Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #6184 üzenetére
Uhh, jól elveszett ez a kérdésed az áradatban, bocsi
OKJ-s fotós képzést fejből nem tudok, a Práter utcában van egy fotós iskola, ami nem OKJ-s, hanem rendes szakmunkás szakmát ad. Ha nézed a magyar sajtófotó kiállítások helyezettjeit igencsak sokan onnan kerülnek ki, szóval ezt esetleg tudnám ajánlani, viszont ez két év. Pécsett tudtam valami fotós képzésről, az mintha OKJ-s lett volna, de az is két éves.Utánakerestem guglin, ezt találtam: [link] meg ezt: [link] de hogy hol oktatnak ilyet passz. Bár ezek is két évesek, szóval nagyon esélyes, hogy egy éves nincs
-
D4rkm4n
őstag
válasz Szten Márs #6196 üzenetére
Ilyen tűző napsütésben még derítésre se nagyon jó a vaku szerintem. Mondjuk ésszerűbb fennhagyni a gépen mint folyton előrángatni.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
Vakut verőfényes nappal az utcára?
Netán zárt térből jött ki, vagy oda megy be?
-
errerr
tag
válasz Szten Márs #6191 üzenetére
Pontosan. Annyira nem is bonyolult ez
Köszönöm mindenkinek
-
errerr
tag
-
ottkar
addikt
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem volna; 1év alatt elvégezhető egy OKJ-s fotós képzés? Egyáltalán létezik ilyen?
Mibe fáj egy ilyen képzés? (Egy OKJ-s papírom van már, így a többi fizetős sajna)
..illetve megköszönném ha tudnátok esetleg iskolát is ajánlani Bp.-en.Köszi előre is.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
errerr
tag
válasz Szten Márs #6180 üzenetére
Igaz így jobban fog látszani:
-
Szten Márs
nagyúr
Meresztem a szemem, de ebből a szögből egyszerűen azt sem látom, hogy ez csavarmenet, vagy bajonett.
Az EOS 300-ról annyit, hogy gondold meg, hogy bele akarsz-e vágni filmes fotózásba. Ugye filmcserélgetés, film anyag és kidolgozásköltsége, plusz nem tudsz érzékenységet változtatni, amikor épp kéne. Esti fotózásra, meg úgy általában kevény fényben (kézből) ez is csak akkor lesz alkalmas, ha nagyon magas érzékenységű filmet veszel bele és bizony a film sem szereti a magas érzékenységeket, szóval zajmentes nagyméretű nyomatokra magas érzékenységű filmmel sem lehet számítani. Szóval fontold meg, hogy bele akarsz-e vágni. Ha igen, akkor abszolút megéri megtartani
Hogy mennyit ér? Nem igazán vagyok képben a filmes Canonok árairól, de úgy gondolom, hogy 20ezer körül érhet... De talán lesz, aki pontosabban beárazza
-
adik
őstag
És ami a frontlencse felöl van, azt le tudnád írni? (A sorozatszám pl nem kell, de az összes többi igen sokat elárulna róla. Sajnos pont oda csillant a vaku, a többi meg el van mosva - javaslom állítsd "macro" módba a géped a közeliknél.)
(valami manuális toló-zoom 80-200 között, az biztos)Kettő, csipkebokor vessző!
-
D4rkm4n
őstag
válasz Szten Márs #6170 üzenetére
Igen, manuál módban lőttem. Azonos beállítások mellett.
-
errerr
tag
Szóval az objektív:
És a gép:
Szóval ez az objektív nem ehez a géphez való, azt szeretném megtudni, hogy akkor vajon mihez?
[ Szerkesztve ]
-
errerr
tag
válasz Szten Márs #6172 üzenetére
EOS 300.
Filmtekercs kell bele.
Az objektívről pedig este teszek föl képeket. -
errerr
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Lenne egy kérdésem:
"Örököltem" egy Canon eos 300 típusú gépet és nem tudom, hogy mihez kezdjek vele. Van már egy digitális gépem, de a gyenge fajtából, esti fotózásra stb.. teljesen alkalmatlan. Szóval elgondolkodtam, hogy kéne egy komolyabb gép, nyaraláshoz, stb. Nem vagyok egy nagy fotós, nem is értek hozzá, de szeretek fényképezni ha alkalom van rá és van mit.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e ezt megtartanom, vagy adjam el. Egyébként milyen árban vannak ezek? Van hozzá egy vaku plussz egy hatalmas objektív, de szerintem az nem ehez való, mert nem tudom rátenni. Otthon csinálok róla képet, az lesz a következő kérdésem, hogy vajon milyen/mihez való.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Szten Márs
nagyúr
válasz D4rkm4n #6169 üzenetére
Azonos érzékenységgel, blenderekesszel és záridővel kell lőnöd a képeket, ilyen egyszerű. Bizonyos gépeken van fénymérés-lock, de ahol nincs ott is megoldható, fénytmérsz, majd áttekered M módba a gépet és beállítod azokat az értékeket és úgy is hagyod. Fehéregyensúly annyiban számít, hogy felettéb érdekesen nézne ki egy panorámakép, ha minden része más fehéregyensúllyal készült volna
-
D4rkm4n
őstag
Panoráma kép készítésénél hol tudom beállítani, hogy az egyik kép ne legyen sötétebb vagy világosabb mint a másik? Fehéregyensúly számít ilyenkor?
-
Olcsi
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan program, amivel egy kép eredeti (effektek nélküli, kikockázatlan, nagyítás nélküli) állapotát vissza lehet nyerni? Fontos lenne!
Köszi! -
ttower
aktív tag
sony α350-hez tudnátok ajánlani vakut?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Zoli bácsi
őstag
Helló! Nem kérdezni, mutatni akarok: [link]
Javasolt fórumok közt szerepel a miénk is.
Nem kell ide bullshit generátor, tudok én is zöldségeket írni.. -
brumesz
aktív tag
sanyixXx
KTTechköszönöm a válaszokat. sanszos hogy a camera kft. lesz a "nyertes"
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
brumesz
aktív tag
az lenne a kérdésem, hogy canon eos 10d-nél hogy lehet ellenőrizni az exposzámot a gépben? próbáltam keresni google-ban, csak nagyon nem esett le mi lenne a kulcsszó amire keresnem kéne
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
ottkar
addikt
Ez egy 0,45x-ös nagylátószögű feltét amit szét lehet csavarni és akkor egy dioptriás makrolencsét kapsz a hátuljából. Sokat nem ér mert nem lehet tudni hogy melyik optikára illeszkedik nagyjából jól.10-12-nél többet nem ér.
Az IR azt jelzi hogy infravörös AF-nál a lencse nem gyengíti az IR sugarakat annyira hogy ne működjön az AF.[ Szerkesztve ]
-
somé
őstag
válasz D4rkm4n #6154 üzenetére
Elég egyértelmű, használnom kellett volna ? Tudnom kellene ? Pontosan azért adom el mert én nem használtam csak hozzám került. Minek álljon a polcon ?
Ezért nem írtam árat sem, ha valaki tudja hogy mihez, hova és esetleg szüksége is lenne rá, tehet ajánlatot. Csak kíváncsi vagyok, mert van 10e-től 50-60k-ig hasonló optika.....De már tudom hogy te sem tudod a kérdésre a választ....
Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
Megkérnék egy hozzáértőt, leírná hogy EZ pontosan milyen gépekhez használható ?
Thx....Tech-No-Logical World.
-
AXisBOLD
addikt
válasz philoxenia #6144 üzenetére
köszi.
igazából megfelel, csak ettől az akkutól remeg a szám, mert nem ismerem, de nem mondtál rá semmit rosszat, és ha azt mondod ennyiért ez a gép, akkor marad.
amit linkeltél már én is megtaláltam, remélem jó mert akkor majd rendelek egyet.
thx
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
most kaptam egy OLYMPUS X-845 (FE-330) gépet és az lenne a kérdésem hogy milyen ez a gép, tök alap a tudásom úgy hogy nem kell extra mert egyelőre csak kattintgatok.
de a lényegesebb hogy saját akksis és nem tudom hogy ez mennyire jó, hogy bírja, mennyi egy ilyen akksi, van-e utángyártott, az milyen, stb...
tegnap kaptam és hétfő-keddig cserélhetem, légyszi segítsetek dönteni hogy maradjon-e vagy vegyek ilyen árban másikat(Photo Hall, 30k, persze a választék nem az ami a honlapjukon van, itt(Szekszárdon) csak kb 4-5 gép van 30-ért, casio, samsung, hyundai, fuji, olympus).köszi. és bocs ha off, de máshol nem válaszolnak és sürgős lenne.
Aurea mediocritas
-
-
D4rkm4n
őstag
Már hogy ne lenne értelme? Sok tekintetben jobb az infrás kioldás mint a hagyományos 10 másodperces késleltetéses vagy a zsinóros távkioldós.
Nem kell az exponáló gomb lenyomása után kapkodva rohanni, hogy benne legyek a képben, nincs kábel ami beleakadjon bármibe, vagy egyszerűen látványával elrontsa a fotót.
A távkioldó gombjának megnyomása után kb. 2-3 másodpercre elkészül a fotó, tehán van esetleg arra idő, hogy zsebrevágjam a kütyüt.
-
ottkar
addikt
válasz D4rkm4n #6134 üzenetére
Akkor nem sok értelme van az IR kioldásnak mert a zsínórossal azonnal lehet exponálni. Én most rendeltem IR-t igaz ez Pentax és a setupban engedélyezni kell az IR-t.
Na a használatimban benn van hogy lehet azonnal exponálni az IR-el és 3sec után is.Heába ez Pentax.[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
A probléma roppant egyszerű volt. A gépet a szimpla exponálásról át kellett állítanom az időzített kioldásra. Ilyenkor működik a távkioldó.
Ugye milyen banálisan egyszerű? (Most jól le is égettem magam.)
-
hyperlac
tag
válasz DJ Reinhardt #6131 üzenetére
Szia!
Köszönöm, nagyon sokat segítettél!
Utánanézek a sony oldalán!
Beviszem a szervízbe és megkérdezem, hátha lenne valami bontott alkatrész!
Mégegyszer köszönöm! -
hyperlac
tag
válasz DJ Reinhardt #6131 üzenetére
Szia!
Köszönöm, nagyon sokat segítettél!
Utánanézek a sony oldalán!
Beviszem a szervízbe és megkérdezem, hátha lenne valami bontott alkatrész!
Mégegyszer köszönöm! -
DJ Reinhardt
tag
válasz hyperlac #6126 üzenetére
Sörbe, hogy a zár halódik.
Valószínű, hogy önálló alkatrészként nincs hozzá, csak egész és aránylag drága objektív, de azért kérdezz rá szervizben is.Videónál állandóan nyitva, az még megy neki ezért ott nem látszik a hiba.
Fotózásnál nyit-zár, amilyen gyorsan tud, a vezérlés viszont még ifjúkori sebességre számít és (feltételezem) a képszenzor kiolvasási sorrendje és a képbe belógó zár okozza a csíkokat.Esetleg www.sony.hu ?
-
sanyixXx
senior tag
válasz hyperlac #6128 üzenetére
akkor ez valami szenzorhiba lesz. jön valaki jobban képzett nálam, akkor majd el is tudja mondani, hogy miért lehetnek mégis jók a videók. de az biztos, hogy vagy nem fognak ezen szenzort cserélni neked (esélyesebb) vagy méreg drága lesz...
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
-
hyperlac
tag
Sziasztok!
Vettem egy sony dsc-s700 cyber-shot fényképezőgépet!
Valamiért csíkos a kép amit készítek vele, már ha a fényképezőgépen vissza nézem azon is látszik! Persze tudtam róla!! Viszont videó készítésnél tökéletes, semmi csíkozás!Kérdéseim:
-Mi lehet a baja?
-Lehet -e javítani, és ha lehet menyibe kerülhet?
-Vagy esetleg valami hozzáértő emberkét, vagy boltot (szervízt) tudnátok -e ajánlani?
Előre is köszönök mindent!
Várom a hozzászólásokat!Üdv: Laci
[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
Így van, a mostani kompaktomra, amivel fotózok (Powershot S2), szürke színű, és bár a tudása átlag feletti, a képminősége kompakthoz képest kiváló, ránézek, és rosszul vagyok tőle. És most a szürke szín meg egy típushiba (bizonytalan energiaellátás) elég ahhoz, hogy kézbe se vegyem. Előtte igazából egy kék színű zsebkompaktom volt, imádtam vele fotózni annak ellenére, hogy a tudását hamar kinőttem. Akkoriban tanultam a legtöbbet, de az elmúlt 2 hónapban 0 képet lőttem. Ez az igazság, és szeretnék ezen túllépni.
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
D4rkm4n
őstag
Közben megoldódott a távkioldós probléma.
-
j.bravo
addikt
-
sanyixXx
senior tag
Szólva adva van egy gép amelik feketében van meg ezüsttel lefújtban, akkor a fekete jó az ezüst meg hányadék.
valahogy így
kár ezen fennakadni, biztos vettél már te is úgy eszközt, hogy megnézted, hogy hogyan néz ki. kinézel pl. egy autót magadnak, de épp nincs csak csillámos rózsaszínben, akkor gondolom keresni fogsz egy férfiasabb színűt...Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Szten Márs
nagyúr
Nem csak technikai jellegű igényeket lehet támasztani egy használati eszközzel szemben, simán lehet teljesen szubjektív, ízlésfüggő esztétikai, külalaki igényket is, nincs ebben semmi meglepő, az ember márcsak így működik. Én is szivesebben veszek a kezembe olyan dolgot, amire jól esik ránéznem, mint olyat, amit rondának találok
-
ottkar
addikt
válasz sanyixXx #6117 üzenetére
" fekete színű (szürke gépet többet nem veszek, hányadék mind"
Szólva adva van egy gép amelik feketében van meg ezüsttel lefújtban, akkor a fekete jó az ezüst meg hányadék. Hát erre csak gratulálni tudok. Én párszáz gépet bevizsgáltam, használtam már és nem ajánlok semmit.
-
sanyixXx
senior tag
válasz Szten Márs #6116 üzenetére
köszönöm. már megijedtem, hogy én vagyok helikopter...
ottkar, te olvasás/nyelvtan órák helyett is bogarakat meg madarakat fotózgattál?
mod: és igen, tudom hogy néz ki egy slr, akad itthon belőle
[ Szerkesztve ]
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #6109 üzenetére
Manuális expozíció, kézi megvilágítás, M állás, remélem így ÉRTHETŐBB
De végülis lehetne manuális fénymérés, ha M állásban külön fénymérőt használnék.Igen, jó lenne olyan 15 ezer alatt, de ebbe lehetőleg tartozzon bele egy obi is. Egyelőre a Pentaxok mellett vagyok.
-
leeate
senior tag
Nekem is tudnátok filmes slr gépet ajánlani?
Olyan kéne, aminél:
- van automata (átlag, közép, spot) és manuális fénymérés is - tehát inkább a high tech felé hajlok, mint a hagyományos analóg felé
- viszonylag könnyen szerezhetők hozzá objektívek
- viszonylag olcsó
- fekete színű (szürke gépet többet nem veszek, hányadék mind)[ Szerkesztve ]
-
vd1992
tag
válasz philoxenia #6106 üzenetére
Esetleg valami könnyebben beszerezhetőt tudnál mondani??
-
vd1992
tag
Sziasztok!!
Tud valaki olyan fényképezőgépet ajánlani, amivel jó panorámaképeket lehet készíteni??
azaz: -amiben ki lehet kapcsolni, hogy utánaállitson a gép a fényeken,
-illetve nagy látószögű??
-és olcsó??
-min. 5MP
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest