy Bridge. -
addikt
Mivel van ilyen totyik, gondoltam felteszek eszetlenül egy kérdést.
Valahol olvastam egyszer valami gépről ami tükrös volt de fix obis. Manapság vannak ilyen opciók? Hol érdemes nézelődni ilyesmi után?
Mert nem cserélhetős obis, de nem is kompatkElőre is köszi!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Mercutio_
félisten
válasz D4rkm4n #7161 üzenetére
Kösz a tippet, de ez kiszűr mindenkit aki nem felel meg a feltételnek, ugyanakkor megesik, hogy meggyőzhető az eladó, hogy mégis küldje a picit magasabb postaköltségért is. Ezesetben sajnos az eladó elég lustának tűnt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
peti_s
addikt
Üdv.!
Mivel érdemes a lencsét megtisztítani? Panasonic LS80-m van, fültisztítóval és arcszesszel próbáltam, de foltos lett. Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz Mercutio_ #7159 üzenetére
Itt a jobb oldalon a 'time left' felett válaszd ki a legördülő menüben a 'Price + Shipping: lowest first'-öt. Ekkore be fog ugrani egy ablak, ahol be tudod állítani, hogy hova is szeretnéd postáztatni a megrendelt tárgyakat (Country or region --> Hungary - HUN) valamint feljebb a 'Buy It Now only' módot is érdemes kiválasztani, így kiszűri a tételek közül azokat amelyek nem aukciók hanem azonnal megvásárolható tárgyak.
[ Szerkesztve ]
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Német e-bay-ről kinéztem egy obit, de az eladó nem akar M.o.-ra postázni, arra hivatkozva, hogy a kategóriában megadott shipping limitnél többe kerülne a postázás.
Van esetleg olyan megbízható megoldás, amivel 7 euró alatti díjért elhoznak ide egy 35 dekás obit, és nem áll fenn a veszély, hogy drága postásaink lenyúlják?
Az eladó szövege:
"Sorry, but for me it's not possible to ship to Hungary.
Price of handling unit would be 16,00 Euro:
http://www.dhl.de/en/paket/privatkunden/international/paket.htmlA change to shipping condition is not possible anymore.
In addition there is a shipping limit for things of this category (photo & cameras) >> 7,00 Euro. "Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
D4rkm4n
őstag
Lőttem egy HDR-t, ami kicsiben még egész jól néz ki, nagyban viszont ijesztően ratyi.
Milyen paramétert kellene módosítani a tone mapping-nál hogy ne legyen ilyen a kép?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
leeate
senior tag
-
leeate
senior tag
Sziasztok!
Hogy hívják a JPG-kben tárolt adatokat összefoglaló néven? Tudom, hogy van egy egyszerű neve, de nagyon elfelejtettem..Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Degeczi
nagyúr
elég annyi, h a Sony oldalán 2700 mAh a legnagyobb kapacitású AA akku!
szégyen, h ilyen nyilvánvalóan hamisítványt nálunk simán lehet Vaterán vagy Tesz-Veszen rásózni gyanútlanokra...
így persze érthető a gyatra viselkedés is
valóban Eneloopot érdemes venni a legtöbb eszközbe, hagyományos, nem alacsony önkisülésű NiMh akkut még nem hamisítványt is csak akkor célszerű választani, ha annyira sok kép készül, h mondjuk 1-2 hetente úgyis újra kellene tölteni -
MODERÁTOR
Sajnos ez a Sony 4800mAh-s akku egy nagy kamu. AA-ból a legnagyobb kapacitás az most valahol 3000mAh (2900, ha minden igaz) környékén jár, ebbe a hamisítvány Sony-ba jó ha bele lehet tölteni 2000-2500-at, abból pedig jó esetben 1800mAh vissza is nyerhető kisütéskor.
Esetleg vannak még NiZn akkuk is, amiket viszont nem ajánlott ilyen kifinomult gépekben használni, mert magasabb a feszültsége, mint a hagyományos elemeknek (1.6V [1.8V üresjárati])
Amiket ajánlani szoktak: Sanyo Eneloop vagy Panasonic Infinium plusz egy normális akkutöltő (Voltcraft IPC-1L).
A másik topikban úgyis ajánlanak valami jót, amivel biztosan nem faragsz rá.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
vepe
őstag
válasz Degeczi #7144 üzenetére
igazad van..ezt elnéztem, de lithiumos akku nem is létezik AA-ban?...AA-s akkut milyet érdemes venni, mert én vettem egy ilyet...[link], de egy kalap sz...t nem ér, vagy a gyári nikon töltő nem töltené fel?...bár azt nem hiszem, hogy a nikon töltő ezt az akkut ne tudná feltölteni...
-
vepe
őstag
Sziasztok!
Adott a fényképező, amibe 2db AA akku megy, ami 1,2v....ha egy ilyen akkut beleteszek
nem teheti tönkre a gépet, mert ugye ez 1,5 v
és másik kérdés ez a lithiumos AA mivel tölthető?..sima AA-s akkutöltővel, vagy ezekhez van valami spéci tölrő?
-
daninet
veterán
válasz daninet #7141 üzenetére
Továbbá, elveszett a fényképező elejéről az ellenző (ilyen letekerhetős patental volt megoldva, de nem az igazi). Letekeredett róla nyaraláson és elhagytuk. Honnan lehetne szerezni újat hozzá? Keresgéltem de nem nagyon találtam...
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Este színpadot kell fotóznom.. sárgás fényű wolfram lámpákkal van megvilágítva és csupa barna fa az egész (a színpad háttere egy hatalmas orgona).
Egy Canon sx20is-el kell fényképeznem. Milyen beállításokat javasoltok?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz cellpeti #7138 üzenetére
Nation Geographic-nak van egy digitális fotózásról szóló, viszonylag kezdőknek és középhaladóknak való könyve, elég sok területet érint, persze ha egy-egy téma mélyebben érdekel azokra külön könyvet kell keresni. Menj könyvtárba multkor én sok ilyen témájú könyvet találtam.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Van nekem egy Kodak ZD710es gépem. Fótok között nagyon sokat "gondolkodik". Sima SD kari van benne. Ha beleraknék egy jóval gyorsabbat,akkor a gondolkodási idő lecsökkene?
Illetve milyen könyvet ajánlotok,vagy milyen oldalakat,ahonnan meg lehet tanulni a digitális fotózás alapjait?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Degeczi
nagyúr
persze, ezt jelentik az értékek
ma már nagyon ritka az olyan töltőadapter, ami ne lenne ilyen univerzális (de az nem is így csatlakozik, hanem közvetlenül a konnektorba megy egy trafó. A magnókábel miatt volt ez már látatlanban is szinte biztos, mert az ilyen töltőkben már nem trafó van, hanem kapcsolóüzemű táp) -
z0d1AK
nagyúr
Barátnőm kapott Amerikából egy Casio ex-z33 típusú fényképezőgépet.
Aksis, és van hozzá töltő, mely egy magnó kábellel csatlakozik a hálózatra, ami amerikai villás. Ebbe a töltőbe bele dughatom a sima, európai szabványú magnókábelt?
Nem fog gondot okozni a feszültség különbség?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
okay
aktív tag
válasz Degeczi #7125 üzenetére
Köszi! Akkor ezt már tudom hogy a gép nem tölt elemet, PC-röl meg meg tudom oldani, én is csak ugy gondoltam ha megy a számitogép. Adott a fesz. csak biztosra akartam menni. Hogy valaki erösitsen meg
[ Szerkesztve ]
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Degeczi
nagyúr
elemet egyik kamera sem tölt, akkut némelyik igen - de ott is csak a saját akkuval ellátottak közül
AA ceruzaakkut egyik modell sem tölt, ahhoz külön töltőre van szükség
(a kamerában ez eleve nem lenne túl jó ötlet, mert az akkuk sorba vannak kötve, és úgy sokkal rosszabb tölteni, mint egyenként kezelve őket)elvileg nincs akadálya, ha egyáltalán beindítható az adott tápegység ilyen egyoldalú terheléssel
de ha mindezek kérdésként fölmerültek, akkor szerintem inkább ne fogj bele, könnyen hazavághatod a gépet
-
okay
aktív tag
Hello!
Van egy Fuji S5600-am. Azt irja hogy 5V DC kell az üzemeltetéséhez. A PC tápegységén levö 5V-os ág egy az egyben megfelel a fényképezögép müködtetéséhez? Nem lesz töle baja ha huzamosabb ideig rajta van? Usb-röl nem tölti az akksi elemet, 5V-rol összedugva töltené? És akkor a hagyományos elemet ilyenkor ki kellene venni?
Köszi!Lehet rossz helyre irtam
[ Szerkesztve ]
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Jamy25
csendes tag
Azt hiszem a CorelTrace erre való.
De vannak célprogramok is.
Keress rá a pixel to vector conversion -ra.
pl. nekem ezt (is) dobta ki:
Vector Magic ... -
MODERÁTOR
Az Adobe Illustrator vagy a Képszerkesztő topikban biztosan tudnak segíteni.
Egyébként megpróbáltam: .ai vagy .pdfHarrrr!!!!
-
SeQ
csendes tag
sziasztok!
Remélem jó helyen járok, ha nem akkor légyszi küldjetek a jó topikba!
Van egy kép amit szeretnék átalakitani vektoros formába, tud nekem ebben valaki segiteni?
KÉPNem tudja ezt nekem valaki kiexportálni .cdr vagy .ai formátumba?
Photo shop cs4-ben készült ha valaki tud segiteni akár a filet is feltudom rakni.
[ Szerkesztve ]
--> Nincs múltad. A jelenben élni a legjobb út ahhoz, hogy legyen jövőd is.
-
pdave
aktív tag
válasz Kazimír #7116 üzenetére
itt van egy nagyon jó képsorozat az ételfotózás beállításáról - fények, elrendezés, stb
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Kazimír
őstag
Más.
Az egyik barátom megkért, hogy legyek a segítségére. Fagyi kelyheket kellene fotóznom neki.
Namost, én ilyet - kell-e mondanom - még nem műveltem, az étel-, de még a tárgyfotózás is viszonylag idegen terep számomra. Ezért én most tőletek kérek segítséget. Lássatok el jó tanácsokkal, minél többel, felszerelés, fény, beállítás, ötletek terén, meg még ami kell! Ha a témában mérvadó hasznos linkekkel láttok el, annak is nagyon fogok örülni.Előre is köszönöm!
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz Degeczi #7114 üzenetére
Ez valami újkeletű probléma, nekem is ezt műveli most. Annyi baj! Ritkán használom a foxot, de akkor majd youtubera is azt, ezentúl. Az egérparancsokat annyira megszoktam már, hogy azért marad az Opera is.
Összeesküvés elmélet: Mivel eddig problémamentesen működött a yt, valószínűleg a google így akarja rávenni az embereket, hogy inkább az ő böngészőjét használják. Lefogadom, hogy a Chrome nem követelőzik frissítés után. Próbálta már valaki?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kazimír #7106 üzenetére
hát nem most lesz sajnos: a sokadik kompatibilitási gondnál (youtube tette be a kaput: folyton "go upgrade"-et mondott, holott a legfrissebb Flash volt a gépen) annyira berágtam az Operára, h most egy darabig nem érdekel...
a FF-ból ugyan naponta ki kell lépni (csak altatott, nem kikapcsolt laptopon nyűg egy kicsit. Asztali gépen tökmindegy, azt úgyis lekapcsolom), mert annyira megnő a memóriafogyasztása és belassul, de egyébként legalább minden működik vele, és ez a legfontosabb
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Találkoztatok olyan adapterrel idehaza, amivel Minolta vakut lehet EOS digitális vázra feltenni?
-
Kevp
csendes tag
Sziasztok.
Gyors segítségre szükségem.. Sajnos a hétvégén volt egy balesetem amiben eltört egy csigolyám és összetört a fényképezőgépem... Most akarok rendelni egy másikat,de nem tudom melyik legyen.. Átlag felhasználó vagyok, de szeretnék egy ''komolyabb'' gépet.
Két alternatíva van
Sony Dsc-H20 és a Dsc-H55
Szerintetek melyik legyen?Ombodi Balázs
-
máyköl
veterán
Flickr-en meg lehet valahogy változtatni az e-mail címet?
-
Degeczi
nagyúr
a Canon oldalán olvastam korábban, h már vége az ingyenes javításnak - de most jobban megnézve, csak pár modell esetén jelzik ezt, az A80-ra elvileg még él az akció, így valóban megér egy szervízlátogatást, h ez a hiba okozza-e a jelenséget!
-
blac
tag
válasz philoxenia #7100 üzenetére
Sajnos minden képen van.
Ez javítható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield V
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest